Belevingen in
Gdynia

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Topbezienswaardigheden in Gdynia

Gdynia: De beste dingen die je niet wil missen

Hoogtepunten Gdańsk, Gdynia & Sopot: privétour van een dag

1. Hoogtepunten Gdańsk, Gdynia & Sopot: privétour van een dag

Je bewondert een dag lang prachtige bezienswaardigheden. Aan het begin van de dag word je opgehaald van je hotel of appartement of van de haven en bezoek je het toeristische centrum Skwer Kościuszki in Gdynia. Loop vervolgens langs de prachtige kade richting het beroemde volledig opgetuigde zeilschip Dar Pomorza. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad in het Stadsmuseum van Gdynia. Ervaar het beroemdste wandelpad en de langste pier in Polen tijdens een wandeling langs de straat Monciak en Plac Zdrojowy in Sopot. Bewonder in Franse stijl aangelegde tuinen en exotische planten in Park Oliwski in Gdansk en leer alles over de cisterciënzer Kathedraal van Oliwa. Geniet van een prachtig uitzicht over de Tricity vanaf een overweldigend uitzichtspunt. Daarna ga je naar de oude binnenstad van Gdansk. Bewonder de voormalige poorten van de oude binnenstad, inclusief de Uplands-poort aan het begin van de koninklijke weg. Je komt erachter dat deze route in het verleden alleen toegankelijk was voor de machtige monarchen.  Ga verder naar de Lange Markt en het Stadshuis. Vervolgens kom je langs de Neptunus-fontein en het Artushof (Dwor Artusa) om de voormalige ontmoetingsplek van de kooplieden van de stad te zien. Nu is het onderdeel van het historische museum van Gdansk. Ga naar binnen en bekijk de muren die zijn bedekt met friezen van mythologische en historische figuren. Beëindig de rondleiding op de Groene Poort met uitzicht op de rivier Motlawa. Dit is een geweldige rondleiding voor mensen die de Tricity op een dag willen bezoeken, traditioneel Pools willen lunchen (op eigen kosten) en gewoonweg een geweldige dag willen beleven.

Gdansk, Gdynia en Sopot: 8-uur durende privérondleiding

2. Gdansk, Gdynia en Sopot: 8-uur durende privérondleiding

De drie steden in de Oostzee, Gdansk, Gdynia en Sopot, formeel de Driestadsregio genoemd door het Tricity-handvest van 2007, werden informeel al veel langer de driestad genoemd. Ze behoren tot de mooiste steden van de baai van Gdansk en vormen een glorieus decor voor deze 8-uur durende sightseeing-excursie naar enkele van hun meest opvallende attracties. Bezoek tijdens het eerste deel van deze reis de oude binnenstad van Gdansk. De charme van de oude binnenstad van Gdansk trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Begin met een wandeling door de Długa-straat, een van de mooiste Europese markten die is genesteld rond een oogverblindende selectie renaissancegebouwen. Het vertrekt vanaf de Golden Gate en passeert het stadhuis, de Neptunus-fontein, Arthur's Court en eindigt bij de Green Gate met uitzicht op de rivier de Motława. Bezoek onderweg het Museum van Arthur's Court en de Amber Chamber met een demonstratie van barnsteenpolijsten en een korte lezing over barnsteen. Stop bij de Oude Kraanvogel, die toevallig een van de meest populaire symbolen van de stad is, en bij de kerk van St. Mary, de grootste gotische bakstenen kerk van Europa. Bezoek de prachtige buitenwijk Oliwa. Ga naar de 16e-eeuwse Gdansk Oliwa-kathedraal, de langste cisterciënzerkerk ter wereld, beroemd om zijn orgels en onvergetelijk orgelconcert. De basiliek met 3 schepen, ingewijd in 1594, is een kunstzinnige mix van barok, rococo en renaissance. Luister naar een prachtig orgelrecital in de kerk voordat je naar de haven van Gdynia rijdt. Ruil religieuze devoties in voor maritieme wonderen op het goede schip Dar Pomorza, een opvallend zeilfregat dat dateert uit 1909. Nu bewaard als museumschip, deed het dienst als zeiltrainingsschip voordat het in 1980 de Cutty Sark Trophy won. aan boord en verken het Twin Deck, waar studenten woonden tijdens trainingscruises. Bekijk foto's en kaarten die de geschiedenis van Dar Pomorza weergeven, en voorwerpen uit haar zeilverleden. Ga verder naar de spa en badplaats Sopot, waar u langs de promenade en de langste houten pier van Europa wandelt. Gebouwd in 1827, strekt het zich uit over meer dan 1.600 voet (500 meter) in de baai van Gdansk en zal je belonen met een prachtig uitzicht op de met terracotta betegelde gebouwen van Sopot. Geniet van de belangrijkste plekken in Tricity en omgeving en leer van je gids wat je nog meer zelf kunt ontdekken na deze tour.

