Ontdek het beste van
Gent

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Gent

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Gent

Gent: 50-minuten boottocht met gids door middeleeuws centrum

Gent: 50-minuten boottocht met gids door middeleeuws centrum

Neem een boot in de buurt van het verbazingwekkende Gravensteen en ontdek de mooiste plekjes van Gent. Een gids neemt je tijdens deze rondleiding van 50 minuten mee door de fascinerende geschiedenis van middeleeuws Gent en zijn historische gebouwen en architectuur. Geniet van de beroemde drie torens van Gent, verschillende middeleeuwse kerken en kloosters, de geboorteplaats van Karel V van Spanje, majestueuze gildehuizen, een adembenemend kasteel en nog veel meer! Hoor de verhalen achter deze prachtige monumenten. De rondleiding wordt gegeven in het Engels, Nederlands en Frans. Er zijn ook geïllustreerde vertalingen in het Duits, Spaans, Italiaans, Russisch en Japans beschikbaar aan boord.

Vanuit Brussel: Dagtocht Gent en Brugge

Vanuit Brussel: Dagtocht Gent en Brugge

Begin je onvergetelijke reis met je lokale gids in de buurt van het Centraal Station van Brussel (Berlaimontlaan 18, 1000 Brussel) in een van onze comfortabele bussen. Je avontuur begint zodra je in de bus stapt: onze gids begint de dag met een overzicht van de geschiedenis van het land en zijn hoofdstad en belangrijke gebeurtenissen. In Gent - een bruisende studentenstad die bekend staat om zijn levendige sfeer en middeleeuwse architectuur. We laten je de Sint-Baafskathedraal zien, waar het beroemde schilderij "Aanbidding van het Lam Gods" hangt. Vervolgens wandel je door de historische haven van Graslei. Bewonder het imposante Gravensteen en ontdek verborgen hoekjes van de stad, zoals de Grote Vleeshal. Tijdens je vrije tijd kun je ook op een terrasje zitten en genieten van andere hoekjes van de stad. Eenmaal in Brugge komt de sprookjesachtige sfeer van deze Unesco-werelderfgoedlocatie tot leven! Wandel over de geplaveide straten naar het serene Meer van de Liefde en verken het historische Begijnhof complex, gebouwd in 1245 om religieuze vrouwen te huisvesten. Tijdens de lunch kun je een snelle hap nemen of de aanbevelingen van de gids opvolgen. Na de lunch gaat de rondleiding verder langs de voormalige Wallen en historische monumenten zoals het 11e-eeuwse Oude Sint-Janshospitaal. Eenmaal op de Grote Markt, het centrale plein van de stad, zie je de beroemde Belforttoren. Je kunt ook genieten van een optionele boottocht over de vele kanalen van de stad, geheel georganiseerd door je gids. Brugge staat bekend als het 'Venetië van het Noorden' vanwege de prachtige waterwegen. Keer terug naar het Centraal Station van Brussel, gevuld met betoverende en pittoreske verhalen van je avontuurlijke dag!

Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

Ontmoet je gids in het centrum van Brussel en ontspan tijdens de 100 kilometer lange busreis naar Brugge. Bij aankomst ontdek je de charmes van "het Venetië van het Noorden" en zie je waarom het hele historische centrum is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Bewonder hoogtepunten zoals het Minnewatermeer en het 13e-eeuwse Begijnhof complex, gesticht in 1245 om religieuze lekenvrouwen te huisvesten. Ga naar het Walplein, waar de schaduwrijke bomen en cafés een perfecte plek zijn om te ontspannen. Bezoek de Stoofstraat op de plek van de voormalige Wallen en bekijk middeleeuwse monumenten zoals het 11e-eeuwse Oude Sint-Janshospitaal. Bekijk de op één na hoogste bakstenen toren ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bekijk andere historische monumenten zoals het Gruuthuse Paleis of het Dijverkanaal. Ga naar een van de meest gefotografeerde plekken van de stad op de Rozenhoedkaai en bewonder het Belfort op het Kasteelplein. Bezoek de Grote Markt om de Klokkentoren (Belfort) te zien. Geniet daarna van 1 uur vrije tijd voor de lunch (op eigen kosten) en de kans om wat van de heerlijke chocolade van de stad te proeven. Rijd vervolgens naar Gent, waar de inwoners al sinds de tijd van Karel V bekend staan als "stropdragers". Volg een rondleiding langs de historische gebouwen van de stad, zoals het Kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar je meer te weten komt over het schilderij "De aanbidding van het Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Bewonder het Belfort (klokkentoren) en het bijzondere stadhuis in gotische en renaissancestijl. Bekijk een van de oudste monumenten van de stad in de Sint-Niklaaskerk tegenover de ongewone gevel van het Gildehuis van de metselaars. Reis langs de kades van de middeleeuwse haven van Graslei en ontdek andere hoogtepunten zoals het majestueuze Gravensteen, de Grote Slagerszaal, de Oude Vismarkt en de Vrijdagmarkt. Geniet van wat vrije tijd in deze magische stad voordat je terugkeert naar Brussel. Ons avontuur is voorbij! Wacht niet en geniet samen met ons van deze dag!

Gent: Rondleiding met gids door middeleeuws centrum

Gent: Rondleiding met gids door middeleeuws centrum

Bekijk de hoogtepunten van Gent én de onbekende parels van de stad tijdens een boottocht over de rivier. Kom dankzij de lokale gids meer te weten over de geschiedenis van de stad. De tocht gaat van start in de prachtige middeleeuwse haven van Gent. Stap aan boord en maak kennis met de gids. Vaar over de rivier de Leie en neem de bezienswaardigheden van de stad in je op. Bewonder de drie beroemde torens van Gent: de Sint-Baafskathedraal, het Belfort van Gent en de Sint-Niklaaskerk. Bekijk de middeleeuwse kerken en kloosters terwijl de gids je meeneemt terug in de tijd. Bekijk het Prinsenhof, waar Karel V van Spanje is geboren. Bewonder de imposante gildehuizen en het middeleeuwse Gravensteen, waarna je weer voet op het droge zet.

Vanuit Brussel: Rondleiding met gids over Antwerpen en Gent

Vanuit Brussel: Rondleiding met gids over Antwerpen en Gent

Om 8:30 uur word je opgehaald bij een ontmoetingspunt in het centrum van Brussel om richting Antwerpen te gaan. Op weg naar Antwerpen stop je een paar minuten bij het emblematische Atomium, waar je een foto neemt en je reis vervolgt. Daar aangekomen verken je de Vleesmarkt, het Steen Kasteel, het Stadhuisplein, de Onze-Lieve-Vrouwekerk in gotische stijl, de Kerk van San Carlos de Borromeo, de Walk of the Cakes en de prachtige Meirstraat. Na deze rondleiding krijg je wat vrije tijd om de stad op je gemak te verkennen. De volgende bestemming is de mooie en machtige stad Gent. Tijdens dit bezoek zul je de kathedraal van San Bavón zien (met het beroemde schilderij van de gebroeders Van Eyck, "De aanbidding van het Lam Gods"), de klokkentoren van Belfort, het bijzondere gotische en renaissance stadhuis, de kerk van San Nicolás, het gildehuis van de metselaars, de werf van de kruiden en het graan, de vleesmarkt en het majestueuze kasteel van de graven van Vlaanderen. Na deze magische tocht stap je weer in de bus, waarmee je terugkeert naar Brussel. Mis de kans niet om samen met ons van deze prachtige dag te genieten!

