Belevingen in

Genève

Deze kosmopolitische stad aan het meer heeft vele internationale organisaties en een prachtig uitzicht op de bergen.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Genève: hoogtepunten en bezienswaardigheden

Zwitserland geniet een kwaliteit van leven die maar door weinig landen wordt geëvenaard. Genève is het centrum van Frans Zwitserland - hoe leef je hier het goede leven?

 • Paleis van de Naties

  1. Paleis van de Naties

  Hier zetelt de Europese fractie van de Verenigde Naties. Je kunt een tour maken (in 15 talen, natuurlijk) en leren over het werk dat de VN hier verricht.

 • Parc des Bastions

  2. Parc des Bastions

  Dit park is een oase van groen in het centrum van de toch al zo schone stad. In de winter kun je er schaatsen!

 • Reformatiemonument

  3. Reformatiemonument

  Genève is altijd een stad van grote denkers geweest. Deze muur in het Parc des Bastions representeert de leiders van de Reformatie: Calvijn, Farel, Beza en Knox.

 • Jet d'Eau

  4. Jet d'Eau

  Deze fontein in de haven van het meer spuit water 140 meter de lucht in en is een symbool van Genève.

 • Sint-Pieterskathedraal

  5. Sint-Pieterskathedraal

  De Sint-Pieterskathedraal stamt uit de 12de eeuw en is de kerk waar Calvijn zijn preken hield. Binnen zul je versteld staan van de gekleurde ruiten en hoge bogen.

 • Grande Theatre

  6. Grande Theatre

  Dit operahuis heeft een fotogeniek interieur en een uitzonderlijk goede akoestiek. Ook als je geen operamens bent het bezoeken waard!

 • CERN

  7. CERN

  Onder de Alpen vindt baanbrekend onderzoek plaats, en dit wetenschappelijk centrum is te bezoeken! Check je smartphone in de plek waar het internet werd uitgevonden en de grootste deeltjesversneller ter wereld staat.

 • Gruyère proeven

  8. Gruyère proeven

  Verlaat Genève voor een bezoek aan de kaasfabriek. Leer over de geschiedenis van Gruyère en proef een stukje!

 • Chamonix

  9. Chamonix

  Skiplaats Chamonix is een uur rijden van Genève, en is de plek waar de hoogste berg van Europa staat, de Mont Blanc. Dat wil je niet missen!

 • MAMCO

  10. MAMCO

  Het museum voor moderne kunst is gehuisvest in een oud fabrieksgebouw. Marchel Duchamp heeft er een permanente collectie en er zijn regelmatig nieuwe tentoonstellingen.

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  De beste maand is augustus, wanneer het weer wat koeler wordt en er een heerlijke zomerbries waait. Er is in die maand ook een festival! Als je wilt skiën is de winter natuurlijk een betere tijd.

Goed om te weten

 • Taal
  Frans
 • Valuta
  Franc (CHF)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +41
 • De beste periode voor een bezoek
  Als je niet gaat om te skiën, bezoek Genève dan in augustus, wanneer er een heerlijke bries waait en de stad een fantastisch festival organiseert!

Sitemap Genève

Wil je alle activiteiten in Genève ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Genève

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.634 beoordelingen

Neil is een geweldige gids, zo grappig en hij deelt zoveel informatie over wat je kunt doen tijdens deze reis, in Genève en buiten Genève. Ik vond het geweldig om alleen te gaan in je eigen tempo en de tijd te nemen om de plaatsen te zien die je het meest interesseren in plaats van een groep te moeten volgen. Gondel en de trein zijn het zeker waard en het café van L'Aiguille du Midi heeft het meest geweldige uitzicht en het eten is best lekker.

De ervaring zelf is een must als je in Genève bent. Je hebt een behoorlijke hoeveelheid tijd om alles te zien wat is inbegrepen. Mijn gids was Neil, die puur en gewoon een geweldig persoon is. Omdat ik de enige persoon was die die dag een tour had geboekt, hadden we veel tijd voor discussie en het was een genoegen. Hij deed het onmogelijke om me welkom te laten voelen en ook plezier te hebben ... terwijl hij een paar leuke grappen maakt :).

Ik hield van Chamonix, Frankrijk, de rit met de kabelbaan en de treinrit. Wat betreft de gids, ik wou dat er wat meer geschiedenis was, en meestal wou ik dat ik meer tijd had om daar door te brengen. Het was adembenemend.

Het was een geweldige ervaring, perfect weer voor een perfecte dag in de Alpen. Busrit was geweldig, onze chauffeur Tom was erg behulpzaam. Er was geen gids, maar we hadden geen problemen om onze weg te vinden.

Adembenemend!! De moeite waard! Naar Chamonix gaan zonder de kabelbaan en trein te boeken is het niet waard. Het aangeboden pakket is de juiste keuze. Gids Neil was geweldig. Dank u