De populairste activiteiten van Ghana

Accra: stadstour met lunch

1. Accra: stadstour met lunch

Doe mee aan een begeleide stadstour door Accra, de hoofdstad van Ghana. Zie het beste van de stad, met toegang tot het Nationaal Museum, evenals een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Nadat je je gids hebt ontmoet, ga je naar de eerste halte Black Star Square, waar je meer te weten komt over de onafhankelijkheidsbeweging van Ghana. Rijd vervolgens door de Heritage Road, de locatie van de eerste grote opstanden tegen het Britse kolonialisme. Bezoek het WEB DuBois Centre en leer meer over de vader van het panafrikanisme. Bekijk verschillende artefacten die verband houden met zijn leven en leer meer over de Pan-Afrikaanse beweging Ga verder met een bezoek aan het Nationaal Museum, het grootste en oudste museum in Ghana. Bekijk een verscheidenheid aan archeologische vondsten uit de oudheid, schilderijen van Ghana en tentoonstellingen die de culturele geschiedenis van Ghana illustreren. Verken Makola Market, een van de grootste open straatmarkten in West-Afrika. Geniet van de levendige sfeer terwijl de lokale bevolking ruilt voor een breed scala aan eten en producten. Ga ten slotte naar het Gold Coast Restaurant, de ultieme locatie om te eten, drinken en feesten, afhankelijk van het tijdstip van de dag.

Accra naar oostelijke regiotour

2. Accra naar oostelijke regiotour

Ontdek de schoonheid van Ghana. Ervaar grote watervallen in het oostelijke deel van Ghana, waaronder de Asenema-watervallen, Akaa-watervallen, Adom-watervallen en Boti-watervallen (ook bekend als de dubbele watervallen). De reis begint vanuit Accra, aangezien dit de ophaal- en afleverlocatie is naar de vermelde bestemmingen met een vertrektijd van 07.00 uur. Nadat je bent gelokaliseerd en opgehaald, is de eerste bestemming Boti Falls. Boti is een seizoensgebonden waterval, een dubbele zij-aan-zij val tijdens de hoge stroming en op de bodem van 250 betonnen treden. Tijdens volle stroming ben je omringd door een kloof van vallend water. Het kan worden gevonden in het bos van Huhunya. Er wordt mythisch aangenomen dat de grotere het mannetje is en de kleinere het vrouwtje. Volgens de lokale bevolking ontstaat er een regenboog als de twee samensmelten. Meestal wordt gezegd dat deze rivieren paren als dit gebeurt. Een bezoek aan Boti is eigenlijk een drie-in-één-pakket: de paraplurots, de driekoppige palmboom en natuurlijk de watervallen zelf. Het zijn de meest bezochte watervallen in de oostelijke regio. Gevolgd door een bezoek aan de Akaa-watervallen, die een zwembad onder de waterval hebben waar u gemakkelijk en veilig kunt zwemmen. De volgende stop voor een nieuwe ervaring is de Asenema-waterval. De Asenema-waterval voedt een levendig beekje in de buurt. De watervallen hebben meestal een zeer goede stroming in het regenseizoen. De rit naar de watervallen is prachtig schilderachtig, met prachtige uitzichten over de glooiende heuvels die zo typerend zijn voor de regio. Gevolgd door een ervaring bij de Adom-waterval. De Adom-waterval is een prachtige waterval die op gelaagde rotsen uitmondt in een helder zwembad. De watervallen stromen door een geweldig bos.