Gent: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

Gent: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

Ontdek de highlights van Gent met een interactieve smartphone-app. Wandel door de stad en los locatiegebonden raadsels op tijdens een wandeltocht. Bewonder de gotische Sint-Michielskerk en het middeleeuwse kasteel Gravensteen.  Al wandelend ontdek je de 10 belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Bij elke attractie zijn er weer nieuwe aanwijzingen die je naar je volgende bestemming leiden. Stel je logica, verbeelding, observatievermogen en teamgeest op de proef om het spel tot een goed einde te brengen. Je mag zelf bepalen wanneer je het spel begint of pauzeert. Verken de stad in je eigen tempo en blijf wat langer staan op plekken waar je foto's wil nemen. Los een spannende puzzel op bij elke attractie (je hoeft daarvoor niet naar binnen) en verzamel onderweg leuke weetjes over de stad. Het startpunt is de Sint-Michielskerk, in het centrum van Gent. Ontdek de unieke architectuur van de Sint-Michielsbrug en de indrukwekkende Sint-Niklaaskerk. Vergeet niet het Belfort van Gent eens goed op de foto te zetten. Deze toren lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. In de Sint-Baafskathedraal met haar unieke interieur en imposante façade kun je eindeloos dwalen. Kom meer te weten over de rijk versierde gotische gevel van het stadhuis van Gent en bezoek de Korenmarkt in het hart van de stad. Bewonder het imposante standbeeld op Place de Neuve en laat je betoveren door de Sint-Jacobskerk. Je loopt ook de Vrijdagmarkt over met haar levensechte standbeeld en rijke geschiedenis. De indrukwekkende middeleeuwse burcht Gravensteen is de perfecte plek om naar verhalen uit het verleden te luisteren. Waan je even in de wereld van ridders en prinsessen.

Gent: 40-minuten historische rondvaart door het stadscentrum

Gent: 40-minuten historische rondvaart door het stadscentrum

Je vertrekt vanaf de pittoreske steiger en begint aan een ontspannen 40 minuten durende rondvaart door het stadscentrum van Gent. Een lokale, deskundige gids vertelt je van alles over de geschiedenis van deze mooie stad. Je ontdekt het prestigieuze en glorieuze verleden van middeleeuws Gent. Bekijk de prachtige gevels aan de Graslei en de oude vleesmarkt. En raak onder de indruk van de ruige en steile wanden van het Gravensteen. Stel je de levens voor van de machtige mensen die ooit door de gangen van deze burcht waarden. Vanaf de rivier kun je de geschiedenis in je opnemen.

Gent: Hop-on Hop-off Water-Tramway

Gent: Hop-on Hop-off Water-Tramway

Welkom bij de Hop-on-hop-off-boot in Gent, de perfecte manier om deze prachtige stad per boot te verkennen! Onze watertramway biedt je een unieke en schilderachtige manier om de meest iconische bezienswaardigheden en attracties van de stad te zien. Ideaal om te combineren met een wandeling door de straten van Gent. Het gebruik van de Hop on hop off watertramway in Gent is eenvoudig en gemakkelijk. Koop gewoon je dagticket. Zodra je je ticket hebt, hoef je alleen nog maar in te stappen bij een van onze 6 haltes langs het water en te genieten van de rit. Informatie over de vertrektijden vind je in de tabel hierboven (afbeelding 2). Onze watertram is uitgerust met een verbazingwekkende en informatieve audiogids in meerdere talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits), zodat je achterover kunt leunen, ontspannen en meer te weten kunt komen over de geschiedenis en cultuur van Gent terwijl je over de waterwegen vaart. Zoals de naam al zegt, kun je met onze Hop on hop off watertram de stad in je eigen tempo verkennen. Met meerdere haltes langs de verschillende waterwegen kun je bij elke halte uitstappen om de attracties te verkennen die je het meest interesseren. Als je klaar bent om je reis voort te zetten, spring je weer op de volgende beschikbare watertramway. Enkele van de topattracties die je op onze Hop on hop off watertramroute kunt zien, zijn de Sint-Baafskathedraal, het Belfort en de Sint-Niklaaskerk, de oude haven van Gent Graslei-Korenlei, het Gravensteen, de Sint-Baafskathedraal, de Sint-Pietersabdij uit de 7e eeuw en de wijngaard, naast vele andere. Kortom, de Hop on hop off watertram is een must voor iedereen die Gent bezoekt. Het is een leuke, handige en betaalbare manier om de vele bezienswaardigheden van de stad te verkennen. Aarzel dus niet om aan boord te stappen en begin vandaag nog aan je avontuur!

