Datums kiezen

Ontdek het beste van
Gdynia

Onze aanbevelingen voor Gdynia

Sopot: Sunset Yacht Cruise met Prosecco

1. Sopot: Sunset Yacht Cruise met Prosecco

Afhankelijk van de windrichting zeilen we naar Gdańsk of Gdynia. Voor degenen die willen, is er een mogelijkheid om het jacht te besturen en actief deel te nemen aan het besturen van het schip. Cruise to the Sunset is een unieke ervaring en herinneringen voor elke bezoeker van de Tri-City. Plan vandaag nog uw cruise! Een vergadering op het water is ook een uitgelezen kans voor een onvergetelijke fotosessie! Deelnemers worden meegenomen op een comfortabel zeiljacht vanuit de jachthaven aan het einde van de pier in Sopot voor een unieke cruise bij zonsondergang. Het jacht heeft twee dekken: buiten en binnen, waar u kunt schuilen bij slecht weer. Er zijn ook toiletten op de jachten. In de zomer moet de toegang tot de pier in Sopot worden betaald.

Hoogtepunten Gdańsk, Gdynia & Sopot: privétour van een dag

2. Hoogtepunten Gdańsk, Gdynia & Sopot: privétour van een dag

Ontdek in één dag de mooiste badplaatsen van Polen. Ga met een 5-sterren privégids mee op een autorit van een hele dag door de Tri-City en bekijk de hoogtepunten van Gdańsk, Sopot en Gdynia. We kunnen u ophalen van elke locatie in de Tri-City. Volg de Amber Trail en hoor de legendes van Pommeren! Boek deze autotour van 7 uur om Gdańsk, Sopot en Gdynia te bezoeken. Onze handige ophaal- en terugbrengservice is beschikbaar vanaf elk accommodatieadres of elke haven in de Tri-City, dus je kunt gemakkelijk aan deze tour deelnemen, zelfs als je maar een paar uur in de buurt bent. De route wordt dienovereenkomstig aangepast, inclusief een optionele lunchpauze in een restaurant aan zee. Met privétransfers kunt u de ervaring eenvoudig afstemmen op uw behoeften en interesses. Deze Tri-City-reis zal doordrenkt zijn van de geschiedenis van Polen, met name de maritieme geschiedenis, de Tweede Wereldoorlog en het communisme. In de oude binnenstad van Gdańsk bezoekt u de magnifieke St. Mary's Church en verkent u de prachtige Lange Markt met zijn kleurrijke huurkazernes, elegante restaurants en traditionele pubs. Bewonder de Neptunusfontein, het oude stadhuis en Arthur's Court, en wandel langs de oever van de Motlawa-rivier om de historische kraanvogel te zien. Je bezoekt ook de Oliwa Archcathedral om te genieten van een orgelconcert van 20 minuten en een wandeling door het rustige Oliwa Park. In Sopot kunt u de grappige Krzywy Domek, de historische vuurtoren en het elegante Kuracyjny-plein bewonderen met uitzicht op een van de meest populaire stranden en pieren in Polen. Last but not least ga je naar het populaire Kościuszki-plein en de haven in Gdynia om de muurschilderingen van opmerkelijke vroegere bewoners, maritieme monumenten en historische schepen zoals "Dar Pomorza" en "Błyskawica" te verkennen. Ontdek de hoogtepunten van de Poolse Baltische kust!

