Belevingen in
Göteborg

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Göteborg

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Göteborg: De beste dingen die je niet wil missen

Göteborg: amfibische bustour over land en water

1. Göteborg: amfibische bustour over land en water

Ervaar sightseeing met een plons tijdens een amfibische bustour door Göteborg. Start de tour bij Stora Teatern - een musical- en theatergebouw in het stadscentrum - waar je op de bus stapt. Vertrek vervolgens door het centrum van Göteborg langs bezienswaardigheden zoals Avenyn, Poseidon, Liseberg, Ullevi en de Fish Church. Terwijl het oppervlak eronder verandert, begint het echte plezier en is het tijd voor de bus om nat te worden. Houd je telefoons en camera's vast en bereid je voor op wat vlinders in je buik als de 10-tons bus verandert in een amfibische boot en de rivier opgaat. Luister terwijl de muziek luider wordt en een grote plons water op de voorruit valt. Voor je het weet zweef je. Na een paar minuten varen op het water zal de gids wat extra info geven over hoe de bus werkt. Vanaf het water heb je een geweldig uitzicht over de stad en zie je grote schepen de stad in- en uitvaren. Na ongeveer 20 minuten in het water ga je terug naar het ophaalpunt en passeer je onderweg nog meer ongelooflijke bezienswaardigheden.

...
Göteborg: 24-uursticket voor hop on, hop off-bus

2. Göteborg: 24-uursticket voor hop on, hop off-bus

Bekijk de bezienswaardigheden van Göteborg in je eigen tempo met een 24-uursticket voor de hop on, hop off-tourbus. Maak gebruik van 7 verschillende haltes langs de route om de attracties en gebieden te verkennen die je het meest interesseren. Bewonder het Stora Teatern, waar veel van de grote concerten en shows van de stad worden opgevoerd. Bezoek de gotische vismarkt van Feskekörka, krijg een prachtig uitzicht op de rivier vanaf het bovendek van de bus en krijg inzicht in de geschiedenis van de stad met het informatieve commentaar aan boord in 7 verschillende talen. Haltes:  • 1.  Stora Teatern • 2.  Feskekörka-vismarkt • 3.  Valand / Avenyn • 4.  Korsvägen / Liseberg / Scandinavium • 5.  Drottningtorget • 6.  Lilla Bommen • 7. Brunnparken / Lejontrappan

...
Göteborg: Haga Old Town Walking Tour

3. Göteborg: Haga Old Town Walking Tour

Haga is een van de oudste buurten van Göteborg. De voetgangersstraat Haga Nygata is bezaaid met goed bewaard gebleven huizen, veel in de karakteristieke Göteborgse stijl genaamd "landshövdingehus", met een verdieping in baksteen en de rest in hout. Elk iconisch huis en gebouw heeft een schat aan historische betekenis en tijdens deze 2 uur durende wandeling zal je gids je informeren over enkele van de beste. Onderweg word je op de meest Zweedse manier gecharmeerd door een buurt die in de 19e eeuw een sloppenwijk was met een louche reputatie, maar nu het hipste gebied van Göteborg is zonder gebrek aan cafés, delicatessenzaken en onafhankelijke winkels. Volg je lokale gids naar de must-see plekken in het gebied, verborgen juweeltjes en lokale hotspots en krijg een goede introductie tot de meest iconische wijk in Göteborg.

...
Göteborg: begeleide wandeling en Zweedse Fika-tour

4. Göteborg: begeleide wandeling en Zweedse Fika-tour

Doe zoals de Zweden doen en ga voor een traditionele fika bij een fik. Je gids leert je de kunst van Zweedse fika, het ontspannen met een kopje koffie en een gebakje. Ontdek de eersteklas cafés en bekroonde bakkerijen van Göteborg. Dompel jezelf onder in hun charmante sfeer en maak Instagram-waardige foto's van je lekkernijen. Je hoort ook verhalen over de stad en leert interessante feiten over deze 2 uur durende wandeling.

...
Fish Church Göteborg: tour van een halve dag

5. Fish Church Göteborg: tour van een halve dag

Om 10.00 uur wordt u door onze gids opgehaald bij uw hotel in Göteborg en naar de Fish Church (Feskekôrka) gereden. Het is een overdekte vismarkt, waarvan de naam afkomstig is van de gelijkenis van het gebouw met een neogotische kerk. Göteborg staat al lang bekend om zijn gastronomische scene, met een sterke focus op zeevruchten. Sinds de markt in 1874 werd geopend, is het een belangrijke toeristische trekpleister in de stad geworden. Bezoek de kraampjes van de overdekte hal en koop vis en schaaldieren, inclusief lokale lekkernijen. Naast de visafslag is er ook een visrestaurant in het gebouw.

...
Göteborg: Instagram-fotoshoot en begeleide wandeling

6. Göteborg: Instagram-fotoshoot en begeleide wandeling

Ontmoet je vriendelijke gids, die ook een van de meest succesvolle influencers van Göteborg is, en ga dan op je Instagram-avontuur. Verken de pittoreske straten van de stad en passeer beroemde bezienswaardigheden, schilderachtige uitkijkpunten, trendy hotspots en verborgen juweeltjes. Zoek de allerbeste locaties voor je Instagramwaardige fotoshoot en ontvang professionele tips en trucs van je influencer / gids. Aan het einde van de tour heb je een reeks door influencer goedgekeurde foto's en de kennis om keer op keer onvergetelijke kunst te maken.

...
Luchthaven Göteborg: privétransfer van/naar Göteborg

7. Luchthaven Göteborg: privétransfer van/naar Göteborg

Geniet van een veilige en betrouwbare privéluchthaventransfer tussen de luchthaven Göteborg-Landvetter en uw accommodatie in Göteborg. Kies uit een enkele reis van of naar de luchthaven. Laat je begroeten door je chauffeur die op je wacht in de aankomsthal met een bord met je naam erop. Uw chauffeur zal uw vlucht volgen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken in het geval van een vluchtvertraging. Bespaar uzelf het dragen van zware tassen en het navigeren door het openbaar vervoer en neem het comfort in de wetenschap dat alle voertuigen regelmatig worden onderhouden volgens hoge kwaliteitsnormen.

...

Sitemap Göteborg

Wil je alle activiteiten in Göteborg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.