Giethoorn
Tours

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Giethoorn

Amsterdam: Giethoorn-dagtocht met boottocht

Amsterdam: Giethoorn-dagtocht met boottocht

Stap aan boord van een bus met airconditioning en rijd ongeveer 1,5 uur door een typisch Nederlands landschap op weg naar het pittoreske stadje Giethoorn. In Giethoorn zijn auto's nagenoeg verboden, en het stadje is rijk aan waterwegen. Zie hoe de mensen hier leven op het water en ontdek het traditionele dorp te voet en per boot. In Giethoorn zie je allerlei soorten boten door de grachten varen, van gondels tot punters. Maak een rondvaart van 1 uur en vaar langs indrukwekkend gerestaureerde boerderijen. Na de boottocht heb je vrije tijd om te lunchen en Giethoorn op eigen gelegenheid te verkennen. Krijg tips van je gids over wat er te zien is en waar je kunt eten. Ga dan verder naar de Afsluitdijk, de 32 kilometer lange dijk die de provincies Noord-Holland en Friesland met elkaar verbindt. Nederland staat wereldwijd bekend om de manier waarop het land omgaat met waterbeheer. Bekijk de Afsluitdijk, gebouwd om wat vroeger de Zuiderzee was (nu het IJsselmeer) te temmen, en een uitstekend voorbeeld van Nederlandse watervaardigheid.

Giethoorn: dorps- en nationaal parkrondvaart met koffie

Giethoorn: dorps- en nationaal parkrondvaart met koffie

Ga mee met een rondvaart op een e-boat door Giethoorn om de rust van het dorp te ervaren en Nationaal Park Weerribben-Wieden vanaf het water te bekijken. Haal het meeste uit uw reis met een gids en geniet van drankjes aan boord. Stap aan boord van de elektrische boot en vaar door het labyrint van het grachtenstelsel van Giethoorn. Hoor over de geschiedenis en tradities van het grotendeels autovrije dorp van je lokale schipper en bewonder het idyllische landschap op de route. Vaar vervolgens langs Nationaal Park Weerribben-Wieden en geniet van de serene natuurlijke omgeving. Geniet van een kopje koffie, thee of limonade terwijl u achterover leunt en de charmante omgeving ontdekt.

Amsterdam: Dagtocht Windmolens Giethoorn en Zaanse Schans

Amsterdam: Dagtocht Windmolens Giethoorn en Zaanse Schans

Beleef een onvergetelijk avontuur terwijl je de betoverende schoonheid van Giethoorn en de iconische windmolens van de Zaanse Schans ontdekt. Dompel jezelf onder in de rust en pracht van de pittoreske waterwegen van Giethoorn tijdens een schilderachtige rondvaart, waar je de charmante rietgedekte boerderijen en elegante bruggetjes kunt bewonderen die dit autovrije dorp sieren. Zie op de Zaanse Schans de indrukwekkende windmolens in actie, een eerbetoon aan het rijke erfgoed van vakmanschap en innovatie in Nederland. Tijdens de tour word je vergezeld door een gepassioneerde lokale gids die boeiende verhalen en inzichten deelt over de geschiedenis en cultuur van de regio. Verwen je smaakpapillen met een heerlijke stroopwafel, een typisch Nederlandse traktatie, en blijf gehydrateerd met gratis flesjes water. De tour biedt live commentaar aan boord en biedt interessante feiten en anekdotes terwijl u comfortabel reist. Dompel jezelf onder in de charme van Giethoorn en de fascinerende wereld van de Zaanse Schans, creëer blijvende herinneringen en ontwikkel een diepe waardering voor de natuurlijke en culturele wonderen van Nederland. Maak je klaar om het beste van deze iconische bestemmingen te verkennen, te ervaren en ervan te genieten.

