Belevingen in
Gizeh

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Gizeh

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Gizeh: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Hurghada: dagtrip naar Caïro & Gizeh met lunch

1. Vanuit Hurghada: dagtrip naar Caïro & Gizeh met lunch

Ontdek de 'stad van de duizend minaretten' tijdens een dagvullende tour door Caïro, met vervoer per bus vanuit Hurghada op de heen- en terugweg. Ontspan tijdens de lange reis in een comfortabel voertuig met airconditioning en bewonder het uitzicht over de Golf van Suez. Bij aankomst neemt de egyptoloog die vandaag je privégids is je mee naar het Plateau van Gizeh, waar je het oudste van de 7 wonderen van de oude wereld kunt bekijken. Krijg adembenemend uitzicht over de Piramides van Gizeh terwijl je de dodentempels van Cheops, Chefren en Menkaoera verkent. Kom erachter hoe de tempels gebouwd werden en hoor verhalen over de legendes die de tempels omgeven. Ga daarna naar de Sfinx van Gizeh, het enorme standbeeld van een liggend mythologisch wezen met het lichaam van een leeuw en het gezicht van farao Chefren. Ga naar de daltempel tegenover de sfinx, die aan farao Chefren gewijd is, en bewonder dit hoogtepunt van oeroude bouwkunst. Ga na de lunch het centrum van Caïro in om de voorwerpen van het Egyptisch Museum aan het Tahrirplein te bekijken. Het museum werd ontworpen door de Franse architect Marcel Dourgnon en bevat een collectie van meer dan 120.000 meesterwerken uit de prehistorische periode tot en met de periode van de farao's en de Griekse en Romeinse periodes. Kom meer te weten over de kunst van het mummificeren van het oude Egypte en reis daarna terug naar Hurghada.

...
Caïro: Piramides van Gizeh, Sfinx, Saqqara, Memphis & lunch

2. Caïro: Piramides van Gizeh, Sfinx, Saqqara, Memphis & lunch

Je gids haalt je op bij je accommodatie in Caïro of Gizeh. Rijd zuidwaarts naar de trappiramide van Zoser, het oudste bewaard gebleven gebouw van Egypte. Deze kolos van steen werd rond 2630 v.Chr. gebouwd ter ere van farao Djoser. Vervolg je tocht en bezoek Memphis, de eerste hoofdstad van Egypte na de eenwording van Boven- en Beneden-Egypte in 3100 voor Christus en zie het verbazingwekkende kolossale standbeeld van Ramses II. In een lokaal restaurant strijk je neer voor de luch, zodat je met nieuwe energie de beroemde piramides van Cheops, Chefren en Mykerinus kunt bekijken.Daarna is het tijd voor de Grote Sfinx, een kalkstenen beeld van dit mythologische wezen met het hoofd van een farao en het lichaam van een leeuw. Je maakt een verkenningsronde door Akragas, een grafcomplex met een dodentempel en de piramides van Chefren.Na deze ontdekkingsreis door de rijke geschiedenis van Egypte en z'n iconen word je weer teruggebracht naar je accommodatie in Caïro of Gizeh. Je krijgt gelegenheid om vrij te winkelen, zodat je van de ervaring kunnen genieten en de prijs rechtstreeks met de verkopers kunt bespreken.

...
Vanuit Hurghada: dagtocht naar Caïro met het vliegtuig

3. Vanuit Hurghada: dagtocht naar Caïro met het vliegtuig

Bij aankomst in Caïro word je opgewacht door de egyptoloog die je tijdens de activiteit zal begeleiden. De rondleiding begint in Gizeh, waar je de beroemde en imposante piramides van Cheops, Chephren en Mykerinos en de wereldberoemde Sfinx bewondert.  De uitstap omvat ook een bezoek aan de tempelvallei. Na een pauze voor een heerlijke lunch ga je door naar het Egyptisch Museum. Hier bewonder je de schatten van de jonge farao Tutankhamun met meer dan 120.000 meesterwerken van Egyptische kunst en kunstvoorwerpen. In de middag kun je gaan winkelen bij de markt Khan el-Khalili. Aan het einde van de activiteit word je teruggebracht naar de luchthaven van Caïro om vanaf daar terug naar Hurghada te vliegen, gevolgd door een transfer naar je hotel.

...
Piramiden van Gizeh, Saqqara & Memphis: privétour met lunch

4. Piramiden van Gizeh, Saqqara & Memphis: privétour met lunch

Ga mee op een dagtocht naar de piramiden van Gizeh, de Sfinx, Memphis en Saqqara. Begin je tocht met een bezoek aan de Grote Piramiden - Cheops, Chefren en Mykerinos. Het hoogtepunt van dit bezoek is de Sfinx: de legendarische beschermer van de piramiden met het lichaam van een leeuw en het hoofd van koning Chefren. Bewonder dit indrukwekkende standbeeld en laat je ermee op de foto zetten. Daarna breng je een bezoek aan Saqqara, 27 km van Caïro. De klapper van dit deel van de reis is de trappiramide van Djoser. Deze piramide werd gebouwd voor koning Djoser, en wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel in het proces van de evolutie van piramiden. Tot slot reis je naar Memphis. Niet de stad van Elvis natuurlijk, maar de oude hoofdstad van Egypte!

