Datums kiezen

Gerona
Voor soloreizigers

Voor soloreizigers
9 activiteiten gevonden

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Topactiviteiten in Gerona

93 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Gerona Voor soloreizigers: onze aanbevelingen

Vanuit Barcelona: dagtrip Girona, Figueres en Dalí Museum

1. Vanuit Barcelona: dagtrip Girona, Figueres en Dalí Museum

Ontdek de 2 meest representatieve steden van Noord-Catalonië, Girona en Figueres, tijdens een dagexcursie vanuit Barcelona. Verken de middeleeuwse monumenten van Girona tijdens een begeleide wandeling en duik in de surrealistische wereld van Salvador Dalí in het Dalí Theater-Museum in Figueres. Ontmoet je gids en vertrek vanuit Barcelona om eerst naar Girona te gaan, een stad gesticht door de Romeinen. Leer meer over de geschiedenis van Girona met je gids en bewonder een stad die wordt gebruikt als filmlocatie voor Game of Thrones. Bekijk enkele van de mooiste historische architectuur in Spanje, waaronder middeleeuwse muren, romaanse en gotische monumenten, Arabische baden, barokke ruimtes en een van de best bewaarde Joodse wijken in Europa. Ga vervolgens naar Figueres, de wereldhoofdstad van het surrealisme. Profiteer van de voorrangstoegang tot het Dalí Theater-Museum, dat de grootste collectie werken van de kunstenaar bevat en een surrealistisch kunstwerk op zich is. Stap in een ander universum wanneer je het museum binnenkomt en dompel jezelf onder in de unieke wereld van Dalí tijdens een oriëntatietour. Neem de tijd om de permanente tentoonstelling Dalí Jewels te verkennen en sluit uw tour af met een terugreis naar Barcelona en het oorspronkelijke ontmoetingspunt.

Vanuit Barcelona: Dagvullende tour naar Girona en Costa Brava

2. Vanuit Barcelona: Dagvullende tour naar Girona en Costa Brava

Verken de adembenemende landschappen van de Costa Brava tijdens een dagexcursie naar Girona vanuit Barcelona. Vertrek vanuit de Catalaanse hoofdstad naar de stad Girona, waar de overblijfselen van het Romeinse en middeleeuwse verleden een interessant contrast vormen met de huidige stad. Verdwaal in een doolhof van smalle straatjes en waag je in het best bewaarde Joodse getto van Europa. Bewonder de kathedraal, de thuisbasis van het breedste gotische schip ter wereld. Bewonder de felgekleurde huizen aan de oevers van de rivier de Onyar. Ga vervolgens naar de adembenemende landschappen en dorpen van de Costa Brava en stop onderweg bij het middeleeuwse dorp Pals. Wandel door geplaveide straten en geniet van enkele van de beste panorama's van de Middellandse Zee, opgezweept door de felle Tramontana-wind. Bewonder de velden en vlaktes van Empordà die zich uitstrekken tot aan de horizon. Ontdek dramatische uitzichten op de Catalaanse kust, omringd door groene bergen, steile kliffen en kleine dorpjes met witgekalkte huizen. Stop in het traditionele vissersdorpje Calella de Palafrugell en voel je alsof je terug bent getransporteerd naar weleer. Verken het ongerepte landschap van Calella en ontdek de oude paden van de Caminos de Ronda. Ooit gebruikt door vissers, wachters en smokkelaars, laten deze paden u toe om op uw gemak de ongerepte kust te verkennen, waar u populaire stranden en ontoegankelijke baaien en kliffen zult ontdekken. Neem een duik in kristalhelder water, midden in de ongerepte natuur.

Vanuit Barcelona: dagtrip naar Girona, Figueres en Cadaqués

3. Vanuit Barcelona: dagtrip naar Girona, Figueres en Cadaqués

Verken de steden Girona, Figueres en Cadaqués op deze dagtrip vanuit Barcelona. Bewonder de Joodse wijk in Girona en bekijk het kasteel van San Fernando in Figueres. Ga naar de kust voor een bezoek aan het vissersdorpje Cadaqués. Ontmoet je gids in Barcelona en stap aan boord van een ruime bus met airconditioning. Neem plaats voor de schilderachtige rit naar de stad Girona. Aankomst in Girona en bezoek een van de meest indrukwekkende historische centra van Catalonië. Snuif de sfeer op in de kleurrijke Joodse wijk. Verder naar Figueres, een belangrijk communicatieknooppunt dat Spanje met Frankrijk verbindt. Geniet daar van een optioneel eigen bezoek aan het beroemde Dalí Theater-Museum, gebouwd op het terrein van het voormalige theater van de stad, dat de grootste collectie werken van Salvador Dalí heeft. Heb wat vrije tijd om de heerlijke Catalaanse keuken te proberen. Ontvang aanbevelingen van uw gids over waar u kunt winkelen, eten en drinken. Bereik ten slotte Cadaqués, een dromerig vissersdorpje in het meest oostelijke punt van het Iberisch schiereiland. Ontdek de charme van de smalle straatjes, de indrukwekkende kerk van Santa María, de artistieke schatten uit de middeleeuwen en de schilderachtige vissershuisjes in het historische centrum. Zodra het bezoek aan Cadaqués voorbij is, keert u per bus terug naar Barcelona.

