Ontdek het beste van
Georgië

Alle activiteiten

801 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Georgië

Onze aanbevelingen voor Georgië

Tbilisi: dagtrip met een groep naar Kazbegi

Tbilisi: dagtrip met een groep naar Kazbegi

Verken Kazbegi, de bergachtige regio van Georgië. Voel de Kaukasisch Georgische geest in het Kaukasusgebergte. Maak veel mooie foto's, luister naar spannende verhalen over de geschiedenis, probeer het traditionele Georgische gerecht 'khinkali' (dumplings), ontdek het mooiste deel van Georgië en ga met onvergetelijke herinneringen weer naar huis. Je eerste stop is het Zhinvali-waterreservoir aan de Georgian Military Highway. De Sovjets bouwden de dam in de jaren 1980 - een prachtige plek om prachtige foto's te maken. Bezoek het fort Ananuri, de zetel van de Eristavis (hertogen) van Aragvi, een feodale dynastie die rond de 13e eeuw over dit gebied heerste. Bekijk het prachtige uitzicht op het fort en het stuwmeer van Zhinvali. Ga lekker lunchen in Pasanauri, het thuisland van een van de traditionele gerechten van Georgië: khinkali. Bewonder het Vriendschapsmonument van de Georgiërs en de Russen in Gudauri, aan de Georgische Militaire Weg. Overdenk de geschiedenis van dit fascinerende monument dat uitkijkt over de Duivelsvallei in het Kaukasusgebergte. Verken een van de mooiste plekken van Georgië, de Gergeti Drievuldigheidskerk in Kazbegi. Vanaf de kerk, een van de meest iconische bezienswaardigheden van Georgië, heb je een panoramisch uitzicht over de hele vallei. Laat je imponeren door het uitzicht op de berg Kazbegi, die 5047 meter hoog is.Ga naar een plaatselijk luxe hotel en drink een kopje koffie in het stijlvolle restaurant terwijl je ontspant met een prachtig uitzicht op de bergen.

Van Tbilisi: wijnstreek Kakheti, inclusief 7 wijnproeverijen

Van Tbilisi: wijnstreek Kakheti, inclusief 7 wijnproeverijen

Verken Kakheti, het wijngebied van Georgië, gelegen in het oostelijke deel van het land. De wijnstreek Kakheti is een uitstekende plek om prachtige bezienswaardigheden te bezoeken, heerlijke lokale gerechten te proberen, naar traditionele volksliederen te luisteren, te bestuderen hoe Georgische wijn wordt gemaakt en wijndegustatie te houden. Je eerste stop is het dorp Badiauri, waar gasten welkom zijn om een lokale bakkerij te zien en heerlijk Georgisch brood en kaas te proeven. De tweede halte is het Bodbe-klooster. Volgens de legende is het gebouwd op de begraafplaats van Sint Nino. Een heilige voor Georgiërs die hun religie bekeerden tot het christendom. De site is erg spiritueel en heeft indrukwekkende uitzichten voor het maken van prachtige foto's. Ga dan naar Sighnaghi, bekend als "The City of Love". Je maakt een wandeltocht in Sighnaghin en ontdekt 'The Great Wall of Georgia'. Na de wandeltocht kunt u deelnemen aan de lunch met een prachtig uitzicht op de Alazani-vallei en traditionele Georgische gerechten proberen. De vierde locatie van de dag is Khareba Winery, de grootste wijnkelder van Georgië. Khareba is een unieke plek met perfecte bewaarcondities voor wijn, 7,7 kilometer aan tunnels en galerijen die een constante temperatuur van 12-14 graden Celsius handhaven. Luister naar traditionele Georgische volksliederen, maak een wandeling door de tunnel, verken het etnografisch museum, krijg informatie over hoe Georgiërs wijn maken en sluit af met wijndegustatie. De laatste plaats om overdag te bezoeken is Corporation Kindzmarauli. De geschiedenis van de wijnmakerij gaat terug tot 1533 en het produceerde een groot deel van zijn geschiedenis exclusief wijn voor de koninklijke familie. Je hebt een rondleiding door het wijnhuis en een wijndegustatie voor vier verschillende wijnen.

