Datums kiezen

GentWandeltochten

Gent Wandeltochten: onze aanbevelingen

Gent: bier- en sightseeingavontuur

1. Gent: bier- en sightseeingavontuur

Gent ligt in het Vlaamstalige gedeelte van België. Hoewel de stad een populaire toeristenbestemming is, heeft ze absoluut haar eigen, authentieke lokale sfeer weten te behouden. De stad wordt gekenmerkt door de lokale bevolking, die je in de stemming brengen voor jouw avontuur. In Gent vind je ook fascinerende oude architectuur. Neem de fascinerende geschiedenis van de stad in je op en fotografeer de prachtige gebouwen en stadsgezichten. Vervolgens kun je ontspannen tijdens een 30 minuten durende tocht over het kanaal en krijg je nog meer adembenemende plekken te zien. De  schilderachtige route over het water en de bierproeverij aan boord zullen zeker een onvergetelijk deel van jouw Gentervaring zijn. Naast de bezienswaardigheden betovert Gent je ook met haar fantastische bieren. Deze tour is perfect voor bierliefhebbers. Tijdens de Gentse biertour probeer je 6 heel verschillende bieren - allemaal geserveerd met een gratis snack. Je ontdekt ook de levendige, verborgen kroegen. Dit zijn plekken die je makkelijk mist als je de stad in je eentje verkent.

Gent: chocoladetour met kleine groepen met een lokale gids

2. Gent: chocoladetour met kleine groepen met een lokale gids

Eet je een weg door Gent en geniet van waar België goed in is: chocolade. Hoewel de stad beroemd is om zijn chocoladeproductie, kan het moeilijk zijn om zelf de beste chocolatiers te vinden. Sluit je aan bij een lokale gids om de mooiste plekjes in de stad te vinden. Ontmoet de gids in het centrum van Gent en begin de kronkelende straatjes te verkennen. Bewonder en leer de geschiedenis achter enkele van de beroemde bezienswaardigheden van de stad terwijl je van winkel naar winkel loopt en hun specialiteiten probeert en de geheimen leert achter hoe ze worden gemaakt. Geniet van minimaal 8 zoete lekkernijen en geniet van tijd met vrienden of familie tijdens een interactieve groepsreis. Aan het einde van de activiteit verlaat de gids je in het middeleeuwse centrum van Gent om verder te verkennen.

Gent: Wandeltour

3. Gent: Wandeltour

Ontdek de schoonheid van Gent en de middeleeuwse monumenten tijdens een wandeltocht met een Spaanstalige gids en leer meer over de voormalige historische bewoners, waaronder de beroemde gebroeders Van Eyck.  Leer waarom de lokale bewoners bekend stonden als ''stropdragers" sinds de tijd van Karel V, een Gentenaar die keizer van het Heilige Romeinse Rijk en de koning van Spanje werd. Bezoek het 13e-eeuwse kasteel van Gerald de Duivel en bekijk de gotische gevel van de Sint-Baafskathedraal, waar je het bekende schilderij “de Aanbidding van het Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck kunt bewonderen. Bezichtig de klokkentoren van Belfort en het bijzondere gotische en renaissancistische stadhuis. Bewonder de St. Nicolaaskerk en het nabijgelegen Metselaarshuis. Ga naar de Grasleidijk en zie de majestueuze kantelen van het kasteel van de graven. Wandel rond in de wijk Patershol en zie het open houten, gebinten dak van het Grote Slagershuis. Ervaar de levendige sfeer van de oude vismarkt en het vrijdagmarktplein.  Laat je  gids alle vragen beantwoorden die je tijdens de tour hebt. Krijg aanbevelingen over plekken om te lunchen buiten het toeristische gebied, advies over Belgisch bier en welke monumenten en musea mogelijk leuk zijn om zelf te gaan bekijken.

Gent: ontdek de Belgische bierwereld met een jonge local

4. Gent: ontdek de Belgische bierwereld met een jonge local

Je ontmoet je gids in het centrum van Gent, het startpunt van jouw kennismaking met de wereld van het Belgische bier. België heeft een trotse bierbrouwtraditie. Al wandelend naar je eerste locatie onthult je enthousiaste gids alvast wat van de geheimen achter z'n brede scala aan bieren. Onderweg naar de eerste bar ga je langs de favoriete chocoladewinkel van je gids om wat zoete lekkernijen te proeven. Leer hoe je chocolade aan bier kunt koppelen voor verrassende smaakcombinaties.  Je eerste stop is een van de populairste bars van de stad. Hier proef je je eerste biertje. Bespreek de aroma's en noten met elkaar in een gemoedelijke amicale sfeer.  Je volgende bestemming is nog zo'n levendige bierspot, onder locals zeer geliefd. De bars die je bezoekt gaan van trendy en modern tot middeleeuws en traditioneel, dus er is voor elk wat wils. Verschillende merken komen voorbij, de grotere bekende en de kleinere ambachtelijke. Verwen je smaakpapillen met moutige, hoppige, fruitige, rode en kruidige bieren, maar ook met zure en tripel-varianten. Ook je laatste café is bijzonder. Hier proef je een paar heerlijke trappisten en Lambiek-biertjes, die perfect samengaan met Belgische chocola en andere lokale lekkernijen. Je bierrondleiding wordt afgesloten in het centrum van Gent, waar je gids je nog een paar laatste aanbevelingen meegeeft zodat je gewoon door kunt gaan met barhoppen.

