Genève
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Genève

Genève: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Genève

Genève: hoogtepunten en bezienswaardigheden

Zwitserland geniet een kwaliteit van leven die maar door weinig landen wordt geëvenaard. Genève is het centrum van Frans Zwitserland - hoe leef je hier het goede leven?

Paleis van de Naties

Paleis van de Naties

Hier zetelt de Europese fractie van de Verenigde Naties. Je kunt een tour maken (in 15 talen, natuurlijk) en leren over het werk dat de VN hier verricht.

Parc des Bastions

Parc des Bastions

Dit park is een oase van groen in het centrum van de toch al zo schone stad. In de winter kun je er schaatsen!

Reformatiemonument

Reformatiemonument

Genève is altijd een stad van grote denkers geweest. Deze muur in het Parc des Bastions representeert de leiders van de Reformatie: Calvijn, Farel, Beza en Knox.

Jet d'Eau

Jet d'Eau

Deze fontein in de haven van het meer spuit water 140 meter de lucht in en is een symbool van Genève.

Sint-Pieterskathedraal

Sint-Pieterskathedraal

De Sint-Pieterskathedraal stamt uit de 12de eeuw en is de kerk waar Calvijn zijn preken hield. Binnen zul je versteld staan van de gekleurde ruiten en hoge bogen.

Grande Theatre

Grande Theatre

Dit operahuis heeft een fotogeniek interieur en een uitzonderlijk goede akoestiek. Ook als je geen operamens bent het bezoeken waard!

CERN
Foto: Domenico Salvagnin@flickr (CC BY 2.0)

CERN

Onder de Alpen vindt baanbrekend onderzoek plaats, en dit wetenschappelijk centrum is te bezoeken! Check je smartphone in de plek waar het internet werd uitgevonden en de grootste deeltjesversneller ter wereld staat.

Gruyère proeven

Gruyère proeven

Verlaat Genève voor een bezoek aan de kaasfabriek. Leer over de geschiedenis van Gruyère en proef een stukje!

Chamonix

Chamonix

Skiplaats Chamonix is een uur rijden van Genève, en is de plek waar de hoogste berg van Europa staat, de Mont Blanc. Dat wil je niet missen!

MAMCO
Foto: Martin Abegglen@flickr (CC BY-SA 2.0)

MAMCO

Het museum voor moderne kunst is gehuisvest in een oud fabrieksgebouw. Marchel Duchamp heeft er een permanente collectie en er zijn regelmatig nieuwe tentoonstellingen.

Plan je bezoek aan Genève

Wanneer gaan?

De beste maand is augustus, wanneer het weer wat koeler wordt en er een heerlijke zomerbries waait. Er is in die maand ook een festival! Als je wilt skiën is de winter natuurlijk een betere tijd.

Goed om te weten

 • Taal
  Frans
 • Valuta
  Franc (CHF)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +41
 • De beste periode voor een bezoek
  Als je niet gaat om te skiën, bezoek Genève dan in augustus, wanneer er een heerlijke bries waait en de stad een fantastisch festival organiseert!

Activiteiten in Genève

De must-see bezienswaardigheden in Genève

Steden in Zwitserland

Sitemap Genève

Wil je alle activiteiten in Genève ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Genève

Prijzig maar absoluut de moeite waard! Met gids is de moeite waard omdat een aantal dingen dan wat makkelijker te doen zijn. Zo is de kans groot dat je minder lang in de rij hoeft te staan bij de kabelbaan. Hou er niettemin rekening mee dat het druk kan zijn en dat het daardoor net wat langer kan duren dan je denkt. De gids had e.e.a. wat dat betreft iets te rooskleurig voorgesteld.

Chamonix: dagtour met kabelbaan en trein vanuit Genève Beoordeeld door Anoniem, 11-07-2019

Erg leuke activiteit. Prachtige uitzichten. Wij hadden erg mooi weer. Let op als je met de trein van Monteverde Railway naar Mer de Glace gaat. In de gekregen informatie stond dat je uiterlijk de trein van 16.30 terug moest hebben. We waren er 16.00 uur voor de trrin van 16.10 uur. Die trein zat dus op een gegeven moment vol zodat we de volgende van 16.30 uur hadden. t

Vanuit Genève: dagtocht naar Chamonix-Mont-Blanc Beoordeeld door Lianne, 22-07-2019

Leuk boottochtje op het meer van Genève, een moment om tot rust te komen. Jammer dat er geen uitleg op de boot zelf werd gegeven door een gids

Genève: 1 uur varen over het Meer van Genève Beoordeeld door Dirk, 13-07-2020