Gerona

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Gerona: de beste attracties

Topbezienswaardigheden in Gerona

Girona: 7 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Girona is een belangrijke stad in Catalonië en heeft van alles te bieden: kronkelende straatjes, Middeleeuwse badhuizen en een dramatische kust. Hier onze top 7.

 • Sant Pere de Rodes

  1. Sant Pere de Rodes

  In dit klooster komen de natuur en geschiedenis van Girona samen. Alleen al het uitzicht over de Middellandse kust vanaf de heuvel is de trek omhoog waard.

 • Sant Pere de Galligants

  2. Sant Pere de Galligants

  Nog een klooster: Sant Pere de Galligants heeft ook een museum waarin eeuwenoude artefacten worden tentoongesteld.

 • Onyar

  3. Onyar

  De rivier Onyar is niet te missen bij je bezoek aan Girona. Steek de Eiffelbrug over voor een prachtige achtergrond van kleurrijke huizen en mooie bruggen.

 • Kathedraal van Girona

  4. Kathedraal van Girona

  Dit grootse gebouw is adembenemend mooi en barst van de historie. 's Zondags is de toegang gratis.

 • 5. Museu d'Art

  Dit museum is, zelfs met zijn 5 verdiepingen religieuze kunst, een ukkie naast de kathedraal. Maar mis het niet!

 • Meer van Banyoles

  6. Meer van Banyoles

  Pak de bus naar Banyoles om een middag te ontspannen aan dit prachtige meer en door de omringende oude stad te wandelen.

 • 7. Cinema Museum

  In het Museo del Cinema ligt de focus op de ontwikkeling van de film en de vroege veranderingen in het bewegende beeld. Hoogst informatief en interactief; leuk voor elke leeftijd!

Plan je bezoek

 • Kom in de lente

  Dan is het weer warm, maar niet te heet - perfect voor strandwandelingen. Pasen is een waanzinnige tijd om de Costa Brava te bezoeken; Girona barst dan van de feestelijke parades en festivals. De zomer is natuurlijk perfect voor bakken op het strand.

 • GironaMuseus Card

  Met deze kaart betaal je de volle prijs bij het eerste museum, en vervolgens de helft bij alle andere musea. Halen dus, als je van plan bent meer dan één museum in Girona te bezoeken.

 • Girona naar Barcelona

  Er is een aantal mogelijkheden om van Girona naar Barcelona te komen. Je kunt een auto huren en anderhalf uur in noordelijke richting rijden, of misschien kun je vanaf de luchthaven een Barcelona Bus of de trein pakken. Een taxi kost €120, wat met een groep eventueel te overzien is.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  Kom in de lente naar Spanje, met warm en gemakkelijk weer; als het even kan tijdens Pasen, wanneer de festiviteiten je een onvergetelijke ervaring bezorgen!

Sitemap Gerona

Wil je alle activiteiten in Gerona ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gerona

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.400 beoordelingen

Het was een hele leuke trip. De catamaran was op tijd en er was genoeg plek om te zitten of liggen. Tijdens het varen had je een prachtig uitzicht over de kust. Na ongeveer 1,5 uur stop je in een baai. Daar blijf je ongeveer twee uur liggen. Je kan dan zwemmen in de zee en er wordt gebarbecued. Het eten was heerlijk en geen lange wachttijden. Vervolgens vaar je via de zee weer terug om te zeilen. Helaas brak er bij onze catamaran iets af van het zeil waardoor we helaas niet konden zeilen. Verder echt een top uitje! Aanrader.

De boot is prachtig en het eten is lekker en voldoende. Echter mistte wij de communicatie vanuit de crew. Wat we gingen doen, wanneer we gingen eten, hoe lang we stil zouden liggen etc. Ook wisten wij niet dat Roses de 2e stop is van de boot. Waardoor de boot al aardig vol lag toen wij aankwamen. Eerder aanwezig zijn om een goed plekje te bemachtigen is daardoor zinloos. Als je dit van te voren weet, dan is het zeker een mooie tocht en kans om t snorkelen. Ook de 5,5 uur is perfect. Had niet langer of korter gehoeven.

Goed verzorgde boottocht! Ontzettend aardig personeel, ook erg spontaan. Voldoende keuze in drankjes en ook erg betaalbaar. Bbq was netjes en voldoende. Leuke plekken gezien en heerlijk gevaren op een geweldige boot. Aanrader om wel zelf snorkelspul mee te nemen, ze hebben alleen kleine duikbrillen.

Leuke trip, enkel nogal soepel met COVID maatregelen. Er hadden wel wat minder mensen op de boot gemogen. Plaatsvervangende schaamte voor de andere Nederlanders met overvolle koelboxen, terwijl aan boord drankjes voor een nette prijs te kopen waren.

Leuke trip om in wereld van Dalí te kijken.

Als je voor de schilderijen gaat - zult je teleurgesteld worden. Voor diegenen die willen Dalí beter begrijpen - echte aanrader.