Vanuit Amsterdam: Dagtrip naar Giethoorn met lokale rondvaart

Vanuit Amsterdam: Dagtrip naar Giethoorn met lokale rondvaart

Ontsnap aan het gewone en ga op een buitengewoon avontuur naar Giethoorn, een verborgen juweeltje dat je de adem zal benemen. Geniet van de betoverende schoonheid en betoverende allure van dit sprookjesachtige dorp, genesteld op het idyllische Nederlandse platteland. Met ons exclusieve rondreispakket ervaar je het beste dat Giethoorn te bieden heeft, van boeiende rondvaarten door de grachten tot meeslepende verkenningen in je eigen tempo. Stel je voor dat je over smalle kanalen glijdt, onder pittoreske bruggetjes doorvaart en je verwondert over het wonderland van kanalen die zich een weg kronkelen door het ongerepte Nederlandse landschap. Deze boeiende rondvaart is inbegrepen in het reispakket, zodat je helemaal kunt opgaan in de charme van Giethoorn. Maar daar houdt het avontuur niet op. Als je na een mooie rit in een luxe bus in Giethoorn aankomt, word je op loopafstand van het centrum afgezet, zodat je ruim de tijd hebt om dit betoverende dorp te verkennen. Verlies jezelf in de sfeer terwijl je de karakteristieke gebouwen met hun charmante rieten daken aanschouwt en over houten bruggen loopt die de tand des tijds hebben doorstaan. Volg de fiets- of wandelpaden, geniet van de schoonheid van het Binnenpad of ontspan gewoon aan het water met een verfrissend drankje of een heerlijk hapje. Om de essentie van Giethoorn echt te beleven, mag je de kans niet missen om aan boord te gaan van een authentieke rondvaart. Stap aan boord van een traditionele Giethoornse boot en laat de zachte stroming je meevoeren door de schilderachtige waterwegen. Voel de zachte bries op je gezicht, luister naar de rustgevende geluiden van de natuur en laat je betoveren door de unieke charme van dit waterdorp. Aan het einde van een dag vol onvergetelijke ervaringen is het tijd om afscheid te nemen van Giethoorn en terug te keren naar Amsterdam. Denk na over de magische herinneringen die je hebt gemaakt en koester de momenten die je hebt doorgebracht in dit verborgen juweeltje op het Nederlandse platteland. Kies voor deze tour en ontdek de magie van Giethoorn. Laat de pittoreske charme en betoverende allure je meevoeren naar een wereld van verwondering en genot. Mis dit buitengewone avontuur niet en creëer herinneringen voor het leven.

Vanuit Amsterdam: Giethoorn & Zaanse Schans Tour met kleine boot

Vanuit Amsterdam: Giethoorn & Zaanse Schans Tour met kleine boot

Verken de Zaanse Schans, een openluchtmuseum in Nederland tijdens een dagtocht vanuit Amsterdam. Bekijk de kaasboerderij, klompenmakerij en meer voordat je een rondvaart maakt door Giethoorn. Je vaart door de kleine grachten, mooie huizen en geplaveide stenen steegjes van het Nederlandse dorp. Je ervaring begint als je gids je ontmoet in de buurt van het Centraal Station van Amsterdam, vanwaar je naar het typisch Nederlandse molendorp Zaanse Schans reist. Zaanse Schans is een openluchtmuseum compleet met een kaasboerderij, klompenmakerij, diamantmuseum, bakkerijmuseum en Kuiperij, waar vaten werden gemaakt om goederen te vervoeren, groenhouten huizen, traditionele ambachten en windmolens. Ga vervolgens naar het unieke Nederlandse dorp Giethoorn, verder noordwaarts vanuit Amsterdam. Luister tijdens je reis naar de geschiedenis en belangrijke elementen in de Giethoorn regio. De reis duurt ongeveer 2 uur en een pauze is inbegrepen om de reis aangenaam te laten verlopen. Giethoorn is mooi in alle seizoenen en bevat een eenvoudige schoonheid die nauwelijks echt lijkt. Ontdek dit terwijl je zachtjes door de kleine grachten glijdt, langs oude maar mooie boerderijen met rieten daken. Je kapitein fungeert als gids tijdens deze 1 uur durende boottocht door de stad. Kom alles te weten over Giethoorn, met extra tijd na je boottocht om te wandelen of te fietsen over een smal voetpad, of om te leren hoe je de ''fluisterboot'', een boot met elektrische motor, bedient. Kom 's avonds terug in het centrum van Amsterdam met de rest van je nacht om naar uit te kijken.