Tbilisi: dagtour Mtskheta, Jvari, Gori en Uplistsikhe

Tbilisi: dagtour Mtskheta, Jvari, Gori en Uplistsikhe

Verken een van de meest mysterieuze regio's van Georgië - Kartli - en hoor veel over de geschiedenis van het land. Bezoek eerst de gedenkwaardige grottenstad Uplistsikhe en duik in het antieke leven van Georgië. Daarna ontdek je meer interessante feiten in Gori, de geboortestad van de beroemdste Georgiër, Stalin, en zie je de unieke oude hoofdstad van Georgië - Mtskheta, waar je twee UNESCO-werelderfgoedlocaties bezoekt: het Jvari-klooster en de Svetitskhoveli-kathedraal. Jouw eerste stop is Uplistsikhe, een antiek rotsstadje in het oosten van Georgië. Het bevat meerdere structuren die dateren uit de vroege ijzertijd tot de late middeleeuwen. Het is opmerkelijk vanwege de unieke mengeling van verschillende rotsculturen uit Anatolië en de heidense en christelijke architectuur van Iran die naast elkaar bestaan. Na het verkennen van Uplistsikhe heb je de kans om te lunchen in de regio en heerlijke lokale gerechten te proeven. Na de lunch heb je twee opties, vrije tijd en het verkennen van Gori, de geboortestad van Stalin, of een bezoek aan het Stalin Museum, een museum gewijd aan het leven van Jozef Stalin, de leider van de Sovjet-Unie, die werd geboren in Gori. Het museum heeft zijn kenmerken uit het Sovjettijdperk, het originele huis van Stalin en de treinwagon van Stalin, behouden. De volgende halte is het Jvari-klooster. De naam van dit klooster wordt vertaald als het "Klooster van het Kruis". Het Jvari-klooster is het 6e-eeuwse Georgisch-orthodoxe klooster bij Mtskheta. Samen met andere historische structuren van Mtskheta staat het op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het Jvari-klooster staat op de rotsachtige bergtop waar de rivieren Mtkvari en Aragvi samenvloeien, en kijkt uit over de stad Mtskheta, die vroeger de hoofdstad was van het koninkrijk Iberia. De laatste bezienswaardigheid is de Svetitskhoveli-kathedraal in Mtskheta. Mtskheta is door de UNESCO erkend als werelderfgoed vanwege zijn historische betekenis en verschillende culturele monumenten. Het was de hoofdstad van het vroege Georgische koninkrijk Iberia van de 3e eeuw v. Chr. tot de 5e eeuw n. Chr. Svetitskhoveli staat bekend als de begraafplaats van het gewaad van Christus en is een van de belangrijkste Georgisch-orthodoxe kerken en behoort tot de meest vereerde religeiuze plaatsen in de regio.

Vanuit Tbilisi: Kazbegi, Gudauri & Zhinvali Rondleiding voor groepen

Vanuit Tbilisi: Kazbegi, Gudauri & Zhinvali Rondleiding voor groepen

!! Let op!!! Als we niet naar Kazbegi kunnen, neem het ons dan niet kwalijk. De overheid sluit de weg in geval van sneeuwval. De weg wordt dagelijks schoongemaakt, maar er zijn situaties waarin we niet naar Kazbegi mogen gaan vanwege jouw en onze veiligheid. Begrijp dit goed voordat je boekt! Als de terugweg langer duurt, komt dat door het drukke verkeer. Geef ons niet de schuld, we kunnen het verkeer niet regelen! Ga op een opwindende reis naar Kazbegi, een majestueus bergwonder in Georgië! Rijd over de iconische Georgische militaire snelweg en ontdek de adembenemende Main Caucasian Range. Bewonder het Zhinvali stuwmeer en verken het betoverende Ananuri fort - een must-see attractie. In Pasanauri kun je getuige zijn van het fascinerende schouwspel van de zwarte en witte Aragvi rivieren die weigeren zich met elkaar te vermengen. Geniet van de natuurlijke wonderen van helende Georgische honing en proef de essentie van deze unieke regio. Vaar langs het beroemde skicentrum Gudauri en geniet van panoramische berguitzichten die je versteld zullen doen staan. Beklim de hoogten naar de Ark van Vriendschap, waar je een betoverend uitzicht hebt op een turquoise meer. Pauzeer bij Mount Travertine, waar mineraalwater stroomt voor een verfrissende en verkwikkende ervaring. Als je aankomt in Stepantsminda, vroeger bekend als Kazbegi, kun je de rijke geschiedenis in je opnemen en getuige zijn van de iconische Mount Kazbegi, die 5033 meter hoog is. Bezoek het klooster van de Heilige Drie-eenheid "Gergeti", gelegen op een ontzagwekkende hoogte van 2200 meter boven zeeniveau. Je reis wordt begeleid door een enthousiaste Engels- en Russischtalige gids, zodat je niet alleen een rondleiding krijgt, maar ook een boeiende onderdompeling in de ongelooflijke verhalen en geschiedenis van dit Georgische juweeltje! Bereid je voor op een once-in-a-lifetime avontuur dat ongeëvenaarde landschappen en onvergetelijke herinneringen belooft! **Ook zorgen we voor Degustatie van Chacha (traditionele Georgische drank), Churckhela (traditioneel Georgisch snoep), Honing en nog veel meer.*** Ga met ons mee paragliden in Kazbegi, waar wij het exclusieve gelicentieerde bedrijf in Georgië zijn. Voel de sensatie op elk moment, met prijzen beschikbaar op aanvraag.

