Datums kiezen

Ontdek het beste van
Gödöllő

Gödöllő

Onze aanbevelingen voor Gödöllő

Vanuit Boedapest: Gödöllő - Koninklijke Sissi-tour

1. Vanuit Boedapest: Gödöllő - Koninklijke Sissi-tour

Uw 4-uur durende tour begint met een rit van Boedapest naar Gödöllö, de locatie van de voormalige zomerresidentie van koningin Elisabeth, die bekend stond als Sissi. Dit paleis is het op één na grootste barokke kasteel ter wereld en een landgoed dat de sfeer van de 19e-eeuwse koninklijke pracht heeft behouden. Onder leiding van je deskundige gids geniet je van een rondleiding door het gerenoveerde kasteel en loop je door dezelfde gangen, op dezelfde trappen en door het mooie park als de keizerin van Oostenrijk en de koningin van Hongarije. De tour eindigt bij Hotel Intercontinental Budapest, in het stadscentrum.

Godollo: ticket voor het Koninklijk Paleis van Gödöllő

2. Godollo: ticket voor het Koninklijk Paleis van Gödöllő

Reis terug in de tijd door drie generaties van de familie Grassalkovich als je door de vertrekken van het Koninklijk Paleis van Gödöllő, gebouwd in de 18e eeuw, loopt. Neem een kijkje in de Habsburgse dynastie met al haar pracht en praal.  Verken het vorstelijk paleis zoals het was toen Keizerin Sissi en Keizer Franz Joseph er woonden. Zie met eigen ogen waarom het voor het koninklijke koppel de favoriete plek was om de zomer door te brengen. De weelderige barokke aankleding, privékamers en vele tentoongestelde schilderijen nemen je mee terug naar de tijd van de monarchie. Er was ook een tijd waarin het paleis een geheime kant had. Ga aan het einde van je rondleiding op onderzoek uit — het is aan jou om de mysteries te ontdekken.

Vanuit Boedapest: Gödöllő Paleis van Koningin Elisabeth Tour

3. Vanuit Boedapest: Gödöllő Paleis van Koningin Elisabeth Tour

Gödöllő is een stad in de provincie Pest, ongeveer 30 kilometer ten noordoosten van Boedapest. Deze stad is de thuisbasis van het paleis dat oorspronkelijk werd gebouwd voor de aristocratische Grassalkovich-familie. Later gebruikte Franz Josef, de keizer van Oostenrijk en koning van Hongarije, samen met zijn vrouw Elisabeth, het paleis als hun residentie. Geniet van een rondleiding door deze fascinerende historische plek met vervoer vanuit Boedapest. Gasten kunnen het grootste barokke kasteel van Hongarije zien. Geniet van een exclusieve rondleiding door het indrukwekkende interieur van het paleis. Het gebied van de permanente tentoonstelling omvat de grote trap, de inkomhal, de kleine eetzaal, de pantry en de kamers uit het tijdperk van de Grassalkovich en de koninklijke familie. Na een rondleiding door het binnenland kunnen gasten een wandeling maken in de Koninklijke Tuin en het paviljoen en de aangelegde tuinen bekijken. Geniet daarna van een kopje koffie of thee in het paleiscafé (tegen betaling). Na wat vrije tijd in de tuin te hebben doorgebracht, word je teruggebracht naar het stadscentrum van Boedapest.

