Kies data

Geboortehuis van Shakespeare

Geboortehuis van Shakespeare: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Stratford-upon-Avon: ticket voor geboorteplaats van Shakespeare

1. Stratford-upon-Avon: ticket voor geboorteplaats van Shakespeare

Verken het leven van William Shakespeare in de stad waar hij is geboren en opgegroeid, tijdens een bezoek aan de geboorteplaats van Shakespeare. Uw ticket is geldig voor één toegang tot de accommodatie. William Shakespeare werd in dit huis geboren en groeide hier op met zijn ouders en broers en zussen, en bracht de eerste vijf jaar van zijn huwelijk hier door met zijn vrouw Anne Hathaway. John en Mary Shakespeare waren rijk genoeg om het grootste huis in Henley Street te bezitten. Bezoek de tentoonstelling Famous Beyond Words en mis Shakespeare's tweede Folio niet. Als je het huis binnengaat, zie je de werkplaats waar zijn vader John zijn prestigieuze beroep als handschoenmaker uitoefende. Mis het Giant Wallbook met de toneelstukken van Shakespeare niet, die in chronologische volgorde tot leven zijn gebracht. Scan eenvoudig uw smartphone en bekijk de video's die de verhalen van Shakespeare tot leven brengen.

Sightseeing Hop-on-hop-off bustour door Stratford-upon-Avon van de stad

2. Sightseeing Hop-on-hop-off bustour door Stratford-upon-Avon van de stad

Naast de beroemdste Britse toneelschrijver William Shakespeare en het wereldberoemde Royal Shakespeare Theatre, is Stratford ook geweldig voor een dag op de rivier en om 's avonds te chillen in een van de vele chique restaurants en bars in het centrum van de stad. Reis naar alle Shakespeare-huizen: Shakespeare's Birthplace, Anne Hathaway's Cottage, Mary Arden's House, New Place, Nash's House en Hall's Croft. Het Royal Shakespeare Theatre waar het grootste deel van het jaar de toneelstukken van de bard worden opgevoerd. De Holy Trinity Church waar Shakespeare begraven ligt, beschermd door een vervloekte grafsteen. The Old 15th Century Grammar School waar Shakespeare werd opgeleid. U kunt ook genieten van een mooie tocht door het schilderachtige platteland van Warwickshire, waarbij u een bezoek brengt aan Wilmcote, het dorp waar Mary Arden's House (Shakespeare's moeder) te vinden is. Uw reisroute Halte 1 - Bezoekersinformatiecentrum, in de buurt van Avon Boating Halte 2 - De geboorteplaats van Shakespeare en het Shakespeare Center Halte 3 - Marktplein en Amerikaanse fontein Halte 4 - Shakespeare's New Place/Harvard House & Guild Chapel Halte 5 - Royal Avon en Royal Shakespeare Theatre Halte 6 - Halls Croft, Holy Trinity Church en Shakespeare's Grave Halte 7 - Evesham Place Halte 8 - Alcester Road Halte 9 - Anne Hathaways Cottage Halte 10 - Mary Arden's Farm is gesloten tot 8 september Halte 11 - Maybird Shopping Center

Shakespeare's Stratford & Cotswolds

3. Shakespeare's Stratford & Cotswolds

Een deskundige gids wijst je de weg en verwent je met verhalen en interessante weetjes over de rijke geschiedenis van deze prachtige plekken. Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van de legendarische toneelschrijver William Shakespeare, is de eerste stop op deze dagtocht. Breng een bezoek aan de plaats waar de beroemde bard werd geboren, vol geschiedenis, een schilderachtig, bescheiden vakwerkhuis. Leer geweldige verhalen en eigenaardigheden van het Elizabethaanse leven vanuit je deskundige gids. De volgende stop is een bezoek aan het huisje en de tuinen van Shakespeare's bruid Anne Hathaway. Deze prachtige kleine boerderij met rieten dak is de plaats waar de bard zijn bruid het hof maakte en tot op de dag van vandaag heeft hij nog steeds items of originele meubels, waaronder het Hathaway-bed. Het is gelegen op een prachtig terrein en tuinen, vol met geurige bloemen en traditionele struiken. Ga dan verder naar de Cotswolds. Bezoek wat vaak wordt beschouwd als een van de mooiste gebieden in heel het VK. Schilderachtige dorpjes en adembenemende landschappen, de Cotswolds ziet eruit alsof het van de pagina's van een verhalenboek is gesprongen. De tour maakt fotostops bij drie prachtige dorpjes in de Cotswolds: Bourton-on-the-Water, ook bekend als 'Klein Venetië' vanwege de lage bruggen en stenen oevers, Burford met een sierlijke middeleeuwse brug en Bibury, een stad die ooit werd beschreven door William Morris als 'het mooiste dorp van Engeland'. Na een prachtige dag sightseeing, arriveert u rond 19:15 uur terug in Londen.

