Kies data

Dingen om te doen Gödöllő

Gödöllő: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Boedapest: Gödöllő - Koninklijke Sissi-tour

1. Vanuit Boedapest: Gödöllő - Koninklijke Sissi-tour

Je 4-uur durende excursie begint met een rit vanuit Boedapest naar Gödöllö, de locatie van de voormalige zomerresidentie van koningin Elisabeth, die bekend stond als Sissi. Dit paleis is het op één na grootste barokke kasteel ter wereld en een landgoed dat de sfeer van 19e-eeuwse koninklijke pracht heeft behouden. Onder leiding van je deskundige gids profiteer je van een rondleiding door het gerenoveerde kasteel en wandel je door dezelfde gangen, op dezelfde trappen en door het prachtige park als de keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije. Aan het einde van je rondleiding word je teruggebracht naar je hotel in het centrum van Boedapest.

Godollo: ticket voor het Koninklijk Paleis van Gödöllő

2. Godollo: ticket voor het Koninklijk Paleis van Gödöllő

Reis terug in de tijd door drie generaties van de familie Grassalkovich als je door de vertrekken van het Koninklijk Paleis van Gödöllő, gebouwd in de 18e eeuw, loopt. Neem een kijkje in de Habsburgse dynastie met al haar pracht en praal.  Verken het vorstelijk paleis zoals het was toen Keizerin Sissi en Keizer Franz Joseph er woonden. Zie met eigen ogen waarom het voor het koninklijke koppel de favoriete plek was om de zomer door te brengen. De weelderige barokke aankleding, privékamers en vele tentoongestelde schilderijen nemen je mee terug naar de tijd van de monarchie. Er was ook een tijd waarin het paleis een geheime kant had. Ga aan het einde van je rondleiding op onderzoek uit — het is aan jou om de mysteries te ontdekken.

Vanuit Boedapest: Gödöllő Paleis van Koningin Elisabeth Tour

3. Vanuit Boedapest: Gödöllő Paleis van Koningin Elisabeth Tour

Gödöllő is een stad in de provincie Pest, ongeveer 30 kilometer ten noordoosten van Boedapest. Deze stad is de thuisbasis van het paleis dat oorspronkelijk werd gebouwd voor de aristocratische Grassalkovich-familie. Later gebruikte Franz Josef, de keizer van Oostenrijk en koning van Hongarije, samen met zijn vrouw Elisabeth, het paleis als hun residentie. Geniet van een rondleiding door deze fascinerende historische plek met vervoer vanuit Boedapest. Gasten kunnen het grootste barokke kasteel van Hongarije zien. Geniet van een exclusieve rondleiding door het indrukwekkende interieur van het paleis. Het gebied van de permanente tentoonstelling omvat de grote trap, de inkomhal, de kleine eetzaal, de pantry en de kamers uit het tijdperk van de Grassalkovich en de koninklijke familie. Na een rondleiding door het binnenland kunnen gasten een wandeling maken in de Koninklijke Tuin en het paviljoen en de aangelegde tuinen bekijken. Geniet daarna van een kopje koffie of thee in het paleiscafé (tegen betaling). Na wat vrije tijd in de tuin te hebben doorgebracht, word je teruggebracht naar het stadscentrum van Boedapest.

Vanuit Boedapest: Gödöllő - rondleiding Koninklijk Paleis

4. Vanuit Boedapest: Gödöllő - rondleiding Koninklijk Paleis

Het mooie koninklijk slot van Gödöllő, dat op slechts 30 minuten van Boedapest in het weelderige Hongaarse platteland staat, behoort tot de meest luxueuze woningen van de voormalige Oostenrijkse keizers. Het voormalige verblijf van de Habsburgse keizers is het op één na grootste barokke paleis ter wereld en is één van de belangrijkste voorbeelden van de Hongaarse architectuur. Elisabeth, de keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije, die als koosnaampje 'Sissi' had en Frans Jozef I woonden hier aan het eind van de 19e eeuw. Het vorstelijke paar verbleef voornamelijk in de herfst en lente in Gödöllő en vernieuwde en investeerde in de agrarische stad, waar het paleis staat. Het elegante vorstencomplex is nu open voor publiek en met deze rondleiding krijg je een kijkje in de uitbundige levensstijl van de keizers in dit gerenoveerde paleis. Bezoek het paleiselijke museum en krijg een rondleiding door de Engelse tuin van 26 hectare van het paleis. Tijdens je verkenningstocht door het gigantische en prachtig versierde gebouw, kom je, dankzij je gids, meer te weten over de geheimen van het privéleven, liefdes en verborgen deuren en kamers van het vorstenpaar. Krijg de tijd voor een koffiepauze op het terrein, voordat je weer naar het centrum van Boedapest terugkeert.