Vanuit Boedapest: Gödöllő - rondleiding Koninklijk Paleis

4. Vanuit Boedapest: Gödöllő - rondleiding Koninklijk Paleis

Slechts 30 minuten buiten Boedapest, op het weelderige Hongaarse platteland, ligt het prachtige koninklijke paleis van Gödöllő, een van de extravagante residenties van de voormalige Oostenrijkse keizers. De voormalige residentie van de Habsburgse keizers is het op een na grootste barokke paleis ter wereld en is een van de grootste en belangrijkste voorbeelden van Hongaarse architectuur. Elisabeth, keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije, die liefkozend 'Sissi' werd genoemd, en Francis Joseph I woonden hier eind 19e eeuw. Het koninklijk paar verbleef voornamelijk in de herfst en lente in Gödöllő en herleefde en investeerde in de agrarische stad waarin het paleis zich afspeelt. Het elegante koninklijke complex is nu open voor bezoekers en deze tour neemt je mee naar binnen in het gerestaureerde paleis voor een glimp van de weelderige levensstijl van de keizers. Je bezoekt het paleismuseum en wordt rondgeleid door de 26 hectare grote Engelse tuin van het paleis. Terwijl je het immense en schitterend ingerichte landgoed verkent, vertelt je gids je over de geheimen van het privéleven, geliefden en verborgen deuren en kamers van het koninklijk paar. Je hebt de mogelijkheid voor een koffiepauze op het terrein voordat je terugkeert naar het centrum van Boedapest.

Vanuit Boedapest: privétour Koninklijk Paleis van Gödöllő

5. Vanuit Boedapest: privétour Koninklijk Paleis van Gödöllő

Begin uw dag in uw hotel in Boedapest en geniet van een schilderachtige privérit naar het charmante stadje Gödöllő voor een bezoek en een rondleiding. Gödöllő is de locatie van de roterende voorzitterschapsvergaderingen van de Europese Unie van 2012, en de locatie van het spectaculaire, barokke koninklijke paleis van Gödöllő, dat vroeger dienst deed als zomerresidentie van koningin Elisabeth. Terwijl je het prachtige paleis verkent, maak je een reis door de geschiedenis van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie en hun connectie met het prachtige paleis, een favoriet van Franz Joseph en de koninklijke familie, evenals van keizerin Elisabeth (Sissi), die vooral hield van mijn verblijf in Gödöllő. Nadat je van kamer naar kamer bent rondgedwaald en het leven en de tijden van het Oostenrijks-Hongaarse rijk hebt leren kennen, maak je een wandeling door het prachtige paleispark en geniet je van een kopje koffie en een stuk taart in de Confectionery of the Palace.

Gödöllő Monarchia SISI Tour - Halve dag

6. Gödöllő Monarchia SISI Tour - Halve dag

Ontdek de hoogtepunten van Boedapest en Gödöllő tijdens een dagvullende tour. Bezoek het Koninklijk Paleis van Gödöllő in barokstijl, bekijk een oude Hongaarse ruitershow en verken de Parel van de Donau, Boedapest. Begin je dag met een bezoek aan het Koninklijk Paleis van Gödöllő in barokstijl. Leer meer over de geschiedenis van het paleis en hoe het door Sisi werd ingenomen tijdens een jachtpartij. Bekijk de vleugel die werd omgebouwd tot bejaardentehuis en leer meer over de restauratie van het paleis. Rijd na het bezoek aan het paleis naar de Domonyvallei om een oude Hongaarse ruitershow te zien die wordt georganiseerd door de Hongaarse gebroeders Lázár, wereldkampioen koetsiers. Bezoek vervolgens de Parel van de Donau, Boedapest. Bekijk het Heldenplein, daarachter het Stadspark, met het Vajdahunyad Kasteel, een compendium van de belangrijkste bouwstijlen uit de geschiedenis van Hongarije, het Széchenyi Thermaalbad, de Andrássy Laan, de Staatsopera, het Terreurmuseum, de Sint-Stefanusbasiliek, het Parlement, het Vissersbastion, de Mathiaskerk en het panoramische Citadell.

