Ontdek het beste van
Goðafoss

Goðafoss: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Van Akureyri: Myvatn-meer, kraters en watervaltour

Van Akureyri: Myvatn-meer, kraters en watervaltour

Tijdens onze Myvatn Lake, Craters & Waterfall Tour vanuit Akureyri zullen we de hoogtepunten van deze magische regio en zijn unieke landschap verkennen. Deze regio heeft in de loop van de millennia intense vulkanische activiteit ervaren en dit heeft het landschap op fascinerende manieren gevormd en beïnvloed. We stoppen bij het water van Góðafoss, waar het water in een halve cirkel van 30 meter breed valt. Het contrast tussen de schuimende boze watervallen en het zwarte vulkanische gesteente is echt opvallend om te zien. Góðafoss, of watervallen van de goden, symboliseert de overgang van het aanbidden van de heidense goden naar het volgen van het christendom. We verkennen de opmerkelijke pseudo-kraters die aan het Mývatn-meer grenzen. Deze talrijke met gras begroeide heuveltjes zijn niet zoals ze op vulkanische kraters lijken. Geen lava spuwde of stroomde voor hen. Ze werden eerder gevormd toen lava in de wetlands stroomde die aan de rand van het meer grensden. De ontmoeting van kokend magma en het water van het meer resulteerde hier in een stoomexplosie in de grond, waardoor ze hun kratervorm kregen. We genieten van een wandeling door de lavavelden van Dimmuborgir en bewonderen de aparte en vreemde formaties van lavasteen. In IJsland is het gebruikelijk dat kinderen trolachtige vormen in lavasteen zien. Námaskarð is een dor landschap getekend door kokend geothermisch water met modderpoelen. Ervaar de sterke geur van zwavel die hier in de lucht hangt, maar blijf wel op de gemarkeerde wandelpaden. Na deze prachtige dag Mývatn te hebben verkend, keren we terug naar Akureyri en zetten we je af op dezelfde plek waar je de tour in de ochtend begon. We zijn ervan overtuigd dat u van uw dag bij ons zult hebben genoten en geweldige herinneringen aan IJsland met u mee zult nemen.

Goðafoss-watervaltour vanuit de haven van Akureyri

Goðafoss-watervaltour vanuit de haven van Akureyri

Ga mee op een ontzagwekkende rondvaart van de haven van Akureyri naar de majestueuze Goðafoss waterval, op maat gemaakt voor passagiers van cruiseschepen die op zoek zijn naar een 2 uur en 30 minuten durend avontuur door de noordelijke wonderen van IJsland. Tijdens deze begeleide excursie kunt u in uw eigen tempo op ontdekkingstocht terwijl u geniet van informatief lees- en audiomateriaal in het Engels, Duits, Frans en Spaans. Je reis begint wanneer je van boord gaat van je cruiseschip en aan boord gaat van een ruime en comfortabele bus die klaar staat om je mee te nemen op een onvergetelijke ervaring. Het hoogtepunt van de tour is de adembenemende Goðafoss waterval, vaak de "Waterval van de Goden" genoemd. Bewonder de krachtige waterval en de weelderige groene omgeving, terwijl je meer te weten komt over de legendes uit het Vikingtijdperk die deze plek een culturele betekenis geven. Als je rondvaart ten einde loopt, zorgen we ervoor dat je weer veilig in de haven van Akureyri Cruise Ship aankomt, zodat je ruim de tijd hebt om weer aan te monsteren op je cruiseschip voor vertrek. We kunnen je ook afzetten bij de Forest Lagoon, de botanische tuinen van Akureyri en het stadscentrum van Akureyri, voor het geval je wilt genieten van je vrije tijd voor het vertrek van het schip. Deze liggen allemaal op loopafstand van de haven van het cruiseschip. Forest Lagoon biedt gratis vervoer terug naar de haven van Akureyri.