Amsterdam: tour naar Giethoorn, Volendam en de Zaanse Schans

Amsterdam: tour naar Giethoorn, Volendam en de Zaanse Schans

Ga op een onvergetelijke reis door Nederland. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis, fascinerende landschappen en levendige cultuur van dit betoverende land. Zet je schrap voor een avontuur vol pittoreske windmolens, traditionele vissersdorpjes en de serene schoonheid van Giethoorn, vaak het "Venetië van het Noorden" genoemd. Laten we ons verdiepen in de hoogtepunten van deze bijzondere rondreis en de verborgen juweeltjes ontdekken die je te wachten staan. Deze unieke ervaring belooft een allesomvattende ervaring, waarbij je de essentie van het Nederlandse erfgoed en de natuurlijke wonderen ontdekt. Deze uitgebreide tour neemt je mee naar drie iconische bestemmingen: Zaanse Schans, Volendam en Giethoorn. Elke plaats heeft zijn eigen unieke charme en boeiende attracties, waardoor je een kijkje krijgt in de rijke geschiedenis en cultuur van Nederland. Verken de Zaanse Schans, een levend museum in Nederland, waar de Nederlandse geschiedenis en het vakmanschap uit de gouden eeuw tot leven komen. Traditionele windmolens, charmante houten huizen en leuke winkeltjes sieren deze openluchtschat. Stap binnen in de goed bewaard gebleven windmolens om getuige te zijn van oude technieken en het belang ervan in de Nederlandse samenleving te begrijpen. Wandel door de Zaanse Schans en laat je betoveren door haar schoonheid. Geniet van de levendige tulpenvelden en de geur van Nederlandse kaas in de lucht. Kijk hoe ambachtslieden de iconische klompen maken en leer meer over deze tijdloze Nederlandse traditie. Trakteer jezelf op monsters van heerlijke kaas die op eeuwenoude wijze is gemaakt. Verken Volendam, een charmant vissersdorp vol karakter en authenticiteit. Wandel langs de levendige haven, waar lokale vissers verse vangsten binnenhalen. Struin langs levendige markten vol kunstnijverheid, souvenirs en lekkernijen. Wandel door de smalle straatjes met traditionele huizen versierd met kleurrijke gevels en tuinen. Ga in gesprek met vriendelijke inwoners in traditionele kleding en haal herinneringen op bij de iconische vuurtoren, een symbool van de maritieme geschiedenis van het dorp. Ontdek de serene schoonheid van Giethoorn, bekend als het "Venetië van het Noorden". Glijd door het autovrije dorp tijdens rondvaarten langs kronkelende kanalen en pittoreske bruggetjes. Ervaar de harmonie van natuur en architectuur als je boerderijen met rieten daken temidden van weelderig groen bewondert. Met Holland Dream Tour verken je de betoverende straatjes van het dorp te voet en vind je verborgen juweeltjes zoals levendige met bloemen versierde hoekjes en gezellige cafés. Deze Holland droomervaring biedt een opmerkelijke reis door de Zaanse Schans, Volendam en Giethoorn en laat het beste zien van Nederlands erfgoed, schilderachtige landschappen en culturele onderdompeling. Ervaar de verwarring en levendigheid van deze unieke bestemmingen, van de historische molens van de Zaanse Schans tot het levendige vissersdorp Volendam en de serene grachten van Giethoorn. Boek vandaag nog je Holland Droomreis en begin aan een onvergetelijk avontuur door het hart van Nederland.

