Belevingen in
Göreme

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Göreme

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Göreme: De beste dingen die je niet wil missen

Cappadocië: luchtballonvaart

1. Cappadocië: luchtballonvaart

Dit 3-uur durende programma begint ongeveer een uur voor zonsopgang met een ophaalservice vanaf je hotel. Je bekijkt het opzetten van de heteluchtballon terwijl je geniet van een licht ontbijt met thee, koffie en koekjes. Na veiligheidsinstructies van de piloot klim je in de mand en maak je je klaar voor een spectaculaire vlucht. Je stijgt op tot hoogtes van enkele honderden meters voor een panoramisch uitzicht. Zweef door de valleien en kloven en rond de sprookjesachtige schoorstenen. De werkelijke vliegtijd is ongeveer 1 uur voor standaardvluchten en 1,5 uur voor luxe en privévluchten. Geniet tijdens de landing van een traditionele viering met champagne en gebak. Je krijgt zelfs een persoonlijk vliegbrevet mee naar huis!

...
Cappadocië: ervaring met heteluchtballonvlucht bij zonsopgang

2. Cappadocië: ervaring met heteluchtballonvlucht bij zonsopgang

Ervaar de beste manier om de rotsachtige valleien, ondergrondse steden en legendarische landschappen te bekijken met een heteluchtballonvlucht bij zonsopgang. S ee de zon stijgt als je de meest memorabele foto's te nemen van de ballon mand. Kies tussen een standaard-, luxe- of privévlucht om uw ervaring te verbeteren. Begin heel vroeg in de ochtend met een pick-up van je hotel en een transfer per minibus naar een geheime locatie. Ontmoet de rest van je kleine groep met wie je in de ballon gaat vliegen. De gediplomeerde bemanning helpt je aan boord van de ballonmand terwijl je hem ziet opzwellen met hete lucht en groter wordt. Ontvang een korte veiligheidsbriefing, zie tientallen andere ballonnen in de buurt beginnen op te blazen en de lucht in te gaan, en maak een aantal fantastische foto's van het spektakel. Stijg tussen 500 en 1000 meter boven de grond en ervaar een soepele vlucht hoog boven valleien en spectaculaire geografische formaties die je alleen vanuit de lucht kunt zien. Aan het einde van de vlucht land je ergens veilig waar het grondpersoneel zal wachten met een herdenkingsvluchtpapier en een licht drankje om het te vieren.

...
Cappadocië: heteluchtballonvlucht bij zonsopgang met ontbijt

3. Cappadocië: heteluchtballonvlucht bij zonsopgang met ontbijt

Ontdek Cappadocië van bovenaf tijdens een ballonvlucht in de vroege ochtend. Vlieg een uur lang zachtjes over de sprookjesachtige rotsformaties en ervaar Cappadocië als een vogel die de omgeving overziet. Profiteer van het ophalen van het hotel in de vroege ochtend voordat de dag aanbreekt en reis naar een lanceerplaats voor een heteluchtballon om je voor te bereiden op je geweldige avontuur. Geniet van een licht ontbijt en warme dranken terwijl je de ballonnen ziet opblazen tegen de prachtige achtergrond van het landschap. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig blijft, wordt er een veiligheidsbriefing voor passagiers gegeven. Je leert de basisregels van heteluchtballonvluchten voordat je de lucht in gaat terwijl de zon begint op te komen. Maak souvenirfoto's van de valleien beneden voordat je zachtjes terug naar de grond glijdt voor je champagnefeest. Verzamel uw aandenken vluchtcertificaat als herinnering aan uw ervaring. Beëindig uw ervaring met een comfortabele transfer terug naar uw hotel.

