Kies data

Giraffe Centre, Nairobi

Giraffe Centre, Nairobi: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Van Nairobi: dagtrip naar olifantenweeshuis en giraffencentrum

1. Van Nairobi: dagtrip naar olifantenweeshuis en giraffencentrum

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Nairobi, ga je naar het Giraffe Center, waar je giraffen kunt zien leven in een semi-wilde staat. Leer meer over hun gedrag, eigenschappen en inspanningen voor natuurbehoud. Je krijgt ook de kans om deze vriendelijke reuzen te voeren. Ga vervolgens naar de David Sheldrick Wildlife Trust. Maak een wandeling door het centrum waar babyolifanten wachten om gevoerd te worden. Kijk hoe ze in het water spelen, met hun melk gorgelen en ontdek de persoonlijke verhalen van elke olifant. Zodra de jongste is gevoed, is het tijd om de 2-3-jarigen te voeden, van wie sommigen oud genoeg zijn om zichzelf te voeden. Kijk hoe ze hun gigantische melkflessen in hun koffers houden en snel werk maken van enkele liters melk. Je laatste stop voordat je terugkeert naar Nairobi is de Kazuri Beads Factory. Krijg de kans om de prachtige kralen en aardewerk te bewonderen die handgemaakt zijn door Afrikaanse vrouwen.

Nairobi: begeleide dagtour door nationaal park en olifantenweeshuis

2. Nairobi: begeleide dagtour door nationaal park en olifantenweeshuis

Op deze dag haalt de chauffeur en gids de gasten al om 5.45 uur op van het hotel of de luchthaven om mogelijk verkeer te vermijden en de kans op actie in het park te vergroten. De gamedrive duurt ongeveer vier en een half uur. Deze tijd wordt besteed aan het zoeken naar de wilde dieren in dit prachtige park. De dieren hier zijn de grote vier en andere kleinere dieren. Let wel, dit is geen dierentuin, maar echt wild. De rit hier is in een toeristisch voertuig met een open dak van het gesloten type waardoor de gasten een beter zicht op de dieren hebben en ook geweldige foto's kunnen maken. Al die tijd zijn onze gasten in het gezelschap van een ervaren chauffeur/gids. Rond 10.15 uur verlaten de gasten het park en gaan naar het olifantenweeshuis van David Sheldriek. Deze attractie is dagelijks een uur geopend, van 11.00 tot 12.00 uur. De ervaring hier is geweldig. De gasten komen dicht bij de babyolifanten en bekijk ze terwijl ze hun melkachtige formules drinken en terwijl ze modderbaden nemen om hun lichaam af te koelen. Gedurende deze tijd is er een verteller die elke babyolifant beschrijft en waar hij werd gered. Het is sensationeel! Daarna worden de gasten naar het giraffencentrum gebracht, dat op een kwartier afstand ligt. De ervaring hier is ongelooflijk. Ooit gedacht aan minder dan een voet afstand van de hoogste wezens op aarde? Ga het ervaren! Het is inmiddels rond 13:00 uur en de gasten gaan lunchen op een geweldige plek naar keuze of de chauffeur/gids deelt zijn mening. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de beroemde Bomas van Kenia. "Boma" is een Swahili woord dat homestead betekent en dus is Boma met een "s" meervoud voor veel homesteads. In Kenia hebben we in totaal 42 stammen en het is in deze plek waar een paar stammen, niet allemaal vertegenwoordigd zijn door middel van dansen in hun verschillende regalias. Het entertainment hier is overweldigend! Na een lange en plezierige dag worden de gasten naar hun respectievelijke hotels/residenties gebracht.