Tbilisi: stadswandeling met hoogtepunten

Tbilisi: stadswandeling met hoogtepunten

Verken de fascinerende bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van Tbilisi, waaronder de Metekhi-kerk, het monument van Vakhtang Gorgasali, het standbeeld van Moeder van Georgië, het Narikala-fort en het zwavelbadendistrict. Begin aan een rondleiding, maak een ritje in de kabelbaan en proef traditionele taart. Je reis begint zodra je je gids ontmoet voor de ingang van metrostation Avlabari. Geniet van een aangename wandeling door de oude straat naar de Metekhi-kerk. Vanaf daar ga je door met het verkennen van de stad en hoor je over de geschiedenis en oorsprong van Tbilisi. Terwijl je door de oude Shardeni-straat loopt, ontdek je een openluchtmarkt, de Sioni-kerk en de unieke klokkentoren van het poppentheater Rezo Gabriadze. Ga verder naar de Anchiskhati-kerk en over de Bridge of Peace om Rike Park te bereiken. Geniet hier van de mogelijkheid om met de kabelbaan te reizen en naar het grote monument van de Moeder van Georgië te gaan. Daal vervolgens af van de berg door de smalle straatjes naar het Narikala-fort. U kunt genieten van een prachtig uitzicht vanaf het fort en gedenkwaardige foto's maken van het oude deel van Tbilisi: de Metekhi-kerk, het monument van Vakhtang Gorgasali en de zwavelbadenwijk. Nadat je de zwavelbadenwijk hebt bezocht, loop je naar de waterval, gelegen in het centrum van de stad.

Van Tbilisi: dagtocht naar Armenië inclusief zelfgemaakte lunch

Van Tbilisi: dagtocht naar Armenië inclusief zelfgemaakte lunch

Begin je tour bij het Akhtala-klooster, een kerk uit de 12e eeuw die prachtige fresco's bevat en wordt omringd door kopersmeltgrotten en een kopersmeltfabriek. De tweede bestemming van de tour is het Haghpat-klooster, gelegen in Haghpat Village en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een van de mooiste middeleeuwse meesterwerken in Armenië. Daarna kunt u lunchen en traditionele Armeense gerechten proberen. Na de lunch maak je 3 stops op weg naar Sanahin, de tweede UNESCO-erfgoedlocatie. De eerste zal een 13e-eeuwse brug zijn, de tweede voor een Debed-canyon met verbluffende uitzichten, en de derde voor het Mikoyan Brothers' museum, waar een origineel vliegtuig (MiG 21) u zal verrassen. Reis ten slotte terug door de grens naar Tbilisi.

