Kies data

Dingen om te doen Gdynia

Gdynia: De beste dingen die je niet wil missen

Hoogtepunten Gdańsk, Gdynia & Sopot: privétour van een dag

1. Hoogtepunten Gdańsk, Gdynia & Sopot: privétour van een dag

Je bewondert een dag lang prachtige bezienswaardigheden. Aan het begin van de dag word je opgehaald van je hotel of appartement of van de haven en bezoek je het toeristische centrum Skwer Kościuszki in Gdynia. Loop vervolgens langs de prachtige kade richting het beroemde volledig opgetuigde zeilschip Dar Pomorza. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad in het Stadsmuseum van Gdynia. Ervaar het beroemdste wandelpad en de langste pier in Polen tijdens een wandeling langs de straat Monciak en Plac Zdrojowy in Sopot. Bewonder in Franse stijl aangelegde tuinen en exotische planten in Park Oliwski in Gdansk en leer alles over de cisterciënzer Kathedraal van Oliwa. Geniet van een prachtig uitzicht over de Tricity vanaf een overweldigend uitzichtspunt. Daarna ga je naar de oude binnenstad van Gdansk. Bewonder de voormalige poorten van de oude binnenstad, inclusief de Uplands-poort aan het begin van de koninklijke weg. Je komt erachter dat deze route in het verleden alleen toegankelijk was voor de machtige monarchen.  Ga verder naar de Lange Markt en het Stadshuis. Vervolgens kom je langs de Neptunus-fontein en het Artushof (Dwor Artusa) om de voormalige ontmoetingsplek van de kooplieden van de stad te zien. Nu is het onderdeel van het historische museum van Gdansk. Ga naar binnen en bekijk de muren die zijn bedekt met friezen van mythologische en historische figuren. Beëindig de rondleiding op de Groene Poort met uitzicht op de rivier Motlawa. Dit is een geweldige rondleiding voor mensen die de Tricity op een dag willen bezoeken, traditioneel Pools willen lunchen (op eigen kosten) en gewoonweg een geweldige dag willen beleven.

Gdansk, Gdynia en Sopot: 8-uur durende privérondleiding

2. Gdansk, Gdynia en Sopot: 8-uur durende privérondleiding

De drie steden in de Oostzee, Gdansk, Gdynia en Sopot, formeel de Driestadsregio genoemd door het Tricity-handvest van 2007, werden informeel al veel langer de driestad genoemd. Ze behoren tot de mooiste steden van de baai van Gdansk en vormen een glorieus decor voor deze 8-uur durende sightseeing-excursie naar enkele van hun meest opvallende attracties. Bezoek tijdens het eerste deel van deze reis de oude binnenstad van Gdansk. De charme van de oude binnenstad van Gdansk trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Begin met een wandeling door de Długa-straat, een van de mooiste Europese markten die is genesteld rond een oogverblindende selectie renaissancegebouwen. Het vertrekt vanaf de Golden Gate en passeert het stadhuis, de Neptunus-fontein, Arthur's Court en eindigt bij de Green Gate met uitzicht op de rivier de Motława. Bezoek onderweg het Museum van Arthur's Court en de Amber Chamber met een demonstratie van barnsteenpolijsten en een korte lezing over barnsteen. Stop bij de Oude Kraanvogel, die toevallig een van de meest populaire symbolen van de stad is, en bij de kerk van St. Mary, de grootste gotische bakstenen kerk van Europa. Bezoek de prachtige buitenwijk Oliwa. Ga naar de 16e-eeuwse Gdansk Oliwa-kathedraal, de langste cisterciënzerkerk ter wereld, beroemd om zijn orgels en onvergetelijk orgelconcert. De basiliek met 3 schepen, ingewijd in 1594, is een kunstzinnige mix van barok, rococo en renaissance. Luister naar een prachtig orgelrecital in de kerk voordat je naar de haven van Gdynia rijdt. Ruil religieuze devoties in voor maritieme wonderen op het goede schip Dar Pomorza, een opvallend zeilfregat dat dateert uit 1909. Nu bewaard als museumschip, deed het dienst als zeiltrainingsschip voordat het in 1980 de Cutty Sark Trophy won. aan boord en verken het Twin Deck, waar studenten woonden tijdens trainingscruises. Bekijk foto's en kaarten die de geschiedenis van Dar Pomorza weergeven, en voorwerpen uit haar zeilverleden. Ga verder naar de spa en badplaats Sopot, waar u langs de promenade en de langste houten pier van Europa wandelt. Gebouwd in 1827, strekt het zich uit over meer dan 1.600 voet (500 meter) in de baai van Gdansk en zal je belonen met een prachtig uitzicht op de met terracotta betegelde gebouwen van Sopot. Geniet van de belangrijkste plekken in Tricity en omgeving en leer van je gids wat je nog meer zelf kunt ontdekken na deze tour.