Van Akureyri: begeleide dagtocht met Diamond Circle met lunch

Van Akureyri: begeleide dagtocht met Diamond Circle met lunch

Verken de topattracties van de natuur langs de Diamond Circle Route van IJsland tijdens een begeleide dagtrip vanuit Akureyri. Bekijk de watervallen bij Dettifoss, bezoek het charmante kustplaatsje Húsavík en nog veel meer. Stap aan boord van een comfortabele bus met airconditioning bij de terminal voor cruiseschepen in Akureyri en maak je klaar voor een hele dag sightseeing. Je eerste stop, de Goðafoss-waterval. Bewonder de krachtige watervallen en kijk hoe het water vanaf een hoogte van 12 meter naar beneden stort. Haal het meeste uit de wandelpaden hier en geniet van het uitzicht op de watervallen vanuit verschillende uitkijkpunten. Ga vervolgens naar de Ásbyrgi-kloof, een hoefijzervormige vallei omgeven door verticale kliffen, voordat je naar de Dettifoss-waterval gaat, qua volume de op één na grootste waterval van IJsland. Neem een pauze van de dramatische landschappen van IJsland met een bezoek aan het idyllische dorpje Húsavík en bekijk de stadskerk. Gelegen in het hart van het dorp, wordt deze kleine houten kerk beschouwd als een van de mooiste van het land. Stap terug aan boord van je bus en ga naar het uitzichtpunt van de Tjörnes-klif net ten noorden van Húsavík om te genieten van een fantastisch panoramisch uitzicht op de zee en de Öxarfjörður-fjord. Ga vanaf hier naar het warmwaterbrongebied van Námaskarð om meer te weten te komen over de oude vulkaanuitbarstingen van het land en de impact van aanhoudende geothermische activiteit uit de eerste hand te zien. Beëindig je tour op een hoogtepunt terwijl je langs het iconische Mývatn-meer komt, beroemd om zijn schoonheid en het vreemde omringende landschap, op de terugweg naar de cruiseschipterminal, waar je IJslandse avontuur tot een einde komt.

Akureyri: natuurbaden van Mývatn en rondleiding Goðafoss-waterval

Akureyri: natuurbaden van Mývatn en rondleiding Goðafoss-waterval

Tijdens deze prachtige 6 uur durende tour vanuit Akureyri bezoek je een aantal van de hoogtepunten van Noord-IJsland en geniet je van de typische IJslandse ervaring door buiten te weken in het natuurlijke verwarmde water van een geothermische warmwaterbron. Je rondvaart begint bij de terminal van het cruiseschip in Akureyri. Ons tourschema is afgestemd op je aanlegtijden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je te laat terug bent bij de kade. We verzorgen ook lunchpakketten zodat we meer tijd kunnen besteden aan sightseeing. Je kunt kiezen uit een kip- of veganistisch lunchpakket. Vertel dit gewoon aan je gids aan het begin van de rondleiding. De eerste stop van de dag is naar de schilderachtige omgeving van de Góðdafoss waterval. De waterval is kronkeliger dan hij hoog is en heeft een halve maanvorm. Góðafoss is opmerkelijk vanwege een symbolische rol in de IJslandse geschiedenis, toen een plaatselijke hoofdman zijn heidense beelden in de waterval gooide, wat het moment voorstelde waarop de IJslanders het christendom aannamen. We gaan verder naar het Mývatn meer en bekijken dit unieke landschap vanaf een speciaal uitkijkpunt. Het Mývatn gebied en zijn vreemde landschap werden zwaar beïnvloed door vulkanische krachten, met oude uitbarstingen die resulteerden in de pseudokraters die het meer en de omliggende gebieden bedekken. Het hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld ons bezoek aan Mývatn Nature Baths, de blauwe lagune van het noorden. Het water wordt hier op natuurlijke wijze verwarmd door geothermische krachten onder het oppervlak en zou helende eigenschappen hebben. Lounge en ontspan in de verschillende zwembadgedeeltes en geniet van het spectaculaire uitzicht op Mývatn. We keren terug naar Akureyri en onze rondvaart eindigt bij je cruiseschip.

