Getto van Krakau

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Getto van Krakau: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: rit per elektrische auto & optie Schindlerfabriek

1. Krakau: rit per elektrische auto & optie Schindlerfabriek

Ontdek de stad Krakau in 1 dag. Ontmoet op het aangewezen ontmoetingspunt, zodat je niet verdwaalt in de stad. De professionele, Engelssprekende chauffeurs/gidsen nemen je mee op een onvergetelijke rit in een milieuvriendelijke, elektrische auto. Deze manier van vervoer garandeert dat je de 3 meest historische wijken van de stad in slechts 2 uur bezoekt. Je verkent de stad en haar geschiedenis tijdens deze geweldige stadsrondleiding. Onderweg kun je het volgende verwachten: • Oude stad: Kasteel Wawel, vele prachtige kerken en het bisschoppelijk paleis, de Jagiellonische Universiteit en vele andere historische gebouwen • Joodse wijken: adembenemende christelijke kerken, oude Joodse synagogen en historische gebouwen uit de voormalige stad Kazimierz • Getto: overblijfselen van de muren en het hoofdplein van het getto en van de fabriek van Schindler Na de 2-uur durende rondleiding word je afgezet in het Schindlerfabriek. Je ontvangt voorrangstickets (tegen een meerprijs) en je hebt 1 uur om de fabriek op eigen gelegenheid te bezoeken. Na 1 uur wordt je opgehaald uit de fabriek en afgezet op de plaats waar de rondleiding begon. Als je liever de fabriek niet bezoekt, keer je terug naar het vertrekpunt van de rondleiding.

...
Krakau: privérondleiding per elektrische auto

2. Krakau: privérondleiding per elektrische auto

Na een kennismaking met je gids kan je stadsrondleiding door Krakau beginnen. Je rijdt in een elektrische auto met een audiogids in je eigen taal. Je bezoekt het historische centrum, het Wawelkasteel, de joodse wijk en de fabriek van Schindler. Deze tour duur 1,5 uur en geeft je uitleg over de geschiedenis van Krakau en de belangrijkste monumenten van de stad. Je kunt kiezen uit 27 talen. Een auto heeft plek voor maximaal 5 passagiers. Door het panoramische dak kun je de monumenten extra goed zien. Bij lekker weer rijd je rond in een open auto, maar als het regent kun je de doorzichtige gordijnen gebruiken om je omgeving nog steeds goed te kunnen zien.

...
Krakau: Segway-rit van een halve dag door de joodse wijk

3. Krakau: Segway-rit van een halve dag door de joodse wijk

De belangrijkste bezienswaardigheden van de joodse wijk van Krakau hebben de ideale bouw en ligging voor een Segway. Deze tour combineert geschiedenis met vermaak en je zal een aantal ongelofelijke verhalen te horen krijgen. In de joodse wijk zie je locaties uit de film Schindler's List, synagogen, pleinen en de oude vleesmarkt. De eigenlijke Schindlerfabriek ligt in het getto van de Tweede Wereldoorlog, samen met het Plein van de Helden van het Getto.

...
Krakau: geleide wandeling door de Joodse wijk

4. Krakau: geleide wandeling door de Joodse wijk

Kazimierz was ooit een joodse wijk, waar voor de Tweede Wereldoorlog de joodse cultuur bloeide. Maar het gebied, samen met de naburige wijk Podgórze, werd door de Nazis verwoest. De meerderheid van de overgebleven joodse bevolking vluchtte na de oorlog. Echter, sinds het eind van de jaren '80 is het joodse erfgoed weer zichtbaar geworden, een ontwikkeling die ondersteund werd door Steven Spielbergs film "Schindler's List". Nu kun je de geschiedenis van deze interessante wijk ervaren en herkennen waarom Spielberg precies dit gebied koos als setting foor zijn Oscar-winnende film. Wandel door Kazimierz, steek je brug over naar Podgórze en zie Schindlers fabriek, alsook overblijfselen van de getto uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Onderweg zie je bezienswaardigheden, zoals de Nieuwe Begraafplaats, de plek waar prominente joodse inwoners van Krakau werden begraven in de 19e en 20e eeuw. Je bezoekt ook de Oude Synagoge, het oudste overgebleven voorbeeld van joodse architectuur in Polen. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en is nu de locatie van vele tentoonstellingen over het Poolse jodendom. Een ander hoogtepunt is de Izaaksynagoge. Terwijl de renovatie van dit historische gebouw nog in volle gang is, is het wellicht het interessantste en mooiste Joodse monument in Krakau.