Barcelona: Dagtrip Montserrat, Girona & Costa Brava met gids

4. Barcelona: Dagtrip Montserrat, Girona & Costa Brava met gids

Verbeter een exclusieve ervaring tijdens een dagtour door 3 iconische locaties: Montserrat, Girona en Costa Brava, en ontdek de karakteristieke omgeving van Barcelona. De ervaring begint in het bovenste deel van Passeig de Gràcia, voordat je op reis gaat om de natuurlijke pracht van Montserrat te ervaren, de meest karakteristieke berg van Catalonië, bekroond door een benedictijnenklooster. Bewonder op weg naar het klooster het massief van Montserrat, een spectaculaire rotsformatie met meerdere toppen vol met unieke naaldvormige formaties. Leer meer over de hoeksteen van de Catalaanse cultuur, geschiedenis, natuur en spiritualiteit. Geniet van een exclusieve rondleiding door de basiliek - de thuisbasis van het vereerde standbeeld 'Zwarte Madonna' - en het atrium, het klooster en het centrale plein. Vervolg deze geweldige ervaring en ga naar Girona. Ontdek in de charmante oude binnenstad de overblijfselen van een Romeins en middeleeuws verleden die naast het heden bestaan en een beeld vol contrasten bieden. Je gids onthult alle geheimen van de stad. Verken de best bewaarde Joodse wijk van Europa. Bewonder de kathedraal, met het breedste gotische schip ter wereld, en bewonder het kleurrijke schouwspel van huizen langs de rivier de Onyar, die de stad in tweeën splitst. Steek de Pont de les Peixateries Velles over en ga naar de top van de middeleeuwse muren van Girona om te genieten van het beste panoramische uitzicht. Als je geïnteresseerd bent in de serie The Game of Thrones, zal de gids de locaties laten zien waar het 6e seizoen is opgenomen. Daarna heb je vrije tijd om te lunchen en de stad zelf te ontdekken. Beëindig deze exclusieve tour in het mooie dorp Costa Brava. Voel de bries, ontspan, ontdek verbazingwekkende baaien en bewonder het kristalheldere water van de Middellandse Zee.

Van Roses: Boottocht naar Cadaqués met stop

5. Van Roses: Boottocht naar Cadaqués met stop

We beginnen met zeilen vanuit Roses. We varen langs de kust van Kaap van Creus, zien ook de rots van de kat en gaan in de Tamariu-grot als het weer meezit, we gaan richting Cadaqués vanaf de Norpheus-kaap en verlaten aan onze linkerkant de kreken van: Canyelles Petites, Almadrava, Lledó, Murtra, Montjoi, Calitjàs en La Pelosa. Als we ook de kreek van Jòncols passeren en aankomen op de landtong van Figuera, kunnen we Cadaqués aan onze linkerkant zien. De straatfoto's van Cadaqués wachten op je en we laten je achter op de belangrijkste plek om de stad te bezoeken en we bieden je ook verschillende opties om het te bezoeken. U kunt 2 uur in Cadaqués doorbrengen, op maandag special (wekelijkse marktdag), 7:00 uur of zelfs dagen of weken met de veerbootoptie. U kunt de data in de boekingskalender zien.

Gerona: Game of Thrones-rondleiding in een kleine groep

6. Gerona: Game of Thrones-rondleiding in een kleine groep

Maak een intrigerende reis door de nieuwe officiële filmlocatie van Game of Thrones. Geleid door een expert van de show, een geaccrediteerde gids voor de middeleeuwse geschiedenis. Deze tour brengt je kennis van de serie naar een ander niveau. Je begint je reis bij de beroemde trappen van Saint Marti in het centrum van Girona en blijft de prachtige architectuur en smalle straatjes van de Joodse wijk bewonderen. Door architectuur te koppelen aan een van de beroemdste middeleeuwse fictieverhalen, is deze tour een must-do-activiteit voor GOT-fans. De tour begint op een van de beroemdste trappen van Girona, de trappen van de kerk van Sant Martí s'Acosta in de Pujada de Sant Domenech. Ga dieper de smalle en kronkelende steegjes in van de Joodse wijk (Call Jueu), straat van Claveria, straat Sant Llorenç, straat Cúndaro. Ga vervolgens langs de kathedraal van Santa Maria om de Cartanyà Bisbe-straat te bereiken, in de buurt van de Casserna dels Alemanys (Duits hoofdkwartier). Keer terug naar de kathedraal om de barokke façade te bewonderen en de grote trappen te zien die naar het plein leiden. Vanaf daar ga je naar Ferran, de katholieke straat, om de Arabische baden te zien. Bezoek de Plaza dels Jurats en begeef je naar het prachtige Romaanse klooster van Sant Pere de Galligans. Ten slotte zie je de omgeving van de kerk van Sant Feliu, met een grote trap. Deze sites verschijnen als locaties in de fictieve steden Braavos en King's Landing. Je gids heeft een iPad om je de gebieden van Game of Thrones te laten zien die zijn gefilmd in de stad Girona, en je kunt ze vergelijken met de echte plekken.