Gent: begeleide fietstocht langs de hoogtepunten van de stad

Gent: begeleide fietstocht langs de hoogtepunten van de stad

Gent blijft een van de mooiste steden ter wereld (kom het zelf zien). Lange tijd was het een van de grootste en rijkste steden van Europa. En dat is vandaag de dag nog steeds merkbaar. Je fietst langs tal van abdijen en kerken, het Gravensteen, Portus Ganda, het klein begijnhof (Unesco Site!). Dit alles getuigt van de rijke geschiedenis van de stad. En tegenwoordig? Je voelt meteen dat Gent leeft. Geen wonder, met meer dan 80.000 studenten en talloze jongeren die in Gent wonen. Het resultaat is dat de stad bruist van creativiteit, goede vibes en hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Een fietstocht door Gent is de perfecte manier om dit te ervaren.

Gent: bier- en sightseeingavontuur

Gent: bier- en sightseeingavontuur

Gent ligt in het Vlaamstalige deel van België. Hoewel het een populaire toeristenbestemming is, heeft het zeker zijn eigen, authentieke, lokale sfeer behouden. Het is een stad die wordt gekenmerkt door de lokale bevolking, die het decor zal vormen voor jouw avontuur. Deze wandeltocht geeft je een overzicht van wat deze stad te bieden heeft. We starten om 14.00 uur op het Sint-Baafsplein met zijn kathedraal, beroemd om zijn schilderij De Aanbidding van het Lam Gods, gemaakt door John en Hubert Van Ecyk. Onze gids Eddy biedt u een historisch overzicht van de Stadsschouwburg en de Gentse Belvrijtoren. Voordat we naar de Stadbrouwerij gaan, stoppen we bij Chocolaterie Vanhoverbeke voor een chocoladeproeverij: 3 heerlijke chocolaatjes gemaakt met de beste cacaobonen uit Peru en Madagaskar. Als we het over bier hebben; Gent heeft 2 lokale brouwerijen gelegen in het centrum. De meeste bieren in Gent worden gemaakt met gruut in plaats van hop, waardoor ze heel anders zijn dan bieren waar dan ook in België. In de brouwerij assisteer je bij een introductie van het brouwproces, gevolgd door 2 bierproeverijen. Na het bier gaan we naar de oude haven van Gent met zijn gildehuizen en het kasteel van de Graven van Vlaanderen. Eén van de specialiteiten, naast bier en chocolade, is jenever. Daarom gaan we naar een van de kleinste tavernes gelegen langs het water en tegenover de oude vleeshallen. We sluiten ons avontuur af met nog 3 biertjes in verschillende tavernes verspreid in het centrum en onmogelijk te vinden voor de normale toerist. De bieren worden begeleid door lokale snacks. Wanneer de tour is afgelopen, kun je door de kleine straatjes slenteren op zoek naar een goed lokaal restaurant met gerechten zoals Waterzooi en Gentse ham. Onze gids Eddy vertelt u graag waar u heen kunt.

Veelgestelde vragen over Gent

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Gent?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Gent op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Gent

Activiteiten in Gent

Steden in België

Andere activiteiten in Gent

Wil je alle activiteiten in Gent bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gent

Gemiddelde beoordeling

4.5
(5.194 beoordelingen)

Het was een leuke, gezellige tour. Eddy deed het geweldig! Behalve de leuke inhoud van de tour waren het ook de andere deelnemers die het gezellig maakten. Ook lang nadat de tour was afgelopen bleef het gezellig!

De gids (Reinout) was een hele vriendelijk en relaxte man, die vol humor over de bezienswaardigheden vertelde. Hij maakte er een gezellige tocht van!

Uitstekend. Ze hebben alles waargemaakt! Omdat we de boot konden sluiten, ondanks dat het motregende, werden we niet nat

We genoten van de rondvaart door de grachten van Gent, de gids kon ons goed de schoonheid van deze stad uitleggen.

Leuke activiteit. Prima manier om de stad te verkennen. Opdrachten waren soms vergezocht en onduidelijk.