Getto van Krakau

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Getto van Krakau: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: privérondleiding per elektrische auto

1. Krakau: privérondleiding per elektrische auto

Na een kennismaking met je gids kan je stadsrondleiding door Krakau beginnen. Je rijdt in een elektrische auto met een audiogids in je eigen taal. Je bezoekt het historische centrum, het Wawelkasteel, de joodse wijk en de fabriek van Schindler. Deze tour duur 1,5 uur en geeft je uitleg over de geschiedenis van Krakau en de belangrijkste monumenten van de stad. Je kunt kiezen uit 27 talen. Een auto heeft plek voor maximaal 5 passagiers. Door het panoramische dak kun je de monumenten extra goed zien. Bij lekker weer rijd je rond in een open auto, maar als het regent kun je de doorzichtige gordijnen gebruiken om je omgeving nog steeds goed te kunnen zien.

Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

2. Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

Ontdek Krakau in één dag tijdens een stadstour in een milieuvriendelijke elektrische buggy. Leer meer over de kleurrijke geschiedenis van de stad van je lokale gids terwijl je door de iconische buurten van de stad rijdt en langs de belangrijkste bezienswaardigheden komt. Bekijk het Wawel-kasteel, de Joodse wijken en het voormalige Joodse getto allemaal vanuit het comfort van jouw e-buggy. Maak een onvergetelijke reis in een milieuvriendelijke, elektrische buggy door de charmante straten van Krakau. Bezoek de drie meest historische wijken van de stad met gemak en comfort. Ga eerst naar de Oude Stad om het betoverende Koninklijk Kasteel van Wawel te zien dat boven de stad en de rivier de Vistula uittorent, het Barbican met zijn versterkte torentjes en muren, indrukwekkende kerken, en een aantal andere historische gebouwen. Vervolgens ga je naar de historische Joodse wijk van de stad met zijn adembenemende reeks christelijke kerken, joodse synagogen en de historische gebouwen van de voormalige stad Kazimierz. Bewonder de trendy winkels, bars en galeries die nu aan deze straten liggen. Tenslotte rijd je naar de overblijfselen van de muren van het voormalige Joodse getto en het centrale plein voordat je je tour eindigt bij het Schindler's Fabrieksmuseum. Hier kun je, als je voor de optie gekozen hebt, het museum in jouw eigen tempo bezoeken, zonder gids, met vooraf gekochte voorrangstickets. Na een uur in het museum wordt je opgehaald en teruggebracht naar het oorspronkelijke vertrekpunt van de rondleiding. Als alternatief word je, als je het museum niet bezoekt, onmiddellijk na het einde van de tour afgezet bij het oorspronkelijke vertrekpunt van de tour.

Krakau: rondleiding van 2 uur met geschiedenis en fotografie

3. Krakau: rondleiding van 2 uur met geschiedenis en fotografie

Breng een onvergetelijke dag door in Krakau en verken de stad op een goed geplande tour. In plaats van te kijken naar de populaire oude stad met de belangrijkste markt zoals de meeste bezoekers, geniet je van een buitengewone tour met een elektrische golfkar. Ontdek de belangrijkste en interessantste bezienswaardigheden in de oude stad en in Kazimierz, waar christelijke kerken en joodse synagogen zijn gevestigd. Bekijk het voormalige Joodse getto uit de Tweede Wereldoorlog en de fabriek van Oskar Schindler. Verken de beroemdste kerken, synagogen en monumenten van de stad. Tijdens deze tour zie je ook minder bekende maar zeer mooie straten, waar je de speciale sfeer van de wijk kunt voelen. Probeer de beroemde Zapiekanki-snack op Plac Nowy, een wit brood met kaas erop. Als souvenir van deze  mooie dag heb je de mogelijkheid om op de interessantste plaatsen te worden gefotografeerd. Als je Engels een beetje roestig is, hoef je je geen zorgen te maken: met een audiosysteem in je eigen taal kun je meer leren over de geschiedenis van de bezochte gebouwen.

