Kies data

Gdansk Wateractiviteiten

Gdansk Wateractiviteiten: Onze meest aanbevolen

Gdansk: Kajaktocht in de winter

1. Gdansk: Kajaktocht in de winter

Verken de Motława-rivier en het Radunia-kanaal tijdens deze kajaktocht in Gdansk. Blijf warm in een droogpak en draag peddelmoffen om je handen tegen de kou te beschermen. Ontmoet je gids en trek je reddingsvest en droogpak aan. Spring in je tandemkajak, die is voorzien van een spatscherm om te voorkomen dat er water in de kajak komt. Steek uw handen in de peddeldemper, waardoor uw handen droog en geroosterd blijven. Ga op de Motława om de torenhoge groene kranen van de scheepswerf te zien. Bewonder de kerken en felgekleurde flatgebouwen in de oude binnenstad. Ontdek romantische taferelen terwijl je over de Radunia reist. Bekijk de middeleeuwse graanschuren van rode baksteen die zijn gerestaureerd op Olowianka en Granary Island. Vaar onder de voetgangersbrug van Olowianka door en geniet van een kop warme chocolademelk voordat je terugkeert naar het startpunt. Vanwege de maten van de droogpakken kunnen we alleen boekingen accepteren voor personen van 15 jaar en ouder. Alle personen onder de 18 jaar moeten worden begeleid door een volwassene. Elke deelnemer moet in het Engels kunnen communiceren. De tour vindt plaats bij regen of zonneschijn.

Gdańsk: Motlawa-rivierjachtcruise

2. Gdańsk: Motlawa-rivierjachtcruise

Verken Gdańsk, Polen, tijdens een jachttocht langs de Motlawa-rivier. Bezichtig monumenten met vrienden of familie vanaf het water. Leer tijdens de cruise over de geschiedenis van de beroemdste monumenten van de stad via een opname. Begin je avontuur vanaf de watertramhalte op de linkeroever van Old Motlawa bij de Green Bridge-extensie van Dluga Street. De cruiseroute omvat de Groene Brug, de Kraanvogel, de vismarkt, Brabank, Gdansk Marina, Vistula, Polish Hook, de scheepswerven en dan terug naar de Groene Brug. Bekijk de overblijfselen van de muur van het Duitse kasteel, de lange zeekust (Dlugie Pobrzeze) met waterpoorten die naar de stad leiden, de beroemde 15e-eeuwse kraan, het eiland Ołowianka en het eiland Graanschuur. Op de terugweg naar de Groene Brug aan het einde van de tour, stop bij de jachthaven van Gdańsk.

Gdańsk: Sightseeing catamarancruise op de Motlawa-rivier

3. Gdańsk: Sightseeing catamarancruise op de Motlawa-rivier

Verken de bezienswaardigheden langs de Motlawa-rivier in Gdańsk tijdens deze sightseeing-catamarancruise. Stap terug in de tijd terwijl je via je audiogids meer te weten komt over de geschiedenis van de beroemdste monumenten van de stad. Bewonder bezienswaardigheden zoals de kaap Polish Hook, het eiland Ołowianka en het eiland Granary. Begin je zeilavontuur vanaf de watertramhalte op de linkeroever van de wijk Old Motlawa bij de verlenging van de Groene Brug van Dluga Street. Kom dicht bij de Groene Poort en vaar langs de 15e-eeuwse kraan die aan het National Maritime Museum is bevestigd. Vaar langs de levendige vismarkt en de moderne flatgebouwen in Brabank. Bekijk de oude boten in de jachthaven van Gdansk en zie een deel van de rivier de Vistula. Maak foto's van de Polish Hook-kaap en grote industriële kranen op de scheepswerven van Gdansk. Ga langs de overblijfselen van een muur een Teutoons kasteel en vaar langs de Dlugie Pobrzeze-promenade. Zie hoe de pakhuisruïnes op het eiland Granary zijn herontwikkeld en geniet van het uitzicht op het eiland Ołowianka. Beëindig je tour door terug te keren naar de Groene brug.

Sopot: Yachting-ervaring bij zonsondergang

4. Sopot: Yachting-ervaring bij zonsondergang

Laat je ophalen door je Engelssprekende chauffeur en geniet van de rit van 30 minuten. Ga richting Sopot Marina en maak je klaar voor de start van de tour. Ga aan boord van een jacht van 12 meter lang en geniet van een zeilervaring van 2 uur bij zonsondergang. Ontspan en drink een glas prosecco terwijl u geniet van het prachtige landschap. Aan het einde van de tour brengt je chauffeur je terug naar je hotel of het stadscentrum van Gdansk.

Gdansk: avondkajaktocht

5. Gdansk: avondkajaktocht

Veel bezoekers van Gdansk kiezen voor een cruise, maar met een kajaktocht kun je een unieke kant van de stad verkennen. Begin aan een beginnersvriendelijke kajak met gemakkelijk te leren technieken - een must voor elke toerist in deze prachtige Poolse havenstad. Krijg 's avonds een ander perspectief op de historische waarde van de Grote Stad, terwijl je door grachten peddelt. Profiteer van de vrijheid om toegang te krijgen tot locaties die niet toegankelijk zijn voor cruiseschepen. Terwijl je de rivier af peddelt, passeer je 2 van de belangrijkste eilanden van Gdansk, Granary Island en Olowianka Island. Baan je een weg langs attracties zoals The Crane, Olowianka Footbridge, het prachtige Radunia-kanaal, evenals de scheepswerf van Gdansk en het Polish Baltic Philharmonic.