Gdansk, Sopot en Gdynia 3 Steden Privé Dagvullende Tour

3. Gdansk, Sopot en Gdynia 3 Steden Privé Dagvullende Tour

Perfect voor wie weinig tijd heeft maar toch zoveel mogelijk wil zien van het driestedengebied in Polen. Deze dagvullende tour omvat Gdansk, Sopot en Gdynia, waar de decoratieve architectuur is gevormd door een rijke geschiedenis. Ontdek het centrum van Gdansk, gerestaureerd na de Tweede Wereldoorlog. Wandel door de Lange Straat met zijn mooie huizen, bars en cafés, een fontein van Neptunus, de "amberkleurige" Mariastraat, de Kraanvogel en het Eiland van Graanschuren. We stoppen ook om het Solidariteitsplein en het Monument voor de Gevallen Werfarbeiders te bekijken - de plek waar de Solidariteitsbeweging begon. Tijdens de tour mag je het mooiste Poolse Amber Voetbalstadion, dat buiten de gebaande toeristische paden ligt, niet missen. Sterker nog, we laten je ook de "Falowiec" zien, het op één na langste Europese woongebouw met typisch communistische architectuur, 800 meter lang en met ongeveer 4000 bewoners. Ga daarna naar Gdansk Oliwa om te ontspannen in het mooiste park van de driestad. En mis het beroemde orgelconcert in de Oliwa kathedraal niet! Ga verder naar Sopot en slenter door de Monciakstraat, misschien wel de beroemdste promenade in Polen, omzoomd met art nouveau cafés en winkels. Geniet van de kosmopolitische sfeer en ontdek de strandattracties van de promenade, waaronder de langste houten pier van Europa en het prachtige Spa Park aan het water. De eindbestemming van je rondreis door de drie steden is Gdynia, waar het slagschip "Lightning" en het fregat "Gift of Pomerania" herinneren aan de rijke geschiedenis van de Poolse marine en de scheepsbouwtradities van het land. Rout: Gdańsk: Upland Gate, Torture Chamber, Golden Gate, Dluga Street, The Long Market, The Main Town Hall, Neptunus fontein, Motława rivieroever, The Crane, St. Mary's Church, Great Armoury, The Solidarity Square en The Monument to the Fallen Shipyard Workers. Passeer langs: Europees Solidariteitscentrum, Amber voetbalstadion, "Falowiec". Oliwa: Oliwa Kathedraal (+ orgelconcert), Oliwa Park, Sopot: Bohaterów Monte Cassino Street, Therapeutisch Park, De Pier. Gdynia: Het Kościuszko-plein, ORP Błyskawica (Slagschip), fregat "Dar Pomorza" (muzumschip)

Gdansk: Private Wolf's Lair Tour

4. Gdansk: Private Wolf's Lair Tour

Uw privétour voor alleen u en uw groep begint wanneer u wordt opgehaald vanaf elke locatie in Gdansk, Sopot of Gdynia. Na 3 uur rijden arriveert u bij Wolf's Lair. Het fort bestaat uit 80 gebouwen die tussen 1940 en 1942 zijn gebouwd, waarvan 50 bunkers. Het hoofdkwartier had een eigen stroomgenerator, een treinstation en een landingsbaan, en in het centrale deel van de compound bevonden zich verblijven voor topambtenaren van de nazi's, een casino en een bioscoop. Het hele gebied was gecamoufleerd, beschermd door prikkeldraad en mijnenvelden. Het vervoer wordt uitgevoerd door luxe, ruime voertuigen met airconditioning die worden bestuurd door ervaren chauffeurs. Tijdens uw reis naar de camping en terug bent u vrij om de schoonheid van het Poolse platteland te bewonderen.

Vanuit Gdansk: rondvaart door het Elblag-kanaal

5. Vanuit Gdansk: rondvaart door het Elblag-kanaal

Het Elblag-kanaal, ook wel het Elblag-Ostroda-kanaal genoemd, is een 150 jaar oud kanaal in Polen dat loopt van Elblag tot Ostroda. Met een lengte van meer dan 80 km is het het langste bevaarbare kanaal dat nog in gebruik is in Polen. Het is ook een van de meest interessante kanalen van Europa. Het unieke van het Elblag-kanaal komt voort uit de eigenaardige keuze van techniek om een bijzonder moeilijk deel van de route aan te pakken waar het waterpeil met 100 meter stijgt. Dit specifieke gedeelte bevindt zich tussen het Druzno-meer en het Piniewo-meer, een afstand van ongeveer 10 km. Omdat het hoogteverschil te groot was, was het onpraktisch om traditionele sluizen te bouwen. In plaats daarvan werd een ingenieus systeem van hellende vlakken gebruikt waarbij de boten uit het water worden getild en in rupsbanden worden geplaatst en over droog land worden gesleept. Routebeschrijving: Ontmoeting met chauffeur en vertrek naar Buczyniec. Boottocht op het kanaal met vier hellende vlakken (Buczyniec, Olesnica, Jablonki, Jelenie) Voltooi een boottocht in Jelenie en vervoer naar Elblag Koffiepauze en vrije tijd in Elblag Terugrijden naar Gdansk