Concentratiekamp Stutthof en WO II-museum: privétour

3. Concentratiekamp Stutthof en WO II-museum: privétour

Volg een privérondleiding naar het concentratiekamp Stutthof en het Museum van de Tweede Wereldoorlog in Gdansk. Maak een stop bij een strand aan de Oostzee. Laat je ophalen in Gdansk, Sopot of Gdynia en vertrek voor een begeleide excursie naar het concentratiekamp Stutthof. Lees meer over hoe het functioneerde tijdens de nazi-bezetting van Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bekijk kazernes en gaskamers in het eerste concentratiekamp in Polen. Verken de hele site met een gelicentieerde gids. Bekijk bewegende tentoonstellingen en bezoek de Stutthof Museum Cinema. Op de terugweg stop je bij een strand en geniet je van het witte zand en het landschap van de Oostzee. Transfer terug naar Gdansk en bezoek het Museum van de Tweede Wereldoorlog, beschouwd als een van de beste in Polen.

Gdańsk, Sopot & Gdynia: privé 3-in-1-citytrip

4. Gdańsk, Sopot & Gdynia: privé 3-in-1-citytrip

Deze tour is ideaal voor wie weinig tijd heeft maar toch zoveel mogelijk wil zien van de Poolse Driestad. Dit privé-uitstapje van een hele dag bestrijkt Gdańsk, Sopot en Gdynia, waar de sierlijke architectuur gevormd is door een rijke geschiedenis. Ontdek het centrum van Gdańsk, heropgebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Loop door de Langestraat met haar prachtige huizen, bars en cafés, een fontein van Neptunus, de ‘amber’ Mariastraat, de Kraanpoort en het Graanschuureiland. Daarna ga je naar Gdańsk Oliwa om tot rust te komen in het mooiste park van de Driestad. Mis vooral het beroemde orgelorkest bij de Oliwa Kathedraal niet! Ga verder naar Sopot en loop over de Monciakpromenade, misschien wel de beroemdste in heel Polen, met haar art nouveau cafés en winkels. Adem de kosmopolitische sfeer in en ontdek de attracties aan de kade, waaronder de langste houten pier in Europa en het prachtige spa kuuroord aan zee. De eindbestemming van jouw Driestedentour is Gdynia, waar de torpedobootjager Blyskawica en het fregat Dar Pormorza een herinnering zijn aan het roemrijke verleden van de Poolse marine en de scheepsbouwtradities van het land.  Route: Gdańsk: Uplandpoort, martelkamer, Gouden Poort;  Langestraat, Lange Markt, stadhuis, Neptunusfontein, Motława rivieroever, Kraanpoort, Mariakerk, Groot Arsenaal, Solidariteitsplein en het monument voor de Gevallen Dokwerkers Oliwa: kathedraal ( met orgelconcert), Oliwapark,  Sopot: Bohaterów Monte Cassinostraat, kuuroord, pier Gdynia:Kościuszkoplein, ORP Błyskawica (torpedobootjager), museumschip Dar Pomorza (fregat)

Gdynia-cruisetransfer

5. Gdynia-cruisetransfer

Geniet van een ontspannende transfer in een privé, moderne en comfortabele auto of busje, bestuurd door een vriendelijke, Engels sprekende chauffeur die bij aankomst op je wacht om je te helpen met je bagage en je naar de auto te helpen. Onderweg beantwoordt de chauffeur graag al uw vragen over bezienswaardigheden, goede restaurants, lokale gewoonten en meer. De service omvat ophalen van de haven van Gdynia en snelle transfer naar uw hotel of accommodatie of rechtstreeks van uw hotel of accommodatie naar de haven van Gdynia. Er zijn onderweg geen tussenstops, dus u kunt zeker zijn van een probleemloze overstap. Er zijn geen verborgen kosten en vaste tarieven zijn gegarandeerd voor deze service, zelfs als u 's nachts aankomt.

