Datums kiezen

Ontdek het beste van
Giethoorn

Onze aanbevelingen voor Giethoorn

Amsterdam: Giethoorn-dagtocht met boottocht

1. Amsterdam: Giethoorn-dagtocht met boottocht

Stap aan boord van een bus met airconditioning en rijd ongeveer 1,5 uur door een typisch Nederlands landschap op weg naar het pittoreske stadje Giethoorn. In Giethoorn zijn auto's nagenoeg verboden, en het stadje is rijk aan waterwegen. Zie hoe de mensen hier leven op het water en ontdek het traditionele dorp te voet en per boot. In Giethoorn zie je allerlei soorten boten door de grachten varen, van gondels tot punters. Maak een rondvaart van 1 uur en vaar langs indrukwekkend gerestaureerde boerderijen. Na de boottocht heb je vrije tijd om te lunchen en Giethoorn op eigen gelegenheid te verkennen. Krijg tips van je gids over wat er te zien is en waar je kunt eten. Ga dan verder naar de Afsluitdijk, de 32 kilometer lange dijk die de provincies Noord-Holland en Friesland met elkaar verbindt. Nederland staat wereldwijd bekend om de manier waarop het land omgaat met waterbeheer. Bekijk de Afsluitdijk, gebouwd om wat vroeger de Zuiderzee was (nu het IJsselmeer) te temmen, en een uitstekend voorbeeld van Nederlandse watervaardigheid.

Giethoorn: dorps- en nationaal parkrondvaart met koffie

2. Giethoorn: dorps- en nationaal parkrondvaart met koffie

Ga mee met een rondvaart op een e-boat door Giethoorn om de rust van het dorp te ervaren en Nationaal Park Weerribben-Wieden vanaf het water te bekijken. Haal het meeste uit uw reis met een gids en geniet van drankjes aan boord. Stap aan boord van de elektrische boot en vaar door het labyrint van het grachtenstelsel van Giethoorn. Hoor over de geschiedenis en tradities van het grotendeels autovrije dorp van je lokale schipper en bewonder het idyllische landschap op de route. Vaar vervolgens langs Nationaal Park Weerribben-Wieden en geniet van de serene natuurlijke omgeving. Geniet van een kopje koffie, thee of limonade terwijl u achterover leunt en de charmante omgeving ontdekt.

Amsterdam: tour naar Giethoorn, Volendam en de Zaanse Schans

3. Amsterdam: tour naar Giethoorn, Volendam en de Zaanse Schans

Bekijk drie verschillende regio's van Nederland met ophalen en wegbrengen van Hotel ibis Amsterdam Centre . Proef lokale kazen, lunch, verkleed en maak foto's en maak een rondvaart in Giethoorn. Begin eerst met een bezoek aan het 17e-eeuwse dorp Zaanse Schans. Bekijk windmolens uit de industriële achtergrond van het land en wandel tussen de groene woningen. Bezoek dan een fabriek die de populaire klompen maakt in deze regio van Nederland. Voordat je doorgaat naar Volendam, stop je bij Catharina Hoeve Farm, waar je kaas kunt proeven en leren hoe het wordt gemaakt. Bekijk in Volendam felgekleurde houten gebouwen en bewoners gekleed in levendige regionale kleding. Je gids neemt je mee op een korte wandeling door de haven van Volendam. Koop souvenirs en cadeaus voor vrienden en familie thuis en maak foto's in traditionele Nederlandse klederdracht. Stop voor een lokale lunch en ga dan verder naar Giethoorn in het noordoosten van Nederland, bekend als het "Venetië van het noorden". Bekijk de vele kanalen en het gebrek aan snelwegen in Giethroon. Tijdens een begeleide boottocht van 1 uur leer je over dit sprookjesachtige dorp met minder dan 3.000 inwoners. Wandel vervolgens door het bewaard gebleven dorp. Verken ten slotte de kleine voetpaden van het dorp om honderden bruggen te vinden en de rustige sfeer in je op te nemen voordat je terugkeert naar Amsterdam.

