Datums kiezen

Ontdek het beste van
Glencoe

Onze aanbevelingen voor Glencoe

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & de Schotse Hooglanden Tour

1. Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & de Schotse Hooglanden Tour

Of je nu op zoek bent naar het monster van Loch Ness of gewoon een mooie dagtrip vanuit Edinburgh wilt maken: ga naar de Hooglanden. Nadat je bent opgehaald, kun je heerlijk ontspannen in de bus en luisteren naar de vermakelijke toelichting van de gids. Bezoek Kilmahog voor een kennismaking (afhankelijk van het seizoen) met de beroemde Schotse Hooglanders (koeien) en een kopje koffie. Ga vervolgens de weg op naar Glencoe en geniet van een fotostop van 10 minuten voor het onvergetelijke uitzicht op de Hooglanden. Lunch in de omgeving van Fort William, waar je gids je kan adviseren over waar je kunt eten. Altijd al willen weten wat er onder de kilt verstopt zit? Neem dan deel aan een korte kilt-introductie.  Daarna word je naar Loch Ness gebracht. Pas je ervaring bij Loch Ness aan. Kies voor een bezoek aan het majestueuze Urquhart Castle en spring op een boot op zoek naar 'Nessie', zoals de plaatselijke bevolking het monster noemt. Of hang gewoon rond op de pier en drink een kopje koffie met een fantastisch uitzicht. Op weg naar huis heb je een korte snackpauze in Pitlochry, een prachtig dorp in het hart van het land, voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Highlands & Ben Nevis

2. Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Highlands & Ben Nevis

Je dag begint in Edinburgh. In een luxe touringcar met airconditioning (maximaal 57 zitplaatsen) ga je op weg naar de Hooglanden. Je rijdt langs Stirling Castle en je gids vertelt verhalen over William Wallace, Robert the Bruce en de bloedige veldslagen die in deze regio werden uitgevochten. Je eerste bestemming is Callander, een dorpje aan de voet van de Trossachs. Daarna rijd je verder door nationaal park Loch Lomond & The Trossachs. Je Schotse gids vertelt je over Rob Roy MacGregor, de beruchte Highlander. Treed in de voetsporen van James Bond ('Skyfall') en Harry Potter ('Harry Potter en de Gevangene van Azkaban') terwijl je door de prachtige Hooglandvallei van Glencoe reist. Luister naar het huiveringwekkende verhaal van het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692.Je rijdt door Fort William met op de achtergrond de Ben Nevis. Deze hoogste berg van de Britse Eilanden is wel 1.345 meter hoog. Aangekomen op de zuidoever van Loch Ness kun je in het charmante dorpje Fort Augustus genieten van een ontspannen lunch in een van de vele cafés, winkels of restaurants. Wandel langs de oevers van het Caledonisch Kanaal en ervaar Loch Ness tijdens een optionele boottocht van 1 uur. Probeer een glimp op te vangen van Nessie, het legendarische Monster van Loch Ness. Bewonder het indrukwekkende Commando Memorial bij Spean Bridge met adembenemend uitzicht op de Nevis Range.Je rijdt vervolgens nationaal park Cairngorms binnen, het decor van de serie 'Monarch of the Glen'. De tocht voert langs Loch Laggan en dan omhoog de Grampian Mountains in. Reis over de Pass of Drumochter, die de noordelijke en zuidelijke centrale hooglanden met elkaar verbindt. Beleef de grandeur van een bergpas die uitgesleten is door gletsjeractiviteit tijdens de verschillende ijstijden. Voordat je terugkeert naar het centrum van Edinburgh, pauzeer je nog kort in het prachtige Victoriaanse plaatsje Pitlochry. Je bent rond 20:30 uur terug in Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: Dagtocht Glenfinnan, Fort William en Glencoe