Concentratiekamp Stutthof en privétour door de oude binnenstad van Gdansk

6. Concentratiekamp Stutthof en privétour door de oude binnenstad van Gdansk

Profiteer van een comfortabele ophaalservice en ga op een begeleide excursie naar concentratiekamp Stutthof. Leer hoe het functioneerde tijdens de nazi-bezetting van Polen in de Tweede Wereldoorlog. Bekijk de kazerne en gaskamers van het eerste concentratiekamp in Polen. Verken het hele gebied met een gediplomeerde gids en ontdek feiten die alleen daar te horen zijn. Stutthof was het eerste concentratiekamp dat door de nazi's in Polen werd gebouwd. Gedurende de vijf jaar van zijn bestaan, hield het kamp gevangenen uit 28 landen vast. Meer dan 110.000 gevangenen werden gemarteld, gedwongen te werken of stierven in de gaskamers. Tijdens de vijf uur durende rondleiding verken je de hele site, zie je bewegende tentoonstellingen en betreed je Stutthof Museum Cinema. Maak op de terugweg een ontspannende wandeling naar een strand. Ontdek het witte zand en de prachtige landschappen van de Oostzee. Geniet van het uitzicht en maak je geen zorgen over je terugkeer naar Gdansk - leun achterover en ontspan in de auto. Rijd rechtstreeks naar de oude binnenstad van Gdansk voor een geweldige wandeltocht langs de hoogtepunten van het gebied. Deze schattige oude binnenstad zit op elke hoek vol verrassingen. Bezoek de grootste bakstenen kerk ter wereld, St. Mary's Church, zie Arthur's Court, Cranz, Golden Gate en nog veel meer.

Concentratiekamp privétour Gdansk en Stutthof

7. Concentratiekamp privétour Gdansk en Stutthof

Begin met een pick-up vanaf elke locatie in Gdansk, Sopot of Gdynia. Rijd vervolgens 1 uur om het concentratiekamp Stutthof te bezoeken, waar u meer te weten komt over het tragische hoofdstuk van de Poolse geschiedenis onder nazi-bezetting. Vanaf daar rijdt u naar de oude binnenstad van Gdansk en ziet u de middeleeuwse kraan, de groene poort, het lange marktplein met de fontein van Neptunus, het stadhuis en de rode kamer. Je krijgt ook de kans om Golden Gate, Prison Tower, het Amber Museum, Arsenal, St. Mary's Church of de mooie Mariacka Lane met zijn terrassen en barnsteenjuweliers te bezoeken. Na de tour kunt u ontspannen tijdens een transfer terug naar uw gewenste locatie - of het nu uw hotel, de pier, een treinstation of de luchthaven is.

Malbork Castle: privétour vanuit Gdansk, Sopot of Gdynia

8. Malbork Castle: privétour vanuit Gdansk, Sopot of Gdynia

Gebouwd door de Duitse Orde in de dertiende eeuw, blijft Marlbork Castle vandaag het grootste kasteel ter wereld per landgebied. Uw privétour van deze historische bezienswaardigheid begint met een ophaaldienst vanaf elke locatie in Gdansk, Sopot of Gdynia en een prachtige plattelandsrit naar de stad Malbork. Bij aankomst op het kasteelterrein wordt u door het middeleeuwse complex geleid, dat bestaat uit een klooster, een fort en het Grootmeesterpaleis - allemaal volledig opgetrokken in baksteen. Het kasteel van Malbork ligt op het land dat door buitenlandse mogendheden op verschillende wijzen werd bezet en verdeeld in de eeuwen na de aanleg. Het ligt in het kruispunt van historische gebeurtenissen die het moderne Europa diepgaand hebben vormgegeven. Maak van dichtbij kennis met deze geschiedenis en ontdek de hoekjes en gaten van een groot kasteel dat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens je rondleiding krijg je ook een idee van het dagelijkse hoofse leven in de middeleeuwen met een glimp van een middeleeuwse keuken, badkamer, gevangenis, grote refter, wapenkamer en ambercollectie. Na het bezoeken van bezienswaardigheden en wat tijd voor verfrissing en het doorlezen van souvenirs, wordt u teruggebracht naar een punt naar uw keuze in Gdansk, Sopot of Gdynia.