Boedapest: privérondleiding door het Gödöllő-paleis van 3 uur

7. Boedapest: privérondleiding door het Gödöllő-paleis van 3 uur

Maak kennis met de voormalige koningin Elisabeth, ook wel bekend als Sisi, en koning Francis Joseph I tijdens deze privérondleiding van 3 uur door het Gödöllő-paleis. Bezoek het barokke paleis en geniet van het leren over de geliefde koningin en de geschiedenis van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Vertrek vanuit Boedapest en ontspan op 30 minuten rijden naar de voormalige zomerresidentie van koningin Elisabeth (Sisi) en Francis Joseph (Habsburgse keizer en Hongaarse koning 1867-1916) in Gödöllő. Uw bezoek geeft u een glimp van de tijd onder het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Maak ook kennis met de geheimen van het privéleven, verborgen deuren, kamers en minnaars van het koningspaar. Na uw rondleiding door het Gödöllő-paleis kunt u genieten van een kopje koffie en rondkijken in de souvenirwinkel voordat u terugkeert naar Boedapest.

Sissy Paleis Tour - Optionele Hongaarse Paardenshow en Lunch

8. Sissy Paleis Tour - Optionele Hongaarse Paardenshow en Lunch

Een tour die het Habsburgse erfgoed van Hongarije verkent in Gödöllő. Dit charmante stadje heeft een prachtig barok paleis dat ooit de lente- en herfstresidentie was van het koninklijk paar - Franz Joseph en Sisi. Ondanks het feit dat het gebouw alle ontberingen van de 20e eeuw moest doorstaan, is het nu een van de best bewaarde paleizen van het land en de enige plek waar je het leven van de Habsburgers vanuit een persoonlijk perspectief kunt leren kennen. Deze optie is de uitbreiding van onze Sissi Heritage Tour die je dagtrip naar Gödöllő echt onvergetelijk zal maken. Na een bezoek aan het paleis van Sissi brengt je chauffeur je naar het beroemde Lázár park - gebouwd door twee kampioenen koetsiers, de Gebroeders Lázár - waar je kunt genieten van een heerlijke Hongaarse lunch in een charmante landelijke omgeving. Het populairste onderdeel van het park is een show die je laat kennismaken met 1000 jaar Hongaarse geschiedenis, de paardencultuur en natuurlijk enkele van de meest unieke dieren.

Rondleiding Paleis van Koningin Elisabeth

9. Rondleiding Paleis van Koningin Elisabeth

Koningin Elisabeth tour: Details: Gödöllő ligt 15 mijl van Boedapest af. Het paleis was de zomerresidentie van koningin Elisabeth (Sisi) en Frans Jozef (Habsburgse keizer & Hongaarse koning. Tijdens ons bezoek laat ik je de kamers zien die hun oude pracht en praal hebben teruggekregen en maak ik je vertrouwd met het leven van het koninklijk paar. Daarna kunnen we een wandeling maken in de tuin en een kopje koffie drinken in het paleis. De tour eindigt in Boedapest.

9 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Gödöllő

Wat zijn de topattracties van Gödöllő?

Andere activiteiten in Gödöllő

Wil je alle activiteiten in Gödöllő bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gödöllő

Gemiddelde beoordeling

4.3
(550 beoordelingen)

De tour van een halve dag was zeer goed gevuld met veel en gevarieerde interessante ontdekkingen en informatie - zowel tijdens de rit als ter plaatse in Gödöllö. Het kasteel verrast met veel opmerkelijke historische details, zeer sfeervol gereconstrueerde kamers, een ruim park en ook met de indrukwekkende prestatie van de reconstructie. Een uitdrukkelijke dank aan reisleidster Klara, die met haar uitgebreide kennis en haar vriendelijke aandacht voor de gasten de reis tot een zeer waardevolle reiservaring heeft gemaakt.

Onze gids was gewoon fantastisch en super deskundig! Deed zelfs zijn uiterste best om ons aanbevelingen te geven over dingen om te doen in Boedapest. Briljante reis en goed georganiseerd. Sterk aanbevelen.

Esteban, de gids, was erg vriendelijk, hij sprak Spaans en de informatie die hij gaf was prettig en kort, waardoor alles erg interessant was. Een fantastische man, met gevoel voor humor en zeer beleefd

Goed georganiseerde tour, stiptheid en professionaliteit van de gids en chauffeur maakten alles perfect

Perfect en goede gids die prima Engels en Duits sprak.