Concentratiekamp privétour Gdansk en Stutthof

6. Concentratiekamp privétour Gdansk en Stutthof

Begin met een pick-up vanaf elke locatie in Gdansk, Sopot of Gdynia. Rijd vervolgens 1 uur om het concentratiekamp Stutthof te bezoeken, waar u meer te weten komt over het tragische hoofdstuk van de Poolse geschiedenis onder nazi-bezetting. Vanaf daar rijdt u naar de oude binnenstad van Gdansk en ziet u de middeleeuwse kraan, de groene poort, het lange marktplein met de fontein van Neptunus, het stadhuis en de rode kamer. Je krijgt ook de kans om Golden Gate, Prison Tower, het Amber Museum, Arsenal, St. Mary's Church of de mooie Mariacka Lane met zijn terrassen en barnsteenjuweliers te bezoeken. Na de tour kunt u ontspannen tijdens een transfer terug naar uw gewenste locatie - of het nu uw hotel, de pier, een treinstation of de luchthaven is.

Private Westerplatte Tour per auto of cruisetransport

7. Private Westerplatte Tour per auto of cruisetransport

Deze tour is ontworpen om je een kijkje te geven in het tumultueuze verleden van het gebied en je tegelijkertijd de huidige schoonheid te laten zien. Westerplatte was eeuwenlang een militaire basis voor veel verschillende legers, de meeste mensen associëren het met een datum: 1 september 1939. Ook al werden andere Poolse steden een paar minuten eerder aangevallen dan Westerplatte, deze plek is het symbool voor het begin van de Tweede Wereldoorlog. Hier vochten 200 Poolse soldaten heldhaftig tegen de nazi's, die hen 8 keer in de minderheid waren. Tegenwoordig zie je op Westerplatte het overgebleven Wachthuis nr. 1 en de overblijfselen van een kazerne. Het hele gebied is vrij klein, dus je zult er doorheen lopen. Je ziet een kleine militaire begraafplaats en een enorm monument voor de verdedigers van de Poolse kust. Een groot monument brengt hulde aan die Poolse verdedigers en markeert de plek waar de hele wereld slechts 60 jaar geleden in oorlog stortte. De Westerplatte-tour wordt aangeboden in 2 opties: Standaard optie: Eerst wordt u opgehaald bij uw hotel in Gdansk, Gdynia, Sopot. Natuurlijk zal je privégids de hele reis bij je zijn, zodat je al in de auto informatie krijgt over de geschiedenis van Gdansk en Westerplatte. Alternatieve optie (cruise): Je gaat je privégids ontmoeten in de buurt van de Golden Gate in Gdansk. U krijgt dus de gelegenheid om een wandeling te maken over de Koninklijke Weg en te horen hoe deze route vroeger alleen toegankelijk was voor de machtige vorsten. Daarna maakt u een 45 minuten durende cruise naar de Westerplatte met de "Black Pearl" of "Galleon Lion" en na een 2 uur durende sightseeingrit keert u op dezelfde manier terug. Tijdens de boottocht heeft u de mogelijkheid om de hoofdstad te zien vanaf de rivier de Motława, de rivier de Dode Vistula, de scheepswerven en de haven.