Van Accra: Cape Coast Slave Dungeons-dagtrip met lunch

3. Van Accra: Cape Coast Slave Dungeons-dagtrip met lunch

Bezoek Cape Coast, de hoofdstad van de centrale regio in Zuid-Ghana en bekend om zijn rol in de trans-Atlantische slavenhandel. Begin met een bezoek aan het Kakum National Park, de thuisbasis van bedreigde zoogdieren. Het park is rijk aan vlinders en vogels en heeft ook een hangende overkapping die 30 meter boven de grond hangt. Neem een transfer in een 4x4 cross country met airconditioning. Blijf onderweg verfrist met water en snacks en praat met je ervaren, vriendelijke en behulpzame gids. Bezoek Elmina Castle, dat in 1482 door de Portugezen werd gebouwd. Het was de eerste handelspost die aan de Golf van Guinee werd gebouwd en is het oudste Europese gebouw ten zuiden van de Sahara. Vertrek vervolgens naar Cape Castle. Cape Coast Castle is een van de ongeveer veertig 'slavenkastelen' of grote commerciële forten, gebouwd aan de Goudkust van West-Afrika door Europese handelaren. Het was oorspronkelijk een Portugese feitoria of handelspost, opgericht in 1555. Aan het einde van je tour keer je terug naar Accra.

Accra: Aburi Botanische Tuinen, Cacaoboerderijen, Watervallen Trip

4. Accra: Aburi Botanische Tuinen, Cacaoboerderijen, Watervallen Trip

Na het ophalen van uw Accra of Tema accommodatie, uw dag begint met een Tetteh Quarshie Cocoa Farm. Word over het land vervoerd in een 4x4 met airconditioning, geserveerd met water en snacks en met een vriendelijke, ervaren en behulpzame gids. Ontdek op de cacaoboerderij hoe Tetteh Quarshie een Ghanese landbouwer was van vóór de onafhankelijkheid die direct verantwoordelijk was voor de introductie van cacaogewassen in Ghana. Cacaogewassen vormen tegenwoordig een van de belangrijkste exportgewassen van de Ghanese economie. In 1879 plantte Tetteh Quarshie de zaden met enig succes in Mampong. Volg de Tetteh Quarshie Cocoa Farm en vertrek naar de Aburi Botanical Garden. Bezoek vanaf daar het Aburi Crafts Village. Het ambachtsdorp is van behoorlijke omvang met veel winkels om uit te checken, en bevat veel lokaal houtwerk en ambachtslieden die aan het knutselen zijn terwijl je winkelt. Er zijn daar veel soorten kunstnijverheid, waaronder kleding, sieraden, sleutelhangers, flesopeners, manden en meubels. Aan het einde van uw ervaring brengt uw chauffeur u terug naar uw accommodatie in Accra/Tema.

Cape Coast geschiedenis en avontuurlijke dagtrip met lunch.