Akureyri: Goðafoss, Laufas & The Christmas House Tour

Akureyri: Goðafoss, Laufas & The Christmas House Tour

Begeef je op een betoverende reis door de betoverende landschappen en rijke geschiedenis van IJsland. Tijdens de tour zullen deskundige gidsen je vergasten op verhalen over IJslanders, hun erfgoed, humor en lokale tradities, waardoor het een ideaal avontuur is voor gezinnen en iedereen die op zoek is naar een gedenkwaardige verkenning van de verborgen juweeltjes van IJsland. p> Begin uw reis met een bezoek aan de pittoreske Goðafoss-waterval, waar uw deskundige gids inzicht geeft in de IJslanders, hun erfgoed, humor en de omgeving, en eventuele vragen beantwoordt. Nadat we de waterval hebben verkend, gaan we naar het historische Old Turf-huis Laufas en vervolgens naar het Magical House of Christmas, waardoor het een geweldige tour is voor gezinnen. Goðafoss, gelegen in de gletsjerrivier Skjálfandafljót, is van grote betekenis in de IJslandse geschiedenis. Volgens de legende gooide een plaatselijk stamhoofd genaamd Þorgeir beelden van heidense goden in de waterval nadat de natie het christendom had aangenomen. Vandaar dat de naam Goðafoss "waterval van de goden" betekent. Laufás, genesteld aan de monding van de rivier de Fnjóská in Eyjafjörður, is een voorbeeld van een welvarende pastorie uit vroegere tijden. Het oude met turf beklede houten gebouw dateert uit de Middeleeuwen, terwijl het huidige gebouw tussen 1860 en 1877 werd opgetrokken. Terwijl je de verschillende kamers en gangen verkent, vind je artefacten uit het Laufás-huis en naburige boerderijen, die inzicht bieden in hoe IJslanders leefden tot het begin van de 20e eeuw. De kerk van Laufás heeft een preekstoel uit 1698 en is een bescheiden maar mooie weergave van traditionele IJslandse kerken. Het kersthuis, het hele jaar door een attractie, lijkt op een scène uit een sprookjesboek en betovert bezoekers met zijn magische tuin. Binnen word je verwelkomd door een open haard en de feestelijke liedjes en geuren, zelfs tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat je de trollenmoeder van de verborgen IJslandse Yule-jongen (Gryla) in haar grot opzoekt. Het kersthuis en zijn winkel barsten van de kerstmagie en zorgen voor een heerlijke ervaring voor alle bezoekers. Bij terugkomst in de stad wacht een korte sightseeingtour door Akureyri, waarmee deze boeiende excursie compleet is.

Akureyri: Mývatn meer en Godafoss waterval tour

Akureyri: Mývatn meer en Godafoss waterval tour

Begeef je op een boeiende rondreis van de haven van Akureyri naar het betoverende gebied van het Mývatn-meer in IJsland. Bezoek een caleidoscoop van natuurlijke wonderen en culturele juweeltjes tijdens een tour die enkele van de meest adembenemende landschappen en geologische wonderen van IJsland laat zien, waaronder Hverir, Dimmuborgir en Godafoss. Je avontuur begint met een mooie rit door het IJslandse platteland, met panoramische vergezichten van met sneeuw bedekte bergen, glooiende heuvels en uitgestrekte weilanden. Als je je eerste hoogtepunt nadert, bruist de sfeer van verwachting en worden je ogen aangetrokken door de donderende waterval van de Godafoss-waterval. De Godafoss-waterval, ook wel bekend als de waterval van de goden, pronkt met een ontzagwekkend vertoon van brute kracht terwijl de Skjálfandafljót-rivier dramatisch in een ruige kloof stort. De pure kracht en ongerepte schoonheid van dit natuurwonder maken het tot een must-see voor zowel natuurliefhebbers als fotografen. Reis vervolgens naar een andere wereld bij de betoverende lavavelden van Dimmuborgir. Dit buitenaardse landschap is een labyrint van oude lavaformaties. Voel alsof je in een fantastisch rijk van mythische wezens en verborgen geheimen bent gestapt terwijl je door verwrongen lavapilaren en bogen navigeert. Ga verder naar de betoverende modderpoelen van Hverir, gelegen in het vulkanische Krafla-gebied. Wees getuige van de geothermische activiteit die IJsland kenmerkt. De borrelende modderpotten en dampende fumarolen creëren een unieke en buitenaardse sfeer. Gedurende de reis zal je gids verhalen en inzichten delen over de geologische krachten die dit land hebben gevormd en de mythische folklore die in zijn kielzog tot bloei is gekomen. Leer meer over de vulkanische geschiedenis van de regio en de culturele betekenis van de bezienswaardigheden die je tegenkomt. Als je het einde van je reis nadert, kun je genieten van het uitzicht op het Mývatn-meer, een serene oase midden in het grimmige IJslandse landschap. De rustige wateren en omliggende wetlands bieden een toevluchtsoord voor diverse vogels, waardoor het een paradijs is voor vogelaars en natuurliefhebbers. Keer aan het einde van de reis op je stappen terug naar de haven van Akureyri. Van de donderende Godafoss-waterval tot de mystieke Hverir-modderpoelen, deze reis door de natuurlijke wonderen van IJsland is een onvergetelijke ervaring die je zal verbazen over de schoonheid van de aarde.