...
Krakau: Joodse wijk en getto elektrische golfkartour

5. Krakau: Joodse wijk en getto elektrische golfkartour

Reis naar Kazimierz, de oudste wijk van Krakau tijdens een elektrische groepstour met een golfkar. Ervaar een plek waar joodse en christelijke culturen met elkaar verweven zijn. Bekijk meer dan 20 monumenten in Kazimierz en in het voormalige Joodse getto. Rijd door de levendige straten van Kazimierz in een comfortabel en milieuvriendelijk voertuig. Vaar door bochten en bochten om charmante winkels en restaurants te ontdekken. Leer meer over de geschiedenis van de inwoners van je audiogids. Ga naar het voormalige Joodse getto, dat tijdens de oorlog bestond. Vind sporen van die verschrikkelijke gebeurtenissen. Wees ontroerd als je een fragment van de gettomuur, de huizen van ontheemde Joden, de Pod Orłem-apotheek en het monument op het Ghetto Heroes-plein ziet.

...
Krakau: stadstour per elektrische auto en audiogids Wawel Hill

6. Krakau: stadstour per elektrische auto en audiogids Wawel Hill

Maak kennis met Krakau en zijn geschiedenis. Bezoek Wawel Castle, vele prachtige kerken, het bisschoppelijk paleis, de Jagiellonian University en vele andere historische gebouwen in de oude binnenstad Verken de Joodse wijk en bekijk adembenemende christelijke kerken, oude Joodse synagogen en historische gebouwen uit de voormalige stad Kazimierz. Bekijk de overblijfselen van de muren van het getto en het centrale plein. Bezoek daarna het Schindler's Factory Museum. Ontvang skip-the-line tickets (tegen een meerprijs) heb 1 uur om de fabriek op eigen gelegenheid te bezoeken. Daarna wordt u opgehaald bij de fabriek en afgezet bij het startpunt. Bezoek je de fabriek liever niet, dan ga je direct naar het startpunt. Begin de audio-rondleiding van Wawel, beginnend bij Tourist Information Grodzka 52A. Volg je audiogids naar Kanonicza Street en naar Wawel Hill via Herbowa Gate. Hoor de rol van elk gebouw op de heuvel en de geschiedenis erachter. Bezoek Wawel Hill, Main Courtyard en Arcaded Courtyard. Beëindig de tour naast de Dragon's Den.

...
Krakau: E-Car City Tour

7. Krakau: E-Car City Tour

Ga op ontdekkingstocht door de hoofdstad van Polen in een milieuvriendelijke elektrische auto. Bezoek samen met een professionele, Engelstalige chauffeur in slechts 2 uur 3 van de meest iconische historische wijken van de stad. Profiteer van een audiogids die beschikbaar is in 8 talen om u te helpen de rijke geschiedenis van de stad te begrijpen. Nadat je je chauffeur hebt ontmoet, ga je naar de oude binnenstad. Bewonder de schoonheid van het Wawel-kasteel, evenals vele prachtige kerken en het bisschoppelijk paleis, de Jagiellonische Universiteit en vele andere historische gebouwen. Ga vervolgens naar de Joodse wijk. Bekijk hier een mix van adembenemende christelijke kerken, oude joodse synagogen en historische gebouwen. Sluit je tour af in het voormalige Joodse getto, waar je de overblijfselen van de Ghetto-muren en het hoofdplein kunt zien, evenals de iconische Oscar Schindler-fabriek.

