Gold Souk van Dubai
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Gold Souk van Dubai Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Dubai: rondleiding Oud en Modern met bezoek Blauwe Moskee

1. Dubai: rondleiding Oud en Modern met bezoek Blauwe Moskee

Aan het begin van de tour, word je met een voertuig met airconditioning opgehaald bij je hotel of op een geselecteerde locatie. Je eerste bezoek van de dag zal de Palm Jumeirah zijn - een kunstmatig eiland gebouwd in de vorm van een palm, waar je foto's kunt maken bij het luxueuze Atlantis hotel. Vervolgens ga je verder naar de Souk Madinat Jumeirah voor een authentieke culturele ervaring en een blik in de oude levensstijl van Dubai. Vanaf de soek zie je het wereldberoemde luxe hotel, de Burj Al Arab, waar je nog meer ongelooflijke foto's kunt maken. Vanaf hier rijd je naar de Blauwe Moskee, bekend als de Al Farooq Omar Bin Al Khattab-moskee. Dit religieuze heiligdom werd geïnspireerd door Ottomaanse en Andalusische architecturale stijlen. Het heeft prachtige interieurs versierd met de mooiste kroonluchters en een bibliotheek met een collectie van bijna veertigduizend boeken met betrekking tot verschillende religies. Rijd naar het oude Dubai en de kreek, waar het allemaal begon. Spring in een abra (watertaxi), de oudste manier van vervoer in de stad, om de kreek over te steken. De goud-soek staat bekend om zijn brede collectie gouden sieraden, terwijl de kruiden-soek bruist met aromatische kruiden, noten, olie, saffraan en ga zo maar door. Aan het einde van je rondleiding, blijf je alleen in de soek of wordt je teruggebracht naar je hotel of naar een geselecteerde locatie.

...
De Gouden Stad - stadstour van halve dag in Dubai

2. De Gouden Stad - stadstour van halve dag in Dubai

Ontdek de historische locaties en moderne architectuur van Dubai tijdens een 4-uur durende tour per luxe bus met airconditioning of privévoertuig. Je wordt begeleid door een ervaren gids, en je wordt bij je hotel in centraal Dubai opgehaald. Proef het oude Dubai en beleef de levendige, kosmopolitische sfeer van de nieuwe stad. De tour gaat van start bij het welbekende symbool van Dubai, het Burj Al Arab Hotel waar je foto's kan nemen van het gebouw in de vorm van een zeil voordat je verdergaat naar Jumeirah, het pittoreske paleis en woonwijk van Dubai waar zich ook de indrukwekkende Jumeirah Moskee bevindt. Ga dan verder naar Al Bastakiya, verken het oude gedeelte van Dubai en het museum van Al Fahidi Fort. Stap dan aan boord een abra, één van de typische watertaxi's van Dubai en steek de Dubai Creek over naar een typische kruidenmarkt. Ruik de geuren van de souk en ga daarna nog wat winkelen op de beroemde goudmarkt van Dubai.

...
Dubai: daguitstap met optionele lunch

3. Dubai: daguitstap met optionele lunch

Ontdek de spectaculaire bezienswaardigheden van Dubai en leer hoe de stad zich ontwikkelde van een klein vissersdorpje aan de Dubai Creek tot de levendige metropool die het vandaag de dag is. Bekijk de oude wijk  Bastakyia en bezoek het Dubai Museum in het oude fort van Al-Fahidi. Ga mee in een abra (watertaxi) en vaar over de Dubai Creek en geniet op weg naar Deira van een prachtig uitzicht op de stad. Laat je betoveren door de exotische specerijen die te koop zijn in de beroemde specerijensoek. Neem even de tijd om te besluiten of je een van de glanzende souvenirs in de Goudsoek wilt kopen. Vergeet niet foto's te maken van de Jumeirah-moskee, gebouwd in de middeleeuwse Fatimid-traditie. Maak ook eventjes een foto van de iconische Burj Al Arab voordat je richting de Burj Khalifa gaat voor een optionele lunch bij de muzikale fonteinen. Vervolgens ga je naar Dubai Mall, waar ruim 1200 winkels en een groot aantal ontwerpers van wereldklasse te vinden zijn. Vervolg je weg naar het palmeiland om het beroemde Atlantis Hotel te zien, gelegen in de kromming van Palm Jumeirah. Maak een wandeling langs de luxe jachten in de jachthaven van Dubai, voordat je langs het ultramoderne Jumeirah Lake Towers-complex rijdt op weg naar de wijk Barsha met de beroemde Emirates Mall en skihal.