Vanuit Roses: boottocht Cap Norfeu - Cadaqués per catamaran

7. Vanuit Roses: boottocht Cap Norfeu - Cadaqués per catamaran

Beleef een onvergetelijke boottocht aan boord van de catamaran 'Magic'. Je vaart kalmpjes over het blauwe water van de Costa Brava en geniet van deze rustige en ontspannende dag op het water.   Vertrek vanaf de haven van Ginjolers in het centrum van Roses en vaar langs de mooie kust tussen Roses en Cadaqués, langs eenzame baaien met pijnbomen en stijle kliffen, totdat je Cap Norfeau bereikt. Ga voor anker in de baai Racó de l'Home, waar je even lekker zwemt in het kristalheldere water. Ontdek de zeebodem, dankzij de gratis snorkeluitrusting aan boord of geniet van de zon in de comfortabele netten op de boeg. Daarna vaar je verder langs Cap Norfeu en Cala Jòncols, totdat je de magische baai van Cadaqués bereikt. Je ontspant een tijdje in de baai en bewondert de kustlijn met de kenmerkende witte huisjes die direct aan de kust liggen.   Na een volle en ontspannen dag in de zon, vaart de bemanning je weer terug naar Roses.

Roses: Catamarantrip Costa Brava met uitzicht op de onderwaterwereld

8. Roses: Catamarantrip Costa Brava met uitzicht op de onderwaterwereld

Bewonder de prachtige baaien langs de Costa Brava vanuit een uniek perspectief aan boord van een catamaranzeiltocht van 2 uur, met geweldig uitzicht op een onderzeeër. Vertrek vanuit de baai van Roses en vaar langs lieflijke baaien in het natuurpark Cap de Creus. Ga verder langs de Punta Falconera en geniet van het onderzeese uitzicht op de zeebodem van Cala Murtra. Verken Cala Montjoi en zie het beroemde restaurant El Bulli, van chef Ferran Adrià. Ga dan naar Cap Norfeu waar je de indrukwekkende rots zult zien die The Cat wordt genoemd vanwege zijn katachtige vorm. Als het weer het toelaat, ga je de Tamariu-grot binnen en ga je verder naar Cala Jóncols.

Vanuit Barcelona: Middeleeuwse Girona & Costa Brava Kust Dagtour

9. Vanuit Barcelona: Middeleeuwse Girona & Costa Brava Kust Dagtour

Ontdek de geschiedenis en schoonheid van Catalonië tijdens een dagtocht naar Girona en de Costa Brava vanuit Barcelona. Stap aan boord van een busje met airconditioning met je gids en geniet van de schilderachtige rit. Bezoek het vissersdorp Calella de Palafrugell en ontspan aan de kust of neem een duik in de zee. Vertrek 's ochtends uit Barcelona en ga naar Girona, een gevestigde stad met een fascinerende geschiedenis. Verken de straten en bewonder de rijke architectuur. Bekijk de kathedraal, opgericht in 1038 op de plaats van een voormalige moskee. Bezoek historische musea zoals de Joodse Roep en het Arabische Badhuis. Slenter door de kleurrijke straten van de oude stad of ga zitten voor een kopje koffie en kijk hoe mensen voorbij lopen. Ga dan verder naar de sprookjesachtige stad Pals, een klein middeleeuws dorp dat ontstond uit wat ooit een fort was. Ga vanuit Pals naar het vissersdorp Calella de Palafrugell, een stranddorp met witgekalkte huizen die helemaal tot aan de kust lopen. Geniet van een heerlijke lunch in een van de traditionele restaurants (op eigen kosten), en breng de middag door met het verkennen van de rotsachtige kustlijn, een bezoek aan de botanische tuinen van Cap Roig, of een verfrissende duik nemen in de uitnodigende wateren van de Middellandse Zee.

