Belevingen in
Glencoe

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Glencoe: De beste dingen die je niet wil missen

Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

1. Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

Of je nu op zoek bent naar het monster van Loch Ness of gewoon een mooie dagtrip vanuit Edinburgh wilt maken: ga naar de Hooglanden.  Ontspan nadat je bent opgehaald in de bus van je groep en luister naar de vermakelijke toelichting van de gids. Bezoek Kilmahog voor een kennismaking met de beroemde Schotse Hooglanders (koeien) en een kopje koffie. Ontdek wat een 'hairy coo' werkelijk is. Ga vervolgens de weg op naar Glencoe en geniet van een fotostop van 10 minuten voor het onvergetelijke uitzicht op de Hooglanden. De lunch is dan in Fort William, waar je gids je kan adviseren over waar je het beste kunt eten. Altijd al willen weten wat er onder de kilt verstopt zit? Neem dan deel aan een korte kilt-introductie.  Daarna word je naar Loch Ness gebracht. Je kunt je beleving bij Loch Ness zelf aanpassen. Bezoek het majestueuze Urquhart Castle en spring op een boot op zoek naar Nessie, zoals de lokale bevolking het monster noemt. Of hang gewoon rond op de pier en drink een kopje koffie met een fantastisch uitzicht. Op weg naar huis heb je een korte snackpauze in Pitlochry, een prachtig dorp in het hart van het land, voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe & Highlands, kleine groep

2. Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe & Highlands, kleine groep

Vertrek om 08.00 uur vanuit Glasgow en rijd richting de noordelijke Highlands langs de 'bonnie, bonnie' oevers van Loch Lomond. Over de geologische breuklijn die door Schotland loopt rij je de indrukwekkende Highlands binnen, waar het landschap een dramatische verandering ondergaat — Van de platte, vruchtbare grond van de Lowlands kom je in een wereld van glanzende lochs, ruwe bergtoppen en groene glens. Je reist in noordelijke richting door Breadalbane, ofwel 'het Schotse Hoogland' en klimt richting de wilde eenzaamheid van Rannoch Moor voordat je afdaalt in de meest beroemde vallei van Schotland, Glencoe. Glencoe is berucht als locatie van de Glencoe Massacre in 1692. Na Glencoe bereik je de Great Glen, een diepe gletsjervallei op een geologische breuk. Door het stadje Fort William heen rijd je langs de hoogste berg van Schotland, Ben Nevis. Vervolgens arriveer je bij Fort Augustus aan de zuidoever van Loch Ness. Het Loch is beroemd om het mysterieuze monster van Loch Ness, Nessie. Fort Augustus is ook op zichzelf een mooi stadje, het Caledonian Canal dat er doorheen loopt, verbindt de lochs van Great Glen en maakt Fort Augustus een prachtige plek om ontspannen naar de voorbij varende bootjes te kijken. De perfecte plek om te lunchen voordat je in noordelijke richting verder reist. Je hebt de mogelijkheid om het eeuwenoude Uquhart Castle te bezoeken terwijl je een 5-sterrencruise maakt op het loch. Na Loch Ness ga je verder door Inverness, om vervolgens in zuidelijke richting door de bergen van het Cairngorms National Park te rijden. Je rijdt over de Drumochter Pass, 460 meter boven zeeniveau, en langs het 13de-eeuwse Blair Castle, de woning van de Duke of Atholl. De volgende stop is het Highlanddorp Pitlochry, dat is opgebloeid door Victoriaans toerisme en tegen de bergen van Highland Perthshire aanligt. Je wordt per topklasse Mercedes-minibussen vervoerd voor een persoonlijkere service.

