Belevingen in

Gerona

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Girona: 7 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Girona is een belangrijke stad in Catalonië en heeft van alles te bieden: kronkelende straatjes, Middeleeuwse badhuizen en een dramatische kust. Hier onze top 7.

 • Sant Pere de Rodes

  1. Sant Pere de Rodes

  In dit klooster komen de natuur en geschiedenis van Girona samen. Alleen al het uitzicht over de Middellandse kust vanaf de heuvel is de trek omhoog waard.

 • Sant Pere de Galligants

  2. Sant Pere de Galligants

  Nog een klooster: Sant Pere de Galligants heeft ook een museum waarin eeuwenoude artefacten worden tentoongesteld.

 • Onyar

  3. Onyar

  De rivier Onyar is niet te missen bij je bezoek aan Girona. Steek de Eiffelbrug over voor een prachtige achtergrond van kleurrijke huizen en mooie bruggen.

 • Kathedraal van Girona

  4. Kathedraal van Girona

  Dit grootse gebouw is adembenemend mooi en barst van de historie. 's Zondags is de toegang gratis.

 • 5. Museu d'Art

  Dit museum is, zelfs met zijn 5 verdiepingen religieuze kunst, een ukkie naast de kathedraal. Maar mis het niet!

 • Meer van Banyoles

  6. Meer van Banyoles

  Pak de bus naar Banyoles om een middag te ontspannen aan dit prachtige meer en door de omringende oude stad te wandelen.

 • 7. Cinema Museum

  In het Museo del Cinema ligt de focus op de ontwikkeling van de film en de vroege veranderingen in het bewegende beeld. Hoogst informatief en interactief; leuk voor elke leeftijd!

Plan je bezoek

 • Kom in de lente

  Dan is het weer warm, maar niet te heet - perfect voor strandwandelingen. Pasen is een waanzinnige tijd om de Costa Brava te bezoeken; Girona barst dan van de feestelijke parades en festivals. De zomer is natuurlijk perfect voor bakken op het strand.

 • GironaMuseus Card

  Met deze kaart betaal je de volle prijs bij het eerste museum, en vervolgens de helft bij alle andere musea. Halen dus, als je van plan bent meer dan één museum in Girona te bezoeken.

 • Girona naar Barcelona

  Er is een aantal mogelijkheden om van Girona naar Barcelona te komen. Je kunt een auto huren en anderhalf uur in noordelijke richting rijden, of misschien kun je vanaf de luchthaven een Barcelona Bus of de trein pakken. Een taxi kost €120, wat met een groep eventueel te overzien is.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  Kom in de lente naar Spanje, met warm en gemakkelijk weer; als het even kan tijdens Pasen, wanneer de festiviteiten je een onvergetelijke ervaring bezorgen!

Sitemap Gerona

Wil je alle activiteiten in Gerona ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gerona

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.499 beoordelingen

De tour was fenomenaal. Van het tijdig ophalen tot de comfortabele rit en professioneel rijden tot de haltes en de interactie - het was allemaal geweldig. Arnau gaf geschiedenis en cultuur op elke locatie, samen met een aantal geweldige foto's. Hij dacht vooruit voor alles en liet een aantal speciale pauzes toe, zoals kaarsen aansteken in de kerk in Pals en zwemmen in de Middellandse Zee voor mijn zoon. Zijn persoonlijkheid is luchtig en professioneel en hij gaf geweldig commentaar tijdens de rondleidingen en beantwoordde al onze vragen. Onze groep van 4 volwassenen in de leeftijd van 60, 47, 20 en 20 had een geweldige tijd met het bekijken van de middeleeuwse en Joodse gemeenschappen, leerde over de architectuur en geschiedenis van de sites, geniet van een geweldige Catalaanse lunch in Le Vela samen met GEWELDIGE uitzichten, en de dag afsluiten met een stop op de top van de heuvel bij de vuurtoren voor een paar laatste foto's. Je zult niet teleurgesteld zijn over hem als je gi

Uitstekende tour, op een zondagochtend in oktober waren we slechts met 2 personen en ze besloten toch om de tour te doen en dat stellen we zeer op prijs! Onze gids, Jerom (excuseer ons als we de naam verkeerd hebben gespeld) was geweldig: we hadden het gevoel dat we door zijn ogen naar deze oude stad keken. Het was niet saai "kijk goed, je gaat een muur zien, kijk links, je ziet een kathedraal ..." type tour, maar hij gaf ons het gevoel dat hij de stad was, hij was de verhalen van de verleden en hij deelde het met ons! Hij was erg welkom bij alle vragen, niet alleen over de geschiedenis van de stad, maar in het algemeen over de manier van leven in de regio en verschillende "waarom" en "waarom niet". De tour omvatte niet alleen de geschiedenis, maar ook de link naar het heden en je hebt het gevoel dat je erover wandelt met een persoon die echt elke steen ervan kent. Geweldige prijs die we op prijs stelden. Ik zou aanraden om het op een zondag te doen, aange

Mooi overzicht van de oude stad. Susanna was onze gids. Top! Ze wist veel te vertellen en nam ook alle tijd om onze vragen te beantwoorden.

we hebben een lieve tourgids die netjes alle vragen beantwoorden en je de leuke highlights laat zien

Erg vriendelijke gids Susanna die goed Engels spreekt