Gent Rondvaarten & boottochten

Gent Rondvaarten & boottochten: Onze meest aanbevolen

Gent: rondvaart van 50 minuten door het middeleeuwse centrum

1. Gent: rondvaart van 50 minuten door het middeleeuwse centrum

Vlak bij de prachtige burcht Gravensteen stap je aan boord van een boot die je langs de mooiste plekken van Gent voert. Je gaat op tijdreis door de fascinerende geschiedenis van middeleeuws Gent en vaart langs historische gebouwen en architectuur onder begeleiding van een gids. Bewonder de beroemde drie torens van Gent, de verschillende middeleeuwse kerken en kloosters, het geboortehuis van keizer Karel V van Spanje, de statige gildehallen, een adembenemend kasteel en nog veel meer. Ondertussen hoor je de verhalen achter deze indrukwekkende monumenten. De gids spreekt Engels, Nederlands en Frans. Er zijn ook Duitse, Spaanse, Italiaanse, Russische en Japanse vertalingen met illustraties beschikbaar aan boord.

Gent: rondvaart met gids door het middeleeuwse centrum

2. Gent: rondvaart met gids door het middeleeuwse centrum

Bekijk zowel de hoogtepunten als de onbekende pareltjes die Gent te bieden heeft tijdens een riviertocht. Kom dankzij je lokale gids meer over de geschiedenis van de stad te weten. Je gaat van start in de prachtige middeleeuwse haven van Gent. Ga aan boord en maak kennis met je gids. Vaar over de rivier de Leie en neem de bezienswaardigheden van de stad in je op. Bewonder de drie beroemde torens van Gent: de Sint-Baafskathedraal, het Belfort van Gent en de Sint-Niklaaskerk. Bekijk de middeleeuwse kerken en kloosters terwijl je door je gids mee terug in de tijd wordt genomen. Bekijk het Prinsenhof, waar Karel V van Spanje werd geboren. Bewonder de imposante gildehuizen en het middeleeuwse Gravensteen, waarna je weer voet zet op het droge.

Gent: historische rondvaart van 40 minuten door stadscentrum

3. Gent: historische rondvaart van 40 minuten door stadscentrum

Je vertrekt vanaf de pittoreske steiger en begint aan een ontspannen 40 minuten durende rondvaart door het stadscentrum van Gent. Een lokale, deskundige gids vertelt je van alles over de geschiedenis van deze mooie stad. Je ontdekt het prestigieuze en glorieuze verleden van middeleeuws Gent. Bekijk de prachtige gevels aan de Graslei en de oude vleesmarkt. En raak onder de indruk van de ruige en steile wanden van het Gravensteen. Stel je de levens voor van de machtige mensen die ooit door de gangen van deze burcht waarden. Vanaf de rivier kun je de geschiedenis in je opnemen.

Privé-excursie van een hele dag naar Gent vanaf Brussel

4. Privé-excursie van een hele dag naar Gent vanaf Brussel

Breng een hele dag door met het verkennen van de ongelooflijke stad Gent op een gemakkelijke dagtrip vanuit Brussel. Tijdens je excursie heb je de kans om langs de pittoreske Greselei en Korenlei te wandelen, beide zijden van de rivier die deze stad scheidt. Je zult snel ontdekken waarom National Geographic Traveler Gent heeft uitgeroepen tot de 'derde meest authentieke stad ter wereld'. Als u de rivier oversteekt, kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de omliggende huizen en bruggen. Maak wat foto's van de torenspitsen van de Sint-Nicolaaskerk en geniet van een bezoek aan het indrukwekkende belfort en de lakenhal, beide UNESCO-werelderfgoederen. Nadat we de kerk hebben verlaten, gaan we naar de Vrijdgsmarkt, waar u flamboyante gotische architectuur zult zien die prachtig samengaat met de meer sombere Renaissance. Hier vind je ook het standbeeld van Jacob Van Artevelde, die toezicht houdt op een Gent dat bloeit zoals het deed in de 14e eeuw toen Jacob een einde maakte aan de Engelse boycot op wolimport. Als je verder gaat, zal je gids je wijzen op een gietijzeren kanon, toepasselijk de 'Evil Woman' genoemd. Hier in het centrum van de stad vind je het hofje dat nu een Museum voor Folklore is en de enige wijk in Gent waar het originele middeleeuwse stratenplan nog steeds bestaat. Je een weg banen door de steegjes en geplaveide straatjes van dit gebied is een geweldige plek om te genieten van het leven in het oude land, en de lachende gezichten van de lokale bevolking zullen ervoor zorgen dat je je zeker thuis voelt. We stoppen onderweg zelfs voor een driegangenlunch, voordat we per boot naar het MSK (Museum voor Schone Kunsten) en het SMAK (Museum voor hedendaags en avant-garde) gaan. U stapt rond 17.00 uur terug naar Brussel en bent rond 18.00 uur terug in uw hotel.

  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
4 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Gent

Welke topattracties zijn een must-see in Gent?

Sitemap Gent

Wil je alle activiteiten in Gent ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gent

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 176 beoordelingen

Zeer humorvolle uitleg van de gids/kapitein Edward die van het begin tot het einde boeide. Niet het simpele afraffelen van feiten zoals je vaak hoort. Echt een aanrader

Fantastische rondvaart met een heel goede kapitein/gids aan boord. Mooie gebouwen en interessante weetjes kregen we te horen, top!

Mooie rondvaart door Gent. Leuke gids die veel wist te vertellen met humor.

Deskundige uitleg en prettige ontvangst Prachtige tour door historisch Gent

Geeft in korte tijd een overzicht van de middeleeuwse stad. Aanbevelen!