Gole dell'Alcantara - Ingresso comunale: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Alcantara-rivier en kloven: bodyrafting-ervaring

1. Alcantara-rivier en kloven: bodyrafting-ervaring

Neem deel aan het ongelooflijke avontuur van bodyraften langs de rivier de Alcantara met duikkleding en alle benodigde uitrusting. Geniet van een fysieke activiteit in een idyllische omgeving terwijl u wordt begeleid door een lokale gids. Begin je avontuur op de Gole dell'Alcantara. Terwijl u hier bent, zal uw gids u voorzien van duikuitrusting, helm en jas - alle uitrusting die nodig is voor bodyraften. Begin met wandelen in het heldere water van de rivier, gelegen in de vallei van Alcantara. Volg je deskundige gids langs het parcours en verken rotswanden met vulkanische oorsprong. Bekijk de natuurlijke kloof van de Alcantara-kloven van binnenuit. Loop door waterpassages, zwem en spring in het water. Geniet van een verfrissende duik en begin met bodyraften totdat je de vallei weer bereikt. Profiteer optimaal van een route van 2,5 km en laat u kennismaken met verborgen passages, zowel in het water als op het land.

Motta Camastra: Alcantara Gorges Body Rafting en riviertrektocht

2. Motta Camastra: Alcantara Gorges Body Rafting en riviertrektocht

Dankzij River Trekking en Body Rafting geniet je van een unieke ervaring, leuk, intens en alles in de grootst mogelijke veiligheid dankzij onze riviergids. Je begint je avontuur met riviertrekking, je volgt een stuk rivier dat uitmondt in een basaltkloof van ongeveer 30 meter hoog, het resultaat van millennia van erosie die precies leidde tot de vorming van deze karakteristieke routes van een kloof. Je vervolgt de tocht tussen kleine watervallen, stroomversnellingen en rotswanden, maar vrees niet, niets moeilijks, je hoeft alleen maar veel avontuur te hebben. Je bereikt het hoogtepunt van de route zodra je aankomt bij de "Cascata di Venere", een van de meest bekende bestemmingen in de Alcantara Gorges, waar volgens de legende de Romeinse godin Venus haar dagen doorbracht. Zodra je de beklimming van de rivier hebt voltooid, keer je terug naar de vallei voor een adrenaline-aangedreven rafting-avontuur.

Catania: Etna-vulkaan en Alcantara-parktour

3. Catania: Etna-vulkaan en Alcantara-parktour

Ontdek met een deskundige gids aan je zijde de vulkaan de Etna, op een hoogte van 2000 meter boven zeeniveau. Verken oude kraters, lavagrotten en bewonder het adembenemende landschap van de Ionische kust. Verken Alcantara Park in je vrije tijd. Alcantara Park, dat wordt doorsneden door de Alcantara-rivier, is een locatie vol unieke vegetatie, lavarotsformaties en zuilvormig basalt gevormd door het ijskoude water van de Alcantara. Tijdens het warme seizoen kunt u afkoelen door een verfrissende duik te nemen in dit ongerepte water of gewoon langs de rivier te wandelen.

