Dingen om te doen Getto van Krakau

Getto van Krakau: De beste dingen die je niet wil missen

Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

1. Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

Ontdek Krakau in één dag tijdens een stadstour in een milieuvriendelijke elektrische buggy. Leer meer over de kleurrijke geschiedenis van de stad van je lokale gids terwijl je door de iconische buurten van de stad rijdt en langs de belangrijkste bezienswaardigheden komt. Bekijk het Wawel-kasteel, de Joodse wijken en het voormalige Joodse getto allemaal vanuit het comfort van jouw e-buggy. Maak een onvergetelijke reis in een milieuvriendelijke, elektrische buggy door de charmante straten van Krakau. Bezoek de drie meest historische wijken van de stad met gemak en comfort. Ga eerst naar de Oude Stad om het betoverende Koninklijk Kasteel van Wawel te zien dat boven de stad en de rivier de Vistula uittorent, het Barbican met zijn versterkte torentjes en muren, indrukwekkende kerken, en een aantal andere historische gebouwen. Vervolgens ga je naar de historische Joodse wijk van de stad met zijn adembenemende reeks christelijke kerken, joodse synagogen en de historische gebouwen van de voormalige stad Kazimierz. Bewonder de trendy winkels, bars en galeries die nu aan deze straten liggen. Tenslotte rijd je naar de overblijfselen van de muren van het voormalige Joodse getto en het centrale plein voordat je je tour eindigt bij het Schindler's Fabrieksmuseum. Hier kun je, als je voor de optie gekozen hebt, het museum in jouw eigen tempo bezoeken, zonder gids, met vooraf gekochte voorrangstickets. Na een uur in het museum wordt je opgehaald en teruggebracht naar het oorspronkelijke vertrekpunt van de rondleiding. Als alternatief word je, als je het museum niet bezoekt, onmiddellijk na het einde van de tour afgezet bij het oorspronkelijke vertrekpunt van de tour.

Krakau: Segway-rit van een halve dag door de joodse wijk

2. Krakau: Segway-rit van een halve dag door de joodse wijk

De belangrijkste bezienswaardigheden van de joodse wijk van Krakau hebben de ideale bouw en ligging voor een Segway. Deze tour combineert geschiedenis met vermaak en je zal een aantal ongelofelijke verhalen te horen krijgen. In de joodse wijk zie je locaties uit de film Schindler's List, synagogen, pleinen en de oude vleesmarkt. De eigenlijke Schindlerfabriek ligt in het getto van de Tweede Wereldoorlog, samen met het Plein van de Helden van het Getto.

Krakau: geleide wandeling door de Joodse wijk

3. Krakau: geleide wandeling door de Joodse wijk

Kazimierz was ooit een joodse wijk, waar voor de Tweede Wereldoorlog de joodse cultuur bloeide. Maar het gebied, samen met de naburige wijk Podgórze, werd door de Nazis verwoest. De meerderheid van de overgebleven joodse bevolking vluchtte na de oorlog. Echter, sinds het eind van de jaren '80 is het joodse erfgoed weer zichtbaar geworden, een ontwikkeling die ondersteund werd door Steven Spielbergs film "Schindler's List". Nu kun je de geschiedenis van deze interessante wijk ervaren en herkennen waarom Spielberg precies dit gebied koos als setting foor zijn Oscar-winnende film. Wandel door Kazimierz, steek je brug over naar Podgórze en zie Schindlers fabriek, alsook overblijfselen van de getto uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Onderweg zie je bezienswaardigheden, zoals de Nieuwe Begraafplaats, de plek waar prominente joodse inwoners van Krakau werden begraven in de 19e en 20e eeuw. Je bezoekt ook de Oude Synagoge, het oudste overgebleven voorbeeld van joodse architectuur in Polen. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en is nu de locatie van vele tentoonstellingen over het Poolse jodendom. Een ander hoogtepunt is de Izaaksynagoge. Terwijl de renovatie van dit historische gebouw nog in volle gang is, is het wellicht het interessantste en mooiste Joodse monument in Krakau.

Krakau: fietstocht door de oude stad, Kazimierz en de getto

4. Krakau: fietstocht door de oude stad, Kazimierz en de getto

Het mooie aan deze tour is dat je niet alleen vele interessante plekken ontdekt, maar dat je ook door prachtige parken, langs de kabbelende Wisła en door de kleurrijke straten van Kazimierz fietst. Ondanks dat de tour uitgebreid is, is de fietstocht niet te vermoeiend en daardoor geschikt voor iedereen. Je pauzeert regelmatig voor historische uitleg en fotomomenten. De fietstocht duurt ongeveer 4 tot 4,5 uur, inclusief een lunchpauze van 45 minuten in een traditioneel Pools restaurant, waar je alles kunt bestellen, van pirogies tot Żurek, een zure tarwesoep. De fietstocht vindt elke dag plaats  en begint bij het standbeeld van Adam Mickiewicz standbeeld op de Grote Markt. 

