Datums kiezen

Gemäldegalerie, Berlijn

Gemäldegalerie, Berlijn

Gemäldegalerie, Berlijn: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Berlijn: toegangsbewijs Gemäldegalerie

1. Berlijn: toegangsbewijs Gemäldegalerie

Bezoek de Gemäldegalerie in Berlijn, die een van 's werelds belangrijkste collecties uit de Europese schilderkunst van de 13e tot de 18e eeuw huisvest. Bewonder meesterwerken uit alle periodes van de kunstgeschiedenis, waaronder schilderijen van Jan van Eyck, Pieter Bruegel, Albrecht Dürer, Raphael, Titiaan en Peter Paul Rubens. Bestudeer voornamelijk Duitse en Italiaanse schilderijen van de 13e tot de 16e eeuw en de Nederlandse schilderijen uit de 15e tot de 17e eeuw. Bewonder het interessante nieuwe gebouw van de Gemäldegalerie in een sobere Pruisische stijl en wandel door het eenvoudige gebouw met kamers die rondom een lumineuze foyer zijn gegroepeerd. Met de grote Wandelhalle, een plaats van vrede en reflectie met een fonteininstallatie van Walter De Maria, ben je altijd in staat om je weg terug naar de tentoonstellingszalen te vinden.

Berlijn: Hop-on-hop-off-bustour in dubbeldekkerbus

2. Berlijn: Hop-on-hop-off-bustour in dubbeldekkerbus

Ontdek de bezienswaardigheden van Berlijn en ervaar de stad. Je komt dichter bij de bezienswaardigheden naar je keuze. Stap in en uit bij 20 stations. Bekijk de Brandenburger Tor, de Reichstag of de Kurfürstendamm, allemaal in je eigen tempo. De bussen rijden elke 25 minuten, zodat je een rondrit kunt maken wanneer je maar wilt. Bekijk de volgende bezienswaardigheden: 1. U Kurfürstendamm / Kranzler: Café Kranzler 2. Kurfürstendamm: Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche 3. KaDeWe / Wittenbergplatz 4. Lützowplatz 5. Kulturforum: Gemäldegalerie, Berliner Philharmonie, Kunstgewerbemuseum, St. Matthäus-Kirche 6. Potsdamer Platz: Sony Center, Berlin Staatsbibliothek, overstappen naar PanoramaPunkt 7. Martin-Gropius-Bau: Abgeordnetenhaus, Bundesrat 8. Checkpoint Charlie: Museum Haus bij Checkpoint Charlie 9. Op de Gendarmenmarkt 10. Bebelplatz / Berliner Staatsoper 11. Rotes Rathaus / TV-Toren / Alex: Käthe Kollwitz Museum 12. Karl-Liebknecht-Str: Sealife 13. Berliner Dom / Lustgarten: Altes Museum 14. Unter den Linden / Universiteit: stadsbibliotheek Berlijn 15. Unter den Linden / Friedrichstraße 16. Holocaustmonument 17. Brandenburger Tor 18. Rijksdag / Dierentuin 19. Hauptbahnhof 20. Bellevue Palace

Berlijn: WelcomeCard All Inclusive

3. Berlijn: WelcomeCard All Inclusive

Kies de geldigheidsperiode die je wilt, gebaseerd op hoe lang je blijft. Koop dan je Berlin WelcomeCard en geniet van gratis toegang tot meer dan 30 attracties, activiteiten en musea. Krijg meer dan 150 kortingen op rondleidingen, restaurants, bars en meer. Rijd gratis met een sightseeingbus door de stad. Kinderen reizen gratis met het openbaar vervoer met een volwassene die een kaart heeft, dus ze hebben geen eigen ticket voor het openbaar vervoer nodig. Koop een WelcomeCard voor kinderen zodat de kinderen gratis toegang hebben tot dezelfde attracties als de volwassene. Veel plezier met het verkennen van de beste bezienswaardigheden in Berlijn en bespaar geld.

Berlijn: hop on, hop off-bustour met rondvaart

4. Berlijn: hop on, hop off-bustour met rondvaart

Stap in en uit een rode dubbeldekker de Duitse hoofdstad door en bezoek de mooiste plekjes van Berlijn. Je kunt in- en uitstappen bij 20 verschillende haltes, waaronder Brandenburger Tor, de Reichstag en de Kurfürstendamm. De bus vertrekt elke 12 minuten, dus je hoeft nooit lang te wachten om weer verder te kunnen. Bij de halte Karl-Liebknecht-Straße/Sealife stap je op de boot, die elke 30 minuten vertrekt. Volg een unieke rondvaart van 1 uur door de wateren van Berlijn en ervaar het Regierungsviertel en het centrum vanaf het water.  Zie de volgende bezienswaardigheden: 1. U Kurfürstendamm / Kranzler: Café Kranzler 2. Kurfürstendamm:  Gedächtniskirche 3. KaDeWe / Wittenbergplatz 4. Lützowplatz 5. Kulturforum: Gemäldegalerie, Berliner Philharmonie, Kunstgewerbemuseum (Museum of Decorative Arts), St. Matthäus-Kirche 6. Potsdamer Platz: Sony Center, Berlin State Library, overstappen naar PanoramaPunkt 7. Martin-Gropius-Bau: Abgeordnetenhaus of Berlin, Bundesrat 8. Checkpoint Charlie: Museum Haus bij Checkpoint Charlie 9. Gendarmenmarkt 10. Bebelplatz / Berliner Staatsoper 11. Rotes Rathaus / TV-Toren / Alex: Käthe Kollwitz Museum 12. Karl-Liebknecht-Str.: Sealife 13. Berlin Cathedral / Lustgarten: Altes Museum 14. Unter den Linden / Universiteit 15. Unter den Linden / Friedrichstraße 16. Holocaustmonument 17. Brandenburger Tor 18. Rijksdag / Dierentuin 19. Hauptbahnhof 20. Slot Bellevue