Gdynia: Spionnenspel in een stad

8. Gdynia: Spionnenspel in een stad

Er is nieuws over een geheime bergplaats van actieve bommen die na de Tweede Wereldoorlog ergens voor de haven van Gdynia in de Oostzee zijn gedumpt. Een grote criminele organisatie is al op zoek naar deze bommen en als ze succesvol zijn, kunnen ze de stad gijzelen of zelfs tot ontploffing brengen. De lokale autoriteiten zijn wanhopig om ze als eerste te vinden en hebben daarom de hulp van experts ingeroepen: jullie! Kun jij genoeg informatie verzamelen om de bommen te lokaliseren en onschadelijk te maken voordat het te laat is? Tijdens je missie wordt je gevraagd om een aantal verschillende spionagetaken uit te voeren op 8 punten die van belang zijn en je moet ook opletten voor een aantal bonusfuncties. Als je als één team speelt, moet je een aantal punten halen om de missie te laten slagen. Als je genoeg mensen hebt (8+) om in 2 of meer teams te verdelen, wint degene met de meeste punten - eenvoudig! :D Bij deze activiteit combineren we sightseeing & historische informatie op een aantrekkelijke route van 3,5 km door de stad, met veel ouderwets plezier en een echte spionnensfeer ;) Het is ideaal voor groepen van alle soorten en maten, en het is ook helemaal gezinsvriendelijk.

Concentratiekamp Stutthof en Westerplatte: privétour

9. Concentratiekamp Stutthof en Westerplatte: privétour

Profiteer van een comfortabele ophaalservice en maak een begeleide excursie naar concentratiekamp Stutthof. Leer hoe het functioneerde tijdens de nazi-bezetting van Polen in de Tweede Wereldoorlog. Bekijk de kazerne en gaskamers van het eerste concentratiekamp in Polen. Verken het hele gebied met een gediplomeerde gids en ontdek feiten die alleen daar te horen zijn. Stutthof was het eerste concentratiekamp dat door de nazi's in Polen werd gebouwd. Gedurende de vijf jaar van zijn bestaan, hield het kamp gevangenen uit 28 landen vast. Meer dan 110.000 gevangenen werden gemarteld, gedwongen te werken en stierven in de gaskamers. Tijdens de twee uur durende rondleiding verken je de hele site, zie je bewegende tentoonstellingen en ga je Stutthof Museum Cinema binnen. Op de terugweg maak je een ontspannende wandeling richting een strand. Zie het witte zand en de geweldige landschappen van de Oostzee. Geniet van het uitzicht en ontspan daarna op de transfer naar Westerplatte, ooit een militaire basis voor veel verschillende legers en nu een symbool voor het begin van de Tweede Wereldoorlog. Je ziet een kleine militaire begraafplaats en een enorm monument voor de verdedigers van de Poolse kust.

Kasteel Malbork: privétour vanuit Gdansk, Sopot of Gdynia

10. Kasteel Malbork: privétour vanuit Gdansk, Sopot of Gdynia

Marlbork Castle, gebouwd door de Duitse Orde in de dertiende eeuw, is vandaag de dag het grootste kasteel ter wereld per landoppervlak. Uw privérondleiding door dit historische monument begint met een ophaalservice vanaf elke locatie in Gdansk, Sopot of Gdynia en een prachtige landelijke rit naar de stad Malbork. Bij aankomst op het kasteelterrein wordt u door het middeleeuwse complex geleid dat bestaat uit een klooster, een fort en een Grootmeesterspaleis - allemaal volledig opgetrokken uit bakstenen. Gelegen op land dat op verschillende manieren werd bezet door buitenlandse mogendheden en verdeeld in de eeuwen na de bouw, ligt Malbork Castle in het vizier van historische gebeurtenissen die het moderne Europa diepgaand hebben gevormd. Maak kennis met deze geschiedenis uit de eerste hand en verken de hoeken en gaten van een enorm kasteel dat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens je rondleiding krijg je ook een idee van het dagelijkse hoofse leven in de middeleeuwen met een glimp van een middeleeuwse keuken, badkamer, gevangenis, grote refter, wapenkamer en barnsteencollectie. Na sightseeing en wat tijd voor een verfrissing en het bekijken van souvenirs, wordt u teruggebracht naar een punt naar keuze in Gdansk, Sopot of Gdynia.

Alle activiteiten

37 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Gdynia

Wat zijn de topattracties van Gdynia?

De topattracties van Gdynia zijn:

Andere activiteiten in Gdynia

Wil je alle activiteiten in Gdynia bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.