...
Piramiden van Gizeh en Sfinx: privétour van halve dag

5. Piramiden van Gizeh en Sfinx: privétour van halve dag

Je ontmoet je gids in de lobby van je hotel en vertrekt met een privévoertuig met airconditioning naar Gizeh. De tour begint met het verkennen van het oudste van de Zeven Wereldwonderen. Je bezoekt de Piramide van Cheops (de Grote Piramide van Gizeh), de grootste piramide ter wereld. Vervolgens bezoek je de piramiden van Chefren en Mykerinos. Je leert meer over de architectonische betekenis en de fascinerende geschiedenis van deze geweldige bouwwerken. Ter plaatse zie je ook de Grote Sfinx van Gizeh en hoor je meer over het mysterie rondom een van de oudste en grootste sculpturen ter wereld.

...
Van Caïro: tour van een halve dag naar piramides van Gizeh en de sfinx

6. Van Caïro: tour van een halve dag naar piramides van Gizeh en de sfinx

Begin deze opwindende tour met een handige ophaalservice door je Egyptoloog-gids vanuit je hotel in Caïro in een voertuig met airconditioning. Leer meer over de geschiedenis van Egypte tijdens deze 4-uur durende tour die je meeneemt naar de piramides van Gizeh. Ga naar de Grote Piramides, een bekende bestemming en een van de zeven wereldwonderen. Bezoek de Grote Piramides van binnenuit (als deze optie is geselecteerd). Vervolg de tour met een panoramisch uitzicht op de piramides van Gizeh: de piramides Cheops, Chephren en Menkaure. Je krijgt ook de indrukwekkende Sfinx van Gizeh te zien, echt een once-in-a-lifetime ervaring. Vergeet niet zoveel mogelijk foto's te maken van deze verbazingwekkende bouwwerken. Als de tour ten einde loopt, word je teruggebracht naar je hotel.

...
Piramides van Gizeh en Sfinx: privérondleiding van een halve dag

7. Piramides van Gizeh en Sfinx: privérondleiding van een halve dag

Dit 4-uur sightseeing tour verkent de mysteries van de grote piramides van Gizeh en Sfinx in het Plateau Giza. De oudste en laatst overgebleven van de 7 wonderen van de Oude Wereld, de site is niet alleen de meest populaire attractie in Egypte, het is een van de meest geliefde bestemmingen in de wereld. In het gezelschap van een deskundige Egyptoloog gids, zult u de piramide van Cheops, de middelste Piramide van Chefren en de kleine piramide van Mykerinos bezoeken. Blijf de Grote Sfinx met het hoofd van een man en het lichaam van een leeuw, starend indrukwekkend over de vallei. Voltooi dan uw tour van de piramide complex met een wandeling door de Valley Temple, meer te leren over verbazingwekkende creatie en de bouw van de site terug in 2560-2540 voor Christus.

...
Cairo: 2-daags Bahariya Oasis Camp en Desert Tour

8. Cairo: 2-daags Bahariya Oasis Camp en Desert Tour

Dag 1: Cairo naar Bahariya Oasis, White Desert Tour Uw opwindende reis naar de Witte Woestijn en de Bahariya-oase begint met een snelle ophaalservice vanaf uw hotel of geselecteerde locatie in Caïro of Gizeh. Je gids neemt je vervolgens mee naar de Bahariya-oase, op 4 uur rijden van Caïro. Bij het bereiken van de bestemming wordt u geserveerd met lunch in een lokaal restaurant. Je wordt dan naar de Black Desert gebracht, die bekend staat om zijn zwarte vulkanische heuvels en dolerietrotsen. Je rijdt dan richting de Crystal Mountain in de vallei van Agabat, om de kwartskristallen te zien. Ga naar het White Desert National Park, waar je getuige kunt zijn van de elegante, door de wind uitgehouwen rotsformaties. Daarna wordt u teruggebracht naar de camping bij Al Haiz, waar u wordt geserveerd met een heerlijk diner. Dag 2: Bahariya Oasis Tour, rij terug naar Caïro Je begint je dag goed met een ontbijt op de camping. Ga daarna naar de Bahariya-oase om de Vallei van de Gouden Mummies te bezoeken, een grote begraafplaats in de westelijke woestijn van Egypte en het graf van Bannantiu. Later kunt u het English House, de zandduinen en het zoutmeer bij Bawiti bezoeken. Je kunt ook genieten van je lunch in de Bahariya-oase, voordat je terugkeert naar Caïro of Gizeh.