Vanuit Amsterdam: Giethoorn & Zaanse Schans Tour met kleine boot

4. Vanuit Amsterdam: Giethoorn & Zaanse Schans Tour met kleine boot

Verken de Zaanse Schans, een openluchtmuseum in Nederland tijdens een dagtocht vanuit Amsterdam. Bekijk de kaasboerderij, klompenmakerij en meer voordat je een rondvaart maakt door Giethoorn. Je vaart door de kleine grachten, mooie huizen en geplaveide stenen steegjes van het Nederlandse dorp. Je ervaring begint als je gids je ontmoet in de buurt van het Centraal Station van Amsterdam, vanwaar je naar het typisch Nederlandse molendorp Zaanse Schans reist. Zaanse Schans is een openluchtmuseum compleet met een kaasboerderij, klompenmakerij, diamantmuseum, bakkerijmuseum en Kuiperij, waar vaten werden gemaakt om goederen te vervoeren, groenhouten huizen, traditionele ambachten en windmolens. Ga vervolgens naar het unieke Nederlandse dorp Giethoorn, verder noordwaarts vanuit Amsterdam. Luister tijdens je reis naar de geschiedenis en belangrijke elementen in de Giethoorn regio. De reis duurt ongeveer 2 uur en een pauze is inbegrepen om de reis aangenaam te laten verlopen. Giethoorn is mooi in alle seizoenen en bevat een eenvoudige schoonheid die nauwelijks echt lijkt. Ontdek dit terwijl je zachtjes door de kleine grachten glijdt, langs oude maar mooie boerderijen met rieten daken. Je kapitein fungeert als gids tijdens deze 1 uur durende boottocht door de stad. Kom alles te weten over Giethoorn, met extra tijd na je boottocht om te wandelen of te fietsen over een smal voetpad, of om te leren hoe je de ''fluisterboot'', een boot met elektrische motor, bedient. Kom 's avonds terug in het centrum van Amsterdam met de rest van je nacht om naar uit te kijken.

Amsterdam: Dagtocht Windmolens Giethoorn en Zaanse Schans

5. Amsterdam: Dagtocht Windmolens Giethoorn en Zaanse Schans

Beleef een onvergetelijk avontuur terwijl je de betoverende schoonheid van Giethoorn en de iconische windmolens van de Zaanse Schans ontdekt. Dompel jezelf onder in de rust en pracht van de pittoreske waterwegen van Giethoorn tijdens een schilderachtige rondvaart, waar je de charmante rietgedekte boerderijen en elegante bruggetjes kunt bewonderen die dit autovrije dorp sieren. Zie op de Zaanse Schans de indrukwekkende windmolens in actie, een eerbetoon aan het rijke erfgoed van vakmanschap en innovatie in Nederland. Tijdens de tour word je vergezeld door een gepassioneerde lokale gids die boeiende verhalen en inzichten deelt over de geschiedenis en cultuur van de regio. Verwen je smaakpapillen met een heerlijke stroopwafel, een typisch Nederlandse traktatie, en blijf gehydrateerd met gratis flesjes water. De tour biedt live commentaar aan boord en biedt interessante feiten en anekdotes terwijl u comfortabel reist. Dompel jezelf onder in de charme van Giethoorn en de fascinerende wereld van de Zaanse Schans, creëer blijvende herinneringen en ontwikkel een diepe waardering voor de natuurlijke en culturele wonderen van Nederland. Maak je klaar om het beste van deze iconische bestemmingen te verkennen, te ervaren en ervan te genieten.