Vanuit Edinburgh: Glenfinnan, Glencoe & Schotse Hooglanden

3. Vanuit Edinburgh: Glenfinnan, Glencoe & Schotse Hooglanden

Vertrek uit Edinburgh en reis naar het noordwesten, met een stop voor koffie en versnaperingen in een klein dorpje in de Hooglanden. Verder reizend bereik je Glencoe, bij velen bekend als de plaats van het bloedbad van de MacDonald clan in 1692. Maak foto's van dit prachtige gebied terwijl je meer te weten komt over zijn turbulente verleden. Na Glencoe reis je verder noordwaarts naar Fort William. Stop voor een verfrissing en misschien een hapje voordat je de Road to the Isles afreist. Leer meer over de geschiedenis van het gebied als je Mallaig nadert, waar je de tijd zult doorbrengen met het genieten van de lunch en het uitzicht op zee. Vanuit Mallaig, reis je oostwaarts naar de belangrijkste attractie, Glenfinnan. Kom precies op tijd om de Jacobite Steam Train (ook bekend als de Zweinsteinexpress in de Harry Potter-films) over de brug te zien rijden. Niet alleen kun je genieten van dit iconische uitzicht, maar de plek is ook bekend als decor voor veel Harry Potter-scènes, waaronder Loch Shiel. Vanaf Glenfinnan reis je zuidwaarts en stopt je voor een verfrissing in het kleine dorpje Pitlochry, voordat je terugkeert naar Edinburgh, waar jouw tocht eindigt.

Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Highlands & Ben Nevis

4. Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Highlands & Ben Nevis

Stap in een luxe bus met airconditioning (32-34 zitplaatsen) en begin aan je uitstap. Je vertrekt uit Edinburgh en gaat eerst naar het Stirling Castle. Je hoort verhalen van je gids over William Wallace en Robert the Bruce en de bloedige veldslagen die op deze landen werden uitgevochten. Je komt aan bij de Deanston Whiskey Distillery, de eerste halte van de excursie. Eenmaal aangekomen kun je als je dat wil een optionele proeverij bij de actieve whiskydistilleerderij doen. Als whiskey niet jouw ding is, sla dan deze rondleiding over en geniet van een ontbijt of koffie in het distilleerderijcafé The Coffee Bothy. Vervolgens rijd je door Loch Lomond en nationaal park Trossachs. Je Schotse gids vertelt je het verhaal van Rob Roy MacGregor, de beroemdste (of beruchtste) Hooglander die ooit geleefd heeft. Treed in de voetsporen van James Bond ('Skyfall') en Harry Potter ('Harry Potter en de Gevangene van Azkaban') terwijl je door de prachtige Hooglandvallei van Glencoe reist. Leer het gruwelijke verhaal kennen over de slachting van de MacDonald-clan in 1692. Reis door Fort William, de thuisbasis van Ben Nevis, met 1.343 meter de hoogste berg van de Britse eilanden. Je komt aan bij het charmante dorpje Fort Augustus op de zuidoever van Loch Ness. Hier vind je allerlei cafés, winkeltjes en restaurants om lekker te lunchen. Maak een wandeling langs de oever van het Caledonian Canal. Beleef daarna de grootsheid van Loch Ness op een ontspannende boottocht van 1 uur. Kijk of je een glimp kunt opvangen van 'Nessie', het legendarische monster van Loch Ness. Bewonder het indrukwekkende Commando Memorial bij Spean Bridge met adembenemend uitzicht op de Nevis Range. Betreed het mooie nationale park Cairngorms en ontdek het land van de 'Monarch of the Glen'. Je rijdt langs Loch Laggan voordat de wegen omhoog gaan naar de Grampianbergen. Reis door de Pass of Drumochter, die de noordelijke en zuidelijke Centrale Hooglanden met elkaar verbindt. Beleef de grandeur en de dramatiek van een bergpas die uitgesleten is door gletsjeractiviteit tijdens de verschillende ijstijden. Uiteindelijk pauzeer je kort in het mooiste Victoriaanse plaatsje Pitlochry voordat je weer teruggaat naar het centrum van Edinburgh, waar je rond 20:30 uur aankomt.

