Kies data

Dingen om te doen Giethoorn

Giethoorn: De beste dingen die je niet wil missen

Amsterdam: dagtocht Afsluitdijk en Giethoorn met boottocht

1. Amsterdam: dagtocht Afsluitdijk en Giethoorn met boottocht

Stap aan boord van een bus met airconditioning en rijd ongeveer 1,5 uur door een typisch Nederlands landschap op weg naar het pittoreske stadje Giethoorn. In Giethoorn zijn auto's nagenoeg verboden, en het stadje is rijk aan waterwegen. Zie hoe de mensen hier leven op het water en ontdek het traditionele dorp te voet en per boot. In Giethoorn zie je allerlei soorten boten door de grachten varen, van gondels tot punters. Maak een rondvaart van 1 uur en vaar langs indrukwekkend gerestaureerde boerderijen. Na de boottocht heb je vrije tijd om te lunchen en Giethoorn op eigen gelegenheid te verkennen. Krijg tips van je gids over wat er te zien is en waar je kunt eten. Ga dan verder naar de Afsluitdijk, de 32 kilometer lange dijk die de provincies Noord-Holland en Friesland met elkaar verbindt. Nederland staat wereldwijd bekend om de manier waarop het land omgaat met waterbeheer. Bekijk de Afsluitdijk, gebouwd om wat vroeger de Zuiderzee was (nu het IJsselmeer) te temmen, en een uitstekend voorbeeld van Nederlandse watervaardigheid.

Vanuit Amsterdam: Giethoorn per bus en elektrische boot

2. Vanuit Amsterdam: Giethoorn per bus en elektrische boot

Verken Giethoorn tijdens een dagtocht met gids vanuit Amsterdam per bus en elektrische boot. Bewonder de charmante grachten en traditionele huizen terwijl je door het water vaart. Dwaal over de smalle voetpaden en bruggen en krijg een indruk van het plaatselijke leven terwijl je Giethoorn verkent. De tour vertrekt vanuit Amsterdam en brengt je naar het betoverende dorp Giethoorn in de kop van Overijssel. Verken het dorp dat bekendstaat om zijn vele kanalen en waar helemaal geen wegen zijn. Bij aankomst verken je het sprookjesachtige dorp, waar slechts 2.700 mensen wonen, tijdens een 1 uur durende rondleiding per boot in het Engels. Verken de schilderachtige omgeving vanuit een uniek perspectief tijdens een ontspannen tochtje door de grachten. Kijk onderweg hoe mensen de boten met platte bodems door de grachten 'punteren'. Hoewel het meeste vervoer in het dorp over water plaatsvindt, is er nu ook een fietspad. Na afloop van de boottocht kun je het prachtig bewaard gebleven dorp dus per fiets of te voet gaan verkennen. Zie hoe elke boerderij op een klein kunstmatig eiland is gebouwd. Wandel over de smalle voetpaadjes en ontdek de meer dan 180 bruggen in het dorp, en geniet er van de vredige sfeer. 

Vanuit Amsterdam: dagtour Giethoorn & Zaanse Schans met boot

3. Vanuit Amsterdam: dagtour Giethoorn & Zaanse Schans met boot

Verken Zaanse Schans, een openluchtmuseum in Nederland tijdens een dagtour vanuit Amsterdam. Bekijk de kaasboerderij, de klompenmakerij en nog veel meer voor een rondvaart door Giethoorn. Je passeert de kleine grachten, prachtige huizen en geplaveide straatjes van het Nederlandse dorp. Je ervaring begint wanneer je gids je ontmoet in de buurt van het Centraal Station van Amsterdam, vanwaar je naar het typisch Nederlandse windmolendorp Zaanse Schans reist. Zaanse Schans is een openluchtmuseum compleet met een kaasboerderij, klompenmakerij, diamantmuseum, bakkerijmuseum en Kuiperij, waar vaten werden gemaakt om goederen te vervoeren, groene houten huizen, traditionele ambachten en windmolens . Ga vervolgens naar het unieke Nederlandse dorp Giethoorn, verder naar het noorden vanuit Amsterdam. Luister tijdens je reis om meer te weten te komen over de geschiedenis en belangrijke elementen in de regio Giethoorn. De reis duurt ongeveer 2 uur, inclusief een pauze om een aangename reis te garanderen. Giethoorn is mooi in alle seizoenen en bevat een simpele schoonheid die nauwelijks echt lijkt. Ontdek dit terwijl je zachtjes door de kleine grachten vaart, langs oude maar mooie boerderijen met rieten daken. Je kapitein zal dienen als gids tijdens deze boottocht van 1 uur door de stad. Kom alles te weten over Giethoorn, met extra tijd na je boottocht om te wandelen of fietsen over een smal voetpad, of om te leren omgaan met de ''fluisterboot'', een elektromotorboot. Kom 's avonds terug in het centrum van Amsterdam en kijk uit naar de rest van je nacht.