Etna Excursies & Alcantara Gorges - vanuit Catania -

4. Etna Excursies & Alcantara Gorges - vanuit Catania -

Etna en Alcantara Gorges is een perfecte combinatie voor diegenen die in één dag twee van de mooiste plekken ter wereld willen ontdekken. De Etna, met zijn maanlandschappen en de Alcantara Gorges, is de kloof van lavasteen die is uitgehouwen door het water van de gelijknamige rivier. Etna en Alcantara Gorges-tour --> Vertrek vanuit uw accommodatie om 8.30 uur, Catania en nabijgelegen gebieden. --> Stop voor het panoramische uitzicht vanaf Milo --> 1e stop van de tour: gemakkelijk wandelen op oude zijkraters. --> 2e bezoek aan Piano Provenzana, de plaatsen van de laatste grote uitbarsting (2002/2003) --> 3e halte: bezoek aan een lavagrot --> Lunchpauze (ongeveer 1 uur) in een typische schuilplaats (lunch niet inbegrepen in de prijs) --> Na de lunch: bezoek aan de Alcantara-kloven en vrije tijd, ongeveer 45 minuten. --> Einde van de excursie Gorges rond 16/16.30 uur. Keer terug naar het vertrekpunt 17/17.30 uur --> Tourduur 8/9 uur --> Moeilijkheidsgraad: makkelijk. De wandeling is ook geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. We raden de tour niet aan aan mensen met hart- of ademhalingsproblemen. We raden het gebruik van schoenen aan die geschikt zijn om in de rivier te wandelen. Wat is inbegrepen in de Etna en Alcantara Gorges-tour --> Natuurgids (Engels/Frans/Italiaans) --> Entreetrap Etna en Alcantara (lift op aanvraag) --> Gratis ophalen van uw accommodatie

Motta Camastra: quadtocht naar de Alcantara Gorges

5. Motta Camastra: quadtocht naar de Alcantara Gorges

U kunt de tour kiezen die het beste bij u past, voor beginners of gevorderden, zonder de ontdekking van dit prachtige gebied aan de voet van de Etna op te geven. U wordt vergezeld door onze gids met open dak, waarmee u in alle veiligheid kunt verkennen. Je begint bij de Alcantara Gorges en gaat vervolgens naar Francavilla di Sicilia, een historisch dorp met 3.000 inwoners in het hart van de vallei. Tijdens deze route reis je zowel over onverharde paden als over asfalt en blijf je altijd omgeven door een schilderachtig en karakteristiek landschap. Van tijd tot tijd zal er een pauze zijn om het landschap en de Alcantara-rivier te bewonderen. Als u kiest voor de route van 2 1/2 uur, altijd onder begeleiding van onze gids, kunt u tot aan Castiglione di Sicilia komen.

Van Taormina: Etna en Alcantara River Tour

6. Van Taormina: Etna en Alcantara River Tour

Vertrek vanuit Taormina en ga naar de Rifugio Sapienza op de Etna. Leer de geschiedenis van de vulkaan kennen en bezoek de locaties van de laatste uitbarstingen. Kies ervoor om over de natuurpaden van het Parco dell'Etna te trekken of neem de kabelbaan naar een hoogte van 2.504 meter en ga verder met een 4WD-minibus naar de Torre del Filosofo. Krijg een prachtig uitzicht op het landschap dat zich uitstrekt tot aan de zee en bewonder de kraters en oude lavastromen die het landschap kenmerken. Verken een lavagrot met de juiste uitrusting. Ga verder de berg af en stop bij de biologische boerderij voor een heerlijke proeverij van lokale producten, waaronder honing, wijn en olie. Ontdek de verschillende hoeken van de Alcantara-rivier. Loop over kleine paden, langs gecultiveerde velden, en bekijk de natuurlijke poelen en watervallen en blijf verschillende basalt- en onverwachte lavaformaties van dichtbij bekijken.

Alcantara Gorges: riviertrekking en Siciliaanse eetervaring

7. Alcantara Gorges: riviertrekking en Siciliaanse eetervaring

Laat u meeslepen door het kristalheldere water en bewonder de levendige kleuren die u omringen. Elke stap brengt je dichter bij de natuur, terwijl de frisse lucht en het rustgevende geluid van het water je zullen omhullen. Je ontmoet de Mamme del Borgo in Motta Camastra, authentieke bewaarders van de Siciliaanse keuken. Hun huizen verwelkomen je met onweerstaanbare geuren en authentieke smaken. Proef typische gerechten die met liefde zijn bereid en voel de authenticiteit van deze traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Laat buitengewone smaken versmelten met je zintuigen op een onvergetelijke reis. Deze riviertrek- en kookleservaring biedt je adembenemende uitzichten, authentieke smaken en een oprecht welkom. Je zult het hart van Sicilië raken en onuitwisbare herinneringen creëren. Wacht niet langer, doe mee aan dit magische avontuur en laat je vervoeren door de authenticiteit van dit land.

