Datums kiezen

Ontdek het beste van
Genua

Bezoek deze poort tot de Rivièra voor een stad vol historische pareltjes en een aantal prachtige stranden.

Onze aanbevelingen voor Genua

Genua: entreeticket met tijdslot Aquarium van Genua

1. Genua: entreeticket met tijdslot Aquarium van Genua

Maak kennis met de meer dan 5.000 dieren en 400 verschillende diersoorten in het Aquarium van Genua, de grootste zeedierentuin van Italië. Ontdek hoe het aquarium werd gebouwd voor de Genoa Expo '92 en de verscheidenheid aan natuurbeschermingsprogramma's waarbij het betrokken is. Verken een locatie met de grootste tentoonstelling van aquatische biodiversiteit in Europa. Duik in de fascinerende wateren van de wereld terwijl je meer dan 70 tanks met prachtige waterwezens verkent. Je kunt er dieren die op Antarctica leven bewonderen, zoals pinguïns, maar ook haaien, zeehonden, kwallen en kleurrijke koraalvissen bekijken. Breng een bezoek aan het walvispaviljoen, ontworpen door Renzo Piano, en laat je verbazen door de tuimelaars in de vier buitenzwembaden.

Genua : Rondvaart naar Camogli, San Fruttuoso & Portofino

2. Genua : Rondvaart naar Camogli, San Fruttuoso & Portofino

Beleef een boottocht van een hele dag en ontdek drie van de meest charmante dorpjes in Ligurië: Camogli, San Fruttuoso en Portofino. Geniet van de opties om ze alle drie te bezoeken, of selecteer welke je wilt ontdekken. Vertrek 's ochtends vanuit Genua aan boord van de motorboot Città di Camogli en geniet van een panoramisch uitzicht op de kust op weg naar de haven van Camogli. Als u ervoor kiest om San Fruttuoso te bezoeken, vindt u een charmant vissersdorpje op de kaap van Portofino en de abdij van San Fruttuoso. Nadat je de haven vanuit Camogli hebt verlaten, kun je genieten van een prachtig uitzicht op het kleine dorp. Vervolgens kunt u de majesteit van de Portofino-berg bewonderen, de kenmerkende ontsluiting van puddingsteen van Punta Chiappa. Vervolgens passeert u het exclusieve gehucht San Fruttuoso, gevolgd door de beroemde Hermit's Grotto en de Cala dell'Oro. Vervolgens vindt u in Portofino de ontzagwekkende blauwe zee, de weelderige groene vegetatie aan de rand van de kliffen en de elegantie van villa's langs de kust. Tot slot, let op tuimelaars tijdens de boottocht terug naar Genua.

Genua: Aquarium van Genua met lunch

3. Genua: Aquarium van Genua met lunch

Dompel jezelf onder in de grootste tentoonstelling over aquatische biodiversiteit in Europa. Wandel door 's werelds meest fascinerende zeeën en wateren terwijl je de oceaan ontdekt en geniet van een onvergetelijke ervaring. Geniet in spectaculaire omgevingen van nieuwe thematische routes om alle geheimen, bezienswaardigheden en details te leren kennen van een plek die altijd blijft verrassen en opwinden. Verrijk uw bezoek met een lunch in het Tender Cafè, een fastfoodbar in het Aquarium van Genua met een prachtig terras met uitzicht op de haven van Genua. Daar kunt u Ligurische en Genuese specialiteiten proeven en ontdekken. Lunch is Genuese focaccia met burrata-kaas, cherrytomaatjes, friet of een salade. Bij de lunch is ook 1 drankje naar keuze inbegrepen.

Van Genua: rondvaart per boot naar Portofino

4. Van Genua: rondvaart per boot naar Portofino

Breng de middag door met het verkennen van Portofino, op slechts een korte rit langs de kust van Genua. Bekijk onderweg het prachtige landschap en verken 's middags het charmante en unieke dorp. Vertrek vanuit Porto Antico Calata Mandraccio in Genua en ga naar Portofino. Terwijl u langs de kust reist, kunt u de prachtige kliffen en het kustlandschap bewonderen. Camogli, de baai van San Fruttuoso, het voorgebergte van Portofino en de witte vuurtoren op de klif wachten op u. De natuurlijke schoonheid van het gebied zal u zeker verbazen. Bezoek in Portofino het plein, de beroemde boetieks en bewonder het unieke uitzicht voor de kerk van San Giorgio. Trakteer uzelf misschien op gelato voordat u terugkeert naar Genua.