Giethoorn: Sightseeingtour met de rondvaartboot

Giethoorn: Sightseeingtour met de rondvaartboot

Begin aan een betoverende rondvaart door de pittoreske waterwegen van Giethoorn, een verborgen juweeltje in het hart van Nederland. Deze rondvaart door de grachten van Giethoorn biedt een unieke en onvergetelijke ervaring en dompelt je onder in de rust en natuurlijke schoonheid van dit charmante dorp. Terwijl je langs de serene grachten vaart, word je betoverd door de idyllische omgeving. Giethoorn staat bekend als het "Venetië van Nederland" vanwege het ingewikkelde netwerk van kanalen, schilderachtige houten bruggen en boerderijen met rieten daken. De ongerepte waterwegen banen zich een weg door weelderig groene landschappen, bezaaid met kleurrijke bloemen en rustige tuinen, waardoor een perfecte setting voor een ansichtkaart ontstaat. Tijdens de rondvaart deelt uw deskundige gids fascinerende inzichten over de rijke geschiedenis, cultuur en tradities van Giethoorn. Leer meer over de oorsprong van het dorp en hoe het zich ontwikkelde tot een oase van rust en schoonheid. Ontdek intrigerende anekdotes en legendes die een vleugje mystiek aan de ervaring toevoegen, waardoor je een diepere waardering krijgt voor deze magische plek. Leun achterover en ontspan terwijl u geniet van de serene sfeer en laat het zachte ritme van de boot u wiegen in een staat van pure gelukzaligheid. Voel de stress wegsmelten terwijl je de betoverende uitzichten bewondert en de eenvoud en harmonie van het leven in Giethoorn waardeert.

Giethoorn: Rondvaart grachten & Weerribben-Wieden meer

Giethoorn: Rondvaart grachten & Weerribben-Wieden meer

Stap aan boord van een weerbestendige boot en geniet van de rust van het gebied met behulp van een fluisterstille elektrische boot die milieuvriendelijk is. Luister hoe je kapitein je vertelt over deze unieke stad die meer op kanalen dan op wegen vertrouwt om zich te verplaatsen. Maak foto's van 17e- en 18e-eeuwse huizen met rieten daken die eruit zien alsof ze zo uit een sprookje komen. Loop onder gewelfde, houten voetgangersbruggen door. Wnter over het Weerribben-Wieden meer dat een natuurpark is dat alleen per boot bereikbaar is. Kom meer te weten over de lokale geschiedenis en fascinerende lokale feiten van je gids, of via de audiogids die beschikbaar is in 9 talen. Keer terug naar je trefpunt met een diepere waardering voor deze adembenemende stad.

Vanuit Amsterdam: Dagtocht Giethoorn met kleine elektrische boot

Vanuit Amsterdam: Dagtocht Giethoorn met kleine elektrische boot

Verken Giethoorn tijdens een rondleiding vanuit Amsterdam per bus/minibus en elektrische rondvaartboot. Bewonder de charmante grachten en traditionele huizen terwijl je over het water vaart. Wandel langs de smalle voetpaden en bruggetjes en proef het plaatselijke leven terwijl je op ontdekkingstocht gaat. Vertrek uit Amsterdam en reis naar het betoverende dorp Giethoorn in het noorden van Nederland. Verken een dorp dat bekend staat om de vele grachten en het ontbreken van wegen. Bij aankomst verken je het sprookjesachtige dorp, waar slechts 2700 mensen wonen, met als hoogtepunt een 1 uur durende boottocht met gids op een kleine elektrische boot. Je krijgt de kans om de privéboot te besturen die voor de groep is gereserveerd. Ervaar het idyllische landschap vanuit een uniek perspectief tijdens een ontspannen tocht door de kanalen. Kijk hoe mensen de traditionele platbodems over de grachten punteren terwijl je vaart. Hoewel het meeste vervoer in het dorp over het water gaat, is er nu ook een fietspad. Dus verken na je rondvaart het prachtig bewaard gebleven dorp op de fiets of te voet. Zie hoe elke boerderij op een klein kunstmatig eiland is gebouwd. Dwaal over de smalle voetpaden om meer dan 180 bruggen te ontdekken en geniet van de vredige sfeer van het dorp. Terugkeer naar Amsterdam Centraal Station.