Van Motta Camastra: Mount Etna & Alcantara Gorges Quad Tour

8. Van Motta Camastra: Mount Etna & Alcantara Gorges Quad Tour

Onder begeleiding van onze gids verken je de majestueuze Etna en ontdek je de verhalen en legendes. Je wandelt langs verschillende paden die door dennen- en berkenbossen slingeren en bezoekt een lavastroomgrot. Het is mogelijk om te stoppen bij een chalet, 1500 meter boven de zeespiegel, om iets te drinken en nieuwe energie op te doen voordat u terugkeert naar de Gorges. Je beëindigt je tour door de wereldberoemde Alcantara Gorges te verkennen en de vormen te bewonderen die ze uniek maken. De wegen en paden die u zult afleggen zijn niet gemakkelijk, dus de tour wordt alleen aanbevolen voor ervaren of goed geïnformeerde personen

Motta Camastra: riviertrektocht in de Alcantara Gorges

9. Motta Camastra: riviertrektocht in de Alcantara Gorges

Als je op zoek bent naar adrenaline en plezier, dan is deze tour precies goed voor jou, en kun je jezelf - figuurlijk en letterlijk - onderdompelen in de Alcantara-vallei. Je krijgt een waterdichte tuinbroek zodat je tijdens de trektocht in de rivier kunt duiken, en je wordt de hele weg begeleid door een riviergids. Je begint je avontuur stroomafwaarts en bereikt de ingang van de kloven door een route te lopen die ongeveer 2 km lang is en ongeveer 2 uur duurt. Je wandelt langs de rivierbedding en passeert kleine watervallen, draaikolken, gladde rotsen en kleine stroomversnellingen, allemaal omgeven door prachtige, adembenemende landschappen die deze wandeling onvergetelijk zullen maken.

Van Taormina: Etna-topgebied, lunch en Alcantara-tour

10. Van Taormina: Etna-topgebied, lunch en Alcantara-tour

Bereik het topgebied van de Etna, 2750 meter stijgend met een kabelbaan of off-road voertuig tijdens deze tour vanuit Taormina. Wandel met een natuurgids over de basis van de actieve kraters, ervaar de maanlandschappen en geniet van een typisch Siciliaanse lunch met lokale wijn en drankjes. Begin je tour met een pick-up van je accommodatie (of nabije omgeving in Taormina en omgeving). Je reist in een kleine groep van niet meer dan 8 personen voor een meer intieme en persoonlijke ervaring. Rijd naar de Etna waar je begint aan de klim naar het topgebied (2750-2800 meter hoogte). Om een optimale service te garanderen, kan de beklimming, afhankelijk van de beschikbaarheid en de omstandigheden, alleen per kabelbaan of met off-road voertuigen worden uitgevoerd. Eenmaal op het topgebied kunt u genieten van een lichte trektocht met een vulkanologische gids en een natuurgids. Loop door een woestijn van zwarte as en uitgedoofde kraters, terwijl je van dichtbij het maanlandschap en het spectaculaire uitzicht op de actieve kraters bewondert. Terug op 2000 meter krijg je de juiste uitrusting, zoals helmen en fakkels, om een van de opvallende lavagrotten van de vulkaan te bezoeken. Geniet vervolgens tijdens de middagpauze van een typisch Siciliaanse lichte lunch met lokale wijn en drankjes. Tot slot bewonder je de Alcantara-kloven die zijn ontstaan toen dikke lavastromen de bedding van de ijskoude rivier de Alcantara binnendrongen, waardoor geometrisch perfecte rotsen ontstonden.

Datums kiezen

Gole dell'Alcantara - Ingresso comunale

11 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Gole dell'Alcantara - Ingresso comunale

Meer zien

Andere activiteiten in Gole dell'Alcantara - Ingresso comunale

Wil je alle activiteiten in Gole dell'Alcantara - Ingresso comunale bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.