3. Vanuit Edinburgh: Dagtocht Glenfinnan, Fort William en Glencoe

Begin aan een dagtocht naar de schilderachtige Schotse Hooglanden tijdens een dagtocht vanuit Edinburgh. Bezoek Glenfinnan, Glencoe en Fort William en bewonder het landschap van Hollywood-films, waaronder de Harry Potter-serie. Verlaat de drukke straten van Edinburgh terwijl je met de bus langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden, zoals Edinburgh Castle, reist op weg naar de stad. Bewonder het landschap tijdens de reis noordwaarts naar de ruige Schotse Hooglanden, met een stop voor een drankje bij de toegangspoort tot de Hooglanden in Callander. Rijd door het ruige landschap naar Glencoe, waar Skyfall van James Bonds werd opgenomen. Bekijk de achtergrond van enkele scènes uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Pauzeer hier voor foto's en om meer te weten te komen over de geschiedenis van Glencoe, inclusief het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. Vanuit het sfeervolle Glencoe reist u verder langs de oevers van Loch Linnhe naar het hooglandstadje Fort William, dat aan de voet van de hoogste berg van Groot-Brittannië ligt: Ben Nevis. Stop hier om je benen te strekken en een vroege lunchpauze te houden. Ga vervolgens verder naar het prachtige Glenfinnan Viaduct, dat diende als de schilderachtige route van de Hogwarts Express in de Harry Potter-serie. Ontdek de setting voor het Toverschool Toernooi uit de film en het meer vanaf het terrein van Zweinstein. Bezoek het Glenfinnan Monument, dat een van de belangrijkste gebeurtenissen in de Schotse geschiedenis symboliseert; de Jacobitische opstand van 1745. Wanneer u vervolgens Glenfinnan verlaat, kunt u achterover leunen en ontspannen op uw reis naar Edinburgh, terwijl u onderweg stopt voor een drankje in het kleine dorpje Pitlochry.

Vanuit Edinburgh: 3-daagse rondreis door Isle of Skye en de Hooglanden

4. Vanuit Edinburgh: 3-daagse rondreis door Isle of Skye en de Hooglanden

Maak een 3-daagse tour door de Schotse Highlands en bezoek de hoogtepunten, waaronder Loch Ness en het eiland Skye. Leer over de geschiedenis van deze weelderige regio van je gids en breng twee nachten door in Inverness. Dag 1: Vanuit Edinburgh maak je een eerste korte rit naar het noorden en stop je bij de mysterieuze Kelpies. Het is het grootste openluchtkunstwerk van Schotland met mythische wezens uit de Schotse folklore waarover jouw chauffeur je alles zal vertellen. Dan vervolg je je reis en passeer je Stirling Castle. Raak geïnspireerd door de verhalen die jouw gids je vertelt over William Wallace en Robert I van Schotland. Je reist verder noordwaarts, het nationaal park van Loch Lomond en de Trossachs in. Onderweg kun je het landschap bewonderen terwijl jouw gids je vertelt over de geschiedenis van de clans van de Schotse Highlands. Ontdek het schitterende Glencoe, de beroemdste vallei in Schotland en kom meer te weten over haar tragische geschiedenis. Reis verder noordwaarts en stop bij de zuidelijke oevers van Loch Ness om foto's te maken van het beruchte monster van Loch Ness! Pauzeer ook om foto's te nemen van Urquhart Castle voor je in Inverness aankomt, de hoofdstad van de Schotse Highlands, waar je 2 nachten zult doorbrengen. Je kunt kiezen tussen een pension, hostel of hotel. Dag 2: Na het onbijt verlaat je Inverness en rij je over de Kessock Bridge naar Black Isle en bewondert daar het spectaculaire landschap van Achnasheen en Loch Carron. Eenmaal op het eiland Skye zul je noordwaarts gaan om de hoogtepunten van het eiland te verkennen, waaronder de Cuillin Hills, Trotternish Peninsula, Portree, Old Man Storr, Kilt Rock en het beroemde Quiraing. In de namiddag stop je voor foto's van het mooiste kasteel van Schotland, Eilean Donan Castle. Dit kasteel speelde een rol in vele beroemde films, zoals "Highlander" en "Made of Honor". Het is een echte must see!Een rit door een het schilderachtige Glen Shiel volgt, waarna je weer aankomt in Inverness voor je laatste nacht. 's Avonds bezoek je een lokale Schotse pub om wat Scotch whisky of bier te drinken en van een traditionele Schotse maaltijd te genieten, terwijl je luistert naar een optreden van een aantal lokale muzikanten. Dag 3: Bezoek de plek waar de slag om Culloden en de laatste Jakobitische Opstand plaatsvond. Reis vervolgens zuidwaarts en stop bij het Highland Folk Museum. Hier kun je het leven van de 17e eeuw meemaken. Zie de gebouwen, kleding, wapens en levensstijl van mensen die daar 300 jaar geleden leefden. Vervolgens rijd je door het indrukwekkende Cairngorm National Park. Je krijgt de kans om Schotse whisky te proeven voordat je het historische dorp Dunkeld aan de oevers van de machtige rivier de Tay bezoekt. Jouw reis terug naar Edinburgh voert je over de beroemde Forth Bridges. De verwachte aankomsttijd in Edinburgh is rond 18:30 uur.

Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden Tour met Lunch

5. Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden Tour met Lunch

Begin op een begeleide dagexcursie naar Loch Ness vanuit Edinburgh en verken de Schotse Hooglanden. Bekijk de hoogste berg van Groot-Brittannië, Ben Nevis, houd Nessie in de gaten tijdens een boottocht en geniet van een picknicklunch. Rijd vanuit Edinburgh naar het noorden en passeer de imposante wallen van Stirling Castle. Omzeil het Trossachs Rob Roy-land en steek de wildernis van Rannoch Moor over voordat je stopt bij de dramatische Glen Coe; het toneel van het beruchte bloedbad van 1692. Je reis voert je door Fort William. Passeer Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, voordat je de Great Glen binnengaat. Aankomst in het mooie Highland-dorp Fort Augustus aan de oevers van Loch Ness en geniet van een heerlijke picknick met vers gemaakte sandwiches, zandkoekjes en chips. Als u zin heeft in iets substantiëlers, zal uw gids u graag een aantal geweldige lokale cafés aanbevelen. Maak een optionele boottocht op het meer, maak een mooie wandeling of ontspan gewoon aan het Caledonisch Kanaal. Als u ervoor kiest om langs de wateren van Loch Ness te varen, is het echt een onvergetelijke ervaring. Uw boot is uitgerust met het nieuwste hi-tech kleuren-, sonar- en onderwaterbeeldvormingssysteem, waardoor u een fascinerend beeld krijgt van het onderwaterterrein en het leven. Misschien zie je Nessie zelfs! U kunt ook ontspannen met een kopje koffie of een biertje in de bar aan boord. Nadat je het beste van de Schotse Hooglanden hebt gezien, is het tijd om terug te gaan naar Edinburgh via het glinsterende Loch Laggan en de wilde en eenzame Drumochter Pass. Rijd zuidwaarts en kom Perthshire binnen, een land van bossen, rivieren en bergen. Bekijk de spectaculaire Forth Bridge voordat je rond 20:00 uur terugkeert in Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: Dagtocht naar Loch Ness, Glencoe en de Highlands

6. Vanuit Edinburgh: Dagtocht naar Loch Ness, Glencoe en de Highlands

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Schotland op deze dagtour die je meeneemt naar alle belangrijke plekken in Schotland. Bezoek de Highlands, het Cairngorms National Park, Loch Ness en nog veel meer. Je dag begint op de Royal Mile in Edinburgh, waar je wordt opgehaald om je dag vol avontuur te beginnen. Terwijl je op weg bent naar de Highlands, zie je de fantastische Forth Bridges. Je kunt heerlijke zelfgebakken gerechten proeven als je stopt in het mooie Highland stadje Pitlochry. Van daaruit rijd je verder door het Cairngorms National Park, waar je kunt genieten van prachtige landschappen te midden van de unieke wildernis van het National Park. Las een pauze in bij Loch Ness, dat over de hele wereld beroemd is om zijn schoonheid en mysterie. Vanaf hier heb je de kans om een 'monster spotting' cruise te maken, Urquhart Castle te bezoeken en zelf op zoek te gaan naar het beroemde monster. Bezoek vervolgens Glen Coe, een wondermooie plek vol geschiedenis. Als je bij de monding van de glen staat, voel je het verleden tot leven komen terwijl je gids je vertelt over het verschrikkelijke bloedbad van de Clan. Op weg naar huis kom je langs de prachtige stad Stirling, waar je het prachtige kasteel van een afstandje kunt bekijken en meer te weten kunt komen over de heldendaden van William Wallace, die zijn vastgelegd in de film Braveheart.