Giethoorn: Levende rondleiding met rondvaart & kaasplateau

Giethoorn: Levende rondleiding met rondvaart & kaasplateau

Welkom in Giethoorn, het betoverende dorp dat vaak het Venetië van Nederland wordt genoemd! Genesteld in het hart van het land, is deze pittoreske bestemming een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden. Met zijn charmante grachten, schilderachtige huisjes met rieten daken en weelderig groen biedt Giethoorn een unieke en boeiende ervaring. Doe mee met onze rondleiding en laat ons de schoonheid en geheimen van dit idyllische dorp onthullen, en verzeker je van een onvergetelijk avontuur vol met een mooie boottocht, een heerlijke kaasplank en de vrijheid om in je eigen tempo te verkennen. Onze reis begint in Amsterdam, waar u onze gids zult ontmoeten op ons gunstig gelegen vertrekpunt. Vanaf daar stappen we aan boord van een comfortabele touringcar die als vervoermiddel voor de dag zal dienen. Na een aangename rit van 1,5 uur komen we aan in het charmante dorpje Giethoorn. Neem even de tijd om een kopje koffie te pakken voordat we vertrekken voor een heerlijke cruise van 1 uur met live commentaar. Terwijl we door de schilderachtige grachten varen, wordt u getrakteerd op een verrukkelijk kaasplateau en wordt u ondergedompeld in de smaken van de regio. Wees getuige van waarom Giethoorn zijn reputatie als het Venetië van Nederland heeft verdiend, terwijl u langs de pittoreske grachten vaart die deze werkelijk unieke bestemming bepalen. Na de rondleiding heeft u de vrijheid om de stad op uw gemak te verkennen. Neem de tijd om te genieten van een heerlijke lunch in een van de charmante cafés of restaurants, geniet van een selectie van uw favoriete kazen in de beroemde Willig Cheese Shop, of maak gewoon een wandeling langs de betoverende grachten en bewonder de vele bruggen die het landschap kenmerken . Dit is uw kans om u op uw eigen tempo onder te dompelen in de unieke sfeer en charme van Giethoorn.

Veelgestelde vragen over Giethoorn

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Giethoorn?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Giethoorn op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Giethoorn

Activiteiten in Giethoorn

Steden in Nederland

Andere activiteiten in Giethoorn

Wil je alle activiteiten in Giethoorn bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Giethoorn

Gemiddelde beoordeling

4.6
(1.388 beoordelingen)

Wat een fantastische reis! We reisden comfortabel met de bus, terwijl onze gids Gerda gedetailleerde introducties gaf over de bezienswaardigheden onderweg, de geschiedenis van Giethoorn, evenals verschillende Nederlandse levens- en historische inzichten. De bevalling van Gerda was rijk en toch gemakkelijk op te nemen, wat briljant was. Bij aankomst in Giethoorn genoten we van een boottocht van ongeveer een uur, waarbij een plaatselijke jonge kapitein ons kennis liet maken met verschillende huismonumenten en de lokale manier van leven. Daarna hadden we bijna 3 uur de tijd om van een ontspannen maaltijd te genieten en zelf te ontspannen, gevolgd door een rustige wandeling door dit 'Noord-Venetië' om wat foto's te maken. De hele reis verliep zeer comfortabel, het tempo was precies goed en onze gids Gerda was zeer attent voor iedereen, waardoor het een heerlijke dag werd!

Het bezoek aan Giethoorn is elke cent waard, het is namelijk een super mooie stad, overal waar je komt zie je iets waar je verliefd op wordt. Het is echt de moeite waard om te weten, hoewel we op de terugweg een stop hebben gemaakt bij een Dam, wat interessant is, maar ik denk dat dit zonder problemen vermeden had kunnen worden.

Een prachtige excursie, de gids vertelde me de hele tijd iets, jammer dat ik geen Engels of Spaans spreek) het zou geweldig zijn om te stoppen bij de tulpenvelden in plaats van bij de dam

Geweldige manier om alle 3 de locaties te zien. Er is voor ieder voldoende tijd. Gids was vriendelijk en enthousiast.

Zeer mooie plek en een comfortabele reis vanuit Amsterdam. Moet plaats zien