Gent: begeleide wandeling en rondvaart door de grachten

5. Gent: begeleide wandeling en rondvaart door de grachten

Een lokale Gentse deskundige gids zorgt ervoor dat je je rondrit afsluit met het gevoel dat de stad geen geheimen meer voor je heeft. Tijdens onze rondleiding bezoeken we de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal, die, naast zijn architecturale waarde, opvalt door het huisvesten van een van de meest opmerkelijke schilderijen uit de geschiedenis: 'De aanbidding van het Lam Gods' , door de Gebroeders Van Eyck. Het interpreteren ervan wordt een fluitje van een cent met de uitleg die we u zullen geven over de symbolen. Vlakbij ziet u het stadhuis en het Belfort van Gent, een klokkentoren die dienst doet als uitkijkpunt en een van de hoogste torens is. Maar als het hart van de stad je verrast, dan ben je nog maar net begonnen. Vervolgens duiken we in het 16e-eeuwse Gent door een bezoek te brengen aan de Kruiden- en Graankade, destijds een belangrijke handelspost in de stad. Hier leren we ook over de oude gildehandel. Vanaf hier zullen we ook de vlees- en vismarkten ontdekken, de supermarkt van die tijd, waar we zullen ontdekken waarom ze zo'n belangrijke rol speelden in de ontwikkeling van de stad. We vervolgen onze tocht door het Patershol naar het Gravensteen van Vlaanderen. De geschiedenis zit vol met legendes en curiosa en we zullen je er alles over vertellen. Bovendien, zodat je op eigen gelegenheid andere bezienswaardigheden in Gent kunt bezoeken, geven we je aanbevelingen en tips die je verblijf in de stad onvergetelijk zullen maken. In het tweede deel van onze rondvaart maken we een boottocht langs de belangrijkste reien van Gent. Varend langs de Leie en het Lieve-kanaal hebben we een weids uitzicht op de twee oevers en hun levendige leven. In de tussentijd hebben we een audiogids met geïllustreerde vertalingen die onze reis veel leuker en interessanter zullen maken.

Gent: privéwandeltocht van 2 uur

6. Gent: privéwandeltocht van 2 uur

Je wordt opgehaald bij je hotel of een andere afgesproken locatie. Vervolgens loop je langs de mooie Graslei en Korenlei om de gevels van de gildehuizen te bewonderen. Geniet van het panoramische uitzicht op de Sint-Nicolaaskerk en de middeleeuwse Sint-Baafsabdij, waar je de 'Aanbidding van het Lam Gods' van de gebroeders Van Eyck kunt bekijken (op eigen kosten). Ga vervolgens naar de Vrijdagsmarkt en bewonder de gevel van het stadhuis. Bekijk de 15e-eeuwse kanon de Dulle Griet en steek vervolgens de Leie over om naar de binnenplaats van het Huis van Alijn te gaan. Ga verder naar Kasteel Gravensteen om het Kasteel van de Graven te bekijken en sluit af met een bezoek aan de Oude Vismarkt.  

Gent: rondleiding door de stad met proeverijen van eten en drinken

7. Gent: rondleiding door de stad met proeverijen van eten en drinken

Proef je een weg door Gent tijdens een begeleide foodtour. Combineer sightseeing met het proeven van lokale gerechten en leer meer over de cultuur van de stad vanuit je gids. Tijdens je verkenning zie je belangrijke iconen zoals de drie middeleeuwse torens van Gent: de Sint-Baafskathedraal, de Sint-Niklaaskerk en het Belfort. De Belforttoren is de hoogste in zijn soort in België en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Zorg ervoor dat u enkele foto's maakt van deze perfecte bezienswaardigheden. Ontmoet je gids in het historische centrum van Gent en begin aan je foodie-wandeltocht. Leer tijdens je wandeling over de lokale cultuur, ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek waarom Gent beroemd werd om zijn straatkunst. Zie de Korenmarkt, een historisch plein gelegen tussen de Oude Haven en de Sint-Niklaaskerk. Dwaal door geplaveide straten en bewonder de elkaar kruisende rivieren die deze historische stad haar karakter en naam geven. Je krijgt ook de kans om belangrijke architecturale hoogtepunten te zien, waaronder het Gentse stadhuis (stadhuis) en het stadspaviljoen (Stadshal). Onderweg maak je in totaal 5 stops om de smaak van Gent te proeven, waarbij je bij elke stop een specialiteit of een drankje proeft. Elke locatie is zorgvuldig gekozen, met de nadruk op kleine, lokale bedrijven. Communiceer met de eigenaren en luister naar hun verhalen om inzicht te krijgen in de stad Gent en haar inwoners. Je tour eindigt in de buurt van het historische stadscentrum, de ideale plek om zelf verder te verkennen.