Van Tbilisi: Rainbow Mountain & David Gareja-kloostertrip

Van Tbilisi: Rainbow Mountain & David Gareja-kloostertrip

Dompel jezelf onder in de Georgische geschiedenis en cultuur tijdens een begeleide dagtrip vanuit Tbilisi. Bezoek het indrukwekkende David Gareja-klooster en de Rainbow Mountains. Verken het bergachtige gebied en bezoek een prachtig zoutmeer. De eerste plaats waar u kunt stoppen om snacks in te slaan voor onderweg. De tweede stop is bij een zoutmeer, waar je een uitstekende mogelijkheid hebt om mooie foto's te maken. Na het meer rijden we verder door Udabno Village, wat zich vertaalde als een woestijn. Het gebied waar je naartoe reist is de enige halfwoestijn die Georgië heeft, en het is meer dan verbazingwekkend om te zien hoe divers de Georgische natuur is. Je begint aan het einde van de rit naar de beroemde Rainbow Mountains te lopen. Het meest indrukwekkende kenmerk van het landschap is het mineraalrijke sedimentaire gesteente, dat eruitziet alsof het is beschilderd met felgekleurde strepen. Het is mogelijk om door de Rainbow Mountains te wandelen, die bezoekers verbazen met hun kleuren. Je wandelt door de Rainbow Mountains, maakt veel betoverende foto's en bereidt je voor op de historische rondleiding door David Gareji Lavra. Het David Gareji-kloostercomplex is een van de meest spirituele plekken in het land. Je hoort de verhalen van het klooster, maakt een stukje wandelen en ziet een Georgische soldaat aan de grens van Georgië en Azerbeidzjan. Er wordt aangenomen dat St. David deze geïsoleerde locatie koos omdat hij wilde dat zijn discipelen een leven van heiligheid zouden leiden, onafhankelijk van de rest van de samenleving. Na David Gareji Lavra keert u terug naar Tbilisi en beëindigt u de tour om 17.00 uur.

Tbilisi: Dagtocht Zhinvali, Ananuri, Gudauri en Kazbegi

Tbilisi: Dagtocht Zhinvali, Ananuri, Gudauri en Kazbegi

Start je tour bij het Zhinvali waterreservoir aan de Georgian Military Highway. Leer de geschiedenis van deze Sovjetdam, gebouwd in de jaren 1980. Kom daarna aan bij het Ananuri fort, de zetel van de Eristavis (hertogen) van Aragvi. Ontdek de intrigerende complotten van deze feodale dynastie die vanaf de 13e eeuw over het gebied heerste. Verken de plek van talrijke historische veldslagen en geniet van het prachtige landschap - ideaal voor landschapsfotografie. Na het Ananuri fort kun je lunchen in Pasanauri, het thuisland van het beroemdste traditionele Georgische eten, Khinkali. Bewonder het Vriendschapsmonument van Georgiërs en Russen in Gudauri. Gelegen aan de Georgische militaire snelweg tussen het skigebied Gudauri en de Jvari Pas, bestaat het monument uit een grote ronde stenen boog en betonnen structuur met uitzicht op de Duivelsvallei in het Kaukasusgebergte. Vervolgens kom je aan in Kazbegi en verken je een van de mooiste plekken van Georgië: Gergeti Trinity Church. De kerk ligt onder de Kazbegi berg, 2170 meter boven zeeniveau, en biedt een spectaculair panoramisch uitzicht over de hele vallei. Geniet van de serene natuurlijke schoonheid van dit geïsoleerde wonder. Sluit je tour af in het Rooms Hotel Kazbegi. Ontspan met een kopje koffie in hun stijlvolle restaurant en geniet van het prachtige uitzicht op Kazbegi.

