Gent
Architectuur

Architectuur
26 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Gent Architectuur: onze aanbevelingen

Vanuit Brussel: Dagtocht Gent en Brugge

1. Vanuit Brussel: Dagtocht Gent en Brugge

Ontdek 2 van de meest betoverende steden van Vlaanderen en volg je gids op een dagexcursie naar het verleden. Kies tussen een privé- en een gedeelde optie. Wandel door beide steden en bekijk enkele van hun beroemdste bezienswaardigheden, zoals de Sint-Baafskathedraal van Gent, de oude binnenstad van Brugge en het Meer van de Liefde. De middeleeuwse architectuur en de levendige sfeer van Gent zullen indruk op je maken tijdens je bezoek aan de Sint-Baafskathedraal, de thuisbasis van het beroemde Lam Gods schilderij (optioneel), het Gravensteen van Vlaanderen, de pittoreske middeleeuwse Graslei en meer. In Brugge kun je genieten van het rustige Minnewater en het oude Begijnhof. Ontdek de stad en haar geplaveide straatjes te voet met je gids, en je hebt ook de mogelijkheid om een ontspannen boottocht te maken over de smalle grachten.

Gent: 50-minuten boottocht met gids door middeleeuws centrum

2. Gent: 50-minuten boottocht met gids door middeleeuws centrum

Neem een boot in de buurt van het verbazingwekkende Gravensteen en ontdek de mooiste plekjes van Gent. Een gids neemt je tijdens deze rondleiding van 50 minuten mee door de fascinerende geschiedenis van middeleeuws Gent en zijn historische gebouwen en architectuur. Geniet van de beroemde drie torens van Gent, verschillende middeleeuwse kerken en kloosters, de geboorteplaats van Karel V van Spanje, majestueuze gildehuizen, een adembenemend kasteel en nog veel meer! Hoor de verhalen achter deze prachtige monumenten. De rondleiding wordt gegeven in het Engels, Nederlands en Frans. Er zijn ook geïllustreerde vertalingen in het Duits, Spaans, Italiaans, Russisch en Japans beschikbaar aan boord.

Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

3. Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

Ontmoet je gids in het centrum van Brussel en ontspan tijdens de 100 kilometer lange busreis naar Brugge. Bij aankomst ontdek je de charmes van "het Venetië van het Noorden" en zie je waarom het hele historische centrum is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Bewonder hoogtepunten zoals het Minnewatermeer en het 13e-eeuwse Begijnhof complex, gesticht in 1245 om religieuze lekenvrouwen te huisvesten. Ga naar het Walplein, waar de schaduwrijke bomen en cafés een perfecte plek zijn om te ontspannen. Bezoek de Stoofstraat op de plek van de voormalige Wallen en bekijk middeleeuwse monumenten zoals het 11e-eeuwse Oude Sint-Janshospitaal. Bekijk de op één na hoogste bakstenen toren ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bekijk andere historische monumenten zoals het Gruuthuse Paleis of het Dijverkanaal. Ga naar een van de meest gefotografeerde plekken van de stad op de Rozenhoedkaai en bewonder het Belfort op het Kasteelplein. Bezoek de Grote Markt om de Klokkentoren (Belfort) te zien. Geniet daarna van 1 uur vrije tijd voor de lunch (op eigen kosten) en de kans om wat van de heerlijke chocolade van de stad te proeven. Rijd vervolgens naar Gent, waar de inwoners al sinds de tijd van Karel V bekend staan als "stropdragers". Volg een rondleiding langs de historische gebouwen van de stad, zoals het Kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar je meer te weten komt over het schilderij "De aanbidding van het Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Bewonder het Belfort (klokkentoren) en het bijzondere stadhuis in gotische en renaissancestijl. Bekijk een van de oudste monumenten van de stad in de Sint-Niklaaskerk tegenover de ongewone gevel van het Gildehuis van de metselaars. Reis langs de kades van de middeleeuwse haven van Graslei en ontdek andere hoogtepunten zoals het majestueuze Gravensteen, de Grote Slagerszaal, de Oude Vismarkt en de Vrijdagmarkt. Geniet van wat vrije tijd in deze magische stad voordat je terugkeert naar Brussel. Ons avontuur is voorbij! Wacht niet en geniet samen met ons van deze dag!

Gent: Rondleiding met gids door middeleeuws centrum

4. Gent: Rondleiding met gids door middeleeuws centrum

Bekijk de hoogtepunten van Gent én de onbekende parels van de stad tijdens een boottocht over de rivier. Kom dankzij de lokale gids meer te weten over de geschiedenis van de stad. De tocht gaat van start in de prachtige middeleeuwse haven van Gent. Stap aan boord en maak kennis met de gids. Vaar over de rivier de Leie en neem de bezienswaardigheden van de stad in je op. Bewonder de drie beroemde torens van Gent: de Sint-Baafskathedraal, het Belfort van Gent en de Sint-Niklaaskerk. Bekijk de middeleeuwse kerken en kloosters terwijl de gids je meeneemt terug in de tijd. Bekijk het Prinsenhof, waar Karel V van Spanje is geboren. Bewonder de imposante gildehuizen en het middeleeuwse Gravensteen, waarna je weer voet op het droge zet.