Krakau: uitgebreide Segwaytour

4. Krakau: uitgebreide Segwaytour

Ga op gratis Segwaytour door Krakau en kom achter alle geheimen! Op deze tour van 3 uur neemt je gids je mee naar de middeleeuwen van de voormalige hoofdstad van Polen, en vertelt hij alle gekke verhalen over de koningen die in het Wawel-kasteel woonden. Ook maak je kennis met het lokale leven in de Joodse wijk! De oude stad, met zijn grote middeleeuwse hoofdplein, brengt je naar de mooiste jaren van de stad. Je gids vertelt je alles over Krakau en haar unieke geschiedenis. Na deze tour ben je nog verliefder op de stad! Ga naar de Joodse wijk en ontdek de cultuur, de architectuur en alles wat dit deel van de stad zo uniek en anders maakt. Verdwaal in deze magische plek en geniet van de lekkerste Poolse snacks - zapiekanki! Je gids zorgt ervoor dat de tour de perfecte balans bestrijkt tussen plezier en kennis.

Krakau: geleide wandeling door de Joodse wijk

5. Krakau: geleide wandeling door de Joodse wijk

Kazimierz was ooit een joodse wijk, waar voor de Tweede Wereldoorlog de joodse cultuur bloeide. Maar het gebied, samen met de naburige wijk Podgórze, werd door de Nazis verwoest. De meerderheid van de overgebleven joodse bevolking vluchtte na de oorlog. Echter, sinds het eind van de jaren '80 is het joodse erfgoed weer zichtbaar geworden, een ontwikkeling die ondersteund werd door Steven Spielbergs film "Schindler's List". Nu kun je de geschiedenis van deze interessante wijk ervaren en herkennen waarom Spielberg precies dit gebied koos als setting foor zijn Oscar-winnende film. Wandel door Kazimierz, steek je brug over naar Podgórze en zie Schindlers fabriek, alsook overblijfselen van de getto uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Onderweg zie je bezienswaardigheden, zoals de Nieuwe Begraafplaats, de plek waar prominente joodse inwoners van Krakau werden begraven in de 19e en 20e eeuw. Je bezoekt ook de Oude Synagoge, het oudste overgebleven voorbeeld van joodse architectuur in Polen. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en is nu de locatie van vele tentoonstellingen over het Poolse jodendom. Een ander hoogtepunt is de Izaaksynagoge. Terwijl de renovatie van dit historische gebouw nog in volle gang is, is het wellicht het interessantste en mooiste Joodse monument in Krakau.

Krakau: Segway-rit van een halve dag door de joodse wijk

6. Krakau: Segway-rit van een halve dag door de joodse wijk

De belangrijkste bezienswaardigheden van de joodse wijk van Krakau hebben de ideale bouw en ligging voor een Segway. Deze tour combineert geschiedenis met vermaak en je zal een aantal ongelofelijke verhalen te horen krijgen. In de joodse wijk zie je locaties uit de film Schindler's List, synagogen, pleinen en de oude vleesmarkt. De eigenlijke Schindlerfabriek ligt in het getto van de Tweede Wereldoorlog, samen met het Plein van de Helden van het Getto.

Krakau: 2 uur met Segway door joodse wijk Kazimierz

7. Krakau: 2 uur met Segway door joodse wijk Kazimierz

Kazimierz  is een historische wijk in  Krakau  en  Krakau's Oude Stad,  Polen. Van de 14e eeuw, toen het werd opgericht, tot de vroege 19e eeuw, was Kazimierz een onafhankelijke stad, een  koninklijke stad  van de Kroon van het Poolse Koninkrijk, gelegen ten zuiden van het Krakau's Oude Stad, gescheiden door een tak van de rivier de  Vistula . Eeuwenlang was Kazimierz een plek waar ethnische Poolse en Joodse culturen samenleefden en zich met elkaar mengden. Het noordoostelijk deel van de wijk was historisch Joods. De Joodse inwoners werden in 1941 door de Duitse bezetter gedwongen te verhuizen naar het getto va  Krakau,  net over de rivier in  Podgórze. Vandaag de dag is Kazimierz 1 van de grootste toeristische attracties van Krakau, en een belangrijk centrum van het culturele leven van de stad. Samen duik je in de unieke sfeer van het meest bohémien deel van Krakau, met haar talloze cafés, fantastische eten en bruisende nachtleven. Je rijdt met een Segway over de boulevards van de Vistula, rechtstreeks het hart van Kazimierz in.