Dagtocht naar Oxford, Stratford, Cotswolds en Warwick Castle

4. Dagtocht naar Oxford, Stratford, Cotswolds en Warwick Castle

Wandeltocht door Oxford Treed in de voetsporen van de beroemde studenten van Oxford, van CS Lewis tot Bill Clinton, terwijl je door de boeiende universiteitspleinen en geplaveide straatjes van deze historische universiteitsstad wandelt. Geniet van de beroemde 'dromende torenspitsen' en bezoek Bodleian Library, een van de oudste bibliotheken van Europa. U zult gefascineerd zijn door de ongerepte smalle steegjes en oude pleinen van deze natuurlijk mooie stad. Oxford staat bekend als de thuisbasis van de oudste universiteit in de Engelssprekende wereld - in de loop der jaren hebben talloze slimme jonge dingen door de geplaveide straten van de stad gezworven! Tijdens deze begeleide wandeling ziet u de prachtige universiteitskerk van St. Mary the Virgin en ontdekt u heimelijk ongerepte smalle steegjes, oude pleinen en torenhoge torenspitsen. Toegang tot de 13e-eeuwse universiteitskerk van St. Maria de Maagd. Geniet van spectaculaire bezienswaardigheden van het unieke barokke ontwerp en de architectuur terwijl je het centrum van de Universiteit van Oxford verkent. Dit absolute juweeltje mag je niet missen tijdens je reis naar Oxford. Na een bezoek aan Oxford verlaat u de universiteitsstad en keert u terug naar Londen. De Cotswolds Geniet van het uitzicht op het adembenemende landschap, slaperige dorpjes en bruisende marktsteden terwijl je door het charmante landschap van een van de mooiste regio's van Engeland rijdt. Stratford-upon-Avon Een unieke marktstad, beroemd als de thuisbasis van William Shakespeare, misschien wel 's werelds grootste schrijver. Bezoek het pittoreske vakwerkhuis waar de legendarische bard werd geboren en krijg fascinerende inzichten in zijn jeugd. Geboorteplaats van Shakespeare: Zie waar de beroemde toneelschrijver opgroeide en zijn jaren als getrouwde man doorbracht. Warwick Castle Maak deel uit van de grootste middeleeuwse ervaring van Groot-Brittannië diep in het hart van Warwick Castle. Dompel jezelf onder in gevechtsvoorbereidingen en voel het gewicht van een middeleeuws zwaard. Word een soldaat - probeer een gevechtshelm op maat. Bezoek de spectaculaire State Rooms en kijk je ogen uit bij de voorbereidingen voor het Victoriaanse feest.

Vanuit Londen: daguitstap Oxford, Stratford & Cotswolds

5. Vanuit Londen: daguitstap Oxford, Stratford & Cotswolds

Deze 10 uur durende daguitstap begint in Londen en brengt je naar het westen van Engeland waar je het prachtige landschap van Cotswald bewondert en de meest romantische steden van het land bezoekt, Oxford en Stratford. Je bezoekt Stratford-upon-Avon in Warwickshire en brengt 2 uur door in de geboorteplaats van William Shakespeare. Je gids geeft je aanbevelingen over de beste lokale bezienswaardigheden. Maak een wandeling door het stadscentrum en maak kennis met de prachtige tudorstijl gebouwen, die verbonden zijn met het leven van Shakespeare, waaronder het Swan Theatre. Vervolgens rijd je verder door de streek Cotswolds en geniet je onderweg van het prachtige landschap en de dorpen met stenen huizen. Dit is een geliefd natuurgebied, en toont je het platteland van Engeland op z'n best. Vervolg je reis naar Oxford en verken de beroemdste universiteitsstad ter wereld. Wandel tussen de collegegebouwen, en bewonder de spitse torens. De gids stelt je een wandelroute langs de bekendste locaties voor, inclusief de Bridge of Sighs en de Christ Church Cathedral. Kom meer te weten over de relatie tussen Oxford en Alice in Wonderland en Harry Potter. Je gids geeft je prima eetsuggesties om van een heerlijke maaltijd te genieten, maar je kunt ook met de lokale geleerden en academici een pint gaan drinken in de best bezochte pub van de stad. Je komt weer aan in Londen rond 18:30 uur en met behulp van de metro reis je makkelijk naar alle delen van de stad.