Vanuit Amsterdam: Dagtocht Giethoorn met kleine elektrische boot

6. Vanuit Amsterdam: Dagtocht Giethoorn met kleine elektrische boot

Verken Giethoorn tijdens een dagtocht met gids vanuit Amsterdam per bus en elektrische boot. Bewonder de charmante grachten en traditionele huizen terwijl je over het water vaart. Wandel langs de smalle voetpaden en bruggetjes en proef het plaatselijke leven terwijl je op ontdekkingstocht gaat. Vertrek uit Amsterdam en reis naar het betoverende dorp Giethoorn in het noorden van Nederland. Verken dit dorp dat bekend staat om de vele grachten en het ontbreken van wegen. Bij aankomst verken je het sprookjesachtige dorp, waar slechts 2700 mensen wonen, met als hoogtepunt een 1 uur durende boottocht met gids op een kleine elektrische boot. Je krijgt de kans om de privéboot te besturen die voor de groep is gereserveerd. Ervaar het idyllische landschap vanuit een uniek perspectief tijdens een ontspannen tocht door de kanalen. Kijk hoe mensen de traditionele platbodems over de grachten punteren terwijl je vaart. Hoewel het meeste vervoer in het dorp over het water gaat, is er nu ook een fietspad. Dus verken na je boottocht het prachtig bewaard gebleven dorp op de fiets of te voet. Zie hoe elke boerderij op een klein kunstmatig eiland is gebouwd. Dwaal over de smalle voetpaden om meer dan 180 bruggen te ontdekken en geniet van de vredige sfeer van het dorp. Terugkeer naar Amsterdam Centraal Station.

Amsterdam: Keukenhof en Giethoorn

7. Amsterdam: Keukenhof en Giethoorn

Ontdek een uniek 2-in-1 tourpakket dat je naar de top van je verbeelding brengt die je nog nooit eerder hebt meegemaakt. Ervaar twee keurig en mooi verpakte bestemmingen die je bij andere touroperators in Europa nooit zult vinden. Ga op één dag heen en terug naar twee van de grootste attracties van Nederland. Transfer vanuit Amsterdam voor een probleemloze reis en leer meer over de regio van je deskundige gids. Voel je op je gemak met alle activiteiten en toegangsprijzen die bij de prijs zijn inbegrepen. Ga eerst naar Keukenhof, een tulpen- en bloementuin. Bekijk de fascinerende verschijnselen van dichtbij en bewonder de miljoenen tulpen, narcissen en andere bloemen. Deze prachtige lentetuin biedt een unieke geur- en kleurervaring, evenals meer dan 20 adembenemende bloemenpresentaties, op verrassingen geïnspireerde tuinen en boeiende activiteiten. De beroemde bollenvelden omringen Keukenhof. Geniet vanaf de windmolen van een prachtig uitzicht op enkele bollenvelden, met een belofte van prachtige foto's. Er zijn activiteiten voor mensen van alle leeftijden waarmee je je zintuigen kunt gebruiken terwijl je ruikt, proeft, luistert en geniet. Keukenhof is leuk voor het hele gezin, want jongeren kunnen spelen in de speeltuin, de dieren aaien op de kinderboerderij en op speurtocht gaan. Ontdek vervolgens Giethoorn. Een reis naar de charmante nederzetting Giethoorn in het noordoosten van Nederland zal je laatste bestemming zijn voor een once-in-a-lifetime avontuur. Het dorp staat bekend als het "Venetië van het noorden" vanwege de vele kanalen en het ontbreken van snelwegen. Tijdens een begeleide boottocht van 1 uur leer je over dit sprookjesachtige dorp met minder dan 3.000 inwoners. Wandel te voet door het bewaard gebleven dorp en zie hoe elke boerderij is gebouwd op een klein kunstmatig eiland. Verken de kleine voetpaden van het dorp om honderden bruggen te vinden en de rustige sfeer in je op te nemen.

