Belevingen in
Gori

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Gori: De beste dingen die je niet wil missen

Tbilisi: dagtrip Mtskheta, Jvari, Gori en Uplistsikhe

1. Tbilisi: dagtrip Mtskheta, Jvari, Gori en Uplistsikhe

De trip vertrekt om 09:00 uur op weg naar het oostelijke deel van Georgië, 96 km van Tbilisi richting  Mtskheta. Mtskheta  was de hoofdstad van het Oost-Georgische koninkrijk Iberia uit de derde eeuw voor Christus, en is één van de oudste steden en het culturele en religieuze centrum van Georgië. Bezoek vervolgens het  Jvari -klooster, een waar architectonisch meesterwerk uit de vroege middeleeuwse periode gebouwd op een heuveltop. Kijk vanaf de heuvel naar beneden naar de samenvoegende  Aragvi  en  Mtkvari -rivieren en neem de tijd om foto's te maken. Ga met je lokale gids verder naar  Gori, het thuisland van Stalin, om het huis, museum en treinwagon van Stalin te bezoeken. Kom meer te weten in het Stalin-museum over het leven van de beruchte dictator in de tentoonstelling met unieke foto's, geschenken en meubels. Na het museum is er tijd voor lunch in de stad  Gori, met de optie om te kiezen tussen dineren in een Georgisch restaurant of lunchen bij een lokaal gezin met een eigen wijnkelder om traditionele Georgische wijnen te proeven. Na de lunch ga je naar de grotstad  Uplistsikhe, genaamd "Fort van de Heer", gelegen op een rotsachtige berg op de linkeroever van de rivier  Mtkvari. Het fort wordt vermeld in kronieken die dateren uit de vroegste tijden en de geschiedenis begon in het I-II millennium v. Chr. Uplistsikhe  was een belangrijk religieus, politiek en cultureel centrum in de Hellenistische en de late antieke periode, en het is geïdentificeerd als één van de oudste stedelijke nederzettingen in Georgië. Volg hier van een interessante wandeltocht langs de rotsachtige structuren, waaronder het amfitheater. Bezoek ten slotte  de  Svetitskhoveli -kathedraal, een heilige plaats waar het kleed van Christus wordt bewaard, een meesterwerk uit de vroege middeleeuwen en een UNESCO-werelderfgoed.

...
Mtskheta - Jvari - Gori - Copán Volledige privétour

2. Mtskheta - Jvari - Gori - Copán Volledige privétour

Verken Kartli, een van de meest mysterieuze regio's van Georgië. Bezoek de grotstad Uplistsikhe, de geboorteplaats van Stalin, Gori, en de UNESCO-werelderfgoedlocaties Mtskheta. Begin bij Uplistsikhe, een antiek uit de rotsen gehouwen stadje in het oosten van Georgië. Bekijk de unieke mix van uitgesneden culturen uit Anatolië en de heidense en christelijke architectuur van Iran, en pauzeer vervolgens voor een lokale lunch (op eigen kosten). Bezoek vervolgens Gori, de geboorteplaats van Stalin. Verken de stad of bezoek het Stalin Museum, dat het oude huis en de treinwagon van de dictator omvat. Volg dat met een reis naar het Jvari-klooster. Bewonder dit 6e-eeuwse orthodoxe bouwwerk dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Geniet van het uitzicht vanaf de rotsachtige bergtop naar beneden op de rivieren Mtkvari en Aragvi. Sluit je tour af bij de Svetitskhoveli-kathedraal in Mtskheta, een andere werelderfgoedlocatie. Breng wat tijd door op een locatie die bekend staat als de begraafplaats van het gewaad van Christus en die tot de meest vereerde gebedsplaatsen in de regio behoort.