Genua: Hop-on-hop-off-tour Ticket

5. Genua: Hop-on-hop-off-tour Ticket

Genua, opgenomen onder de Unesco-werelderfgoedlocaties, is de hoofdstad van Ligurië en de geboorteplaats van Christoffel Columbus. Klim aan boord van de panoramische bussen en bekijk de vele monumenten en grandioze gebouwen uit de 16e en 17e eeuw die langs de Strada Nuova staan. Met het ticket dat 24 of 48 uur geldig is, kun je zowel het historische centrum als de boulevard van Corso Italia bewonderen. Deze bus is ook een ideale manier om winkelstraten te bereiken. Dankzij de mogelijkheid om bij elke halte in en uit te stappen, kun je bezienswaardigheden bezoeken zoals de kathedraal van San Lorenzo, gebouwd in verschillende stijlen variërend van gotiek tot renaissance en het Palazzo Ducale. De beste kunstcollecties kun je bezichtigen in drie verschillende gebouwen van de Strada Nuova Musea. Bekijk de meesterwerken van Rubens naast andere werken van Italiaanse en lokale kunstenaars. Geniet van het 360° panorama vanaf de tweede verdieping van de bus. Trakteer jezelf op een wandeling langs de elegante Via Garibaldi, gelegen in het culturele hart van Genua, omzoomd met imposante gebouwen en verfijnde winkels. In de buurt van Porto Antico vind je talloze attracties die geschikt zijn voor het hele gezin, waaronder het Aquarium waar je de dolfijnenshow kunt bekijken. Bussen vertrekken dagelijks, elke 20-30 minuten, tot laat in de middag, wanneer je jezelf wat tijd kunt geven om het bruisende nachtleven van de stad te ontdekken. Het hart van de stad wordt vertegenwoordigd door het oude deel van Genua, tot aan de grens die wordt gemarkeerd door Piazza Sarzano en via San Lorenzo. Met het ticket dat 24 of 48 uur geldig is, kun je ook de volgende dag in de bussen stappen en stoppen bij de lift die je naar het panoramapunt Spianata Castelletto brengt. Terwijl je de mooiste monumenten van Genua bewondert, heb je de mogelijkheid om te luisteren naar het informatieve commentaar van de audiogids die in verschillende talen beschikbaar is. Historische route- Rode lijn haltes 1) Acquario 2) Garibaldi 3) De Ferrari 4) Treinstation Brignole 5) Via XX Settembre 6) Carignano 7) Corvetto 8) Portello - Spianata Castelletto 9) Principe Treinstation 10) Cruise Terminal 11) Mei Kustlijnroute - Stops Blauwe Lijn 1) Acquario 2) Garibaldi 3) De Ferrari 4) Piazza della Vittoria 5) Boccadasse 6) Levante Waterfront - op aanvraag 7) Via XX Settembre 8) Galleria Mazzini 9) Portello- Spianata Castelletto 10) Principe treinstation 11) Cruise Terminal

Genua: boottocht walvisspotten met zeebioloog als gids

6. Genua: boottocht walvisspotten met zeebioloog als gids

Ga mee met een boottocht om walvissen te spotten in het Pelagos-heiligdom met een zeebioloog als gids. Bekijk de zeedieren in hun natuurlijke leefomgeving en kom meer te weten over hun soort, gewoonten, gedrag en meer. Bij aankomst op de boot krijg je een inleidende briefing van een deskundige gids en zeebioloog over het Pelagos-heiligdom. Kom meer te weten over zijn geschiedenis, beschermingsprogramma's en de soorten die er leven, waaronder vinvissen, potvissen, spitssnuitdolfijnen, tuimelaars en nog veel meer. Vaar op open zee en ga naar de meest gunstige locaties om verschillende soorten zeezoogdieren in hun natuurlijke habitat te spotten. Wacht in afwachting van het zien van een teken of een sprong die de komst van een groep dolfijnen aankondigt. Volledig in overeenstemming met de richtlijnen voor niet-verstoring, benader je de waterzoogdieren per boot en zie je ze pret maken in hun natuurlijke habitat. Hoor meer over de eigenaardigheden van de soort, inclusief wat ze eten en hun manieren, van een deskundige bioloog. Na het bewonderen van de sprongen of het boven water komen van de beesten, ga je op zoek naar andere zeedieren in het reservaat. Vraag de gidsen het hemd van het lijf om meer te weten te komen over het belangrijke werk dat wordt ondernomen om het inheemse zeeleven te beschermen.