Krakau: Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto Tour met gids

8. Krakau: Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto Tour met gids

Kom meer te weten over het joodse erfgoed van de stad Krakau tijdens een rondleiding. Begin de tour buiten de oude synagoge in de wijk Kazimierz. Deze wijk is al eeuwen de thuisbasis van de Joodse gemeenschap. Verken de charmante straten van deze nu trendy wijk met je gids, terwijl je leert over de geschiedenis van Joodse mensen in Krakau. Bezoek vervolgens de emaillefabriek van Oskar Schindler. Kom meer te weten over de verschrikkingen van de Holocaust en de heroïsche inspanningen van Oskar Schindler om het Joodse volk te redden uit de concentratiekampen die door het naziregime worden beheerd. Eindelijk, begeef je naar de site van het voormalige Joodse getto, waar veel Joden gedwongen werden te leven tijdens de nazi-bezetting van Polen. Lees meer over het lijden en de overvolle omstandigheden die de Joodse gemeenschap heeft doorstaan. Bekijk een deel van de niet-vernietigde muur rond het getto, huizen waar duizenden ontheemde joden woonden, de apotheek "Under the Eagle" en het monument van 68 stoelen op het Heldenplein.

Krakau: fietstocht door de oude stad, Kazimierz en de getto

9. Krakau: fietstocht door de oude stad, Kazimierz en de getto

Het mooie aan deze tour is dat je niet alleen vele interessante plekken ontdekt, maar dat je ook door prachtige parken, langs de kabbelende Wisła en door de kleurrijke straten van Kazimierz fietst. Ondanks dat de tour uitgebreid is, is de fietstocht niet te vermoeiend en daardoor geschikt voor iedereen. Je pauzeert regelmatig voor historische uitleg en fotomomenten. De fietstocht duurt ongeveer 4 tot 4,5 uur, inclusief een lunchpauze van 45 minuten in een traditioneel Pools restaurant, waar je alles kunt bestellen, van pirogies tot Żurek, een zure tarwesoep. De fietstocht vindt elke dag plaats  en begint bij het standbeeld van Adam Mickiewicz standbeeld op de Grote Markt. 

Krakau: Joodse wijk en voormalige gettotour

10. Krakau: Joodse wijk en voormalige gettotour

Kazimierz was gevestigd als een stad op het eiland in de directe omgeving van Krakau en moest een wedstrijd worden voor zijn buurman - Krakau. De joden die in de middeleeuwen in West-Europa werden vervolgd, vestigden zich in Kazimierz en al snel werd deze stad een plaats van joodse welvaart. Hier vind je Joodse synagogen, gezellige en kleine straatjes waar de drukte van het Joodse leven heerste vóór de catastrofe van WW2. Bekijk de oudste synagoge in Polen, volg de filmlocaties van de 'Schindler's List', leer wie Ashkenazim en Sefardiem zijn, leer Helena Rubinstein, Roman Polanski, Ludwick Zamenhof en Maximilian Faktorowicz kennen. Ga met ons mee op een 2,5-uur durende tour waarbij we het Joodse erfgoed in Krakau zullen ontdekken, hun tradities en opwindende mensen zullen leren kennen die de Joodse geschiedenis in Polen hebben gecreëerd.

Sitemap Getto van Krakau

Wil je alle activiteiten in Getto van Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Getto van Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.912 beoordelingen

Top fietstocht met super aardige en informatieve gids. Zeker aan aanrader als je meer wenst te weten over de geschiedenis van de stad en om alle leuke pleine en barretjes te leren kennen.

Hele leuke tour met een fantastische gids (Mike). De fietsen zijn zoals te verwachten, maar ze hebben ook elektrische

Erg mooi en goed verzorgd. Alles keurig op tijd en geregeld voor ons.

Heel leuk Leek moeilijker dan het was Veel gezien en geleerd

hele leuke tour. Je ziet en hoort veel van de stad.