Gdansk: privétransfer van de luchthaven

9. Gdansk: privétransfer van de luchthaven

Geniet van het gemak van een privétransfer van de luchthaven van Gdansk naar elke locatie in Gdansk, Sopot of Gdynia. Ervaar probleemloos reizen naar uw vertrekkende of aankomende vlucht. Regel een privétransfer terwijl je de bezienswaardigheden van Gdansk ziet. Rijd in een modern voertuig met airconditioning en een chauffeur die gewend is aan internationale reizigers. Transfers zijn 27/7 beschikbaar. De reis van het vliegveld naar Gdansk duurt ongeveer 30 minuten. Uw chauffeur verwelkomt u bij de aankomstpoort of haalt u op bij uw hotel, afhankelijk van uw reisschema. Gelieve uw aankomstdatum in Gdansk en uw vluchtnummer bij te voegen

Gdansk Hel-schiereiland Privérondleiding met cruise of auto

10. Gdansk Hel-schiereiland Privérondleiding met cruise of auto

Ervaar het schiereiland Hel, een unieke plek aan het einde en het begin van Polen waar mensen gewoon verliefd op worden, met een deskundige gids en een handige ophaalservice die je rechtstreeks naar het schiereiland brengt. Onderweg zie je prachtige landschappen met weiden, windmolens, dennenbossen en de wateren van Puck Bay. De stranden in Hel staan bekend als de beste van heel Polen en waar de geschiedenis van militaire tijden samenkomt met een sterke visserijcultuur. Bekijk oude vestingwerken uit de Tweede Wereldoorlog en interessante tentoonstellingen in het Museum voor Kustverdediging met echte bunkers, kanonnen, tanks en een multimediashow onder de grond. Bekijk de adembenemende promenade aan het strand en loop langs de Oostzee naar het punt waar Polen begint. Onderweg kunt u de vuurtoren betreden voor een prachtig uitzicht op de horizon van de Oostzee. Hel is ook een speciale plek voor zeehonden. In het Sealarium kunt u ze zien tijdens voedertijd. Loop aan het einde van de tour rond de grootste haven van Puck Bay, bewonder de natuur en kijk naar wateractiviteiten zoals kitesurfen of windsurfen. Er is ook een optie inclusief een catamarancruise waarbij u kunt vertrekken in de haven van Gdynia of u kunt worden opgehaald met een privétransfer om te genieten van een zee-avontuur in de baai van Gdansk om naar het schiereiland Hel te gaan. Onderweg kunt u landschappen van beide kanten van de baai en het water bewonderen en verhalen over de zee horen van uw gids. De enkele reis duurt ongeveer 1 uur en daarna kunt u uw reis beginnen in Hel met alle topattracties.

Topbezienswaardigheden in Gdynia

Beschikbare activiteiten

23 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Gdynia

Wil je alle activiteiten in Gdynia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gdynia

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 85 beoordelingen

Prachtige introductie tot het Tri-City gebied

Onze gids Michał was gemakkelijk om mee te communiceren voor, tijdens en na onze hele dag tour met hem. Hij was punctueel, vriendelijk en zeer eenvoudig; heerlijk makkelijk om mee te praten. Dankzij zijn wereldsheid en onuitputtelijke kennis van Gdańsk en zijn omgeving, was ons verblijf in de omgeving onmetelijk verrijkt. En in plaats van ons alleen maar dingen over Gdańsk te vertellen die in elk exemplaar van Lonely Planet te vinden zijn, hielp hij ons bij het ontdekken van verbazingwekkende verhalen en plaatsen die anderen misschien nooit zouden weten.

Echt leuke en informatieve dag

Een absoluut fantastische dagtour door de 3 steden, onze gids Jakob was zo zeer informatief, deskundig en vriendelijk. Een reisschema voor de hele dag was gepland en de dag stelde niet teleur. We hebben echt genoten van de prachtige middelste stad Sopot en Jakob was erg gemakkelijk te begrijpen en beantwoordde zoveel van onze vragen. Ik zou deze tour echt aan iedereen aan het begin van je reis aanbevelen, omdat deze je voorbereidt op de duur van je verblijf .. zeker een 5-sterren ervaring. Speciale dank aan Jakob.

Perfecte en voldoende tocht om de 3 steden een beetje te leren kennen

Op een koude dag in mei nam ik de stadstour door Gdansk, Sopot en Gdynia, met de bekwame gids Ella en de vriendelijke chauffeur Michael. Deze tour was erg nuttig, dankzij de diepe kennis, competentie en sympathie van de gids Ella, aan wie ik dank en feliciteer.

Krysztof was een zeer bekwame gids. De uren verstreken tijdens de vlucht en we zagen en hoorden veel interessante dingen. De tour wordt sterk aanbevolen

Bekwame, persoonlijke stadsgids en een veilige chauffeur, die ons binnen een paar uur de "Highliths" van Gdansk en de omgeving liet zien.