Vanuit Brussel: Rondleiding met gids over Antwerpen en Gent

5. Vanuit Brussel: Rondleiding met gids over Antwerpen en Gent

Om 8:30 uur word je opgehaald bij een ontmoetingspunt in het centrum van Brussel om richting Antwerpen te gaan. Op weg naar Antwerpen stop je een paar minuten bij het emblematische Atomium, waar je een foto neemt en je reis vervolgt. Daar aangekomen verken je de Vleesmarkt, het Steen Kasteel, het Stadhuisplein, de Onze-Lieve-Vrouwekerk in gotische stijl, de Kerk van San Carlos de Borromeo, de Walk of the Cakes en de prachtige Meirstraat. Na deze rondleiding krijg je wat vrije tijd om de stad op je gemak te verkennen. De volgende bestemming is de mooie en machtige stad Gent. Tijdens dit bezoek zul je de kathedraal van San Bavón zien (met het beroemde schilderij van de gebroeders Van Eyck, "De aanbidding van het Lam Gods"), de klokkentoren van Belfort, het bijzondere gotische en renaissance stadhuis, de kerk van San Nicolás, het gildehuis van de metselaars, de werf van de kruiden en het graan, de vleesmarkt en het majestueuze kasteel van de graven van Vlaanderen. Na deze magische tocht stap je weer in de bus, waarmee je terugkeert naar Brussel. Mis de kans niet om samen met ons van deze prachtige dag te genieten!

Gent: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

6. Gent: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

Ontdek de highlights van Gent met een interactieve smartphone-app. Wandel door de stad en los locatiegebonden raadsels op tijdens een wandeltocht. Bewonder de gotische Sint-Michielskerk en het middeleeuwse kasteel Gravensteen.  Al wandelend ontdek je de 10 belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Bij elke attractie zijn er weer nieuwe aanwijzingen die je naar je volgende bestemming leiden. Stel je logica, verbeelding, observatievermogen en teamgeest op de proef om het spel tot een goed einde te brengen. Je mag zelf bepalen wanneer je het spel begint of pauzeert. Verken de stad in je eigen tempo en blijf wat langer staan op plekken waar je foto's wil nemen. Los een spannende puzzel op bij elke attractie (je hoeft daarvoor niet naar binnen) en verzamel onderweg leuke weetjes over de stad. Het startpunt is de Sint-Michielskerk, in het centrum van Gent. Ontdek de unieke architectuur van de Sint-Michielsbrug en de indrukwekkende Sint-Niklaaskerk. Vergeet niet het Belfort van Gent eens goed op de foto te zetten. Deze toren lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. In de Sint-Baafskathedraal met haar unieke interieur en imposante façade kun je eindeloos dwalen. Kom meer te weten over de rijk versierde gotische gevel van het stadhuis van Gent en bezoek de Korenmarkt in het hart van de stad. Bewonder het imposante standbeeld op Place de Neuve en laat je betoveren door de Sint-Jacobskerk. Je loopt ook de Vrijdagmarkt over met haar levensechte standbeeld en rijke geschiedenis. De indrukwekkende middeleeuwse burcht Gravensteen is de perfecte plek om naar verhalen uit het verleden te luisteren. Waan je even in de wereld van ridders en prinsessen.

Gent: 40-minuten historische rondvaart door het stadscentrum

7. Gent: 40-minuten historische rondvaart door het stadscentrum

Je vertrekt vanaf de pittoreske steiger en begint aan een ontspannen 40 minuten durende rondvaart door het stadscentrum van Gent. Een lokale, deskundige gids vertelt je van alles over de geschiedenis van deze mooie stad. Je ontdekt het prestigieuze en glorieuze verleden van middeleeuws Gent. Bekijk de prachtige gevels aan de Graslei en de oude vleesmarkt. En raak onder de indruk van de ruige en steile wanden van het Gravensteen. Stel je de levens voor van de machtige mensen die ooit door de gangen van deze burcht waarden. Vanaf de rivier kun je de geschiedenis in je opnemen.