Gent: gepersonaliseerde tour met lokale gids

8. Gent: gepersonaliseerde tour met lokale gids

Verken Gent met een vriendelijke Gentenaar die met passie over de stad vertelt, en je graag alle tips geeft om ervoor te zorgen dat je alles uit je bezoek haalt. Leer Gent kennen door de ogen van een lokale gids tijdens een privétour van 2 tot 6 uur. Tref je gids bij je verblijf en leer de buurt kennen tijdens de tour. Ontdek de beste plekken om te eten en boodschappen te doen. Kom ook achter de beste manieren om je door de stad te bewegen en krijg tips over de leukste dingen om te zien en te doen. Aan het einde van de tour zul je je helemaal klaar voelen om zelf door de stad te navigeren. Daarnaast heb je ook alle tips hebt om alles uit je bezoek te halen.

Gent: wandeltour van de Vrijdagmarkt naar de kathedraal

9. Gent: wandeltour van de Vrijdagmarkt naar de kathedraal

Tijdens de bustour bekijk je het Miljoenenkwartier, het Sint-Pietersstation, de nabijgelegen lanen met art nouveau en art déco gevels, het Sint-Pietersplein met de Sint-Pieterskerk en Vooruit, het gebouw van de socialistische vakbond. Gent is oud en nieuw tegelijk en wordt doorkruist door verschillende kanalen en twee rivieren, de Schelde en de Leie. Ter voorbereiding voor de wereldtentoonstelling van 1913 gaf Gent veel pleinen en gebouwen een opknapbeurt, zo ook het 1000 jaar oude Gravensteen. Al slenterend door het historische centrum maak je kennis met de schoonheid en geschiedenis van de pittoreske straten en kanalen. Je wandeling door historisch Gent begint op het Woodrow Wilsonplein en komt langs het fort Gerard de Duivelsteen en de Sint Bavo met Het Lam Gods van Jan van Eyck. Je bezichtigt het Belfort, het stadhuis, de Vrijdagmarkt, het Patershol en de oude Vismarkt. Vanuit de oude haven kun je prachtig uitkijken op de Sint-Michielskerk en Gents drie fameuze torens: de toren van de Sint-Nicolaaskerk, het Belfort en de toren van de Sint-Bavokathedraal.

Gent: Whatsapp Murder Mystery Interactive City Tour

10. Gent: Whatsapp Murder Mystery Interactive City Tour

Los een moord op en bekijk tegelijkertijd alle hoogtepunten van de Gentse binnenstad. Speel dit unieke spel met een groep vrienden of je familie. Instructies, een fotolijstje en een antwoordformulier ontvang je vooraf via de mail. Je ontvangt ook een kaart van de stad waar de moord plaatsvond. Het centrum is opgedeeld in vakken waarbij je op zoek moet naar een locatie waar je een groepsselfie kunt maken. Zodra je de plek hebt gevonden, stuur je een selfie via WhatsApp naar je spelinstructeur. Als de locatie klopt, sturen ze je de volgende aanwijzing over de moord. Terwijl je langs de leukste plekjes in het centrum van de stad loopt, verzamel je steeds meer aanwijzingen over de moord. Tijdens het spel heb je voldoende tijd om een café of winkel die je passeert binnen te gaan en enkele hoogtepunten van Gent te bewonderen.

21 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 2

Veelgestelde vragen over Wandeltochten in Gent

Welke andere activiteiten dan Wandeltochten zijn de moeite waard in Gent?

Andere onmisbare dingen om te doen in Gent:

Andere activiteiten in Gent

Wil je alle activiteiten in Gent bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gent

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 72 beoordelingen

De gids, Francis, was bijzonder goed geïnformeerd en liet ons veel onverwachte aspecten van de stad Gent zien. Het tempo van de 4-uur durende toer was perfect. De organisatie van de toer is zeer goed verlopen, zonder problemen. Alles was op voorhand volledig gecommuniceerd.

Onze gids Mark leidde ons 2 uur door Gent met veel kennis van details, veel humor, grote en kleine verhalen. Er is geen betere manier om een stadstour te doen.

Leuke activiteit, veel kennis opgedaan over bier en leuke stops gemaakt. Tourguide heeft erg haar best gedaan iets moois neer te zetten voor ons.

Hele leuke wandeltocht gehad heel veel informatie die goed werd verteld

Leuke gids die op ongedwongen manier ons veel weetjes heeft verteld.