Nationaal park Nairobi, dagtochten olifanten, giraffen en Bomas

3. Nationaal park Nairobi, dagtochten olifanten, giraffen en Bomas

Na een korte introductie, ga je naar Nairobi National Park voor een game drive in de vroege ochtend. Bekijk meer dan 100 verschillende diersoorten, waaronder leeuwen, cheeta's, luipaarden, giraffen, buffels, nijlpaarden, neushoorns, zebra's, gazellen, elanden, wildebeesten, hyena's en nog veel meer. Bezoek vervolgens het David Sheldrick Elephant Orphanage. Sinds de oprichting heeft het weeshuis meer dan 150 babyolifanten die wees zijn geworden in het wild met de hand grootgebracht, vaak vanwege stroperij. Het weeshuis helpt bij het re-integreren van deze prachtige wezens in de wildernis van Tsavo National Park in het oosten van het land. Lees meer over deze fascinerende onderneming en zie hoe de babyolifanten worden gevoed door hun verzorgers. Ga naar het Giraffe Center. Het centrum is ogenschijnlijk opgezet als een broedplaats voor de met uitsterven bedreigde Rothschild-giraf, maar werkt nu met behoud / educatieprogramma's voor Keniaanse schoolkinderen. Ontmoet de residente giraffen face-to-face voordat je naar een afgesloten woonstede gaat, de Bomas, elke Bomas vertegenwoordigt een van de belangrijkste etnische groepen in Kenia. Leun achterover en geniet van traditionele liedjes en dansen die worden gepresenteerd door verschillende etnische groepen.

Nairobi: Elephants, Giraffes, Karen Blixen & Bomas Tour

4. Nairobi: Elephants, Giraffes, Karen Blixen & Bomas Tour

Nadat je om 9.00 uur bent opgehaald bij je hotel, begin je je rondleiding bij de David Sheldrick Wildlife Trust. Lees meer over hoe de babyolifanten worden gered en verzorgd. Ga verder naar het giraffencentrum, waar je de gelegenheid kunt nemen om de giraffen te voeren. Geniet van een ontspannende wandeling door het natuurpark. Ga vervolgens naar het Karen Blixen Museum. Breng er 2 uur door en ontdek het leven en de geschiedenis van de beroemde auteur van Out of Africa. Stop dan voor een heerlijke lunch in Mamba Village. Na de lunch, ga verder met de Bomas van Kenia, waar 42 Keniaanse stammen vertegenwoordigd zijn. Bekijk uitvoeringen van traditionele volksliederen en acrobatische shows. Bezoek de traditionele huizen en krijg een glimp van hoe gemeenschappen leefden in het oude Afrika. Aan het einde van de tour wordt u teruggebracht naar Nairobi en in de late namiddag teruggebracht naar uw hotel.

Giraffe, Elephant Orphanage & Bomas of Kenya Day Tour

5. Giraffe, Elephant Orphanage & Bomas of Kenya Day Tour

Begin met een pick-up in de ochtend om 09:30 uur en een bezoek aan het giraffencentrum dat grenst aan het giraffenmanor waar je meer te weten komt over de habitat van de bedreigde giraf van Rothschild. Krijg de kans om een giraf te voeren en krijg een dikke kus van een. Leer over de Sheldrick Wildlife Trust olifanten en hoor de verhalen van de weesolifanten, elk bij naam. Lunch op eigen kosten voordat u doorgaat naar de Bomas van Kenia en geniet van een spannende ervaring met lokale culturele dansers. Krijg een kijkje in de vroege traditionele woning van de gemeenschappen in Kenia.

Nairobi: Nairobi National Park Game Drive & Giraffe Center

6. Nairobi: Nairobi National Park Game Drive & Giraffe Center

Je wordt opgehaald bij je hotel in Nairobi; ga naar het Nairobi National Park op een gemiddelde dagtour van 5 uur. Met je ervaren lokale chauffeur / gids volg je de natuursporen van het Nairobi National Park op zoek naar leeuwen, cheeta's, giraffen, struisvogels, nijlpaarden, witte en zwarte neushoorns, buffels en ander wild. We zullen ook andere attracties bezoeken, waaronder het Ivory Burning Site-monument en de Kingfisher-picknickplaats. Daarna, bij het verlaten van het park, is de volgende stop bij het Giraffe-centrum. De ervaring hier is sensationeel. Een ontmoeting met de hoogste wezens op aarde en een mogelijke selfie-opname is fascinerend. Vertrek later naar je hotel in Nairobi of de luchthaven van Nairobi aan het einde van de tour.

Sitemap Giraffe Centre, Nairobi

Wil je alle activiteiten in Giraffe Centre, Nairobi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.