Vanuit Edinburgh: 3 dagen Isle of Skye met overnachtingen

5. Vanuit Edinburgh: 3 dagen Isle of Skye met overnachtingen

Beleef meer dan drie dagen het adembenemende landschap van de Schotse hooglanden en de romantiek van het Isle of Skye in een kleine groep met maximale persoonlijke service. Kies je accommodatie naar eigen budget en ontvang een Rabbies kortingskaart waarmee je kortingen krijgt in plaatselijke restaurants en winkels. Dag 1: Vertrek om 08:30 uur vanaf Edinburgh in een luxueuze minibus om naar het westen, voorbij het paleis van Linlithgow, de geboorteplaats van Mary, koningin der Schotten. Ga verder richting Stirling met zijn imposante burcht en uitzicht op het Wallace-monument. Ga voorbij het Kasteel Doune, de filmlocatie voor scenes uit de beroemde Monthy Python film „Holy Grail“, voordat de hooglanden je met een verfrissing begroeten. Tijdens de rit door de hooglanden zie je Loch Luibnaig, Loch Earn, Crianlarich en Tyndrum en stop je voor de lunch onderweg. Rijd naar het noorden door Glencoe, de locatie van het grote bloedbad van de Clan Macdonald in 1692. Ga verder naar Fort William en tot Commando Memorial in de buurt van Spean Bridge met een geweldig uitzicht op de Ben Nevis. Rij daarna langs „de weg naar de eilanden“ door het prachtige gebied van de 5 Zusters van Kintail, de bergketen die de pas naar Isle of Skye omzoomt. Je stopt en bezoekt het beroemde kasteel Eilean Donan uit de film „Highlander“ dat aan de plek staat waar drie meren samenkomen als bescherming voor de Vikingovervallen. Nadat je de brug naar Skye bent overgestroken, rij je in de richting van Portree, waar je bij je accomodatie wordt afgezet. Vul de avond naar eigen smaak in en verken de Gaelische bezienswaardigheden en de haven. Dag 2: Je brengt de dag door op Skye met een flexibel dagaanbod. Er zijn, afhankelijk van het weer en de dynamiek van de groep, talloze mogelijkheden. De chauffeur/gids kent het gebied goed en probeert ervoor te zorgen dat iedereen in de groep een leuke dag beleeft. Je kunt bijvoorbeeld in het noorden het schiereiland met de indrukwekkende Quiraing bergpas bezoeken en enkele van Skye's bijzondere geologische landschapskenmerken leren kennen. Als alternatief kun je de Kilt Rock bekijken, een gebied uit basaltzuilen die aan de vouwen van een kilt doen denken. Geniet van de magische waterval die zich over afzettingen in de zee laat vallen. Na een korte middagpauze rij je verder en verken je het dramatische eilandlandschap. Wanneer je richting het westen rijdt, kom je bij het slot Dunvegan, het voorouderlijke huis van de MacLeod-Clans of geniet van het spectaculaire uitzicht op Nest Point, het meest westelijke puntje van Skye. Keer in de vroege avond terug bij je onderkomen in Portree en vul het avondeten en de avond naar eigen wens in. Dag 3: De chauffeur haalt je op van je accommodatie en je rijdt naar het zuiden door de bergrug van de Cuillin-Hills terug naar het vasteland met een geweldig uitzicht op Loch Duich en de 5 Zusters van Kintail. Je rijdt verder naar Loch Ness voor de Lunch. Kijk uit naar „Nessie“, het geheime monster dat vele bezoekers sinds de jaren 50 verbluft. In zuidelijke richting kom je dan door de Grampian bergen, langs Loch Laggan, ook bekend als filmlocatie voor de miniserie „Monarch of the Glen“ voordat je voorbij Dalwhinnie rijdt met de meest hooggelegen whiskystokerij van Schotland. Bij een pauze fris je jezelf op in Blair Castle voordat je over Perth en door de indrukwekkende Forth Road Bridge terug naar Edinburgh rijdt.

Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden met lunch

6. Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden met lunch

Ga vanaf Edinburgh in noordelijke richting en kom langs de imposante vestingmuren van Stirling Castle. Rijd langs de rand van de Trossachs Rob Roy Country en steek de wildernis van Rannoch Moor over om uiteindelijk bij het dramatische Glencoe uit te komen, waar in 1692 de beruchte slachtpartij plaatsvond.  Op je reis kom je ook door Fort William. Zie de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, en betreed vervolgens de Great Glen. Kom aan bij het mooie hooglanddorp Fort Augustus aan de oever van Loch Ness en geniet van een heerlijke picknick met versbereide sandwiches, vers fruit, shortbread en Schots mineraalwater. Als je behoefte hebt aan een zwaardere maaltijd raadt je gids je graag wat goede lokale café's aan.  Geniet van een optionele boottocht over het meer, maak een wandeling door het schilderachtige landschap of ontspan simpelweg bij het Caledonisch Kanaal. Voor wie voor de boottocht kiest; varen over Loch Ness is werkelijk een onvergetelijke ervaring. Je boot is uitgerust met de nieuwste kleur- en geluidstechnologie, en een innovatief systeem waarmee de onderwaterwereld gesimuleerd wordt en je een fascinerend inkijkje in het terrein en het leven onder de oppervlakte geeft. Misschien vang je zelfs wel een glimp van Nessie op! Je kunt ook ontspannen met een kop koffie of een biertje in de bar aan boord. Nu je de hoogtepunten van de hooglanden gezien hebt is het tijd om terug te keren naar Edinburgh via het glinsterende Loch Laggan en de wilde en eenzame Drumochter Pass. Ga in zuidelijke richting en betreed Perthshire, een gebied vol bossen, rivieren en bergen. Zie de imposante Forth Bridge en kom rond 20:00 uur weer aan in Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: dagtrip Loch Ness en Highlands