Glasgow: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met rondvaart

7. Glasgow: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met rondvaart

Je verlaat Glasgow en reist richting de Hooglanden langs de “bonnie, bonnie” oevers van Loch Lomond. Dit is het grootste meer van Schotland en ontleent zijn naam aan de berg Ben Lomond, aan de oostelijke oever. Je steekt de oude natuurlijke breuklijn over die door Schotland loopt en waagt je in de majestueuze Hooglanden waar het landschap dramatisch verandert. De vlakke vlaktes van de Laaglanden veranderen in glinsterende meren, ruige bergen en met bossen gevulde valleien. De verleidelijke schoonheid maakt het gemakkelijk om te vergeten dat dit ooit een slagveld was van de fel territoriale Highland-clans. Als u noordwaarts reist door Breadalbane (wat het 'Hoge Land van Schotland' betekent), klimt u richting Rannoch Moor. Deze 300 meter hoge vlakte is bedekt met heide, veenmoerassen en tientallen meren. Je zult genieten van het contrast met het spectaculaire berglandschap van Buachaille Etive Mor (wat 'de grote herder van Etive' betekent). Vervolgens daalt u af naar de beroemdste vallei van Schotland, Glencoe, waar u betoverd zult worden door de prachtige rotswanden en steile hellingen. Na Glencoe kom je in een diepe gletsjervallei, bekend als de Great Glen. Als u door de stad Fort William rijdt, reist u onder de hoogste berg van Groot-Brittannië, Ben Nevis, voordat u aankomt bij Fort Augustus aan de oever van Loch Ness. Fort Augustus beschikt over het Caledonisch Kanaal, een geweldige plek om te ontspannen en de boten voorbij te zien varen. Je stopt hier een uur, zodat je tijd hebt voor de lunch. Na uw lunch krijgt u de mogelijkheid om een vijfsterren Cruise Loch Ness-boottocht te maken vanuit Fort Augustus*. Als je het water op gaat, heb je de beste kans om het monster te spotten en de schoonheid van dit mysterieuze meer te bewonderen. Je verlaat het schilderachtige dorp en begint je reis terug richting Glagsow, maar maak je geen zorgen, er zijn onderweg veel mooie stops voor foto's en uitzichten, waaronder het rustige stadje Pitlochry. Je vervolgt je reis zuidwaarts door de bossen van Perthshire voordat je uiteindelijk in de avond Glasgow bereikt. *De boottocht op Loch Ness is weersafhankelijk en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden geannuleerd. *Deze tour is enigszins veranderd ten opzichte van voorgaande jaren, we reizen niet langer over Loch Ness of bezoeken Inverness.

Vanuit Glasgow: Tour door Oban, Glencoe, Highland Lochs & Kastelen

8. Vanuit Glasgow: Tour door Oban, Glencoe, Highland Lochs & Kastelen

Vertrekkend vanuit Glasgow reist u in noordwestelijke richting langs de oevers van Loch Lomond. Hier steekt u de Highland Boundary Fault Line over, waar het landschap snel en dramatisch verandert: de vlakke, vruchtbare vlaktes van de Lowlands maken plaats voor glinsterende meren, ruige bergtoppen en met bossen gevulde valleien. Je vergeet gemakkelijk dat dit ooit werd gezien als een gevaarlijke grens waar om werd gevochten door de fel territoriale Highland-clans zoals de MacGregors, beroemd gemaakt door de volksheld Rob Roy MacGregor. Vervolgens maakt u een ontspannen rit over de bergpas 'Rest and Be Thankful'. Het kreeg zijn naam in 1753 door de vermoeide soldaten die net klaar waren met de aanleg van de oude militaire weg door Glen Croe (niet te verwarren met Glencoe, die je later op de dag zult bezoeken). Vanaf hier reist u door de steile bergen, bekend als de Arrochar-Alpen, naar het pittoreske havenstadje Inveraray aan de oevers van Loch Fyne, de thuisbasis van de hertog van Argyll, hoofd van de Campbell-clan. De stad is een klassiek 18e-eeuws gepland dorp met zijn rechte brede straten en statige Georgische huizen, ontworpen door Robert Adam, beroemd om zijn architectuur in de New Town van Edinburgh. Vanaf hier rijdt u langs de oever van het langste meer van Schotland, Loch Awe, waar u stopt om foto's te maken van Kilchurn Castle, een prachtige ruïne midden in Loch Awe en het voormalige huis van de Campbells of Breadalbane. Je gaat dan verder naar de havenstad Oban, de toegangspoort tot de eilanden, voor een lunch naar keuze. Na de lunch reist u vervolgens noordwaarts langs de westkust rond Appin, langs het onneembare Castle Stalker, en de beroemdste vallei van Schotland in, Glencoe. Verbluffend mooi, met zijn dramatische rotswanden en steile hellingen, is Glencoe berucht als de plaats van het bloedbad in Glencoe in 1692. Op bevel van koning William slachtten Schotse soldaten onder leiding van kapitein Robert Campbell 38 mannen, vrouwen en kinderen van de Macdonald af. clan. Dit was vooral schokkend omdat de soldaten al twee weken bij de inwoners van Glencoe woonden en hen in hun eigen huizen vermoordden. Niemand werd ooit voor deze misdaad gestraft, aangezien de koning zelf het bevel had ondertekend, maar de Hooglanden zouden nooit meer hetzelfde zijn. Als u naar het zuiden reist, passeert u de majestueuze top van Buachaille Etive Mor (wat 'de grote herder van Etive' betekent), daalt u af naar de wilde verlatenheid van Rannoch Moor. Op een hoogte van meer dan 300 meter, bedekt met heide en veengebieden en bezaaid met tientallen meren, is het een uniek landschap. Vanaf hier reist u door Glen Falloch en rijdt u vervolgens zuidwaarts richting Loch Lomond. Dit is het grootste meer van Schotland en ontleent zijn naam aan de berg Ben Lomond aan de oostelijke oever. Vanaf hier keert u terug naar Glasgow.