...
Cappadocië: vlucht in een luchtballon

4. Cappadocië: vlucht in een luchtballon

Beleef een spannende vlucht in een luchtballon over de sprookjesachtige schoorstenen en uit de rotsen gehouwen kerken en huizen van Cappadocië, met vervoer vanaf je hotel en een ontbijt voor de vlucht bij aankomst op de locatie. Je wordt rond 04:00 uur opgehaald bij je accommodatie in Cappadocië en naar de locatie gebracht. Je krijgt gratis koffie en thee om de koudheid van de vroege ochtend tegen te gaan. Terwijl je geniet van een ontbijt kijk je toe hoe de ballonnen voorbereid en opgeblazen worden. Als de zon op begint te komen zweef je naar een hoogte van ongeveer 300 meter voor een buitengewoon uitzicht van 360 graden over Cappadocië. De wind neemt je mee over de valleien en bergen voor een vlucht van ongeveer 45 minuten tot een uur, afhankelijk van het weer. Bewonder de unieke rotsen en grotten van de regio vanuit een vogelvluchtperspectief. Geniet nadat je weer geland bent van een glas champagne en ontvang je persoonlijke vluchtcertificaat. Daarna wordt je weer teruggebracht naar je hotel, waar je om ongeveer 07:00 uur aan de rest van je dag kunt beginnen.

...
Cappadocië: ATV-tour bij zonsondergang

5. Cappadocië: ATV-tour bij zonsondergang

Ervaar een alternatieve manier om de bezienswaardigheden van Cappadocië vanaf de grond te zien tijdens deze ATV-tour. Na een korte veiligheidsbriefing en demonstratie kun je wat oefenen op de fietsen voordat je aan je tour begint. Wanneer je 100% comfortabel achter het stuur zit, begin je aan je tour door Cappadocië's must-sees. Rijd eerst door Sword Valley, de kleinste vallei in de regio, en bewonder de zwaardachtige sprookjesachtige schoorstenen die de vallei zijn naam geven. Ga vervolgens naar het dorp Cavusin, waar u de architectuur en kerken van dit voormalige Griekse dorp kunt bewonderen. Vaar vervolgens door de White, Love en Red Valleys en stop op elke locatie voor een rustpauze of foto's. Eindig in Rose Valley, waar je de zonsondergang kunt zien vanaf een van de beste plekken om de zonsondergang in Cappadocië te bekijken.

...
Cappadocië: luchtballonvaart tijdens zonsopgang

6. Cappadocië: luchtballonvaart tijdens zonsopgang

Zie de zonsopgang boven Cappadocië vanuit een luchtballon. Je wordt vlak voor zonsopgang opgehaald bij je hotel en gaat naar het startpunt, waar een licht ontbijt van gebak, taart en koffie op je wacht. Zodra de ballon is goedgekeurd om te vliegen, ga je naar de  vertrekplaats, waar je foto's kunt maken en kunt zien hoe de ballon wordt opgeblazen. Als alles klaar is voor de vlucht, rijs je op uit het hart van Cappadocië en zie je het spectaculaire landschap van schoorstenen en rotsformaties steeds kleiner worden.  Je vlucht duurt ongeveer 1 uur. Bij de landing proost je met champagne en krijg je een medaille, voordat je weer wordt teruggebracht naar je hotel.

...
Cappadocië: privétour van een hele dag

7. Cappadocië: privétour van een hele dag

Laat je ophalen bij je hotel. Geniet eerst van een panoramisch uitzicht op Göreme en bewonder enkele van de beste uitzichten in de regio. Uw gids heeft veel kennis om u over uw omgeving te vertellen. Bezoek daarna Underground City, de grootste en diepste ondergrondse nederzetting. Het heeft 8 niveaus die verbonden zijn met smalle tunnels. Je bezoekt kraampjes, winkels, kerken, wijnhuizen, keukens en de andere secties die open zijn voor bezoekers. Terwijl u de secties bezoekt, zal uw gids de ervaring aanvullen met hun deskundige kennis. Geniet vervolgens van een lokale lunch in een authentiek restaurant. Bezoek daarna Pigeon Valley, gelegen in de stad Uçhisar en biedt een ander spectaculair panoramisch uitzicht. De volgende bestemming is het openluchtmuseum van Goreme, waar u uit rotsen gehouwen kerken kunt zien die zijn uitgehouwen door vroegchristelijke monniken. Je gids geeft je informatie over het christendom en het kloosterleven van Cappadocië. De volgende stop is Çavuşin, het oude Griekse dorp, verlaten na de bevolkingsuitwisseling in 192. Deze stad ligt aan de oevers van de Rode Rivier, de langste rivier in Turkije. Het is beroemd om zijn aardewerk dat rond het 2e millennium voor Christus begon door hettieten. Je krijgt een rondleiding door de stad en bezoekt vervolgens een pottenbakkerij en leert over rode klei en keramiek. Een van de meesters van de discipline zal zelfs de oude techniek uit de vrije hand demonstreren die door de geschiedenis heen is gebruikt. Bezoek dan Paşabağı waar spectaculaire paddestoelvormige rotsformaties te zien zijn. Paşabağı wordt ook wel Monks Valley genoemd vanwege de kapel van Sint Simeon die zich in de vallei bevindt. De volgende stop is Devrent Valley, ook wel bekend als İmagination Valley. De vallei bevat merkwaardige rode rotsen, waarvan sommige lijken op dierlijke vormen: een kameel, een hagedis, een uil, een slang, een kip en een pinguïn.