7. Vanuit Edinburgh: dagtrip Loch Ness en Highlands

Verken de schoonheid van de Schotse Highlands tijdens een schilderachtige rondrit van 12 uur in een comfortabele bus. Na te zijn opgehaald uit het centrum van Edinburgh zul je onderweg naar Stirling een glimp van het kasteel en het Wallace Monument opvangen. Ga verder naar Callander, pauzeer voor een kopje koffie en krijg de kans om 'Hamish the Hairy Coo' te ontmoeten. Ga richting het noorden naar de Highlands over Rannoch Moor, totdat je de donkere, sombere Pass of Glencoe bereikt, waar je tijdens een pauze meer te weten komt over het huiveringwekkende verhaal van het beruchte bloedbad in 1692. Na Loch Leven bij Ballachulish te zijn overgestoken heb je de tijd om te lunchen in de omgeving van het dorp Fort William, waarna je de route van de Caledonian Canal over de Great Glen volgt naar Fort Augustus aan Loch Ness. Hier kun je er voor kiezen om een rondvaart van ongeveer 1 uur over het meer te maken, of om te ontspannen in het rustige dorp aan de oever van het meer. Na je bezoek aan Loch Ness ga je verder in zuidoostelijke richting, waarbij je kunt genieten van het geweldig uitzicht over Loch Laggan. Werp een blik op het imposante Blair Castle, waar de hertogen van Atholl al meer dan 700 jaar wonen, voordat je pauzeert in het pittoreske Pitlochry, een prachtige victoriaanse vakantiebestemming. Rijd daarna in zuidelijke richting verder door het Kingdom of Fife, langs Perth en over de Forth Road Bridge, naast de prachtige Forth Bridge, waarna je weer in Edinburgh arriveert.

Edinburgh: 3 dagen Isle of Skye, Highlands & Loch Ness

8. Edinburgh: 3 dagen Isle of Skye, Highlands & Loch Ness

Dag 1 Vanuit Edinburgh ga je naar het westen waar je eerste halte is bij het pittoreske beschermde dorp Luss, aan de oevers van ‘Bonny, Bonny’ van Loch Lomond. Als je via Tyndrum naar het noorden reist, passeer je de sfeervolle  Rannoch Moor  voordat de tijd neemt om te wandelen en de indrukwekkende Glencoe-vallei te bewonderen, de plaats van het bloedbad van de  MacDonald Clan in 1692. Na de lunch in  Fort William , maak je foto's op de hoogste berg van Groot-Brittannië,  Ben Nevis, en stop je vervolgens om  Glen Garry  en de prachtige  Five Sisters of Kintail -bergketen te bewonderen. Je eerste dag eindigt in het charmante dorpje  Portree, op de  Isle of Skye. Dag 2 Na het ontbijt vertrek je uit Portree voor een volledige dag touren - opties omvatten  Dunvegan Castle of een reis naar Uig en een bezoek aan het graf van  Flora MacDonald  en de unieke  Black Houses, oude woningen van de Schotse Hooglanders. Andere opties zijn het bekijken van  Duntulum Castle, het kijken naar een adembenemend uitzicht op  Kilt Rockor , of misschien een verkwikkende wandeling bij de  Lealt Falls. De dag zal eindigen met de mogelijkheid om de  Old Man of Storr te bewonderen, voordat je terugkeert naar Portree. Dag 3 Je begint je laatste dag via het veel bewonderde  Eilean Donan Castle, achtergrond voor de film,  ‘Highlander’; (interieur gesloten in de winter) ga dan naar het mooie dorp  Fort Augustus  voor lunch en uitzicht op  Loch Ness. Dan ga je verder naar het zuiden over  Laggan  en de  Grampian -bergen  met de laatste halte, voor verfrissingen, in de Victoriaanse badplaats  Pitlochry, voordat je terugkeert naar Edinburgh, waar de activiteut eindigt.