Van Tbilisi: Kutaisi Canyons en Caves Full Day Tour

Van Tbilisi: Kutaisi Canyons en Caves Full Day Tour

Verken de verborgen juweeltjes van Georgië met Kutaisi.Martvili.Prometheus-tour, waar je het beste van de regio's Imereti en Samegrelo ontdekt. Ervaar adembenemende uitzichten en ongelooflijke ravijnen tijdens dit onvergetelijke avontuur. Uw reis begint met een handige ophaalservice om 06:15 uur vanaf elk hotel in Tbilisi. Controleer voordat u boekt het weer in Kutaisi, aangezien boottochten mogelijk niet beschikbaar zijn in geval van regen. Begin met een transfer van Tbilisi naar West Georgia, een rit van 4 uur waar je onderweg kunt uitrusten. Je eerste bestemming zijn de Martvili-watervallen in de regio Samegrelo-Zemo Svaneti. De schoonheid van Martvili zal je betoveren met sensationele watervallen en een boottocht op de diepgroene rivier. Glijd door de met mos bedekte wanden van de kloof, omgeven door schitterende landschappen. Martvili Canyon is een fantastische plek voor een avontuur met familie, vrienden of collega's. Bezoek vervolgens Kumistavi, ook wel bekend als Prometheus-grotten, beroemd om zijn legende over Amirani. De grot biedt een spectaculair uitzicht op stalactieten, stalagmieten, versteende watervallen, ondergrondse rivieren en grotmeren. De grot is versierd met kleurrijke lichten, waardoor een magische sfeer ontstaat, variërend van oranjerood tot roze en blauw. Geniet van voldoende tijd om beide plaatsen te verkennen voordat u de tour om 18:00 uur afsluit op de luchthaven van Kutaisi/Kutaisi of rond 23:00 uur op het Rozenrevolutieplein in Tbilisi. Omarm de natuurlijke wonderen en betoverende legendes van de regio's Imereti en Samegrelo in Georgië op deze boeiende reis.

Vanuit Tbilisi: Groepstour Mtskheta, Jvari, Gori & Uplitsikhe

Vanuit Tbilisi: Groepstour Mtskheta, Jvari, Gori & Uplitsikhe

Reis met ons mee naar het verleden tijdens een bezoek aan Mtskheta, een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het 11e millennium voor Christus. Mtskheta was ooit de hoofdstad van het Iberische koninkrijk in Georgië, gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren Kura en Aragvi, een gebied dat veel schrijvers heeft geïnspireerd. Onze eerste stop is het Jvari klooster, een halve eeuw oud monument waar St. Nina een kruis oprichtte dat een centrale rol speelde in de proclamatie van het christendom als religie in de 4e eeuw. Vervolgens bezoeken we de Svetitskhoveli kathedraal, de patriarchale tempel van de Georgisch-orthodoxe kerk, waar de relikwieën van belangrijke christelijke heiligen worden bewaard. Daarna reizen we naar de stad Gori, waar we het Stalin Museum bezoeken en meer te weten komen over belangrijke momenten uit zijn leven. Tot slot sluiten we onze reis af met een bezoek aan Uplistsikhe, een oude grottenstad aan de oevers van de Kura rivier die een kijkje biedt in het voorchristelijke Georgië en het leven in de regio. Tijdens onze reis word je begeleid door een Engels- en Russischtalige gids die je een geweldige ervaring zal bezorgen en inzicht zal geven in de fascinerende geschiedenis van deze hoek van Georgië.

De topbezienswaardigheden in Georgië

Steden in Georgië

Regio's in Georgië

Andere activiteiten in Georgië

Wil je alle activiteiten in Georgië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Georgië

Gemiddelde beoordeling

4.9
(3.763 beoordelingen)

Het was een leuke trip, mede door gids Ungo (nini) zoals haar bijnaam was. Veel verschillende dingen gezien, stad in rots is zeker een aanrader, daarnaast ook het absurdistische museum dat Jozef Stalin eert. Daarnaast Mtskheta en het mooie uitzicht bij het Jvari klooster. Enigste minpunt vond ik de krappe stoelen waar iemand van 1.90m niet lekker door zit.

Goed georganiseerde rondreis naar leuke en spannende plekken. De gids Keti is geweldig en leidde ons langs alle bezienswaardigheden. De alternatieve gezamenlijke lunch was echt goed, een buffet met traditionele Georgische gerechten waarbij bord na bord op tafel werd geserveerd. Een aanrader voor inzicht in de Georgische geschiedenis.

Ondanks dat we vanwege het verkeer lang in de auto hebben gezeten, hebben we dankzij onze deskundige gids Gigi een geweldige dag gehad. Hij had een ongelooflijke schat aan kennis over zijn land en verveelde zich nooit om deze met ons te delen. Het was een goede tour die de reputatie van het beste reisbedrijf van Tbilisi waardig was.

Een hele leuke, interessante reis. Uitzonderlijk fijne gids. Over het algemeen was alles in orde en ik raad het iedereen aan.

Allemaal perfect, Gigi is een geweldige en goed voorbereide gids!