Gdynia Cruise-overdracht

3. Gdynia Cruise-overdracht

Geniet van een ontspannende transfer in een moderne en comfortabele privéauto of -bus die wordt bestuurd door een vriendelijke, Engels sprekende chauffeur die bij aankomst op je wacht om je een handje te helpen met je bagage en je naar de auto te begeleiden. Onderweg beantwoordt de chauffeur graag al uw vragen over bezienswaardigheden, goede restaurants, lokale gebruiken en meer. De service omvat het ophalen van de haven van Gdynia en snelle transfer naar uw hotel of accommodatie of rechtstreeks van uw hotel of accommodatie naar de haven van Gdynia. Er zijn geen tussenstops onderweg, dus u kunt zeker zijn van een probleemloze overstap. Er zijn geen verborgen kosten en voor deze service zijn vaste tarieven gegarandeerd, zelfs als u 's nachts aankomt.

Gdańsk, Sopot & Gdynia: privé 3-in-1-citytrip

4. Gdańsk, Sopot & Gdynia: privé 3-in-1-citytrip

Deze tour is ideaal voor wie weinig tijd heeft maar toch zoveel mogelijk wil zien van de Poolse Driestad. Dit privé-uitstapje van een hele dag bestrijkt Gdańsk, Sopot en Gdynia, waar de sierlijke architectuur gevormd is door een rijke geschiedenis. Ontdek het centrum van Gdańsk, heropgebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Loop door de Langestraat met haar prachtige huizen, bars en cafés, een fontein van Neptunus, de ‘amber’ Mariastraat, de Kraanpoort en het Graanschuureiland. Daarna ga je naar Gdańsk Oliwa om tot rust te komen in het mooiste park van de Driestad. Mis vooral het beroemde orgelorkest bij de Oliwa Kathedraal niet! Ga verder naar Sopot en loop over de Monciakpromenade, misschien wel de beroemdste in heel Polen, met haar art nouveau cafés en winkels. Adem de kosmopolitische sfeer in en ontdek de attracties aan de kade, waaronder de langste houten pier in Europa en het prachtige spa kuuroord aan zee. De eindbestemming van jouw Driestedentour is Gdynia, waar de torpedobootjager Blyskawica en het fregat Dar Pormorza een herinnering zijn aan het roemrijke verleden van de Poolse marine en de scheepsbouwtradities van het land.  Route: Gdańsk: Uplandpoort, martelkamer, Gouden Poort;  Langestraat, Lange Markt, stadhuis, Neptunusfontein, Motława rivieroever, Kraanpoort, Mariakerk, Groot Arsenaal, Solidariteitsplein en het monument voor de Gevallen Dokwerkers Oliwa: kathedraal ( met orgelconcert), Oliwapark,  Sopot: Bohaterów Monte Cassinostraat, kuuroord, pier Gdynia:Kościuszkoplein, ORP Błyskawica (torpedobootjager), museumschip Dar Pomorza (fregat)

Gdańsk, Sopot en Gdynia: privé-hoogtepunten Tour

5. Gdańsk, Sopot en Gdynia: privé-hoogtepunten Tour

Gdańsk, Sopot en Gdynia creëren één geïntegreerde stad. Elk van hen is anders en heeft veel te bieden. Ga op avontuur en combineer de populairste attracties met een unieke ervaring buiten de gebaande paden. Je wordt weggehaald uit de toeristische en drukke centra, je wordt de unieke schoonheid van de Tri-City getoond en je voelt je als een lokale bewoner. Met de auto kunt u snel en gemakkelijk naar bijna elke plaats in Gdańsk, Sopot en Gdynia reizen. In Gdańsk wandelt u ook door het charmante oude centrum en ontdekt u de geheimen van de scheepswerf van Gdańsk met zijn trotse geschiedenis van de vakbond Solidariteit. Je bezoekt ook het park in Oliwa en luistert naar een orgelconcert in de langste kerk van Polen. Je loopt door de straten van Sopot en ziet wat zich op het puntje van Europa's langste houten pier bevindt. Gdynia bezorgt je een vleugje natuur op de klif in Orłowo. Op je klim naar de uitkijktoren in Kolibki, ontdek je een prachtig uitzicht over de stad en de baai van Gdańsk.