Shakespeare's Story Tickets

6. Shakespeare's Story Tickets

Ontdek de mensen en plaatsen die William Shakespeare hebben gevormd, de gewone jongen uit Stratford-upon-Avon die buitengewone dingen ging doen. Treed in de voetsporen van Shakespeare in het huis waar hij werd geboren. Luister naar boeiende verhalen van de gekostumeerde gidsen, zie live optredens van de plaatselijke toneelgroep, Shakespeare Aloud! en krijg toegang tot de tentoonstelling Famous Beyond Words. Herbeleef het Tudor-liefdesverhaal tussen Shakespeare en zijn aanstaande bruid in het 600 jaar oude Anne Hathaway's Cottage. Bekijk originele familiemeubels, waaronder het hemelbed en de hofbank. Wandel door de cottage-tuinen, historische boomgaarden en boswandelingen. Bezoek de nieuwste attractie op het Shakespeare-pad op New Place, de plek waar ooit zijn ouderlijk huis stond. Ontmoet de man achter de werken in een boeiende nieuwe tentoonstelling! Ontdek prachtige tuinen en speciaal in opdracht gemaakte kunstwerken. Bezoek de tentoonstelling Famous Beyond Words en mis Shakespeare's Second Folio niet. Ontdek het gerenommeerde vak van zijn vader in de werkplaats van de handschoenmaker. Mis het Giant Wallbook van Shakespeare's toneelstukken niet, die tot leven zijn gebracht in de volgorde waarin hij ze schreef.

Warwick, Oxford en Stratford Full-Day Tour vanuit Londen

7. Warwick, Oxford en Stratford Full-Day Tour vanuit Londen

Reis meer dan 1000 jaar terug en leer over de bloedige veldslagen en extravagante banketten van Warwick Castle tijdens deze dagtrip met de bus vanuit Londen. Zie waar Shakespeare werd geboren en verken de campus van Oxford. Spring aan boord van een klimaatgestuurde bus en ontspan tijdens de rit naar Warwick Castle. Bewonder de Grote Zaal en de Staatskamers en beklim de torens en wallen voor een boogschutterszicht op de historische stad. Sluit je aan bij Richard Neville terwijl hij zich voorbereidt op de strijd bij de multi-zintuiglijke Kingmaker-attractie, of wandel door de aangelegde tuinen. Stap in de bus voor de rit naar Stratford-upon-Avon. Krijg fascinerende inzichten in Shakespeare in zijn geboorteplaats. Ontdek de schilderachtige dorpjes van de Cotswolds op de rit naar Oxford. Stop voor een begeleide wandeling door de universiteitsstad. Bekijk de beroemde colleges die dateren uit de 13e eeuw. Luister naar verhalen van oud-studenten zoals Bill Clinton, CS Lewis, JRR Tolkien en Lewis Carroll. Ontdek waar Harry Potter werd gefilmd op het Christ Church College voordat je terugkeert naar Londen.

Vanuit Londen: dagtrip naar Oxford, Stratford en Cotswolds

8. Vanuit Londen: dagtrip naar Oxford, Stratford en Cotswolds

Na een ochtend pick-up in het centrum van Londen, ga je naar Oxford, Stratford-upon-Avon en de Cotswolds voor een dagtour die je meeneemt door de Engelse geschiedenis en het prachtige landschap. Bezoek Shakespeare's Stratford, maak een korte wandeling langs het huis waar Shakespeare werd geboren in het centrum van de stad en bezoek vervolgens Shakespeare's Schoolroom met je tourmanager. Daarna heeft u vrije tijd om Stratford met zijn rijke Tudor- en Shakespeare-geschiedenis te verkennen. Geniet van een rit door de pittoreske Cotswolds, een gebied van verbazingwekkende natuurlijke schoonheid. Bewonder de landschappen van prachtige glooiende heuvels en honingkleurige stenen dorpjes. Als het weer het toelaat, is er tijd voor fotostops. De volgende stop is Oxford voor een wandeltocht met een gids die je veel bezienswaardigheden laat zien, zoals het Sheldonian Theatre, Balliol College, Christ Church en het Museum of Science. Uw verwachte aankomsttijd terug in het centrum van Londen is 19.00 uur.