Van Akureyri: Dagtrip naar het Mývatn-meer en het Godafoss-cruiseschip

Van Akureyri: Dagtrip naar het Mývatn-meer en het Godafoss-cruiseschip

Ontdek het magische wonderland van het Myvatn-meer en de Godafoss-waterval met een ervaren lokale gids. We vertrekken vanuit de haven van Akureryi met een prachtige rit langs de Eyjafjord naar de Godafoss-waterval en vervolgens naar het beroemde Myvatn-meer. De tour stopt bij populaire topattracties in het Myvatn-meer en de natuurbaden van Myvatn. Deze voordelige tour is inclusief: Rondleiding in kleine groepen met een ervaren lokale gids en vervoer (16 - 17 persoons minibus) Ophalen en afzetten bij de haven van Akureyri Rij langs de adembenemende Eyjafjordur, de langste fjord van IJsland op weg naar de Godafoss-waterval, de beroemde 'The Waterfall of the Gods' Lake Myvatn-gebied, inclusief: Lake Myvatn: Een meer dat 2300 jaar geleden werd gevormd door een uitbarsting van basaltlava Modderpoelen van Hverir Hverarönd in Námaskarð natuurlijke stoomopeningen Dimmuborgir Lavavelden en lavaformaties met lavapilaren bekend als de donkere kastelen Natuurbaden van Myvatn Een prachtige geothermische lagune in lavavelden. Geniet van het bad of ontspan in het Kvika Restaurant (let op: eten, drinken en entree zijn niet bij de prijs inbegrepen). Als je ervoor kiest om de natuurbaden niet te gebruiken, kan de gids je meenemen naar de Grjótagjá kloof en grot: een deel van de kloof tussen het Euraziatische en Amerikaanse continent en een oude badgrot, terwijl anderen in de groep de natuurbaden gebruiken. ALS U NIET ZEKER BENT VAN DE AANMEERTIJDEN VAN UW SCHIP, NEEM DAN CONTACT OP MET DE ACTIVITEITENAANBIEDER OM TE BEVESTIGEN DAT UW SCHIP GESCHIKT IS VOOR DE TOUR.

Vanuit Akureyri: Godafoss waterval tour

Vanuit Akureyri: Godafoss waterval tour

Je begint je tour met een ophaalservice in de haven van Akureyri. Stap aan boord van een bus die je naar de Godafoss waterval brengt, een van de meest spectaculaire en historische watervallen van IJsland. Arriveer bij de waterval, die bekend staat als de waterval van de goden. Bewonder de hoefijzervormige waterval en het verbluffende schouwspel van water en mist eromheen. Neem 45 minuten de tijd om de waterval te verkennen en foto's te maken van dit natuurwonder. Als je wilt, kun je koffie drinken in de Godafoss Coffee Shop (niet inbegrepen). Na de waterval stap je weer in de bus en rijd je langs een andere route terug naar Akureyri. Rijd door de prachtige Fnjoskadalur vallei, omhoog naar de bergen en omlaag naar de Eyjafordur baai voor een aantal verbazingwekkende uitzichten. Voordat je weer in Akureyri aankomt, stop je bij het Akureyri Viewpoint zodat je kunt genieten van het uitzicht over de stad, de baai en de bergen.