Genua: ticket Aquarium van Genua en stad van kinderen en jongeren

7. Genua: ticket Aquarium van Genua en stad van kinderen en jongeren

Geniet van twee van de topattracties van Genua met dit gecombineerde toegangsticket voor het Aquarium van Genua en de Stad van Kinderen en Jeugd. Vind het perfecte amusement voor uw hele gezin in het grootste aquarium van Italië en verken een speelterrein van meer dan 3.000 vierkante meter gewijd aan activiteiten voor kinderen. Ga in de Stad van Kinderen en Jeugd naar een tentoonstelling die de "Vijf Zintuigen" gebruikt als een hulpmiddel om kennis over te dragen en plezier te hebben, kinderen en tieners te begeleiden op een reis om zichzelf en de wereld te ontdekken door middel van multisensorische avonturen. Geniet van een kleurrijke omgeving met 5 kamers gewijd aan de 5 zintuigen: zien, horen, ruiken, proeven en aanraken. Breng tijd door in ruimtes die gewijd zijn aan interactieve ervaringen, zonder vaste route - ga van kamer naar kamer wanneer je wilt om je zintuigen te verkennen. Dompel jezelf vervolgens onder in de grootste tentoonstelling van aquatische biodiversiteit in Europa. Ontdek 600 diersoorten, van de zeldzaamste zeekoeien tot populaire zeezoogdieren zoals dolfijnen. Ervaar nieuwe thematische routes om meer te weten te komen over alle geheimen van de onderwaterwereld. Wees getuige van een haaientank met holografische effecten. Zie wit gelakte muren die zijn ontworpen om eruit te zien als ijs terwijl je leert over de barre omstandigheden van de Antarctische en sub-Antarctische gebieden. Observeer ezelspinguïns en magelhaenpinguïns in het IJskoninkrijk dat het klimaat van de Falklandeilanden nabootst. Bezoek 2 gerenoveerde gebieden in het Aquarium van Genua gewijd aan het behoud en herstel van dieren in moeilijkheden of gered door de autoriteiten uit gevaarlijke situaties en toevertrouwd aan het aquarium.

Genua: toegangsticket voor de stad van kinderen en jongeren

8. Genua: toegangsticket voor de stad van kinderen en jongeren

Profiteer van een toegangsbewijs voor The City of Children and Young Museum in Genua. Loop door dit museum en prikkel je zintuigen terwijl je speelt en interactie hebt met kunst en kleurrijke digitale technologie die je meeneemt op een reis om jezelf te ontdekken. Ontdek een wereld van pure verbeelding. Betreed alle interactieve kamers op elke gewenste route. Bewonder de caleidoscoop van felgekleurde, verbluffende optische illusies en test je zintuigen terwijl je door dit buitengewone museum loopt. Ruik, zie, voel, hoor en proef je een weg door deze tentoonstelling. Luister naar geluidsgolven, zie vormen, speel met reflecties en spiegels, kom alles te weten over smaakpapillen en raak de opvallende displays aan. Loop rond en maak selfies bij de 3D-neus, de lolly-displays of wat je maar wilt; deze foto's zullen je zeker veel Instagram-likes opleveren. Beleef een onvergetelijk, leuk dagje uit voor het hele gezin dat uw verbeelding zal overnemen.