...
Van Hurghada: dagtour met piramides van Gizeh met lunch

9. Van Hurghada: dagtour met piramides van Gizeh met lunch

Reis terug in de tijd en ervaar het erfgoed van het oude Egypte tijdens een dagexcursie naar Caïro en Gizeh, met transfers per voertuig met airconditioning vanuit de Rode Zee. Ontmoet je gids en chauffeur in je hotel en ga op avontuur in Egypte. Leun achterover en ontspan terwijl u geniet van het indrukwekkende uitzicht tijdens uw rit naar de hoofdstad. Bij aankomst in Caïro bezoekt u het beroemde Egyptisch Museum op het Tahrir-plein en ontdekt u een van de meest uitgebreide collecties oude Egyptische relikwieën ter wereld. Ga vervolgens naar Gizeh om het piramidecomplex te zien, de oudste van de zeven wonderen van de antieke wereld en meer dan 4.500 jaar geleden gebouwd, inclusief de iconische Grote Piramide van Gizeh - de oudste en grootste van de piramides in het complex. Bezoek de Grote Sfinx van Gizeh, een beroemd kalkstenen beeld van een liggende sfinx met het hoofd van een farao, een mythisch wezen. Bezoek vervolgens het Papyrusmuseum en leer hoe de oude Egyptenaren papyrus gebruikten om de verhalen van hun beschaving vast te leggen, voordat ze 's avonds terugkeerden naar Hurghada.

...
Van Hurghada: dagtrip oud Egypte, Caïro en Gizeh

10. Van Hurghada: dagtrip oud Egypte, Caïro en Gizeh

Bewonder de grootsheid van de Piramide van Cheops en de schatten van het Egyptisch Museum. Samen met een egyptoloog als privégids ga je op een dagvullende ontdekkingstocht door Caïro. Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel in Hurghada en wordt met een busje met airconditioning naar de luchthaven van Hurghada gebracht voor je vlucht naar Caïro. Bij aankomst ontmoet je de egyptoloog die vandaag jouw gids is en begin je aan de tour met een bezoek aan het beroemde Plateau van Gizeh. Bewonder de Grote Piramide, een van de 7 wonderen van de oude wereld, en zie ook de andere 2 piramides en de mysterieuze sfinx, die bij de oude farao's bekend stond als de Vader van Vrees. De tour bevat ook een bezoek aan de daltempel tegenover de grote sfinx. Daarna pauzeer je om te lunchen bij een restaurant van hoge kwaliteit. Na de lunch bezoek je samen met je gids het oude Caïro, en ga je op weg naar het wereldberoemde Egyptisch Museum van Caïro. Het museum werd in neoclassicistiche stijl ontworpen door de Franse architect Marcel Dourgnon en bevat meer dan 120.000 meesterwerken van Egyptische kunst en voorwerpen. Na wat vrije tijd in Caïro word je teruggebracht naar de luchthaven voor je vlucht terug naar Hurghada, waar je vervolgens direct naar je hotel gebracht wordt.

...

Sitemap Gizeh

Wil je alle activiteiten in Gizeh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gizeh

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 4.745 beoordelingen

We hadden een geweldig bezoek aan de piramides! Mohamed Hamed, onze gids, was in staat om alle vragen te beantwoorden en zorgde ervoor dat ons bezoek soepel verliep, van het bezoeken van de grote piramide tot het pad dat onze kameelgids moest nemen. Hij begrijpt ook plezier :) Zijn Engels was uitstekend en hij weet echt alles over de site. En dankzij de geklimatiseerde auto waren de lange ritten geen probleem. Het ophalen ging natuurlijk goed. Aanbevolen op elk moment. Zonder gids zou ik de piramides niet bezoeken, omdat men anders belegerd zou worden door verkopers en er geen informatiebord etc zou zijn.

We had a great trip to Caïro and Gizeh! The drivers were very friendly and told us about the country and where we were driving. Our guide Will in Caïro was the best guide you can imagine! He was friendly, knew all the history and even helped us get souveniers for a good price. The only downside is that everyone is constantly trying to sell you something. But that's easily solved, just say no :) Absolutely great trip to take if you love culture and want to know more about the history!

Het was allemaal perfect georganiseerd van de pick-up tot alle bezienswaardigheden. Sayed Mahmoud was een uitstekende gids die echt wist wat ik wilde en me nooit iets opdrong. het Papyrusmuseum hebben we overgeslagen omdat ik daar niet heen wilde en dat was geen probleem. Vroeg hij, terwijl andere tours je daar gewoon brengen. Het was allemaal heel relaxed en makkelijk in de omgang. Prima pasvorm voor mij.

We had an amazing day full of once in a lifetime experiences. The guide was very kind and had so much knowledge about the ancient Egyptian creations.

We had a great day and our guide Rasha was very helpful and explained everything clearly. I would recommend everyone to do this trip.