Haven Akureyri: Godafoss waterval, Laufas & boslagune

Haven Akureyri: Godafoss waterval, Laufas & boslagune

Begin je avontuur met een team van deskundige gidsen en begin aan een reis langs Eyjafjörður, een van de langste fjorden van IJsland. Je eerste stop is de prachtige Goðafoss waterval, een plek van grote historische betekenis in IJsland. Als het weer het toelaat, vang je misschien wel een glimp op van een regenboog en onze gids geeft je tips om de beste foto's te maken. Duik vervolgens in het verleden van IJsland met een bezoek aan het Laufás museum. Dit unieke museum heeft turfhuizen die laten zien hoe IJslanders vele jaren geleden leefden. Het oudste deel van het huis dateert uit 1840 en Laufás werd voor IJslandse begrippen beschouwd als een rijke boerderij. Je krijgt de kans om deze historische huizen van binnen te bekijken en de geschiedenis uit eerste hand te ervaren. Onderweg naar de Forest Lagoon maak je een laatste stop bij Eyjafjörður, waar je prachtige foto's kunt maken van de fjord en Akureyri. De tocht eindigt bij de Forest Lagoon, die bekend staat als een van de charmantste geothermische baden van IJsland. Hier kun je tot rust komen in de stoombaden en genieten van het warme, rustgevende geothermische water. Als je terugkeert naar Akureyri, zal onze gids je wijzen op de meest interessante plekken in de stad, waaronder de oude stad en het centrum. Je krijgt ook aanbevelingen voor je verblijf in Akureyri, zodat je het meeste uit je bezoek haalt.

Van Akureyri: Hverir en Lake Myvatn Geothermal Baths Tour

Van Akureyri: Hverir en Lake Myvatn Geothermal Baths Tour

Lake Myvatn Classic-tour reist door enkele van de meest spectaculaire en unieke landschappen in IJsland. Tijdens deze tour ziet u watervallen, lavasculpturen, borrelende modderpoelen en stomende ventilatieopeningen, ondergrondse grotten, vulkanen, kraters en sluit u de dag ontspannen af in de geothermische wateren van de natuurbaden. Dit op vier na grootste meer van IJsland wordt omgeven door lavavelden, kraters, panoramische uitzichten en een geweldig vogelleven. Deze tour neemt je mee naar: Dimmuborgir, een uniek gebied met lavasculpturen en rotsformaties, Hverir waar je de stomende en borrelende modderpoelen kunt verkennen, de ondergrondse grotten van Grjótagjá. Sluit de dag af in de natuurbaden van Myvatn, waar u kunt genieten van een ontspannen duik in de geothermische wateren. Een dag aan het Myvatn-meer is een dag om nooit te vergeten. De tour vertrekt vanuit Akureyri. De eerste stop geeft je het beste uitzicht over Akureyri en Eyjafjörður. Na een korte fotostop rijden we verder naar de Goðafoss waterval. Een van de mooiste en uniek gevormde watervallen van IJsland. Hier vertellen we je waarom de watervallen belangrijk zijn in de IJslandse geschiedenis en geven we je genoeg tijd om de omgeving van dichtbij te verkennen. Daarna gaan we door naar Myvatn. We stoppen even bij de pseudo-kraters voordat we verder rijden naar Dimmuborgir. Dimmuborgir is een uniek en zeer interessant gebied. Bezoekers krijgen de tijd om tussen de ongewone lavasculpturen, pilaren en grotten te lopen. Onze gidsen weten alles van dit gebied en lopen graag met je mee en leggen uit hoe het gebied 2500 jaar geleden is ontstaan, en vertellen je ook een paar volksverhalen over de lokale trollen. Na een lunchpauze met uitzicht op Dimmuborgir bezoeken we de voormalige natuurbaden gelegen op de tektonische platen tussen Europa en Amerika. De laatste vulkaanuitbarsting in Myvatn was in 1984 van de vulkaan Krafla en de lava van deze uitbarsting is overal zichtbaar. Hverir is een gebied met borrelende zwavelmodderpoelen en stomende ventilatieopeningen, let op waar je loopt terwijl je dit unieke gebied verkent! De natuurbaden van Myvatn zijn onze laatste stop en we raden u aan om van deze optionele extra te genieten. De geothermische wateren zijn de perfecte plek om te ontspannen voordat je terugrijdt naar Akureyri. Tijdens de wintermaanden voegen de vorst, de laagstaande zon en vaak sneeuw iets extra's toe aan deze geweldige tour door Myvatn.

Alle activiteiten

50 activiteiten gevonden
Sorteren op:

De topbezienswaardigheden in Norðurland eystra (noordoost-regio)

Activiteiten in Goðafoss

Rondleidingen in IJsland

Wat te doen in IJsland

Andere activiteiten in Goðafoss

Wil je alle activiteiten in Goðafoss bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Goðafoss

Gemiddelde beoordeling

4.8
(33 beoordelingen)