Kies data

Gemäldegalerie, Berlijn

Gemäldegalerie, Berlijn: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Berlijn: toegangsbewijs Gemäldegalerie

1. Berlijn: toegangsbewijs Gemäldegalerie

Bezoek de Gemäldegalerie in Berlijn, die een van 's werelds belangrijkste collecties uit de Europese schilderkunst van de 13e tot de 18e eeuw huisvest. Bewonder meesterwerken uit alle periodes van de kunstgeschiedenis, waaronder schilderijen van Jan van Eyck, Pieter Bruegel, Albrecht Dürer, Raphael, Titiaan en Peter Paul Rubens. Bestudeer voornamelijk Duitse en Italiaanse schilderijen van de 13e tot de 16e eeuw en de Nederlandse schilderijen uit de 15e tot de 17e eeuw. Bewonder het interessante nieuwe gebouw van de Gemäldegalerie in een sobere Pruisische stijl en wandel door het eenvoudige gebouw met kamers die rondom een lumineuze foyer zijn gegroepeerd. Met de grote Wandelhalle, een plaats van vrede en reflectie met een fonteininstallatie van Walter De Maria, ben je altijd in staat om je weg terug naar de tentoonstellingszalen te vinden.

Berlijn: hop on, hop off-dagtour in dubbeldekker bus

2. Berlijn: hop on, hop off-dagtour in dubbeldekker bus

Ontdek de bezienswaardigheden van Berlijn en ervaar de stad. Je komt dichter bij de bezienswaardigheden naar je keuze. Stap in en uit bij 20 stations. Bekijk de Brandenburger Tor, de Reichstag of de Kurfürstendamm, allemaal in je eigen tempo. De bussen rijden elke 25 minuten, zodat je een rondrit kunt maken wanneer je maar wilt. Bekijk de volgende bezienswaardigheden: 1. U Kurfürstendamm / Kranzler: Café Kranzler 2. Kurfürstendamm: Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche 3. KaDeWe / Wittenbergplatz 4. Lützowplatz 5. Kulturforum: Gemäldegalerie, Berliner Philharmonie, Kunstgewerbemuseum, St. Matthäus-Kirche 6. Potsdamer Platz: Sony Center, Berlin Staatsbibliothek, overstappen naar PanoramaPunkt 7. Martin-Gropius-Bau: Abgeordnetenhaus, Bundesrat 8. Checkpoint Charlie: Museum Haus bij Checkpoint Charlie 9. Op de Gendarmenmarkt 10. Bebelplatz / Berliner Staatsoper 11. Rotes Rathaus / TV-Toren / Alex: Käthe Kollwitz Museum 12. Karl-Liebknecht-Str: Sealife 13. Berliner Dom / Lustgarten: Altes Museum 14. Unter den Linden / Universiteit: stadsbibliotheek Berlijn 15. Unter den Linden / Friedrichstraße 16. Holocaustmonument 17. Brandenburger Tor 18. Rijksdag / Dierentuin 19. Hauptbahnhof 20. Bellevue Palace

Berlijn: hop on, hop off-bustour met rondvaart

3. Berlijn: hop on, hop off-bustour met rondvaart

Stap in en uit een rode dubbeldekker de Duitse hoofdstad door en bezoek de mooiste plekjes van Berlijn. Je kunt in- en uitstappen bij 20 verschillende haltes, waaronder Brandenburger Tor, de Reichstag en de Kurfürstendamm. De bus vertrekt elke 12 minuten, dus je hoeft nooit lang te wachten om weer verder te kunnen. Bij de halte Karl-Liebknecht-Straße/Sealife stap je op de boot, die elke 30 minuten vertrekt. Volg een unieke rondvaart van 1 uur door de wateren van Berlijn en ervaar het Regierungsviertel en het centrum vanaf het water.  Zie de volgende bezienswaardigheden: 1. U Kurfürstendamm / Kranzler: Café Kranzler 2. Kurfürstendamm:  Gedächtniskirche 3. KaDeWe / Wittenbergplatz 4. Lützowplatz 5. Kulturforum: Gemäldegalerie, Berliner Philharmonie, Kunstgewerbemuseum (Museum of Decorative Arts), St. Matthäus-Kirche 6. Potsdamer Platz: Sony Center, Berlin State Library, overstappen naar PanoramaPunkt 7. Martin-Gropius-Bau: Abgeordnetenhaus of Berlin, Bundesrat 8. Checkpoint Charlie: Museum Haus bij Checkpoint Charlie 9. Gendarmenmarkt 10. Bebelplatz / Berliner Staatsoper 11. Rotes Rathaus / TV-Toren / Alex: Käthe Kollwitz Museum 12. Karl-Liebknecht-Str.: Sealife 13. Berlin Cathedral / Lustgarten: Altes Museum 14. Unter den Linden / Universiteit 15. Unter den Linden / Friedrichstraße 16. Holocaustmonument 17. Brandenburger Tor 18. Rijksdag / Dierentuin 19. Hauptbahnhof 20. Slot Bellevue

3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Gemäldegalerie, Berlijn

Wil je alle activiteiten in Gemäldegalerie, Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gemäldegalerie, Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 371 beoordelingen

De fotogalerij verzamelt talrijke meesterwerken van Vlaamse en Italiaanse kunst tussen de vijftiende en twaalfde eeuw. Voor de eerste waren we erg gecharmeerd van enkele schilderijen van Van der Heyden en Van der Goes, een geweldig schilderij van Bosch (San Giovanni a Patmos), enkele schilderijen van Rembrandt (van hem is er een verzameling van de grootste ter wereld) en twee schilderijen van Veermer. Wat de Italiaanse kunst betreft, noemen we vooral enkele schilderijen van Raphael en Botticelli, maar ook een, magnifiek, van Beato Angelico

De rit van 2 uur was perfect voor ons, zeer informatief, de buschauffeur beheerst haar werk, ... En ze nam verschillende foto's van ons 4 vrienden voor de bus. De tip in de iets langere pauze voor een korte snackpauze klopte precies. Er was ook veel nieuws voor ons beiden Berlijners. We kunnen dit echt aanraden. Ik heb nog een tip om de route te verlengen: rijd gewoon van Alex naar het United Nations Square, langs de "Kosmos", want de voormalige Stalinallee is een monumentale straat met veel historie.

Bus topper! Geweldige manier om veel van Berlijn te zien. Alleen mijn advies is, boek bij een ‘agent’. Die zijn overal in Berlijn aanwezig. Dan weet je zeker dat je op de juiste bus stapt. Zeker als je audio in het Nederlands wilt. Niet alle bussen hebben NL audio en de gegeven info via website is niet correct!

Excellent laat je de hoogtepunten van Berlijn zien en bij elke halte kun je uitstappen om foto's te maken of meer in de diepte te zien en vervolgens te wachten tot de volgende bus je ophaalt. Super goed. Aanbevolen.

Zeer aangename, gastvrije en behulpzame buschauffeur. (het bedekte de bovenste verdieping toen het weer kouder werd). Informatieve en gedocumenteerde rondleiding, perfect.