...
Van Tbilisi: Georgische hoogtepunten in privétour van één dag

3. Van Tbilisi: Georgische hoogtepunten in privétour van één dag

Je gids haalt je 's ochtends op in een comfortabele auto en gaat eerst naar de zee van Tbilisi. Je zult misschien verrast zijn door het bestaan van een zee in de Georgische hoofdstad, maar in feite is de zee van Tbilisi de onofficiële naam van het reservoir dat in 1952 werd aangelegd om de stad van water te voorzien. Het reservoir van Tbilisi ligt op een hoogte van meer dan 500 meter boven de zeespiegel en het is een plezier om hier tijd door te brengen tijdens de zomerhitte. Hier bezoek je ook een monument dat verbaast over zijn grootte. Bekend als de Georgische Stonehenge, is het monument officieel de Chronicle of Georgia en werd het gemaakt door de Georgisch-Russische schilder, beeldhouwer en architect Zurab Tsereteli. Het monument werd opgericht om 3000 jaar Georgische soevereiniteit en 2000 jaar christendom in Georgië te vieren. De volgende stop is het Jvari-klooster, het 6e-eeuwse Georgisch-orthodoxe klooster gebouwd op een heuvel tegenover Mtskheta aan de samenvloeiing van de rivieren Aragvi en Mtkvari. Jvari-klooster staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ga verder naar de regio Shida Kartli waar je Uplistsikhe bezoekt, een oude grotstad en een van de oudste stedelijke nederzettingen in Georgië. Uplistsikhe - letterlijk "Fort van God" - is een oude stad die een belangrijke rol speelde in de Georgische geschiedenis gedurende een periode van ongeveer 3000 jaar. Archeologische opgravingen hebben buitengewone artefacten onthuld die dateren uit de late bronstijd tot aan de late middeleeuwen . De volgende stop is in Borjomi Central Park, de thuisbasis van de meest opmerkelijke deugden van Borjomi met zijn opvallende natuur en unieke mineraalwater. Een van de beste plaatsen om dit te ervaren is Mineral Water Park. Het park zelf dateert uit de jaren 1850 en is het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming. Hier kunt u het natuurlijke Borjomi-mineraalwater proeven en ontspannen in een prachtige omgeving, of u kunt proberen de kabelbaan naar de top van het park te rijden. Na deze laatste stop zet je gids je af in Borjomi of Bakuriani, of kun je terugkeren naar je accommodatie in Tbilisi.

...
Tbilisi: Guided Mtskheta, Gori en Uplistsikhe Tour

4. Tbilisi: Guided Mtskheta, Gori en Uplistsikhe Tour

Je tour begint 's morgens als je wordt opgehaald bij je hotel, waarna je begint met een rit door het vruchtbare land van de Kartli-regio. Je eerste stop is het 6e-eeuwse Jvari-klooster, dat op 19 kilometer afstand van Tbilisi ligt. Hier ontvangt u een inleidend verhaal over het gebied, terwijl u geniet van het prachtige panorama van de combinatie van de twee rivieren Aragvi en Mtkvari, het Armazi-gebergte en de stad Mtskheta. Je rijdt dan 88 kilometer ten westen van Tbilisi naar Gori, een stad in de provincie Kartli. Gori was een belangrijk militair bolwerk in de Middeleeuwen en aan de voet van een zandstenen heuvel staat het middeleeuwse Gori-fort Tskhra-kara. Je maakt een korte wandeling door het gebied, voordat je verder gaat naar het Stalin Museum. Excursies in het museum van Joseph Stalin duren ongeveer 30 minuten, met het museum dat uit 3 locaties bestaat. Na je museumtour rijd je naar het oude tempelstadje Uplistsikhe. Vertaald als het "Fort van de Heer" en daterend uit de 6e eeuw voor Christus, wordt deze stad vermeld in de "kronieken van de 1e eeuw na Christus". Hier zijn de galmende zalen, de lange slingerende gangstraten, de kamers van heidense erediensten en zelfs de overblijfselen van het oudste theater in Georgië allemaal uitgehouwen in het rotsachtige plateau en wachten ze om ontdekt te worden. Vervolgens rijd je terug naar Tbilisi, door de oude hoofdstad Mtskheta, die een levend museum presenteert met de UNESCO-monumentale site van de Svetitskhoveli-kathedraal, evenals andere architectonische bezienswaardigheden. Je kunt een wandeling maken door het historische deel van de stad en genieten van een ontspannende avond met lokale snoepjes op de souvenirwinkeltjes.