Vanuit Boedapest: privétour Koninklijk Paleis van Gödöllő

5. Vanuit Boedapest: privétour Koninklijk Paleis van Gödöllő

Begin uw dag in uw hotel in Boedapest en geniet van een schilderachtige privérit naar het charmante stadje Gödöllő voor een bezoek en een rondleiding. Gödöllő is de locatie van de roterende voorzitterschapsvergaderingen van de Europese Unie van 2012, en de locatie van het spectaculaire, barokke koninklijke paleis van Gödöllő, dat vroeger dienst deed als zomerresidentie van koningin Elisabeth. Terwijl je het prachtige paleis verkent, maak je een reis door de geschiedenis van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie en hun connectie met het prachtige paleis, een favoriet van Franz Joseph en de koninklijke familie, evenals van keizerin Elisabeth (Sissi), die vooral hield van mijn verblijf in Gödöllő. Nadat je van kamer naar kamer bent rondgedwaald en het leven en de tijden van het Oostenrijks-Hongaarse rijk hebt leren kennen, maak je een wandeling door het prachtige paleispark en geniet je van een kopje koffie en een stuk taart in de Confectionery of the Palace.

Vanuit Boedapest: barok paleis en paardenshow

6. Vanuit Boedapest: barok paleis en paardenshow

Bezoek het op één na grootste barok paleis ter wereld in Gödöllö, op slechts 30 minuten afstand van Budapest. Je wordt opgehaald bij je hotel en rijdt naar de lievelingsresidentie van Elisabeth Sisi en Franz Joseph, de koning en koningin van Hongarije uit de 19e eeuw. Loop door de rijkelijk versierde ruimten en verneem van je gids alle geheimen van het paleis en zijn bewoners. Reis terug naar de tijd van Oostenrijk-Hongarije, terwijl je door de gigantische tuinen van het Habsburg Chateau wandelt. Daarna maak je een ontspannen rit door het platteland naar een traditionele Hongaarse boerderij. Bij aankomst word je verwend met de zoute lekkernij pogácsa en het nationale welkomstdrankje pálinka. Maak een magische koetsrit door de omgeving. Je geniet tot slot van een traditionele paardenshow met Lippizaners, voordat je teruggaat naar Boedapest.

Vanuit Boedapest: dagtour naar Slot Gödöllő

7. Vanuit Boedapest: dagtour naar Slot Gödöllő

Het koninklijk paleis van Gödöllö is het grootste barokke paleis in Hongarije en na Versailles het op een na grootste qua oppervlakte ter wereld. Tijdens deze dagtour vanuit Boedapest rijd je naar het district Pest, ongeveer 30 kilometer ten noordoosten van het centrum van Boedapest. Gebouwd door graaf Antal Grassalkovich, een van de meest gerespecteerde Hongaarse edellieden van de 18e eeuw, diende het complex als een zomerresidentie voor keizer Francis Joseph en koningin Elisabeth (Sissi) tussen 1867 en 1916, en voor gouverneur Miklós Horthy tussen 1920 en 1944. Prachtig gerestaureerd, kun je nu wandelen door de rijk geschilderde kamers, zoals de Grote Zaal en de Bibliotheek. Bewonder het witte en gouden decor, de rode marmeren baden en de kledingkast van Sissi, evenals een klein barok theater. Wandel in het Engelse park van 26 hectare. Op verzoek en afhankelijk van het seizoen kunnen in het nabijgelegen Lázár-park paardrijmogelijkheden en paardenshows worden georganiseerd. Je gaat ook naar de Mariale heiligdommen van Máriabesnyő, een bedevaartsoord sinds de 18e eeuw. Bewonder de betoverende barokke kerk, nu een favoriete trouwlocatie voor Hongaarse bruiden.