Giethoorn: Sightseeing-boottocht

8. Giethoorn: Sightseeing-boottocht

Begin aan een betoverende rondvaart door de pittoreske waterwegen van Giethoorn, een verborgen juweeltje in het hart van Nederland. Deze rondvaart door de grachten van Giethoorn biedt een unieke en onvergetelijke ervaring en dompelt je onder in de rust en natuurlijke schoonheid van dit charmante dorp. Terwijl je langs de serene grachten vaart, word je betoverd door de idyllische omgeving. Giethoorn staat bekend als het "Venetië van Nederland" vanwege het ingewikkelde netwerk van kanalen, schilderachtige houten bruggen en boerderijen met rieten daken. De ongerepte waterwegen banen zich een weg door weelderig groene landschappen, bezaaid met kleurrijke bloemen en rustige tuinen, waardoor een perfecte setting voor een ansichtkaart ontstaat. Tijdens de rondvaart deelt uw deskundige gids fascinerende inzichten over de rijke geschiedenis, cultuur en tradities van Giethoorn. Leer meer over de oorsprong van het dorp en hoe het zich ontwikkelde tot een oase van rust en schoonheid. Ontdek intrigerende anekdotes en legendes die een vleugje mystiek aan de ervaring toevoegen, waardoor je een diepere waardering krijgt voor deze magische plek. Leun achterover en ontspan terwijl u geniet van de serene sfeer en laat het zachte ritme van de boot u wiegen in een staat van pure gelukzaligheid. Voel de stress wegsmelten terwijl je de betoverende uitzichten bewondert en de eenvoud en harmonie van het leven in Giethoorn waardeert.

Vanuit Amsterdam: Giethoorn Tour incl. Rondvaart & Wandeltour

9. Vanuit Amsterdam: Giethoorn Tour incl. Rondvaart & Wandeltour

Ontsnap aan het gewone en ga op een buitengewoon avontuur naar Giethoorn, een verborgen juweeltje dat je de adem zal benemen. Geniet van de betoverende schoonheid en betoverende allure van dit sprookjesachtige dorp, genesteld op het idyllische Nederlandse platteland. Met ons exclusieve rondreispakket ervaar je het beste dat Giethoorn te bieden heeft, van boeiende rondvaarten door de grachten tot meeslepende verkenningen in je eigen tempo. Stel je voor dat je over smalle kanalen glijdt, onder pittoreske bruggetjes doorvaart en je verwondert over het wonderland van kanalen die zich een weg kronkelen door het ongerepte Nederlandse landschap. Deze boeiende rondvaart is inbegrepen in het reispakket, zodat je helemaal kunt opgaan in de charme van Giethoorn. Maar daar houdt het avontuur niet op. Als je na een mooie rit in een luxe bus in Giethoorn aankomt, word je op loopafstand van het centrum afgezet, zodat je ruim de tijd hebt om dit betoverende dorp te verkennen. Verlies jezelf in de sfeer terwijl je de karakteristieke gebouwen met hun charmante rieten daken aanschouwt en over houten bruggen loopt die de tand des tijds hebben doorstaan. Volg de fiets- of wandelpaden, geniet van de schoonheid van het Binnenpad of ontspan gewoon aan het water met een verfrissend drankje of een heerlijk hapje. Om de essentie van Giethoorn echt te beleven, mag je de kans niet missen om aan boord te gaan van een authentieke rondvaart. Stap aan boord van een traditionele Giethoornse boot en laat de zachte stroming je meevoeren door de schilderachtige waterwegen. Voel de zachte bries op je gezicht, luister naar de rustgevende geluiden van de natuur en laat je betoveren door de unieke charme van dit waterdorp. Aan het einde van een dag vol onvergetelijke ervaringen is het tijd om afscheid te nemen van Giethoorn en terug te keren naar Amsterdam. Denk na over de magische herinneringen die je hebt gemaakt en koester de momenten die je hebt doorgebracht in dit verborgen juweeltje op het Nederlandse platteland. Kies voor deze tour en ontdek de magie van Giethoorn. Laat de pittoreske charme en betoverende allure je meevoeren naar een wereld van verwondering en genot. Mis dit buitengewone avontuur niet en creëer herinneringen voor het leven.