Gent: Hop on hop off Watertram

8. Gent: Hop on hop off Watertram

Welkom bij de Hop on hop off watertram in Gent, de perfecte manier om deze prachtige stad per boot te verkennen! Onze watertram biedt u een unieke en schilderachtige manier om de meest iconische bezienswaardigheden en attracties van de stad te zien. Ideaal om te combineren met een fijne wandeling door de Gentse straten. Het gebruik van de Hop on hop off watertram in Gent is makkelijk en handig. Koop dan eenvoudig je dagkaart. Zodra je je ticket hebt, stap je aan boord bij een van onze 6 haltes langs het water en geniet je van de rit. Informatie over het tijdschema van de vertrekken vindt u in bovenstaande tabel. Onze watertram is uitgerust met een geweldige en informatieve audiogids in meerdere talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits), zodat je achterover kunt leunen, ontspannen en meer te weten kunt komen over de geschiedenis en cultuur van Gent terwijl je over de waterwegen vaart. Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u met onze Hop on Hop off watertram de stad in uw eigen tempo verkennen. Met meerdere haltes langs de verschillende waterwegen kunt u bij elke halte uitstappen om de attracties te verkennen die u het meest interesseren. Als je klaar bent om je reis voort te zetten, spring je terug op de eerstvolgende beschikbare watertram. Enkele van de topattracties die je kunt zien op onze Hop on hop off watertramroute zijn de Sint-Baafskathedraal, het Belfort en de Sint-Niklaaskerk, de Oude Haven van Gent Graslei-Korenlei, het Gravensteen, de Sint-Baafskerk Kathedraal, de Sint-Pietersabdij uit de 7e eeuw en zijn wijngaard onder vele anderen. Kortom, de Hop on hop off watertram is een must-try ervaring voor iedereen die Gent bezoekt. Het is een leuke, handige en betaalbare manier om de vele bezienswaardigheden van de stad te verkennen. Aarzel dus niet om aan boord te springen en vandaag nog aan je avontuur te beginnen!

Gent: begeleide fietstocht langs de hoogtepunten van de stad

9. Gent: begeleide fietstocht langs de hoogtepunten van de stad

Gent blijft een van de mooiste steden ter wereld (kom het zelf zien). Lange tijd was het een van de grootste en rijkste steden van Europa. En dat is vandaag de dag nog steeds merkbaar. Je fietst langs tal van abdijen en kerken, het Gravensteen, Portus Ganda, het klein begijnhof (Unesco Site!). Dit alles getuigt van de rijke geschiedenis van de stad. En tegenwoordig? Je voelt meteen dat Gent leeft. Geen wonder, met meer dan 80.000 studenten en talloze jongeren die in Gent wonen. Het resultaat is dat de stad bruist van creativiteit, goede vibes en hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Een fietstocht door Gent is de perfecte manier om dit te ervaren.

Gent: Chocolade tour in kleine groep met lokale gids

10. Gent: Chocolade tour in kleine groep met lokale gids

Eet je een weg door Gent en geniet van waar België goed in is: chocolade. Hoewel de stad beroemd is om zijn chocoladeproductie, kan het moeilijk zijn om zelf de beste chocolatiers te vinden. Sluit je aan bij een lokale gids om de mooiste plekjes in de stad te vinden. Ontmoet de gids in het centrum van Gent en begin de kronkelende straatjes te verkennen. Bewonder en leer de geschiedenis achter enkele van de beroemde bezienswaardigheden van de stad terwijl je van winkel naar winkel loopt en hun specialiteiten probeert en de geheimen leert achter hoe ze worden gemaakt. Geniet van minimaal 8 zoete lekkernijen en geniet van tijd met vrienden of familie tijdens een interactieve groepsreis. Aan het einde van de activiteit verlaat de gids je in het middeleeuwse centrum van Gent om verder te verkennen.

Gent

Gent

Veelgestelde vragen over Architectuur in Gent

Welke andere activiteiten dan Architectuur zijn de moeite waard in Gent?

Andere onmisbare dingen om te doen in Gent:

Andere activiteiten in Gent

Wil je alle activiteiten in Gent bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gent

Gemiddelde beoordeling

4.5
(200 beoordelingen)

Een mooi kiekje van Gent. Ik verbleef in Brugge en hoorde over deze middeleeuwse stad, dus boekte deze begeleide rondvaart door de grachten. Het is een perfecte manier om bijna alles te zien en meer te leren over de stad. Het duurt maar 40 minuten, dus ik had na de tour nog genoeg tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te verkennen. Veel tijdslots om uit te kiezen, dus erg flexibel. Als je net als ik reist, zal dit heel goed werken!

Zeker een bezoek waard Gent is een prachtige plek om te bezoeken, zelfs op een koude en regenachtige dag. Zorg ervoor dat je vroeg op pad gaat, want er is zoveel te zien. Geweldige rondvaart door de grachten, fantastische gids, zeer interactief. Moet het middeleeuwse kasteel zien en naar de geschiedenis van het kasteel luisteren.

Super vriendelijke gids ondanks de regen. Ik groet de uitvoering van het bezoek met humor en tegelijkertijd in het Engels, Frans en Nederlands. Hoed! We hebben een aantal zeer interessante dingen geleerd over deze prachtige stad Gent!

Werkelijk fantastische gids, meertalig en zeer informatief over historie van Gent met humor gebracht.

Heel goed. Erg informatief en een gids die ongelooflijk grappig was