Private 3 City Tour - Gdansk, Sopot en Gdynia

6. Private 3 City Tour - Gdansk, Sopot en Gdynia

Begin met een pick-up vanaf elke locatie in Gdansk. Begin de tour door de oude binnenstad van Gdansk te verkennen. Bekijk de middeleeuwse Kraan, de Groene Poort, het Lange Marktplein met de Neptunus-fontein, het stadhuis en de Rode Zaal. Je hebt ook de mogelijkheid om Golden Gate, Prison Tower, het Amber Museum, Arsenal, St. Mary's Church of de mooie Mariacka Lane met zijn terrassen en barnsteen sieradenwinkels te bezoeken. Ga vervolgens met de auto naar Oliwa - om een 18e-eeuws orgel in de kathedraal te bewonderen. Na een kort concert rijdt u naar de Baltische badplaats Sopot. Bekijk de beroemde houten pier, neem een pauze om een mooie wandeling, koffie of lunch daar te maken. Doorgaan naar de havenstad Gdynia, met een panoramisch uitzicht op de Kamienna Gora-heuvel, het Kosciuszko-plein met zijn voormalige oorlogsschip (Blyskawica) en het Joseph Conrad-monument. Rijd terug naar je gekozen plek aan het einde van de tour.

Gdansk: luchthaventransfer

7. Gdansk: luchthaventransfer

Geniet van het gemak van een privétransfer van de luchthaven van Gdansk naar elke locatie in Gdansk, Sopot of Gdynia. Ervaar zorgeloos reizen naar uw vertrekkende of aankomende vlucht. Zorg voor privétransfer als je de bezienswaardigheden van Gdansk ziet. Rijd in een modern en van airconditioning voorzien voertuig met een chauffeur die gewend is aan internationale reizigers. Transfers zijn beschikbaar 27/7. De reis van het vliegveld naar Gdansk is ongeveer 30 minuten. Uw chauffeur verwelkomt u bij de aankomsthal of haalt u op bij uw hotel, afhankelijk van uw route.

Malbork Castle: privétour vanuit Gdansk, Sopot of Gdynia

8. Malbork Castle: privétour vanuit Gdansk, Sopot of Gdynia

Gebouwd door de Duitse Orde in de dertiende eeuw, blijft Marlbork Castle vandaag het grootste kasteel ter wereld per landgebied. Uw privétour van deze historische bezienswaardigheid begint met een ophaaldienst vanaf elke locatie in Gdansk, Sopot of Gdynia en een prachtige plattelandsrit naar de stad Malbork. Bij aankomst op het kasteelterrein wordt u door het middeleeuwse complex geleid, dat bestaat uit een klooster, een fort en het Grootmeesterpaleis - allemaal volledig opgetrokken in baksteen. Het kasteel van Malbork ligt op het land dat door buitenlandse mogendheden op verschillende wijzen werd bezet en verdeeld in de eeuwen na de aanleg. Het ligt in het kruispunt van historische gebeurtenissen die het moderne Europa diepgaand hebben vormgegeven. Maak van dichtbij kennis met deze geschiedenis en ontdek de hoekjes en gaten van een groot kasteel dat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens je rondleiding krijg je ook een idee van het dagelijkse hoofse leven in de middeleeuwen met een glimp van een middeleeuwse keuken, badkamer, gevangenis, grote refter, wapenkamer en ambercollectie. Na het bezoeken van bezienswaardigheden en wat tijd voor verfrissing en het doorlezen van souvenirs, wordt u teruggebracht naar een punt naar uw keuze in Gdansk, Sopot of Gdynia.