Vanuit Edinburgh: Dagtocht Loch Ness, Glenoce & The Highlands

9. Vanuit Edinburgh: Dagtocht Loch Ness, Glenoce & The Highlands

Nadat je in het centrum van Edinburgh bent opgehaald, ga je richting Stirling, waar je glimpen opvangt van Stirling Castle en het Wallace Monument. Je bezoekt Callander en stop foor een koffie in deze bruisende stad die bekend staat als de poort naar de Highlands. Ga vervolgens noordwaarts via Rannoch Moor en bereik de duistere Pass of Glencoe. Stop voor de lunch vlakbij Fort William en volg het the Caledonian Canal de Great Glen op richting Loch Ness. Hier heb je wat vrije tijd voor een optionele cruise op het Loch, of om te ontspannen in een van de bars of restaurants in het rustige dorp, of op de pier.  Na Loch Ness ga je in zuidoostelijke richting en geniet je van geweldige uitzichten op Loch Laggan. Onderweg naar huis maak je nog een stop in Pitlochry, een prachtig Victoriaans kuuroord. Vervolgens ga je zuidwaarts door Fife en steek je de Forth naast de geweldige Forth Bridge over, waarna je weer naar Edinburgh terugkeert.

Vanuit Inverness: Dagtrip naar Isle of Skye

10. Vanuit Inverness: Dagtrip naar Isle of Skye

Vertrek uit Inverness en reis via Loch Ness naar het eiland Skye. Loch Ness is qua volume het grootste Loch op de Britse eilanden, en ook een van de diepste. Wereldwijd beroemd om zijn ongrijpbare monster, herbergt het een van de meest iconische kastelen van Schotland: Urquhart Castle. Bezoek de Fairy Pools. Loop het pad dat je naar de poelen brengt en geniet van een duik met de feeën. Stop vervolgens bij de Talisker Single Malt Scotch-distilleerderij in Carbost. Je gaat door het bezoekerscentrum (niet tijdens de rondleiding) en proeft, indien beschikbaar, een van de fijne whisky's die hier worden geproduceerd. Vervolg uw reis naar het eiland Skye en bezoek het kleine dorpje Portree voor een middagpauze. Portree is een klein havendorp en de hoofdstad van Skye. Voordat je terugreist naar Inverness, kun je genieten van het uitzicht op het machtige Eilean Donan Castle, dat op zijn eigen eiland ligt, en is een van de meest gefotografeerde kastelen van Schotland. Vervolg uw reis naar Inverness, waar uw tour eindigt.

Alle activiteiten

95 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Glencoe

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Glencoe?

Andere activiteiten in Glencoe

Wil je alle activiteiten in Glencoe bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Glencoe

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 13.757 beoordelingen

een buitengewone ervaring, een ongelooflijke gids die ons een onvergetelijk moment bezorgde. het blijft de beste dag van onze reis, interessante verhalen, prachtige muziek, ongelooflijke landschappen en een onvergetelijke sfeer. nogmaals bedankt aan Bryan, dikke kusjes van de 2 Fransen (ja, ja).

Geweldige dag met onze gids Locky (niet zeker of dat de juiste spelling is...). Een dag om een stukje geschiedenis van Schotland te ontdekken, maar vooral om te genieten van de prachtige landschappen! Ik raad ten zeerste aan !

Geweldige excursie in de Hooglanden. Gedurende de hele route vertelden onze gidsen ons over de geschiedenis van Schotland en grappige en originele anekdotes. Ik raad ten zeerste aan.

Reis was geweldig! Onze gids Michael was grappig en informatief en hield de dag erg vermakelijk. Was de perfecte manier om kennis te maken met de Schotse Hooglanden.

De Highland-landschappen zijn echt magisch! Onze chauffeur en gids Scotti was FA NTA STIC! Hij maakte onze dag echt goed met zijn gids en verhalen!