...
Cappadocië: Luchtballonvlucht bij zonsopgang met champagne

8. Cappadocië: Luchtballonvlucht bij zonsopgang met champagne

Ga de lucht in tijdens deze privé- of groepsballonervaring boven Cappadocië. Ontzag voor het spectaculaire uitzicht en zie de zon opkomen terwijl je de meest memorabele foto's maakt vanuit de ballonmand. Kies tussen een standaard, deluxe of privévlucht. Vlieg in een heteluchtballon boven Cappadocië en ontdek de beste manier om dit land van rotsachtige valleien, ondergrondse steden en legendarische landschappen te bekijken. Begin je ervaring heel vroeg in de ochtend met het ophalen van je hotel, gevolgd door vervoer naar een geheime locatie per minibus. Eenmaal daar ontmoet je de rest van je kleine groep (als je een groepsvlucht kiest). Volg je gelicentieerde bemanning aan boord van de ballonmand terwijl deze opblaast met hete lucht en erg groot wordt. Luister naar uw piloot die veiligheidsmaatregelen en de do's en don'ts tijdens uw vlucht met u deelt. Houd vol terwijl je ballon tussen de 500 en 1000 meter boven de grond stijgt. Vlieg soepel boven valleien en spectaculaire geografische formaties die je alleen vanuit de lucht kunt zien. Zorg ervoor dat je wat foto's maakt van je eigen ballon en de tientallen anderen in de buurt die de lucht in gaan. Aan het einde van de vlucht land je op een veilige plek waar het grondpersoneel op je wacht met een herdenkingsvliegcertificaat en een licht drankje om het te vieren. Kies voor deze ervaring uit 3 opties: • Standaardvlucht: groepsoptie met maximaal 20-24 personen en een vlucht van 45 tot 65 minuten • Comfort Flight: groepsoptie tot 16 personen en ongeveer 60 minuten vliegen • Privévlucht: privéoptie voor jou en je vrienden met een vlucht van ongeveer 60 minuten

...
Cappadocië hoogtepunten Tour met lunch

9. Cappadocië hoogtepunten Tour met lunch

Je chauffeur haalt je op bij je hotel om te beginnen aan een 6,5 uur durende tour vol ongelooflijke natuurlijke formaties, UNESCO-werelderfgoedlocaties en veel verschillende soorten oude kunst. Je dag begint met een verkenning van Cappadocië, in het bijzonder Devrent Valley. Deze vallei staat ook wel bekend als "Verbeeldingsvallei", die u zult begrijpen zodra u aankomt. Je ziet talloze verschillende soorten Fairy Chimney-formaties, die bijna 30 miljoen jaar geleden zijn gevormd. Hierna ga je naar het openluchtmuseum van Göreme, een van de oudste nederzettingen in Cappadocië en een van de 3 UNESCO-locaties in het park. Dit is een geweldige grotstad met woningen gebouwd in de zijkanten van rotsformaties. Nu een spookstad vanwege onveilige erosie, deze plek huisvestte ooit christenen en moslims in harmonie met elkaar. Deze reis biedt de mogelijkheid om langs een lokale winkel te gaan om het echte Anatolië te ontdekken. Zie hoe mensen het overleefden en prachtige kunst creëerden in deze regio die dateert uit de Hettitische periode. Ga zitten voor de lunch in een lokaal restaurant en rust uit voor de tweede helft van de tour. Ga vervolgens naar Uchisar Castle en Pigeon Valley, twee van de beste plekken voor fotografie ter wereld. Ga weer op pad om terug te keren naar je hotel, maar voordat je thuiskomt, stop je bij Goreme Panorama Point om de schoonheid van Cappadocië vanuit een andere hoek te bekijken.