Krakau: Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto Tour met gids

5. Krakau: Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto Tour met gids

Kom meer te weten over het joodse erfgoed van de stad Krakau tijdens een rondleiding. Begin de tour buiten de oude synagoge in de wijk Kazimierz. Deze wijk is al eeuwen de thuisbasis van de Joodse gemeenschap. Verken de charmante straten van deze nu trendy wijk met je gids, terwijl je leert over de geschiedenis van Joodse mensen in Krakau. Bezoek vervolgens de emaillefabriek van Oskar Schindler. Kom meer te weten over de verschrikkingen van de Holocaust en de heroïsche inspanningen van Oskar Schindler om het Joodse volk te redden uit de concentratiekampen die door het naziregime worden beheerd. Eindelijk, begeef je naar de site van het voormalige Joodse getto, waar veel Joden gedwongen werden te leven tijdens de nazi-bezetting van Polen. Lees meer over het lijden en de overvolle omstandigheden die de Joodse gemeenschap heeft doorstaan. Bekijk een deel van de niet-vernietigde muur rond het getto, huizen waar duizenden ontheemde joden woonden, de apotheek "Under the Eagle" en het monument van 68 stoelen op het Heldenplein.

Krakau: sightseeing met verwarmd golfkarretje

6. Krakau: sightseeing met verwarmd golfkarretje

Zie de bezienswaardigheden van Krakau vanuit een ander perspectief op een tour van 2 uur met een elektrische golfkar. De Engelstalige audiogids leert je het verhaal van de stad. Reis langs de Koninklijke Weg terwijl je de middeleeuwse binnenstad ontdekt. Zie bezienswaardigheden, zoals de Renaissance-architectuur van de Lakenhal op de Grote Markt. Ga langs de Sint-Mariakerk en het elegante Slowacki Theater. Zie de overblijfselen van de oude stadsmuren en de St. Florispoort, die deel uitmaakte van de wallen. Bewonder indrukwekkende monumenten, zoals het Czartoryski Museum en Jagiellonian University, een van de oudste universiteiten van Europa. Ga verder naar het Wawel-kasteel, gebouwd voor koning Casimir III de Grote in de 14de eeuw. Vervolgens verken je de Joodse wijk Kazimierz en bezoek je historische synagogen, zoals de Oude Synagoge en de Remah Synagoge. Neem een moment voor reflectie op de plaats van het voormalige Joodse getto en zie de fabriek van oorlogsheld Oskar Schindler.

Krakau: Joodse wijk en voormalige gettotour

7. Krakau: Joodse wijk en voormalige gettotour

Kazimierz was gevestigd als een stad op het eiland in de directe omgeving van Krakau en moest een wedstrijd worden voor zijn buurman - Krakau. De joden die in de middeleeuwen in West-Europa werden vervolgd, vestigden zich in Kazimierz en al snel werd deze stad een plaats van joodse welvaart. Hier vind je Joodse synagogen, gezellige en kleine straatjes waar de drukte van het Joodse leven heerste vóór de catastrofe van WW2. Bekijk de oudste synagoge in Polen, volg de filmlocaties van de 'Schindler's List', leer wie Ashkenazim en Sefardiem zijn, leer Helena Rubinstein, Roman Polanski, Ludwick Zamenhof en Maximilian Faktorowicz kennen. Ga met ons mee op een 2,5-uur durende tour waarbij we het Joodse erfgoed in Krakau zullen ontdekken, hun tradities en opwindende mensen zullen leren kennen die de Joodse geschiedenis in Polen hebben gecreëerd.

Krakau: uitgebreide Segwaytour

8. Krakau: uitgebreide Segwaytour

Ga op gratis Segwaytour door Krakau en kom achter alle geheimen! Op deze tour van 3 uur neemt je gids je mee naar de middeleeuwen van de voormalige hoofdstad van Polen, en vertelt hij alle gekke verhalen over de koningen die in het Wawel-kasteel woonden. Ook maak je kennis met het lokale leven in de Joodse wijk! De oude stad, met zijn grote middeleeuwse hoofdplein, brengt je naar de mooiste jaren van de stad. Je gids vertelt je alles over Krakau en haar unieke geschiedenis. Na deze tour ben je nog verliefder op de stad! Ga naar de Joodse wijk en ontdek de cultuur, de architectuur en alles wat dit deel van de stad zo uniek en anders maakt. Verdwaal in deze magische plek en geniet van de lekkerste Poolse snacks - zapiekanki! Je gids zorgt ervoor dat de tour de perfecte balans bestrijkt tussen plezier en kennis.