Giethoorn: Rondvaart door dorp en nationaal park met drankjes

4. Giethoorn: Rondvaart door dorp en nationaal park met drankjes

Ga mee met een rondvaart op een e-boat door Giethoorn om de rust van het dorp te ervaren en Nationaal Park Weerribben-Wieden vanaf het water te bekijken. Haal het meeste uit uw reis met een gids en geniet van drankjes aan boord. Stap aan boord van de elektrische boot en vaar door het labyrint van het grachtenstelsel van Giethoorn. Hoor over de geschiedenis en tradities van het grotendeels autovrije dorp van je lokale schipper en bewonder het idyllische landschap op de route. Vaar vervolgens langs Nationaal Park Weerribben-Wieden en geniet van de serene natuurlijke omgeving. Geniet van een kopje koffie, thee of limonade terwijl u achterover leunt en de charmante omgeving ontdekt.

Amsterdam: tour naar Giethoorn, Volendam en de Zaanse Schans

5. Amsterdam: tour naar Giethoorn, Volendam en de Zaanse Schans

De trip gaat verder naar het betoverende dorpje Giethoorn voor een unieke ervaring in het noorden. Het dorp staat bekend als het 'Venetië van het Noorden' vanwege de vele grachten die er te vinden zijn en het volledige ontbreken van wegen. Je verkent dit sprookjesachtige dorp, waar minder dan 3.000 mensen wonen, tijdens een boottocht van 1 uur. Verken het goed bewaard gebleven dorp te voet en zie hoe elke boerderij op een klein, door mensen gemaakt eilandje ligt. Wandel over de smalle voetpaadjes om honderden bruggen te ontdekken en geniet van de vredige sfeer in het dorp. De tocht gaat verder naar Volendam, waar je defelgekleurde houten huizen kunt bewonderen en de lokale bevolking hun kleurrijke regionale kleding kunt zien dragen. De gids neemt je mee op een korte wandeling door de haven van Volendam, sinds 1875 een van de populairste toeristische attracties in het dorp. Dit is een geweldige plek om souvenirs en cadeautjes te kopen en foto's te laten maken in klederdracht in een van de vele fotostudio's van het dorp. Je laatste bestemming zijn de traditionele huizen uit de 17e eeuw in de Zaanse Schans, hier zie je de prachtig bewaard gebleven molens die onderdeel zijn van het industriële erfgoed van Nederland. In de Zaanse Schans kun je langs de charmante kassen slenteren en een fabriek bezoeken waar de populaire klompen worden gemaakt. Er is niks meer Nederlands dan kaas, dus als je daar bent kun je op de Catharina Hoeve kaas proeven en meer te weten komen over de productie van kaas.

Amsterdam: Keukenhof en Giethoorn

6. Amsterdam: Keukenhof en Giethoorn

Onderzoek de buitengewone Keukenhof van dichtbij. De Keukenhof is een plek om miljoenen bloeiende tulpen, narcissen en andere bolbloemen in het voorjaar te zien. Deze prachtige lentetuin biedt een unieke geuren- en kleurenervaring, meer dan 20 spectaculaire bloemenshows, inspirerende tuinen en spannende gebeurtenissen. Om de Keukenhof heen liggen de beroemde bollenvelden. Vanaf de molen heb je spectaculair uitzicht op een aantal van de bollenvelden - een bezoek aan de Keukenhof garandeert je mooie foto's. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden die de zintuigen prikkelen. Ruik, proef, luister en geniet. De Keukenhof is een leuke activiteit voor het hele gezin. De kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin, de dieren aaien in de kinderboerderij en op een speurtocht gaan. De trip gaat verder naar het betoverende dorpje Giethoorn in het noorden van Nederland voor een unieke ervaring. Het dorpje staat bekend als het 'Venetië van het Noorden' vanwege de vele grachtjes die er te vinden zijn en het volledige ontbreken van wegen. Je verkent dit sprookjesachtige dorp, waar minder dan 3000 mensen wonen, tijdens een boottocht van 1 uur. Ervaar de omgeving tijdens een ontspannen tochtje door de grachten. Verken het goed bewaard gebleven dorp te voet en zie hoe elke boerderij op een klein, door mensen gemaakt eilandje ligt. Wandel over de smalle voetpaadjes om honderden bruggen te ontdekken en geniet van de vredige sfeer in het dorp.