...
Van Istanbul: dagtocht naar Cappadocië met vlucht en lunch

10. Van Istanbul: dagtocht naar Cappadocië met vlucht en lunch

Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van Cappadocië samen met zijn fascinerende rotsformaties tijdens een rondleiding die de hele dag duurt. Je wordt opgehaald bij je hotel in Istanbul en arriveert op de luchthaven voor een vlucht van 1,5 uur naar Kayseri. Ontmoet je lokale chauffeur en geniet van de rit naar Cappadocië, waar je je bij andere groepsdeelnemers voegt en je tour begint. Verken het openluchtmuseum van Goreme en bestudeer de vele uit de rotsen gehouwen kerken uit de 10e eeuw. Bezoek vervolgens Devrent Valley, beroemd om zijn eigenzinnige, diervormige rotsen, en waan je in een andere wereld. Ga naar Pasabag, ook bekend als Monks Valley, en bekijk de kapel gewijd aan St. Simeon samen met de schuilplaats van een kluizenaar. Bewonder enkele van de meest opvallende sprookjesachtige schoorstenen met een unieke paddenstoelvorm. Stop voor een typisch Turkse lunch in Avanos. Leer dan aardewerk maken met lokale experts. Geniet van het beste uitzicht op de sprookjesachtige schoorstenen van Goreme Panorama voordat je je vergaapt aan meer prachtige landschappen vanaf Uchisar Rock Castle. Rijd terug naar Kayseri voor je terugvlucht naar Istanbul, waar je chauffeur je zal begroeten en je terug zal brengen naar je hotel.

...

Sitemap Göreme

Wil je alle activiteiten in Göreme ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Göreme

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.837 beoordelingen

We vonden de ballonvaart geweldig! De timing was ook geweldig. Het ophalen van de camping was tot op de minuut nauwkeurig. Nadat we op de plaats waren aangekomen, waren er al veel mensen bezig met het opblazen van de heteluchtballon. Dat was een geweldige ervaring! Even later stapten we in de mand en vertrokken. De piloot en zijn assistenten waren een goed geoefend team en hebben goed werk geleverd! De rit was erg leuk en de landing was erg soepel. Om met zo'n 100 ballonnen tegelijk in beweging te zijn, heb je veel ervaring en professionaliteit nodig. En dat deed je, je voelde je heel veilig. Je kon een uur lang volop genieten van de rit. Het landschap is betoverend en uniek!!! We vonden het geweldig en zouden het op elk moment opnieuw doen. Na de reis kregen we champagne en medailles en werden we zonder lang wachten terug gereden. We kunnen het iedereen alleen maar aanraden!

Dit voelde als een once in a lifetime ervaring. Het maakte het heel gemakkelijk met ophalen en afzetten bij ons hotel. We moesten overschakelen naar een tweede lanceerlocatie, denk ik vanwege de wind, dus de eigenlijke ballonvaart begon later dan verwacht, maar was nog steeds de geadverteerde duur van iets meer dan een uur. Het is bijna niet te beschrijven het gevoel zo hoog te zijn zonder ramen, motor, etc. Zo stil en vredig. Enige nadeel is dat ze je echt in de compartimenten stoppen, dus het is moeilijk om te bewegen, maar dat kan ook helpen als je bang bent om je veiliger te voelen.

Sterk aanbevolen de ervaring en prijs. Ze waren punctueel om op te halen bij het hotel. Het enige, ik vroeg hoeveel mensen de mand zouden zijn en ze vertelden me dat 6, het waren eigenlijk 16, maar het was niet een van de grootste aangezien er maximaal 28 zijn.

ADEMBENEMEND! Zeer goede organisatie. We werden op tijd bij het hotel opgehaald en konden de bouw bekijken. Toen gebeurde alles heel snel en waren we in de hemel. Geweldig team. Ik kan het alleen maar aanbevelen!

Het was een geweldige vlucht. Personeel was professioneel.