5. Cape Coast geschiedenis en avontuurlijke dagtrip met lunch.

Bezoek Cape Coast, de hoofdstad van de Central Region, Ghana en ook bekend om zijn rol in de transatlantische slavenhandel. Vanaf waar je wordt opgehaald, begin je met een bezoek aan het Kakum National Park, een adembenemende natuurlijke schoonheid. Dit park, gelegen in de centrale regio van Ghana, staat bekend om zijn weelderige regenwoud en prachtige loopbrug. Terwijl je door het park loopt, word je omringd door een gevarieerd aanbod aan planten-, dieren- en vogelsoorten. Het hoogtepunt van ons bezoek was de canopy walkway, een hangbrugsysteem dat een spannende boomtopervaring biedt. Je wordt beloond met adembenemende uitzichten over het bladerdak, waardoor je een uniek perspectief hebt op de flora en fauna van het park. Neem je camera mee om de verbluffende scènes vast te leggen! Neem een transfer in een 4x4 crosscountry met airconditioning. Blijf onderweg fris met water en snacks. Je volgende stop is Cape Coast Castle, een ontnuchterende herinnering aan het verleden van Ghana. Dit Werelderfgoed van de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur speelde een belangrijke rol in de transatlantische slavenhandel en fungeerde als doorvoerpunt voor tot slaaf gemaakte Afrikanen naar Amerika. Terwijl je door de appartementen, kerkers en binnenplaatsen van het kasteel wandelt, zul je een beter beeld krijgen van de angstaanjagende gebeurtenissen die degenen die door de poorten gingen, hebben doorstaan. De opgeleide rondleiders zullen hun verhalen en observaties met u delen, zodat u kunt reflecteren op deze tragische periode in de geschiedenis. Ondanks de sombere stemming straalt het doorzettingsvermogen van het Ghanese volk door, wat deze reis zowel leerzaam als emotioneel indrukwekkend maakt. Je eindbestemming is de Assin Manso Slave River, een plaats van introspectie en herinnering. Deze locatie in de centrale regio was oorspronkelijk een slavenmarkt en een rustgebied voor tot slaaf gemaakte Afrikanen op hun lange reis naar de kust. Het dient nu als een herdenkingsplek voor degenen die leden en stierven als gevolg van de slavenhandel. Je zult een gevoel van kalmte en eerbied voelen als je bij de beek staat. De vredige omgeving zorgt voor kalme reflectie en het eren van de vasthoudendheid en moed van de voorouders. Tijdens deze reis zie je niet alleen de natuurlijke wonderen en historische betekenis van deze attracties, maar maak je ook kennis met de lokale cultuur, meng je je met vriendelijke bewoners en ervaar je de lekkernijen van de traditionele Ghanese keuken. Ons professionele team staat voor u klaar om uw comfort en plezier tijdens de reis te verzekeren en beantwoordt al uw vragen onderweg. Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring terwijl je Kakum National Park, Cape Coast Castle en de Assin Manso Slave River bezoekt. Laat ons blijvende herinneringen maken terwijl je de complexe structuur van Ghana's geschiedenis en natuurlijke schoonheid verkent. Keer aan het einde van je tour terug naar Accra.

Accra: Cape Coast en Elmina privé culturele tour

6. Accra: Cape Coast en Elmina privé culturele tour

Maak een dagtocht naar de centrale regio van Ghana, ongeveer 147 km van Accra, een gebied dat bekend staat om zijn rol in de trans-Atlantische slavenhandel. Begeleid door een lokale gids, leer over de slavenkastelen die door Europese handelaren aan de Goudkust van West-Afrika zijn gebouwd. De dag begint vroeg, met ophalen bij uw accommodatie in Accra. Reis in een 4x4 met airconditioning naar de Kaapkust en geniet onderweg van wat snacks. De eerste stop van de dag is het Cape Coast Castle, een van de ongeveer 40 slavenkastelen of grote commerciële forten die door Europese handelaren aan de Goudkust van West-Afrika zijn gebouwd. Oorspronkelijk gebouwd als een Portugese feitoria (handelspost) in 1555, werd het later gebruikt als onderdeel van de trans-Atlantische slavenhandel als een plaats waar slaven werden vastgehouden voordat ze op schepen met bestemming Amerika werden geladen. Bezoek vervolgens Elmina Castle, gebouwd door de Portugezen in 1482. Elmina Castle, de eerste handelspost gebouwd aan de Golf van Guinee, is het oudste Europese gebouw ten zuiden van de Sahara. De laatste stop op de tour is Fort St Jago, ook wel bekend als Fort Coenraadsburg of Fort São Tiago da Mina, een kleine Portugese kapel gebouwd ter ere van Sint Jago. Gelegen tegenover het Elmina-kasteel, werd het gebruikt om het kasteel te beschermen en is het een van de oudste militaire constructies aan de Goudkust. Na het verkennen van het fort, keert u terug naar Accra voor het inleveren van het hotel.