Gdansk: geleide kajaktocht

6. Gdansk: geleide kajaktocht

Ga mee op een kajaktocht en ervaar Gdansk aan het water. Veel toeristen maken een veerboot, maar met een kajaktocht kun je een kant van de stad verkennen die de meeste mensen niet zien. Geniet van een beginnersvriendelijke kajaktocht met gemakkelijk te leren technieken. Krijg een ander perspectief op de historische waarde van de belangrijkste stad, peddel door grachten en geniet van de vrijheid om toegang te krijgen tot locaties die ontoegankelijk zijn voor toeristische veerboten. Terwijl je de rivier af peddelt, passeer je twee van de belangrijkste eilanden van Gdansk, Granary Island en Olowianka Island, en baan je je een weg langs attracties zoals The Crane, Olowianka Footbridge, het prachtige Radunia-kanaal, evenals de Gdansk Shipyard en de Polish Baltic Philharmonic .

Gdańsk: eilanden en kanalen privékajaktocht

7. Gdańsk: eilanden en kanalen privékajaktocht

Peddel door de grachten van deze Poolse havenstad en krijg toegang tot de afgelegen plekjes die verborgen zijn voor het land. Veel toeristen nemen een veerboot, maar niet iedereen ervaart Gdańsk vanuit dit alternatieve perspectief. Verken een kant van de stad die de meeste mensen niet zien. Geniet van een beginnersvriendelijke tour op een dubbele of enkele kajak, afhankelijk van je vaardigheden en ervaring. Glijd de rivier af en baan je een weg langs twee van de belangrijkste eilanden van Gdańsk, Granary Island en Olowianka Island, en het Soldek-schip en de Crane - een voormalige havenkraan. De tour vindt plaats bij regen of zonneschijn.

Private Westerplatte Tour per auto of cruisetransport

8. Private Westerplatte Tour per auto of cruisetransport

Deze tour is ontworpen om je een kijkje te geven in het tumultueuze verleden van het gebied en je tegelijkertijd de huidige schoonheid te laten zien. Westerplatte was eeuwenlang een militaire basis voor veel verschillende legers, de meeste mensen associëren het met een datum: 1 september 1939. Ook al werden andere Poolse steden een paar minuten eerder aangevallen dan Westerplatte, deze plek is het symbool voor het begin van de Tweede Wereldoorlog. Hier vochten 200 Poolse soldaten heldhaftig tegen de nazi's, die hen 8 keer in de minderheid waren. Tegenwoordig zie je op Westerplatte het overgebleven Wachthuis nr. 1 en de overblijfselen van een kazerne. Het hele gebied is vrij klein, dus je zult er doorheen lopen. Je ziet een kleine militaire begraafplaats en een enorm monument voor de verdedigers van de Poolse kust. Een groot monument brengt hulde aan die Poolse verdedigers en markeert de plek waar de hele wereld slechts 60 jaar geleden in oorlog stortte. De Westerplatte-tour wordt aangeboden in 2 opties: Standaard optie: Eerst wordt u opgehaald bij uw hotel in Gdansk, Gdynia, Sopot. Natuurlijk zal je privégids de hele reis bij je zijn, zodat je al in de auto informatie krijgt over de geschiedenis van Gdansk en Westerplatte. Alternatieve optie (cruise): Je gaat je privégids ontmoeten in de buurt van de Golden Gate in Gdansk. U krijgt dus de gelegenheid om een wandeling te maken over de Koninklijke Weg en te horen hoe deze route vroeger alleen toegankelijk was voor de machtige vorsten. Daarna maakt u een 45 minuten durende cruise naar de Westerplatte met de "Black Pearl" of "Galleon Lion" en na een 2 uur durende sightseeingrit keert u op dezelfde manier terug. Tijdens de boottocht heeft u de mogelijkheid om de hoofdstad te zien vanaf de rivier de Motława, de rivier de Dode Vistula, de scheepswerven en de haven.

Geschiedenis van Gdansk Tour door Kayak op de Motława River

9. Geschiedenis van Gdansk Tour door Kayak op de Motława River

Zie Gdańsk vanuit een iets ander perspectief - van een kajak. Er zijn verschillende routes te volgen, allemaal op verschillende moeilijkheidsgraden, geschikt voor uw vaardigheden. Een populaire route volgt de Motława rond het Granary Island. Zie drie gezichten van Gdańsk: historische kracht, de haven van het dagelijks leven en is een prachtige natuur. Het historische gedeelte is vol mysterie en mooie architectuur van vroegere eeuwen langs het Oude en Nieuwe Motlawa. Op de industriële en historische kant, passeert u de Dode Vistula rivier met uitzicht op de scheepswerven en de haven. De natuurlijke schoonheid rondom de Motlawa biedt rust van het stadscentrum, alleen verstoord door de wind en de stemmen van vogels onder de historische vestingwerken van Gdansk. Gezicht op de kou en haal een adrenaline rush. U kunt zelfs naar het Hel-schiereiland uitgaan en een kruiskruis naar de zee nemen om naar een echte zeewolf te zoeken. Er zijn verschillende kajaktochten om uit te kiezen.

  • Wateractiviteiten

Veelgestelde vragen over Gdansk

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Gdansk?

Gdansk: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Gdansk: wat zijn de beste outdoordingen om te doen?

Overzicht activiteiten in Gdansk

Wil je alle activiteiten in Gdansk ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.