Krakau: privétour met elektrische auto in 3 districten

9. Krakau: privétour met elektrische auto in 3 districten

De oude binnenstad van Krakau is de historische en centrale wijk van Krakau en is een van de beroemdste oude wijken van Polen. De wijk beschikt over het centraal gelegen Rynek Główny (hoofdplein), het grootste middeleeuwse stadsplein van elke Europese stad. Er is een aantal historische bezienswaardigheden in de buurt, zoals de Mariakerk (Kościół Mariacki), de kerk van St. Wojciech (St. Adalbert) en de kerk van St. Barbara, evenals andere nationale schatten. In het midden van het plein en omringd door kamienice (rijtjeshuizen) en adellijke woningen, staat de renaissance lakenhal Sukiennice. Kazimierz is het district ten zuiden van de oude stad en was meer dan 500 jaar het centrum van het joodse leven in Krakau voordat het tijdens de Tweede Wereldoorlog systematisch werd verwoest. Het werd herontdekt in de jaren negentig dankzij de val van het regime en de wereldwijde bekendheid die werd verkregen door de lens van Steven Spielberg. Dit zorgde ervoor dat Kazimierz weer opknapte en het is vandaag de dag de meest opwindende wijk van Krakau. Het is een bruisende, Boheemse wijk vol met historische bezienswaardigheden, sfeervolle cafés en kunstgalerijen. Als gevolg hiervan is de wijk een belangrijke toeristische trekpleister en bedevaartsoord voor joden geworden, wat heeft geleid tot de terugkeer van de hedendaagse joodse cultuur in het gebied. Podgórze was de plaats van de grootste menselijke tragedie van de stad. De nazi's zagen de natuurlijke ligging tussen de rivier en de kliffen van Krzemionki als de ideale plek om een gevangenisdistrict te stichten, en in maart 1941 werd de Joodse bevolking van Krakau naar het centrum van Podgórze gemarcheerd en ommuurd in wat bekend werd als de Krakau Getto. Twee jaar later geliquideerd, werd de meerderheid van de bewoners van het getto binnen vermoord, terwijl anderen de dood ontmoetten in het nabijgelegen concentratiekamp Płaszów of in de gaskamers van Auschwitz en Bełżec.

Krakau: 2 uur met Segway door joodse wijk Kazimierz

10. Krakau: 2 uur met Segway door joodse wijk Kazimierz

Kazimierz  is een historische wijk in  Krakau  en  Krakau's Oude Stad,  Polen. Van de 14e eeuw, toen het werd opgericht, tot de vroege 19e eeuw, was Kazimierz een onafhankelijke stad, een  koninklijke stad  van de Kroon van het Poolse Koninkrijk, gelegen ten zuiden van het Krakau's Oude Stad, gescheiden door een tak van de rivier de  Vistula . Eeuwenlang was Kazimierz een plek waar ethnische Poolse en Joodse culturen samenleefden en zich met elkaar mengden. Het noordoostelijk deel van de wijk was historisch Joods. De Joodse inwoners werden in 1941 door de Duitse bezetter gedwongen te verhuizen naar het getto va  Krakau,  net over de rivier in  Podgórze. Vandaag de dag is Kazimierz 1 van de grootste toeristische attracties van Krakau, en een belangrijk centrum van het culturele leven van de stad. Samen duik je in de unieke sfeer van het meest bohémien deel van Krakau, met haar talloze cafés, fantastische eten en bruisende nachtleven. Je rijdt met een Segway over de boulevards van de Vistula, rechtstreeks het hart van Kazimierz in.

Veelgestelde vragen over Getto van Krakau

Getto van Krakau: wat zijn de beste deals en kortingen op activiteiten?

Sitemap Getto van Krakau

Wil je alle activiteiten in Getto van Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Getto van Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.959 beoordelingen

Uitstekende gids Gabrielle, en een perfecte weg om veel van de stad te leren kennen in minder tijd en met minder wandelen?

Goede en duidelijk trefpunt, mooie route, veel gezien, maar ook de tijd gekregen om alles rustig te bekijken.

very nice tour! you will see all the important sightseeings in the Jewish part!

Turen førte os på en fremragende måde gennem jødernes historie in Krakau.

Heel leuk Leek moeilijker dan het was Veel gezien en geleerd