Shakespeare's Schoolroom en Guildhall Entreekaarten

9. Shakespeare's Schoolroom en Guildhall Entreekaarten

Shakespeare's Schoolroom and Guildhall is dagelijks geopend en nodigt bezoekers uit om een van de zelden geziene plekken uit de kindertijd en jeugd van William Shakespeare te verkennen, een plek die helpt om het ontbrekende hoofdstuk in het verhaal van zijn tijd in zijn geboortestad te vullen. De onlangs gerestaureerde locatie biedt een kijkje in de beginjaren van Shakespeare en werpt een licht op zijn tijd als schooljongen. Stap in de schoenen van de jonge Shakespeare, ga in dezelfde kamer zitten waar hij als leerling zat en leer over welke onderwerpen de grote man zou hebben gestudeerd en over de lesmethoden van die tijd. Je hoort hoe hij de rijkdom van de klassieke literatuur en theater leerde kennen en enkele van de beste acteurs van het land in dit gebouw zag optreden. Stratford's Guildhall, gebouwd in 1420, is een van de weinige overgebleven middeleeuwse Guildhalls in het land. De authentieke en meeslepende ervaring van een bezoek aan dit vroeg vijftiende-eeuwse gebouw zal alle bezoekers volledig betrekken bij zijn unieke verhaal. Proef de sfeer van de Guildhall, inclusief de laatmiddeleeuwse priesterkapel met zijn zeldzame en recent geconserveerde muurschildering en leer meer over de rol van het gebouw als een middeleeuwse provinciale Guildhall. Het bezoek belooft voor elke groep veel plezier, opwinding en drama te zijn, de erfenis van Shakespeare waardig. Volg een rondleiding met deskundige gidsen, bekijk een korte film van historicus en presentator Michael Wood over de geschiedenis van de Guildhall. Volg een les bij een Tudor-schoolmeester, oefen het schrijven van een ganzenveer en verkleed je in een Tudor-kostuum. Shakespeare's Schoolroom & Guildhall is perfect voor alle leeftijden.

Van Oxford: dagtour Cotswolds en Shakespeare

10. Van Oxford: dagtour Cotswolds en Shakespeare

Bekijk de natuurlijke schoonheid van de North Cotswolds en het historische Stratford-upon-Avon tijdens een dagexcursie vanuit Oxford. Maak verschillende stops in schilderachtige dorpjes in de Cotswolds en leer meer over de geboorteplaats van Shakespeare. Ga vanuit het middeleeuwse Oxford naar het westen en je eerste stop is het oude marktstadje Burford. Verken de 'Gateway to the Cotswolds' en stop voor een verfrissing. Vanaf daar word je meegenomen op een mooie rit door enkele van de oude steengroevedorpen van de Cotswolds tot je aankomt in Bourton-on-the-Water. Dwaal langs de mooie rivieroever met zijn historische stenen bruggen en blader door enkele van de landelijke winkels en cafés. Vervolgens, na het oversteken van een aantal glooiende heuvels, bereikt u het charmante oude marktstadje Chipping Campden. Bezoek de oude markthal en stop misschien voor de lunch in een lokale pub of restaurant. Volg ten slotte een route die u langs adembenemende uitzichten voert totdat u Stratford-upon-Avon bereikt. Hier krijg je een rondleiding door de geboorteplaats van Shakespeare, waar je pittoreske vakwerkhuizen, de beroemde Shakespeare-theaters, de rivier de Avon en de geboorteplaats van Shakespeare zult zien. Na Stratford ga je terug naar de Cotswolds via Shottery, waar je het betoverende Anne Hathaway's Cottage zult zien. Keer terug naar Oxford via het marktstadje Shipston, het idyllische dorpje Great Tew en Blenheim Palace (geboorteplaats van Sir Winston Churchill).

  • Toegangstickets
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
  • Citycards
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Geboortehuis van Shakespeare

Wil je alle activiteiten in Geboortehuis van Shakespeare ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Geboortehuis van Shakespeare

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.414 beoordelingen

Prachtige excursie, rij kwaliteit van de chauffeur kan veel beter.

De excursie was prachtig. De plaatsen waren ontzettend mooi, James is een hele leuke gids die veel en ook boeiend wist te vertellen. Jammer dat hij pas later op stapte en eerder afhaakte ivm zijn reistijd. Dit snapte we wel, maar voor de reis was het jammer. De chauffeur was ontzettend vriendelijk, maar we waren blij dat we weer veilig terug waren. Hij was continue bezig met de airco, raam en krabben in zijn gezicht, hoofd en armen wat de rijstijl er niet veiliger op maakte. 1 keer zelfs een flinke slinger gemaakt en op de terug weg een keer flink in de remmen waarvan we toch behoorlijk zijn geschrokken. Al met al was de reis echt meer dan de moeite waard, maar zouden we er goed overna moeten denken of we nog een keer via deze organisatie zouden boeken.

Echt super! Goed geregeld, leuke bezienswaardigheden en een super goede tour guide! Fijne balans tussen begeleide tour en vrije tijd. Echt een aanrader!

Geweldig dag tocht met voldoende tijd om alles te zien. Goede begeleiding. James en Darren geweldig duo

Probleem hier wel...heel lang onderweg...maar de trip en de gids waren fantastisch!!!

Rosie is een geweldige gids, met humor maar ook betrokken bij de onderwerpen