Boedapest: privérondleiding Magie Hongarije van een halve dag

8. Boedapest: privérondleiding Magie Hongarije van een halve dag

Geniet van het uitzicht op het Hongaarse platteland op een rit van 30 kilometer die je van Boedapest naar het Koninklijk Paleis in Gödöllő brengt. Dit was ooit de zomerresidentie van de Habsburgse keizer en de Hongaarse koning Franz Joseph en zijn mooie en charismatische vrouw Sisi. Tijdens deze privétour van een halve dag heb je de mogelijkheid om het interieur van het paleis te zien en de weelde van het Oostenrijks-Hongaarse rijk te ervaren. Je bezoekt ook een traditionele boerderij, waar je wordt verwelkomd met een pogácsa (scone) en pálinka (een speciale Hongaarse drank). Na het genieten van een traditionele paardenshow, maak je een aangename koetsrit door het bos.

Boedapest: privérondleiding door het Gödöllő-paleis van 3 uur

9. Boedapest: privérondleiding door het Gödöllő-paleis van 3 uur

Maak kennis met de voormalige koningin Elisabeth, ook bekend als Sisi, en koning Francis Joseph I tijdens deze privérondleiding van 3 uur door het Gödöllő-paleis. Bezoek het barokke paleis en leer meer over de geliefde koningin en de geschiedenis van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Vertrek vanuit Boedapest en ontspan op 30 minuten rijden naar de voormalige zomerresidentie van koningin Elisabeth (Sisi) en Francis Joseph (Habsburgse keizer en Hongaarse koning 1867-1916) in Gödöllő. Je bezoek geeft je een glimp van tijden onder het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Maak ook kennis met de geheimen van het privéleven, verborgen deuren, kamers en geliefden van het koninklijk paar. Na uw rondleiding door het Gödöllő-paleis kunt u genieten van een kopje koffie en rondkijken in de souvenirwinkel voordat u terugkeert naar Boedapest.

Boedapest: privétour Koninklijk kasteel Gödöllő en stadspark Pest

10. Boedapest: privétour Koninklijk kasteel Gödöllő en stadspark Pest

Ga op het pad van koningin Sissy en stop bij Godollo Royal Summer Castle voor een privérondleiding door het binnenland. Dit was het favoriete plattelandskasteel van de koninklijke familie, edelen en aristocraten. Loop langs het gerenoveerde kasteel met historische en originele meubels en leer over de pracht van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie. Het paleis werd het symbool van de onafhankelijke Hongaarse staat en had als wooncentrum een eigen politieke betekenis. Het was keizerin Elisabeth (1837-1898) die er vooral van hield om hier te blijven, en het Hongaarse personeel en de buurt van het paleis verwelkomden haar altijd hartelijk. Na haar tragische dood werd naast de boventuin een herdenkingspark aangelegd. Bezoek het nieuw geopende gedeelte en de tentoonstelling van het kasteel, het mooie kasteelpark en de omgeving. Op de terugweg stop je bij het stadspark van Boedapest en loop je over de binnenplaatsen van het Vajdahunyad-kasteel.

10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Gödöllő

Wil je alle activiteiten in Gödöllő ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gödöllő

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 544 beoordelingen

Als u met de auto komt, houd dan munten klaar voor de parkeerplaats (440F/h). Je wordt door het kasteel geleid met een audiogids (1500F, niet inbegrepen in het ticket). Het is erg informatief. Een must voor alle Sissi-fans. De kinderen kunnen op meerdere stations raadsels beantwoorden en krijgen zo aan het eind een oplossingswoord. Dus ook pedagogisch is het prima. Er waren een paar groepen kinderen in beweging, maar ze waren erg stil en aandachtig voor hun museumopvoeders. Een ongewone foto voor ons Duitsers. Luid schreeuwende, agressieve en egoïstische pubers zijn hier meer de norm.

Geweldig alles. Op tijd ophalen, aangename rit en een prachtige en leerzame rondleiding, met een gids die zeer goed geïnformeerd was en ons veel geschiedenis en details over het paleis en de dingen erin vertelde. Ik raad het aan!

Zeer mooie tour, een must voor Sissi-fans. Zeer kleine groep van 4 personen, geweldige gids, alles werkt perfect. Super goed

Een must voor alle Sisi-fans Audiogids is niet absoluut noodzakelijk, er is overal tekstuele uitleg, ook in het Duits.

Zeer goed beheerd en interessant op tijd opgehaald bij het hotel. Alles werkt fantastisch