Privéluchthaventransfer tussen Gdańsk en Gdynia

9. Privéluchthaventransfer tussen Gdańsk en Gdynia

Transfer van of naar de luchthaven Lech Wałęsa met een privé, moderne en comfortabele auto of busje. Uw vriendelijke, Engels sprekende chauffeur zal bij aankomst op u wachten om u een handje te helpen met uw bagage en u te helpen met de auto. Op weg naar of vanuit het stadscentrum van Gdynia kunt u vragen stellen over bezienswaardigheden, goede restaurants en lokale gebruiken. Vervoer van de luchthaven Gdańsk Lech Wałęsa naar het centrum van Gdynia duurt ongeveer 45 tot 55 minuten. Als u een transfer vanaf het stadscentrum van Gdynia naar de luchthaven Gdansk Lech Wałęsa boekt, dient u de ophaaltijd ten minste 3 uur vóór uw vertrektijd van de vlucht in te stellen. Na het ophalen van de luchthaven Gdańsk Lech Wałęsa, transfer naar uw hotel of accommodatie of vice versa. Er zijn onderweg geen stops, dus u kunt zeker zijn van een probleemloze overdracht. Gereserveerde parkeerplaatsen op de luchthaven zorgen ook voor een tijdige ophaal- en wegbrengservice.

Privétransfer van Gdansk, Sopot, Gdynia naar Oliwa Zoo

10. Privétransfer van Gdansk, Sopot, Gdynia naar Oliwa Zoo

Bespaar het gedoe van het navigeren met het openbaar vervoer om een van de belangrijkste attracties in Gdansk, de Oliwa Zoo, te bereiken. Kies de gewenste ophaallocatie in Gdansk, Sopot of Gdynia en reis veilig en comfortabel in een gezellig premium voertuig met een professionele chauffeur. Kies tussen een enkele reis of een retourtransferservice, afhankelijk van uw behoeften. Ontmoet uw Engels sprekende chauffeur bij uw accommodatie en ga aan boord van een premium busje of minibus, afhankelijk van de grootte van uw groep. Neem de kortste route naar uw bestemming en reis comfortabel en stijlvol tegen een vaste prijs. Geniet van het verkennen van Oliwa Zoo in je eigen tempo, met een flexibele vertrektijd terug naar je accommodatie.

Sitemap Gdynia

Wil je alle activiteiten in Gdynia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gdynia

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 65 beoordelingen

Prachtige introductie tot het Tri-City gebied

Onze gids Michał was gemakkelijk om mee te communiceren voor, tijdens en na onze hele dag tour met hem. Hij was punctueel, vriendelijk en zeer eenvoudig; heerlijk makkelijk om mee te praten. Dankzij zijn wereldsheid en onuitputtelijke kennis van Gdańsk en zijn omgeving, was ons verblijf in de omgeving onmetelijk verrijkt. En in plaats van ons alleen maar dingen over Gdańsk te vertellen die in elk exemplaar van Lonely Planet te vinden zijn, hielp hij ons bij het ontdekken van verbazingwekkende verhalen en plaatsen die anderen misschien nooit zouden weten.

Echt leuke en informatieve dag

Een absoluut fantastische dagtour door de 3 steden, onze gids Jakob was zo zeer informatief, deskundig en vriendelijk. Een reisschema voor de hele dag was gepland en de dag stelde niet teleur. We hebben echt genoten van de prachtige middelste stad Sopot en Jakob was erg gemakkelijk te begrijpen en beantwoordde zoveel van onze vragen. Ik zou deze tour echt aan iedereen aan het begin van je reis aanbevelen, omdat deze je voorbereidt op de duur van je verblijf .. zeker een 5-sterren ervaring. Speciale dank aan Jakob.

Perfecte en voldoende tocht om de 3 steden een beetje te leren kennen

Op een koude dag in mei nam ik de stadstour door Gdansk, Sopot en Gdynia, met de bekwame gids Ella en de vriendelijke chauffeur Michael. Deze tour was erg nuttig, dankzij de diepe kennis, competentie en sympathie van de gids Ella, aan wie ik dank en feliciteer.

Krysztof was een zeer bekwame gids. De uren verstreken tijdens de vlucht en we zagen en hoorden veel interessante dingen. De tour wordt sterk aanbevolen

Bekwame, persoonlijke stadsgids en een veilige chauffeur, die ons binnen een paar uur de "Highliths" van Gdansk en de omgeving liet zien.