Girona: Tour in kleine groep

10. Girona: Tour in kleine groep

De oude ommuurde stad Girona staat op een vestingachtige heuvel, hoog boven de samenvloeiing van de rivieren Onyar en Ter. Als provinciale hoofdstad heeft het een lange en voorname geschiedenis. De Romeinen, opgericht door de Iberiërs, noemden het later Gerunda en stelden het vast als een belangrijk tussenstoppunt op de Via Augusta, dat Iberia met Rome verbond. Maar de belangrijkste tijd voor de stad was de middeleeuwen, vanwege de ligging nabij de Franse grens werd de stad verschillende keren belegerd, dus de belangrijkste gebouwen stammen uit die tijd. Girona heeft de enorme 15e-eeuwse kathedraal, met de breedste niet-ondersteunde gotische boog ter wereld die de skyline domineert. Een groot deel van de aantrekkingskracht van de stad zit 'm in het verkennen van de middeleeuwse straten, vooral rond de charmante Joodse wijk. In het onderste deel van de stad bewonder je spectaculaire beelden van steile steegjes en de fel geschilderde façades van de huizen met uitzicht op de rivier de Onyar, die het meest emblematische beeld van de stad vormen.Onder de bruggen die de rivier overspannen zijn de lichtgewicht Gómez-brug en de Ferreries Velles-brug die in 1877 door Gustave Eiffel werd ontworpen. Ook als je geïnteresseerd bent in de Game of Thrones-serie, zal de gids de locaties weergeven waar het 6e seizoen is opgenomen.Dit uitgebreide bezoek laat je belangrijkste monumenten van Girona, zijn geschiedenis, zijn Joodse erfenis en ook legendes zien. Je volgt lokale gidsen die alle geheimen van de stad kennen.

Gerona

Gerona

Veelgestelde vragen over Voor soloreizigers in Gerona

Welke andere activiteiten dan Voor soloreizigers zijn de moeite waard in Gerona?

Andere onmisbare dingen om te doen in Gerona:

Andere activiteiten in Gerona

Wil je alle activiteiten in Gerona bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gerona

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 23 beoordelingen

Ik boekte op de ochtend van 13 juli en vond gelukkig de plek voor de volgende dag voor mij, mijn man en twee kinderen van 12 en 16. We hadden een geweldige tijd, geweldige organisatie en efficiëntie van Get your Guide (ik belde ook de klantenservice voor een klein probleem en de man was behulpzaam en professioneel) en van de Touroperator Catalunya, waar Get your Guide op Barcelona vertrouwde. De bus bracht ons van Barcelona (vertrek om 8.30 uur) naar Girona en vervolgens naar Figueres, om het Salvador Dali Theater-Museum te bezoeken. Zeer goede gidsen die vloeiend Spaans en Engels spraken: Cristina voor het bezoek aan Girona (echt een super professionele en bekwame gids) en Alex zowel voor de bus als voor het Dal? Museum (een zeer voorbereide, snelle en zeer vriendelijke kerel). Een geweldige ervaring voor ons allemaal, waaraan ik een uitstekend oordeel geef voor efficiëntie, professionaliteit en beschikbaarheid.

Met de dagtrip veel gezien en een enthousiaste gids die tijdens de busreis ook veel over de omgeving etc. vertelde. Girona was een verrassend mooie stad, met verdeling over een Engels en Spaanstalige gids, genoten van de uitleg. Het Dali museum in Fiqueres is erg fantastisch. Helaas was daar alleen een gids die zowel de uitleg in Spaans en Engels deed waardoor de toelichting op Dali zijn kunstwerken wel erg lang duurde en de rug door het lange staan wel wat protesteerde. Maar al met al een fijne dag.

Girona is een kleine maar geweldige stad. Het was heel goed om langs de stad te lopen. Daarnaast raad ik het museum van Salvador Dali ten zeerste aan. Het was een fantastische tour en onze gids ALEX was geweldig. Hij vertelde ons bijna elk detail van het museum en hij heeft een sterke informatie over het museum en Salvador Dali. We bespraken de illustraties van de Dali met de deelnemers en onze gids Alex. Hij maakte de tour zeer aangenaam. Dit museum moet je gezien hebben jongens!

Mooie reis naar middeleeuwse Girona, leuke wandeling met bekwame gids, veel interesante verhalen, mooie stand , vrije tijd. In Figueres zie je Dali Museum en gids vertel je alle feiten over leven en werk van Dali, onze gids Gemma was uitstekend, deed het ook in 2 talen wat was knap, interesante museum , weer was uitstekend dus maakte deze lange dag mooie ervaring, zeken aanbevolen

Prima dagtrip met een goede gids in Girona en enthousiaste Dali bewonderaar als gids in Figueres (en hij was tevens begeleider in de bus). Veel te weten gekomen over Dali. Dagindeling was prima. Genoeg tijd om zelf Girona te ontdekken en over de muur te lopen (mooie uitzichten). Aanrader