Hele dag Accra Stadstour

7. Hele dag Accra Stadstour

Dompel jezelf onder in het leven van de hoofdstad van Ghana tijdens een educatieve rondleiding door het Nationaal Museum, met een tentoonstelling over oude overblijfselen uit de prekoloniale, koloniale en postkoloniale tijdperken van Ghana en andere delen van Afrika. Ga verder naar het WEB Dubois Centrum voor Pan-Afrikaanse Cultuur. Je bezoekt ook de gedenkplaats van Ghana's eerste president en dé Afrikaan van de 20e eeuw, Osagyefo Dr. Kwame Nkrumah. Andere historische en interessante plekken van de stad zoals de kleurrijke en levendige Makola Market, de grootste open markt in Accra, Jamestown, de oorsprong van de stad, Black Star Square, het icoon van Ghana, Arts Centre om te winkelen en nog veel meer worden tijdens deze tour verkend. Je wordt afgezet bij het hotel om deze spannende tour af te sluiten.

Accra - Rondleiding door de stad

8. Accra - Rondleiding door de stad

Neem deel aan een begeleide stadstour door Accra met zijn fascinerende toeristische centra en plaatsen om te bezoeken. het is het beste startpunt om het toerisme van het land te ontdekken. Het heeft een verscheidenheid aan geschiedenis, natuur en culturele bezienswaardigheden; een bezoek aan de ambachtsmarkt, kunstgalerie, musea en enkele UNESCO-werelderfgoedmonumenten. Bezoek het Kwame Nkrumah-mausoleum. Het mausoleum herbergt de stoffelijke resten van Dr. Kwame Nkrumah; Ghana's eerste president en premier en zijn vrouw Fathia Nkrumah. Verken de Makola-markt op Kojo Thompson Road. Het is een bruisende, drukke markt waar je veel van kunt leren, met allerlei soorten handelaren en verkopers. Bezoek het Onafhankelijkheidsplein waar toeristen de geschiedenis van Ghana's onafhankelijkheidsstrijd leren kennen. Ga verder naar W.E.B. DuBois Center en leer meer over de geschiedenis van Dr. WEB De Bois. Het is een centrum voor pan-Afrikaanse cultuur, een herdenkingsplaats, een onderzoeksfaciliteit en een toeristische attractie in het Cantonments-gebied van Accra. Verken de vuurtoren van James Town en leer over de geschiedenis van de eerste Britse nederzetting in Accra, Ghana; (Dan Goudkust) Bezoek het Accra International Art Centre. Een uitstekende marktplaats om souvenirs/cadeaus te kopen en ook drumlessen te leren terwijl je lokale artiesten ondersteunt. Beëindig de tour in uw hotel of luchthaven

Accra: milieuvriendelijke dagtour Shai Hills, grotten en boot

9. Accra: milieuvriendelijke dagtour Shai Hills, grotten en boot

Begin met het ophalen van uw accommodatie in Accra. Ontmoet je vriendelijke en ervaren gids voordat je naar het Shai Hills Resource Reserve in de stad reist. Eenmaal in het reservaat begint u aan een safaritocht. Bekijk een verscheidenheid aan diersoorten in een van de gemakkelijkst bereikbare natuurreservaten in de regio. Probeer inheemse dieren te spotten, waaronder zebra's, antilopen, bavianen en vele vogelsoorten. Leun achterover en ontspan in een 4x4 terwijl uw professionele chauffeur u door het serene landschap rijdt. Je zult ook smullen van een inclusieve lunch en drankjes. Geniet van een cruise op het kunstmatige Voltameer. Reis per boot naar Ghana's belangrijkste waterkrachtcentrale, gelegen in weelderige, groene tropische vegetatie.

Ontdek de natuur bij Shai Hills - Avontuurlijke dagtrip

10. Ontdek de natuur bij Shai Hills - Avontuurlijke dagtrip

Bekijk een verscheidenheid aan diersoorten in een van de gemakkelijkst bereikbare natuurreservaten in de regio. Probeer inheemse dieren te spotten, waaronder zebra's, antilopen, bavianen en vele vogelsoorten.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Ghana

Alle activiteiten

82 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Ghana

Andere activiteiten in Ghana

Wil je alle activiteiten in Ghana bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.