...
Krakau: sightseeing met verwarmd golfkarretje

8. Krakau: sightseeing met verwarmd golfkarretje

Zie de bezienswaardigheden van Krakau vanuit een ander perspectief op een tour van 2 uur met een elektrische golfkar. De Engelstalige audiogids leert je het verhaal van de stad. Reis langs de Koninklijke Weg terwijl je de middeleeuwse binnenstad ontdekt. Zie bezienswaardigheden, zoals de Renaissance-architectuur van de Lakenhal op de Grote Markt. Ga langs de Sint-Mariakerk en het elegante Slowacki Theater. Zie de overblijfselen van de oude stadsmuren en de St. Florispoort, die deel uitmaakte van de wallen. Bewonder indrukwekkende monumenten, zoals het Czartoryski Museum en Jagiellonian University, een van de oudste universiteiten van Europa. Ga verder naar het Wawel-kasteel, gebouwd voor koning Casimir III de Grote in de 14de eeuw. Vervolgens verken je de Joodse wijk Kazimierz en bezoek je historische synagogen, zoals de Oude Synagoge en de Remah Synagoge. Neem een moment voor reflectie op de plaats van het voormalige Joodse getto en zie de fabriek van oorlogsheld Oskar Schindler.

...
Krakau: uitgebreide Segwaytour

9. Krakau: uitgebreide Segwaytour

Ga op gratis Segwaytour door Krakau en kom achter alle geheimen! Op deze tour van 3 uur neemt je gids je mee naar de middeleeuwen van de voormalige hoofdstad van Polen, en vertelt hij alle gekke verhalen over de koningen die in het Wawel-kasteel woonden. Ook maak je kennis met het lokale leven in de Joodse wijk! De oude stad, met zijn grote middeleeuwse hoofdplein, brengt je naar de mooiste jaren van de stad. Je gids vertelt je alles over Krakau en haar unieke geschiedenis. Na deze tour ben je nog verliefder op de stad! Ga naar de Joodse wijk en ontdek de cultuur, de architectuur en alles wat dit deel van de stad zo uniek en anders maakt. Verdwaal in deze magische plek en geniet van de lekkerste Poolse snacks - zapiekanki! Je gids zorgt ervoor dat de tour de perfecte balans bestrijkt tussen plezier en kennis.

...
Krakau: rondleiding door het voormalige joodse getto Pod Podgórze

10. Krakau: rondleiding door het voormalige joodse getto Pod Podgórze

Leer meer over de Joodse geschiedenis van de stad met je professionele gids. Bezoek het Joodse getto en zie het Heldenplein en het gettomuurmonument. Bezoek de wijk Podgórze in Krakau, het voormalige Joodse getto van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De wijk is bewaard gebleven om de herinneringen van de slachtoffers te herdenken en om de verschrikkingen van de oorlog te documenteren. Bekijk het Ghetto Heroes Square en leer meer over de welsprekende symboliek van het monument dat bestaat uit tientallen lege stoelen. Bekijk een fragment van de oorspronkelijke gettomuur die nu voor veel bezoekers dienst doet als bedevaartsoord Ontmoet de gebouwen waar duizenden ontheemde Joden in krappe omstandigheden leefden. Luister naar commentaar van je gids die de geschiedenis van dit ontroerende oriëntatiepunt in Krakau zal uitleggen.

...

Sitemap Getto van Krakau

Wil je alle activiteiten in Getto van Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Getto van Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.648 beoordelingen

Wij hebben al verschillende fiets tours gemaakt op city trips, maar deze is een absolute topper! Er is geen betere manier om deze fantastische stad en de historie ervan te ontdekken. Leuke gids, fijne fietsen… goed georganiseerd. Een echte aanrader, niet twijfelen en doen !

Deze trip is bijzonder aan te bevelen. Onze vrouwelijke gids was zéér enthousiast. Het geeft een mooi overzicht van de stad in een korte tijd. Erg leuk om mee te maken.

Wij zaten maar met z’n tweetjes in het verwarmde karretje. Heerlijk de toerist uitgehangen! Jack is een super gids met veel kennis. Aanrader!

super leuk, ook leuk dat we er af en toe uitgingen en ze vertelde ook heel enthousiast

Zeer betrokken en goed geïnformeerde ontspannen gids. Absolute aanrader !