Glasgow

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Glasgow: de beste attracties

Glasgow: 7 must-sees en bezienswaardigheden

De tweede stad van Schotland barst van de leuke activiteiten. Loop door de straten om van de prachtige architectuur te genieten, maak een culturele tour langs de musea of probeer het bruisende nachtleven en de festivals. Je wordt overal even hartelijk verwelkomd!

 • Kelvingrove Art Gallery and Museum

  1. Kelvingrove Art Gallery and Museum

  Kelvingrove is de perfecte plek om en dagje kunst en cultuur te beleven. Je vindt er onder andere een meesterwerk van Salvador Dali, natuurlijke artefacten en militaire memorabilia.

 • Glasgow Cathedral

  2. Glasgow Cathedral

  Een bezoek aan Glasgow is niet compleet zonder dit Middeleeuwse meesterwerk te zien. Het is een Schotse schat!

 • Glasgow School of Art

  3. Glasgow School of Art

  Mackintosh was de grootste architect van Glasgow; de school is zijn kroonstuk. Maak een tour door het prachtige gebouw en krijg exclusieve toegang tot de meubelgalerie.

 • 4. Kelvingrove Park

  Na een drukke dag puf je heerlijk uit in dit klassieke Victoriaanse park, of blijf actief met de vele sportfaciliteiten die er ter beschikking staan.

 • Glasgow Science Center

  5. Glasgow Science Center

  Dit centrum aan de rand van Glasgow barst van de wetenschappelijke gadgets. Bezoek ook het Science Show Theatre, maar houd rekening met de seizoensgebonden openingstijden.

 • George Square

  6. George Square

  Dit plein in het hart van Glasgow is omringd door de mooiste architectuur. Als je er met de Kerst bent, neem dan een kijkje bij de ijsbaan.

 • Gallery of Modern Art

  7. Gallery of Modern Art

  Deze galerie is de meestbezochte in Schotland, en niet voor niets; de internationale werken en wisselende tentoonstellingen worden aangevuld met gratis evenementen.

Plan je bezoek

 • Vervoer in de stad

  De beste manier om Glasgow te verkennen is te voet. De stad is overzichtelijk ingedeeld in blokjes, dus neem een kaart mee en ga op ontdekking; verdwalen gebeurt niet snel. Parkeren in de stad is moeilijk, dus als je daar geen tijd aan wil verspillen kun je beter gebruik maken van de metro en/of bus. Het is goedkoop, makkelijk en je komt overal waar je wil zijn.

 • Hoe veel dagen heb je nodig?

  Een lang weekend is genoeg om de hoogtepunten van de stad te bezoeken, maar als je echt een indruk van de stad wil krijgen, raden we je aan om langer te blijven. Je kunt fantastisch shoppen, eindeloos cultuur snuiven en de prachtige kust is maar een kort ritje verwijderd.

Goed om te weten

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  Pound sterling (£)
 • Tijdzone
  UTC (00:00)
 • Landnummer
  +44
 • De beste periode voor een bezoek
  Van maart tot augustus is het lekker weer en zijn de dagen langer; dat is fijner sightseeën.

Other Sightseeing Options in Glasgow

Want to discover all there is to do in Glasgow? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Glasgow

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 4.525 beoordelingen

Don't know about other guides, but we were lucky being guided by Stacy; she knew all by heart, including backgrounds and details, and as such was a tremendously good expert to walk around with through Glasgow. Having studied history likely has added to this. She not only told the glorious stuff, but was also honest/critical on the 'darker' sides of Scotland's/Glasgow's history - which we very much appreciated and should be an example to other guides (all over the world). Last: she spoke very clear English, very understandable for foreigners like us and loud enough for the whole group to hear. And very last: good sense of humour.

Het is een hele leuke trip, en je ziet een hoop. maar omdat het zo'n uitgestrekt gebied is moet je veel rijden om ergens te komen, dat houd in dat je vaak ergens voor een korte tijd bent om iets te bekijken. tip voor de middag stop (Die maar een uur is) haal gewoon een broodje bij de Tesco ipv ergens te lunchen. dan kan je op je gemak nog even door een stadje lopen. wij zijn de trip begonnen in Glasgow en geëindigd in Edinburgh, dan krijg je een open trein ticket voor je terug reis naar Glasgow. Dat gaf ons de optie om nog te verblijven in Edinburgh en een paar dagen later terug te gaan naar Glasgow!

Our guide Alan was a great storyteller who knows a lot about the Scottisch (music) history! He's very humoristic. The scenery in the Highlands is amazing and absolute worthwhile to visit. I had only hoped for a few more extra stops, but because of the distance of this tour, that's hard to do in one day. The minivan was comfortable, but for me personally...a bit more legspace would have been appreciated. (5.7 feet) Nevertheless, a beautiful experience and a lovely day. Would certainly go again with Rabbies!

Leuke tour, fantastische gids Iain, vertelt veel over de historie en cultuur van de streek waar we op bezoek gaan, heel toegankelijk in de pauzes, door slechte weer (sneeuw) niet volop van de toer kunnen genieten, maar gids Iain deed goed zijn best om het gepast te compenseren met een andere bezienswaardigheid. Via de organisatie ook mooie korting op de toegangsprijzen van de bezienswaardigheden.

If I could rate higher, I definitely would! The bus was very comfortable and clean. Our driver/guide, Stevie, was super friendly and had a lot of fun facts and little jokes along the way, through the highlands. The route was beautiful and the stops were all great. I wish the tour lasted longer, so next time I will book one that covers a lot more and will last a few days! :)