...
Georgië: dagtocht naar Mtskheta, Stalin Museum & Uplistsikhe

5. Georgië: dagtocht naar Mtskheta, Stalin Museum & Uplistsikhe

Begin je tour in je accommodatie in Tbilisi, waar je chauffeur / gids je opwacht. Na een korte meet and greet reis je naar je eerste locatie en begin je je sightseeingavontuur voor vandaag! Na een korte en mooie rit is je eerste stop Jvari Church (6e-7e eeuw), het belangrijkste religieuze centrum en een architectonisch meesterwerk van het middeleeuwse Georgië. Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de kerk die uittorent boven de stad Mtskheta. Doorgaan naar de Svetitskhoveli-kathedraal, bekend als de begraafplaats van Christus 'kleed en het op een na grootste kerkgebouw in het land. De kathedraal is al lang de belangrijkste Georgische kerk en blijft tot op de dag van vandaag een van de meest vereerde plaatsen van aanbidding. Maak een excursie naar de grotstad Uplistsikhe, een oude grotstad en een van de oudste stedelijke nederzettingen in Georgië. De stad vertegenwoordigt een complex van verschillende bouwwerken uit de 12e eeuw. BC tot de 17e eeuw. ADVERTENTIE. Rond je tour af in het Stalin Museum in Gori, gewijd aan het leven van Joseph Stalin. Dit museum is de perfecte locatie voor elke Stalin of politieke enthousiastelingen. Sluit uw dag comfortabel af met een ontspannende autorit terug naar uw accommodatie in Tbilisi.

...
Mtskheta, Gori en Uplistsikhe Full-Day Tour

6. Mtskheta, Gori en Uplistsikhe Full-Day Tour

Je wordt om 10.00 uur opgehaald bij je hotel en reist naar Mtskheta, de voormalige hoofdstad van Georgië. Mtskheta is een oude stad van buitengewoon belang voor de Georgische natie en ligt ongeveer 20 km buiten Tbilisi. Het was de hoofdstad van het oostelijke Georgische koninkrijk Iberia vanaf de 3e eeuw voor Christus tot de 5e eeuw na Christus. Het was ook de plaats van de christenheid van Georgië in 334 en blijft het hoofdkantoor van de Georgisch-orthodoxe kerk. Mtskheta is van primair belang voor reizigers die geïnteresseerd zijn in de Georgische geschiedenis of het orthodoxe christendom. Tijdens de rondleiding ziet u de orthodoxe kathedraal Svetitskhoveli, gelegen in de historische stad en gebouwd in de 11e eeuw. Loop door de oude stad en bezoek het Djvari-klooster, gebouwd in de 6e eeuw. Je hebt de mogelijkheid om foto's te maken met een heel mooi zicht op Mtskheta. Om 13.30 uur bezoekt u de stad Gori, waar zich het Joseph Stalin-museum bevindt. Het museum van Joseph Stalin werd in 1951 opgericht als een museum voor lokale geschiedenis, maar was duidelijk bedoeld als een gedenkteken voor Stalin, die in 1953 stierf. Het hoofdgebouw van het complex is een groot paleis in stalinistische gotische stijl. De tentoonstelling is in ruwweg chronologische volgorde verdeeld in zes zalen en bevat veel items die feitelijk of naar beweerd eigendom zijn van Stalin. Er is ook veel illustratie bij wijze van documentatie, foto's, schilderijen en krantenartikelen. Om 16.00 uur bezoekt u de stad Uplistsikhe, een oude uit de rotsen gehouwen stad in het oosten van Georgië, ongeveer 100 kilometer ten westen van Tbilisi. Uplistsikhe wordt door archeologen aangemerkt als een van de oudste stedelijke nederzettingen in Georgië. Het centrale deel van Upliscikhe is het grootste en bevat een groot deel van de Uplistsikhe rotsachtige structuren. Smalle steegjes en soms trappenhuizen stralen van de centrale straat naar de verschillende structuren uit. Sluit uw dagtocht af met een terugkeer naar uw hotel om 19:30 uur.