...
Vanuit Abu Dhabi: dagexcursie Dubai

4. Vanuit Abu Dhabi: dagexcursie Dubai

Tijdens deze trip krijg je de kans om de spectaculaire en levendige metropool Dubai te ontdekken. De stad, ontwikkeld vanuit een klein vissersdorpje aan de Dubai Creek, presenteert zich vandaag als een glamoureuze metropool van de Arabische Golf. Je bezoeken beginnen met fotohaltes van enkele iconische hotels zoals het beroemde 7-sterren Burj Al Arab en The Palm Island, de thuisbasis van respectievelijk het Atlantis Hotel. Ga dan naar de ontzagwekkende Grote Moskee van Jumeirah voor nog een fotohalte. Indien geselecteerd,  geniet je van een lunch in de Dubai Mall in een restaurant. Je bevindt je net onder de Burj Khalifa, 's werelds hoogste toren, en brengt 2 uur door in' s werelds grootste winkelcentrum, 'The Dubai Mall', waar je kunt winkelen en de vele attracties van het winkelcentrum kunt verkennen. Begin daarna je reis terug naar Abu Dhabi langs de beroemde Emirates Mall. Na 1,5 uur rijden ben je weer terug in Abu Dhabi.

...
Dubai: bustour met transfer

5. Dubai: bustour met transfer

Begin met de ophaalservice bij je accommodatie in Dubai en laat je vervoeren naar de oude wijk. Ervaar de historische kant van Dubai en kom meer te weten over de fundamenten van deze metropool. Dwaal door het 18e-eeuwse Al Fahidi Fort, het oudste gebouw van de stad dat tevens het Dubai Museum huisvest. Bekijk de Jumeirahmoskee, bekend om zijn 8e-eeuwse islamitische architectuur en volgens de overlevering de meest gefotografeerde moskee van de stad. Kijk bij Dubai Creek hoe de wereld aan je voorbij trekt en neem foto's van de traditionele watertaxi's. Wandel over de beroemde markten en goud- en specerijensouks om de bruisende sfeer te proeven. Aan het einde van een dag gevuld met sightseeing profiteer je van het gemak je terug te laten brengen naar je hotel.

...
Bezienswaardigheden van Dubai: Fahidi Fort, Abra en islamitische kunst

6. Bezienswaardigheden van Dubai: Fahidi Fort, Abra en islamitische kunst

Er is geen betere manier om de geweldige Dubai-ervaring te beginnen dan een bezoek te brengen aan het beroemde Al Fahidi Fort. Dit is de plek waar ooit de heersers van Dubai woonden, tegenwoordig is het een must om te zien! Maak vervolgens een ritje aan boord van de authentieke veerboot - abra - naar de beroemde oude markt van Dubai, bekend als Spice en Gold souk. Maak een korte wandeling door de smalle steegjes van de oude stad en vind The Treasure House, een unieke plek om te winkelen voor een exclusieve collectie leer- en bontmaterialen. Verlaat de oude stad als je bij de bus stapt naar het paleis van Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum - de heerser van Dubai, vice-president en premier van de Verenigde Arabische Emiraten. Maak onvergetelijke foto's! Ga verder langs het World Trade Centre van Dubai langs de 2nd December Street naar het vakbondshuis, een gebouw dat herinnert aan de moed van de grootvaders en hun beslissing om de Verenigde Arabische Emiraten te stichten. Bekijk de Jumeirah-moskee, bekend om zijn 8e-eeuwse islamitische architectuur. Na een korte rit bereikt u het Islamic Art Museum voor een ontdekking van de savoir-faire van een grote beschaving. De laatste stop is Burj Al Arab - een verbazingwekkende creatie met het meest luxueuze hotel van de regio en 's werelds eerste zeven sterren.

...

Sitemap Gold Souk van Dubai

Wil je alle activiteiten in Gold Souk van Dubai ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gold Souk van Dubai

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 724 beoordelingen

super veel gezien en goede uitleg gekregen van de gids. ze gaf alle tijd en ruimte om foto's te maken en vragen te beantwoorden. we hebben heerlijk gegeten aan het einde van de tour. ook werden we goed verzorgd d.m.v. flesjes water onderweg. zeker de moeite waard om deze tour aan het begin van de vakantie te doen.

De tour was super georganiseerd! Onze gids Akim heeft uitgebreide informatie ingebouwd en vragen beantwoord. We kunnen de tour ten zeerste aanbevelen om meerdere indrukken van het oude en nieuwe Dubai te krijgen.

Het was een geweldige reis, ik zou het iedereen aanraden. De beste bezienswaardigheden in Dubai, maar een beetje tijdrovend

De gids was heel aardig en vertelde veel over de stad op een leuke manier. We hebben alle highlights van Dubai gezien.

Muhammed was really amazing. We enjoyed it. Dont think about it. Just go for it.