Vanuit Amsterdam: Dagtocht Giethoorn met gids en rondvaart

10. Vanuit Amsterdam: Dagtocht Giethoorn met gids en rondvaart

Ervaar de betoverende schoonheid van Giethoorn tijdens een begeleide dagtocht. Dompel jezelf onder in de rust en pracht van de pittoreske waterwegen van Giethoorn tijdens een schilderachtige rondvaart, waar je de charmante boerderijen met rieten daken en elegante bruggen bewondert die dit autovrije dorp sieren. Begin uw tour wanneer u uw gids in Amsterdam ontmoet en aan boord van een bus stapt om naar het schilderachtige dorpje Giethoorn te reizen. Onderweg leer je via je lokale gids meer over de geschiedenis en cultuur van de regio. Knabbel aan een stroopwafel terwijl je door het landschap rijdt en hoor anekdotes van je gids. Eenmaal aangekomen in Giethoorn, verken je het dorp terwijl je gids lokale verhalen deelt. Daarna biedt een rondvaart door de grachten de perfecte gelegenheid om Giethoorn vanuit een ander perspectief te ervaren. Bewonder de adembenemende natuurlijke schoonheid langs de waterwegen voordat je terugkeert naar Amsterdam.

Alle activiteiten

49 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Giethoorn

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Giethoorn?

Andere activiteiten in Giethoorn

Wil je alle activiteiten in Giethoorn bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Giethoorn

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.388 beoordelingen

We hadden een uitstekende dag en zo blij dat we ons hebben aangemeld voor deze tour! Onze gidsen Tobias & Berke waren zo vriendelijk en hadden uitgebreide kennis over de gebieden die we bezochten. Bij elke stop deden ze aanbevelingen over de winkels die we zouden moeten bezoeken en plaatsen om te eten. In Volendam mee geweest om rauwe haring en kibbeling te eten, oer-Hollands eten! Het was een geweldige ervaring en ik zou het ten zeerste aanbevelen. Deze tour was waarschijnlijk het hoogtepunt van mijn tijd in Amsterdam. Zaanse Schans, Volendam en Giethoorn waren absoluut prachtige en unieke plekken die we zonder deze tour waarschijnlijk niet alleen zouden kunnen bezoeken.

Wow zo'n mooie dag, Berke onze gids was zo zorgzaam, deskundig en een genot om mee om te gaan, veel gelachen. Ik heb geweldige herinneringen gemaakt. Veel mogelijkheden om foto's te maken, genoten van het leren over en het zien van de windmolens, Giethorn was grillig. Alle sites zijn ongelooflijk uniek met hun eigen geschiedenis en prachtig op hun eigen manier, rijk aan verhalen. Alles verliep heel soepel, van het transport tot suggesties waar te ontmoeten en of te eten! Ik zou deze exacte tour helemaal opnieuw doen met dezelfde groep. Als soloreiziger was de kleine groepszitting leuk en knap. Bedankt voor zo'n geweldige dag!

Tobias, onze gids voor de tour naar de Zaanse Schans en Giethoorn, was gewoon uitzonderlijk. Vanaf het moment dat we hem ontmoetten, zorgden zijn vriendelijkheid en goede manieren ervoor dat we ons welkom en op ons gemak voelden. Tijdens de tour bleek Tobias ongelooflijk informatief te zijn en fascinerende inzichten te delen over de geschiedenis en cultuur van beide bestemmingen. De bus was redelijk comfortabel met een toilet erin. We deden een dutje tussen de bestemmingen en op de terugweg naar Amsterdam.

Goed. Dankzij de gidsen aan boord (bus en boot) kon ik de bezienswaardigheden beter waarderen, de achtergrond begrijpen hoe de Nederlanders hun land bouwden. En Giethoorn zelf was qua ontwerp exotisch en mooi. Tegen het einde wenste ik dat ik langer in Giethoorn kon blijven. Er is een kleine ruimte voor verbetering. Als mijn ogen me niet bedriegen, was een stop voor de Ketelbrug (op de terugweg) goed geweest, omdat ik meen te kunnen zien hoe het land onder het waterpeil ligt. Duidelijker dan ooit daarvoor.

We hadden een heerlijke tijd! Pia onze gids was beleefd en deskundig. Alles liep precies volgens schema. De rit naar Giethoorn was redelijk comfortabel in een dubbeldekker. Had een geweldige lokale gids en vervolgens vertaalde Pia alles in het Spaans voor sommige gasten. We hadden genoeg tijd om ons eigen bootje te huren en de lus te herhalen die onze rondvaartboot ons nam om alles nog eens te bekijken! Echt genoten van dit unieke juweeltje van een stad en heel wat geleerd.