Gent
Activiteiten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Gent Activiteiten: Onze meest aanbevolen

 • Gent: rondvaart met gids door het middeleeuwse centrum

  1. Gent: rondvaart met gids door het middeleeuwse centrum

  Bekijk zowel de hoogtepunten als de onbekende pareltjes die Gent te bieden heeft tijdens een riviertocht. Kom dankzij je lokale gids meer over de geschiedenis van de stad te weten. Je gaat van start in de prachtige middeleeuwse haven van Gent. Ga aan boord en maak kennis met je gids. Vaar over de rivier de Leie en neem de bezienswaardigheden van de stad in je op. Bewonder de drie beroemde torens van Gent: de Sint-Baafskathedraal, het Belfort van Gent en de Sint-Niklaaskerk. Bekijk de middeleeuwse kerken en kloosters terwijl je door je gids mee terug in de tijd wordt genomen. Bekijk het Prinsenhof, waar Karel V van Spanje werd geboren. Bewonder de imposante gildehuizen en het middeleeuwse Gravensteen, waarna je weer voet zet op het droge.

 • Gent: begeleide stadstocht van 3 uur per mountainbike

  2. Gent: begeleide stadstocht van 3 uur per mountainbike

  Ontdek wat Gent, behalve de typische bezienswaardigheden, nog meer te bieden heeft. Vertrek vanaf het ontmoetingspunt met een klein groepje van niet meer dan 10 deelnemers en je enthousiaste gids. De helm is voor gebruik tijdens de tour en de drinkfles die je krijgt mag je houden. Tijdens de tocht zal je gids je verrassen met leuke weetjes, straatkunst en verborgen plekjes die de stad te bieden heeft. De route gaat buiten de gebaande paden en brengt je van het stadscentrum helemaal naar de levendige buitenwijken. De semiprofessionele mountainbikes maken dit stedelijk avontuur zeer comfortabel. Neem als aandenken aan de tour een foto en ontvang de rest van de foto's die met een GoPro zijn gemaakt via e-mail.

  Een leuke fietstocht waarbij je veel dingen ziet waar jezelf niet meteen naar toe zou gaan. Zeer enthousiaste gids die veel weet te vertellen over de stad Gent. En die een leuke in kijk geeft van de kunst in de stad. Zeker een aanrader!

 • Gent: ontdek de Belgische bierwereld met een jonge local

  3. Gent: ontdek de Belgische bierwereld met een jonge local

  Je ontmoet je gids in het centrum van Gent, het startpunt van jouw kennismaking met de wereld van het Belgische bier. België heeft een trotse bierbrouwtraditie. Al wandelend naar je eerste locatie onthult je enthousiaste gids alvast wat van de geheimen achter z'n brede scala aan bieren. Onderweg naar de eerste bar ga je langs de favoriete chocoladewinkel van je gids om wat zoete lekkernijen te proeven. Leer hoe je chocolade aan bier kunt koppelen voor verrassende smaakcombinaties.  Je eerste stop is een van de populairste bars van de stad. Hier proef je je eerste biertje. Bespreek de aroma's en noten met elkaar in een gemoedelijke amicale sfeer.  Je volgende bestemming is nog zo'n levendige bierspot, onder locals zeer geliefd. De bars die je bezoekt gaan van trendy en modern tot middeleeuws en traditioneel, dus er is voor elk wat wils. Verschillende merken komen voorbij, de grotere beke...

  Liselotte was een zeer aangename gids. De uitleg was zeer duidelijk en de biertjes waren lekker. Toffe groep!

 • Vanuit Brussel: privérondleiding door Brugge, Gent en Vlaanderen

  4. Vanuit Brussel: privérondleiding door Brugge, Gent en Vlaanderen

  Vanuit Brussel kunt u een privétour maken van een hele dag door Brugge, Gent en Vlaanderen met een professionele chauffeur en een gids. Dompel jezelf onder in prachtige architectuur en geschiedenis. Deze rondleiding is aanpasbaar, maar een algemeen programma is als volgt. Laat je rijden naar Brugge, een UNESCO Werelderfgoed en het beroemde "Venetië van het Noorden". Bewonder de grachten en prachtige gotische gebouwen. Luister naar je gids terwijl ze de geschiedenis van de meest interessante locaties in het stadscentrum uitleggen. Ontdek de basiliek van het Heilig Bloed van Jezus, de Belfrey-toren en het Minnewatermeer. Staar naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk, bezoek het Sint-Janshospitaal met zijn prachtige Memling-museum en / of het Groeningemuseum. Ontspan tijdens de vrije tijd tijdens de lunch, voordat je doorgaat naar Gent. Blik op het prachtige altaarstuk in de kathedraal. Geniet van ...

 • Gent: romantische begeleide wandeltocht

  5. Gent: romantische begeleide wandeltocht

  Ga mee op een exclusieve romantische rondleiding in hartje Gent. Bezoek de meest romantische plekken in de stad die je gezien moet hebben met een professionele lokale gids, perfect voor elke date. Ontdek het verhaal van Sint-Bavo, leer over de Sint-Niklaaskerk en proef de charmante sfeer van de stad. Loop door het centrum, bekend om de middeleeuwse architectuur zoals het 12e-eeuwse kasteel Gravensteen. Verken de beste plekken om een date te hebben in de stad en laat je verrassen door hoeveel historische liefdesverhalen er verborgen zijn in de straten, gebouwen en parken van de stad. Ga naar Het Galgenhuisje, een van de kleinste cafés in Gent, dat oorspronkelijk een viskraam was en in de 18e eeuw een herberg werd. Snuif de bedrijvigheid en sfeer op in dit kleine, gezellige cottage-café.

Sitemap Gent

Wil je alle activiteiten in Gent ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gent

We hebben een enorm leuke fietstocht gemaakt met onze gids Levi. Hij heeft ons veel verschillende locaties laten zien met grappige wegen er naar toe: dwars door een winkelcentrum, een park, langs studentenplekken, over snelwegen heen, smalle steegjes, langs de rivier, door binnenwijkjes, etc. Hij probeerde steeds tegemoet te komen aan onze interesses. We hebben ons hart opgehaald. Lekker tempo op de fantastisch goede fietsen. En al mijn vragen heeft hij zeer lief beantwoord (ik weet van mezelf dat ik veeleisend ben). Supermiddag! Doen! Helene

Een leuke fietstocht waarbij je veel dingen ziet waar jezelf niet meteen naar toe zou gaan. Zeer enthousiaste gids die veel weet te vertellen over de stad Gent. En die een leuke in kijk geeft van de kunst in de stad. Zeker een aanrader!

Deze tour is een echte aanrader! Naast de bekende highligts, krijg je vooral de minder bekende pareltjes van deze prachtige stad te zien. Christophe is een fantastische en enthousiaste gids.

Leuke gids die je op originele wijze rond Gent rijdt Laat hele mooie en bijzondere plekken zien

Leuk boottochtje tussen de schitterende Middeleeuwse gebouwen.