Van Edinburgh: Hogwarts Express en Schotse Hooglanden Tour

9. Van Edinburgh: Hogwarts Express en Schotse Hooglanden Tour

Kom meer te weten over Schotlands connecties met Harry Potter tijdens een tour door de Hooglanden. Verlaat de stad met de bus en reis naar het noorden, langs de prachtige Forth Bridge, het Kingdom of Fife en Perth. Bewonder het Glenfinnan-viaduct tijdens een prachtige rit langs de westkust. Vervolgens reis je over de iconische bogen van Mallaig met de Jacobite Steam Train, ook wel bekend als de Hogwarts Express. Nadat je een van 's werelds mooiste spoorlijnen hebt ervaren, ga je naar Glencoe. Bekijk de dramatische landschappen die als achtergrond werden gebruikt voor een aantal geliefde scènes in de Harry Potter-films. Ga verder door de uitgestrekte wildernis van Rannoch Moor en luister naar verhalen uit het verleden van Schotland. Spring terug op de bus om terug te keren naar Edinburgh en kom laat in de avond terug in de stad.

Vanuit Glasgow: Oban, Glencoe, Highland Lochs en kastelen

10. Vanuit Glasgow: Oban, Glencoe, Highland Lochs en kastelen

Verken de adembenemende lochs en kastelen van de westelijke hooglanden tijdens deze rondleiding met een kleine groep vanuit Glasgow. Je bewondert de indrukwekkende ruïnes van Kilchurn aan Loch Awe, het bruisende havenstadje Oban aan de westkust en de prachtige schoonheid van Glencoe. Je verlaat Glasgow om 08:30 uur en reist door het prachtige Glen Fruin, parallel aan Loch Long. Hierna doorkruis je de grens met de hooglanden, waar de natuur snel verandert: de vlaktes van de laaglanden maken plaats voor glinsterende lochs, ruige bergtoppen en donkere bossen. Je rijdt verder over de bergpas Rest and Be Thankful voor je naar de Arrochar Alps gaat. Je arriveert vervolgens in het pittoreske havenstadje Inveraray aan de oevers van Loch Fyne. Hierna rij je langs de oevers van het grootste loch van Schotland, Loch Awe, waar je de tijd neem om foto's te maken van het kasteel Kilchurn, een prachtige ruïne in het midden van Loch Awe en de voormalige woning van de Campbells van Beadalbane. Je vervolgt je reis naar de havenstad Oban, doorgang naar de eilanden, waar je kunt lunchen. Na de lunch reis je verder naar het noorden, langs de kust naar Appin. Je rijdt langs het indrukwekkende kasteel Stalker en richting de beroemde vallei van Schotland, Glencoe. Dit is het grootste loch van Schotland en is vernoemd naar de berg Ben Lomond. De laatste halte van de dag is Luss, een dorpje uit de 18e eeuw met oude arbeidershuisjes die speciaal zijn gebouwd voor de werknemers van het landgoed.

Veelgestelde vragen over Glencoe

Sitemap Glencoe

Wil je alle activiteiten in Glencoe ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Glencoe

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 8.976 beoordelingen

Echt een aanrader, We hadden een super leuke gids . Die ook nog eens vele leuke fijten en weetjes wist te vertellen. Ik had alleen wat meer verwacht dat we wat meer tijd hadden om bij het kasteeltje bij loch ness te kunnen rond lopen. Nu konden we vanaf een parkeerplaats naar beneden kijken. En dat was het..ook het haventje viel tegen.

Erg mooie dagtour. Veel reizen maar dan zie je ook wat! Mooie landschappen, historische sites, Loch ness en kasteel. Leuke gids die af en toe zelf een Schots liedje zorg en erg veel wist te vertellen. Ook de buschauffeur vertelde veel interessante wetenswaardigheden. Comfortabele bus.

Goed georganiseerd. John, king of the north, maakte de tocht onvergetelijk. John, chauffeur, gids, weet alles. doorspekt met Schotsr humor hield hij de aandacht vast. De tocht was een lange zit maar een must voor iedereen die naar Schotland gaat.

Erg leuke tour voor jong en oud, je krijgt een goeie indruk van de Highlands. Het lijkt een lange dag maar deze vliegt voorbij, ook veel extra informatie over Schotland door de jaren heen.

Paul E. and Adam took great care of us with a tour filled with beautiful spots, informative Scottish history and of course Paul's friendly and goofy personality!