Amsterdam: privétour Zaanse Schans, windmolens en Giethoorn

7. Amsterdam: privétour Zaanse Schans, windmolens en Giethoorn

Begin uw tour met een handige ophaalservice vanaf uw accommodatie. Nadat je door een professionele chauffeur bent opgehaald bij Amsterdam in een luxe Mercedes-sedan of minibus, reis je naar een van de mooiste dorpen van Nederland, Giethoorn. Geniet van een ontspannende rondvaart door het dorp, dat bekend staat als het Nederlandse Venetië. Het langgerekte dorp ligt in een van de grootste aaneengesloten laagveengebieden van Noord-Europa. Na het verkennen van Giethoorn, bezoek je de Zaanse Schans. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van vers brood, of neem een kijkje in het pakhuis waar klompen worden gemaakt. Bewonder het uitzicht op houten huizen, molens, schuren en werkplaatsen. Maak een fiets- of vaartocht, struin door de winkeltjes of trakteer uzelf in het pannenkoekenrestaurant. Na een dag vol avontuur en opwinding brengt uw chauffeur u terug naar uw accommodatie voor een avondje welverdiende rust.

Amsterdam: begeleide combinatietour Zaanse Schans & Giethoorn

8. Amsterdam: begeleide combinatietour Zaanse Schans & Giethoorn

Voor een eenmalige levenservaring kun je beginnen met een rondrit door het betoverende dorp Giethoorn in het noorden van Nederland, met veel grachten en een totaal gebrek aan wegen. Tijdens een begeleide boottocht van 1 uur kunt u dit sprookjesachtige dorp bezoeken waar nog geen 3.000 mensen wonen. Verken het gerestaureerde dorp te voet en bekijk de structuur van elke boerderij op een klein, door mensen gemaakt eiland. Loop over de smalle voetpaden om honderden bruggen te verkennen en de rustige sfeer van het dorp te bewonderen. Je reis gaat verder met een verkenning van de meest pittoreske traditionele 17e-eeuwse Zaanse Schans-nederzetting, met huizen en een reeks prachtig gerestaureerde windmolens uit het industriële erfgoed van het land. In het dorp Zaanse Schans kun je slenteren door de sfeervolle kassen en een bezoek brengen aan een fabriek die de bekende klompen maakt in dit deel van de wereld. Er is ook een Hollandse kaas om te proeven, en als je er bent, kun je wat proeven op de Catharina Hoeve, waar je ook leert hoe het wordt gemaakt.

Sightseeingtour door Giethoorn vanuit Amsterdam

9. Sightseeingtour door Giethoorn vanuit Amsterdam

Nadat je bent opgehaald uit Amsterdam in een luxe Mercedes-sedan of minibus door een professionele chauffeur, reis je naar een van de mooiste dorpen van Nederland, Giethoorn. Maak een mooie rondvaart door het dorp, bekend als het Nederlandse Venetië. Het langgerekte dorp ligt in een van de grootste aaneengesloten veengebieden van Noord-Europa. Het dorp is een prima uitgangspunt om een kanotocht door de omgeving te maken en er zijn een aantal bijzondere musea en kunstgalerijen te ontdekken. Na het verkennen van Giethoorn, wordt u teruggebracht naar Amsterdam.

Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Giethoorn met lunch

10. Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Giethoorn met lunch

Ontmoet je gids in het centrum van Amsterdam op het ontmoetingspunt. Reis per luxe minibus met airconditioning naar Giethoorn en ontdek het typisch vlakke Nederlandse 'polderlandschap'. Ontdek het dorp Giethoorn dat de bijnaam "het Nederlandse Venetië" heeft. Net als Venetië heeft Giethoorn veel grachten, en de enige manier om door de stad te reizen is per boot of te voet. Er zijn geen auto's toegestaan in de oude stad, waarvan de geschiedenis honderden jaren teruggaat. Verken het dorp met je gids en leer meer over het unieke karakter en ontdek insidertips over geweldige lokale restaurants, winkels, attracties en activiteiten. Geniet van een ontspannen rondvaart door de grachten en bewonder de prachtige huizen. Je hebt ook tijd voor een traditionele lunch in een lokaal restaurant, voordat je terugkeert naar Amsterdam.

Beschikbare activiteiten

  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
22 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Giethoorn

Wil je alle activiteiten in Giethoorn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Giethoorn

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.357 beoordelingen

Uitstekende dag! Gelegenheid om verschillende kazen te proeven, mooie demonstratie van klompen maken. Het kleine dorpje Giethoorn is absoluut uitzonderlijk en verdient het om gezien te worden.

EEN PRACHTIG MENSEN, GEWELDIG BEZOEK. WE HEBBEN DE GRACHTEN GEVOERD EN ZAGEN DE MOOIE HUIZEN. STERK AANBEVOLEN. WIJ BEZOEKEN EEN VOLLEDIG INTERESSANT BOERDERIJMUSEUM. Een 10.

Geweldig bezoek aan 3 echt verschillende plaatsen van elkaar. Het geeft een ander inzicht in Nederland dat veel mensen alleen via Amsterdam kennen.

Zeer goed georganiseerde excursie, vriendelijke en behulpzame gids en escort

Leuk sprookjesachtig dorpje dat je gezien moet hebben.