Berlijn: Kulturforum-toegangsticket voor één dag

5. Berlijn: Kulturforum-toegangsticket voor één dag

Het Berlijnse Kulturforum is een bewijs van het rijke artistieke en culturele erfgoed van de stad. Met het Kulturforum-dagtoegangsticket krijgt u een paspoort om dit centrum van creativiteit en geschiedenis te verkennen. Het Kulturforum, gelegen in het hart van de stad, is een verzameling instellingen die enkele van de belangrijkste kunstwerken en historische documenten van Europa herbergen. Begin je artistieke reis in de New National Gallery. Dit modernistische meesterwerk, ontworpen door de beroemde architect Ludwig Mies van der Rohe, herbergt een indrukwekkende collectie 20e-eeuwse kunst. Van Picasso tot Kandinsky: verdiep je in het werk van enkele van de meest invloedrijke kunstenaars van de vorige eeuw. Ga vervolgens terug in de tijd in de Picture Gallery, waar Europese schilderijen uit de 13e tot 18e eeuw te zien zijn. Bewonder de meesterwerken van kunstenaars als Rembrandt, Botticelli en Rubens, die elk een verhaal vertellen uit vervlogen tijden. Maar het Kulturforum biedt meer dan alleen schilderijen. Duik in de wereld van decoratieve kunsten in het Museum voor Decoratieve Kunsten, waar alles, van textiel tot keramiek, de evolutie van design door de eeuwen heen laat zien. Het Museum voor Prenten en Tekeningen biedt een uniek inzicht in de wereld van schetsen, prenten en grafische kunst, terwijl de Kunstbibliotheek een van 's werelds belangrijkste opslagplaatsen van literatuur over kunstgeschiedenis, architectuur en design is. Sluit uw bezoek af met een gevoel van voldoening, nadat u eeuwen van kunst en cultuur hebt doorkruist, allemaal onder het dak van het iconische Berlijnse Kulturforum.

7 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Gemäldegalerie, Berlijn: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Gemäldegalerie, Berlijn

Wil je alle activiteiten in Gemäldegalerie, Berlijn bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gemäldegalerie, Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.2
(371 beoordelingen)

Het belangrijkste voor ons was de gids in het Portugees. Dat werkte goed. En we vonden de gids ook leuk. Wij vonden de bus met open dak ook leuk. Ook de gidsen voor de bus waren goed en hielpen ons altijd onze bus terug te vinden. Wat jammer was, was dat de geïntegreerde boottocht niet tijdens de busrit werd aangekondigd, daar moesten we eerst naar vragen. De rijen stoelen zijn vrij smal, wat een beetje ongemakkelijk is. Bovendien zat de bus altijd behoorlijk vol, dus als je instapte moest je altijd onderaan zitten en dan bij de volgende halte ‘opwerken’ als er iemand uitstapte. Je hebt uiteraard geen zin om weer uit te stappen, want dan verlies je je mooie zitplaats, wat weer in strijd is met het concept van HopOn-HopOff. De bussen rijden duidelijk veel te weinig, je moet altijd behoorlijk lang wachten tot de bus verder rijdt, waardoor ook de wens om op en af te stappen afneemt.

Het was over het algemeen een goede ervaring. De chauffeur en de gidsen waren behulpzaam. De naam van de reisorganisatie stond niet duidelijk op de tickets en dat zorgde voor enige verwarring. Om de een of andere reden zat de bus vol met tienerjongens en -meisjes die eruit zagen alsof hun school de rondleiding voor hen nam. Ze waren ongeïnteresseerd en sommige zelfs luid. Het leek niet eerlijk voor degenen die daar waren om daadwerkelijk van de tour te genieten.

Bus topper! Geweldige manier om veel van Berlijn te zien. Alleen mijn advies is, boek bij een ‘agent’. Die zijn overal in Berlijn aanwezig. Dan weet je zeker dat je op de juiste bus stapt. Zeker als je audio in het Nederlands wilt. Niet alle bussen hebben NL audio en de gegeven info via website is niet correct!

Excellent laat je de hoogtepunten van Berlijn zien en bij elke halte kun je uitstappen om foto's te maken of meer in de diepte te zien en vervolgens te wachten tot de volgende bus je ophaalt. Super goed. Aanbevolen.

Makkelijk en ongecompliceerd. Direct bij het schip ingecheckt en daar gingen we.