Genua: Walvistour Pelagos Sanctuary

9. Genua: Walvistour Pelagos Sanctuary

• De excursie duurt ongeveer 4 uur vertrekkend vanuit Genova Porto Antico Calata Mandraccio. Na 30 minuten varen naar open zee bereiken we een diepte van 1000/1500 meter waar de kans op zicht groter is. Vanaf dat moment begint de onderzoeksactiviteit met onze bemanning. Een bioloog begeleidt elke excursie met de mogelijkheid om, indien nodig, ook een Duits/Engels sprekende gids te hebben die de details van de gewoonten van deze ongelooflijke dieren zal vertellen en al uw nieuwsgierigheden zal beantwoorden. • De kans op zicht is het hele jaar hetzelfde, maar we kiezen ervoor om onze excursies van april tot oktober te doen vanwege de betere weersomstandigheden. De maanden voorafgaand aan het hoogseizoen zijn meestal de beste dankzij een lager scheepvaartverkeer. • De excursie vindt ook plaats met een minimum aantal passagiers. • In april, mei en oktober hebben we excursies op zondag; van juni tot september op woensdag, vrijdag en zondag. De vertrektijd van Genova porto antico is om 13.00 uur. Het lijkt noodzakelijk om aan te geven dat het onderzoek naar walvisachtigen in de wateren van het Heiligdom betekent om te gaan met geduldig toezicht en observatie van het oppervlak, waarbij we bedenken dat we op zoek zijn naar wilde dieren en dat er geen tijden of punten zijn vastgesteld om ze te ontmoeten. We moeten een paar uur navigeren accepteren, wat later rijkelijk zal worden beloond met de emotie en het spektakel dat deze wezens ons bieden. De beste dagen voor waarnemingen zijn die van een kalme zee en geen wind, een situatie waarin het gemakkelijker is om de dieren te zien wanneer ze aan de oppervlakte komen om te ademen.

Genua: wereldberoemd aquarium en vuurtoren combiticket

10. Genua: wereldberoemd aquarium en vuurtoren combiticket

Ervaar het Aquarium van Genua, het grootste aquarium van Italië, gelegen in het oude havengebied van Genua. Geniet van een spannend, meeslepend en boeiend bezoek voordat je de trappen van de vuurtoren van Geno beklimt, de hoogste vuurtoren in de Middellandse Zee. Maak een rijke en opwindende reis terwijl je de zeeën van de wereld ontdekt in een aquarium met het meest uitgebreide scala aan aquatische biodiversiteit in Europa. De tentoonstellingsgalerij bestaat uit meer dan 70 tentoonstellingen en 600 soorten uit alle zeeën van de wereld. Van de zeldzaamste soorten zoals zeekoeien - zeezoogdieren die misschien aan de oorsprong liggen van de legende van zeemeerminnen - tot de beroemdste zoals dolfijnen, pinguïns en haaien. Het Genoa Aquarium is gevuld met innovatieve scenografie, de nieuwste digitale installaties, een volledig vernieuwd licht- en geluidsontwerp en een rijk dagelijks programma aan toespraken. Zie ook twee gebieden gewijd aan reptielen en amfibieën, en aan de instandhoudings- en herstelprojecten van dieren in moeilijkheden of in beslag genomen door de autoriteiten en toevertrouwd aan het aquarium. Loop vervolgens over de iconische promenade om het monumentale complex van de vuurtoren van Genua te bezoeken, een symbool van de stad. 's Werelds vijfde hoogste vuurtoren, de Lanterna di Genova, is al bijna negen eeuwen in gebruik en is de officiële vuurtoren van de haven van Genua. Beklim de eerste 172 treden om Genua te bewonderen vanaf de top van het eerste panoramische terras.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Genua

Alle activiteiten

115 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Genua

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Genua?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Portofino

Andere activiteiten in Genua

Wil je alle activiteiten in Genua bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Genua

Gemiddelde beoordeling

4.4
(6.164 beoordelingen)

Geweldige reis. We zagen walvissen, een haai en veel dolfijnen. De gids vertelde ons heel precies waar ze waren en waar we moesten kijken, en de chauffeur deed heel zijn best om ons zo dicht mogelijk bij hen te krijgen, maar op zo'n afstand dat hun rust niet werd verstoord. De rondleiding werd gegeven in het Italiaans en Engels, in eenvoudige taal, zodat het gemakkelijk te begrijpen was. De dames aan de kassa waren erg aardig en behulpzaam.

Over het algemeen was het supergeweldig! Ook hadden we enorm veel geluk met 5 groepen dolfijnen (100 dieren), 1 haai en 1 walvisfamilie met 9 dieren. Kaartjes moeten worden ingewisseld in het kleine huisje aan het water tegenover de aquariumkassa. Daarna was het even wachten, maar we werden veel eerder op de boot gelaten. Er is een kleine bar aan boord voor drankjes, koffie en kleine snacks. De mariene biologen legden alles heel goed uit.

Het was een spannende ervaring. We hebben drie potvissen, twee gewone vinvissen en een groep dolfijnen gezien. Je bent super behulpzaam en gastvrij

De kinderen vonden vooral het zwembad leuk, waar ze de vissen konden aanraken

We hadden geluk met de waarnemingen. Ze zijn echter goed georganiseerd.