...
Tbilisi: privé-dagtrip Uplistsikhe en Borjomi Hot Pools

7. Tbilisi: privé-dagtrip Uplistsikhe en Borjomi Hot Pools

Geniet van een dagtocht naar de meest schilderachtige aanblik van Midden- en Zuid-Georgië, bezoek een lokale familie in hun plattelandshuis voor een traditioneel diner. Nadat je om 9:00 uur bij je hotel bent opgehaald, bereik je binnenkort de oude grotstad Uplistsikhe. Hier kun je door de ruïnes en prachtige rotsformaties wandelen en de overblijfselen van formele oude glorie zien van wat ooit het centrum van de heidense cultuur was. Direct naast Uplistsikhe ligt Gori, de stad die bekend staat als de geboorteplaats van Stalin, waar u nog steeds het huis kunt zien waar hij opgroeide. Na ongeveer 1,5 uur bereikt u de gezellige badplaats Borjomi, omgeven door het grootste nationale park van Georgië. Je kunt dwalen door het prachtige centrale park, het legendarische mineraalwater van Borjomi rechtstreeks uit de bronnen proeven en een bad nemen in de thermale baden in de open lucht midden in het bos. U kunt de zwembaden bereiken door door het bos te wandelen of een ritje te maken met een lokale auto die deze route exploiteert (op eigen kosten). Na het buitenplezier wordt je uitgenodigd als gast van een Georgisch gezin dat in een nabijgelegen dorp woont, waar een heerlijk traditioneel diner op je wacht.

...
Mtskheta, Gori en Upliscikhe Privérondleiding

8. Mtskheta, Gori en Upliscikhe Privérondleiding

Ontsnap aan de drukte en bezoek de oudste stad van Georgië, Mtskheta, die de hoofdstad was in het vroege Georgische koninkrijk Iberia vanaf de 3e eeuw voor Christus tot de 5e eeuw voor Christus. Geniet van panoramische luchtfoto's van de bergen rond het Jvari-klooster, dat in de 6e eeuw Georgisch orthodox was. De naam vertaalt zich als het klooster van het kruis. Het vertegenwoordigt de top van de architectonische typologie als een waar meesterwerk uit de vroege Medi-periode. Het kijkt uit over de samenvloeiing van de rivieren Aragvi en Mtkvari vanaf de top van de heuvel. Reis terug naar de vroege eeuwen in de Svetitskhoveli-kathedraal en de Samtavro-kerk. De Svetitskhoveli-kathedraal werd gebouwd in de 11e eeuw, maar de site zelf is nog ouder, en dateert uit het begin van de 4e eeuw. Het verschilt in artistieke waarde en de speciale rol die het in de geschiedenis heeft gespeeld. Het monument heeft een langwerpig kruis dat de hemel lijkt te raken. Het was de belangrijkste bedevaartplaats aan de zijderoute, de begraafplaats van de Christusjas en het graf van de Georgische koningen De kathedraal is het op een na grootste kerkgebouw in Georgië en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het complex werd gebouwd in de 11e eeuw en bevat de graven van koningin Nana en Mirian III, de koning van Iberia, die het christendom als officiële religie in Georgië hebben opgericht en de beroemde Georgische monnik Gabrieli is ook begraven in de Samtavro-kerk. Mtskheta met een Georgische wijndegustatie. In Gori-Uplistsikhe bezoekt u verschillende locaties uit verschillende perioden uit de Georgische geschiedenis, waaronder Uplistsikhe-grotstad, het huismuseum van Jozef Stalin en het Gori-fort. Uplistsikhe, vertaald naar Fort van de Heer, is een vesting in een grotstad gelegen op een rotsachtig massief aan de oever van de rivier de Mtkvari. De Uplistsikhe stamt uit het eerste en tweede millennium voor Christus en was een belangrijk religieus, politiek en cultureel centrum in de Hellenistische en de late antieke periode. Maak een wandeling tussen de oude straten, het met rotsen uitgehouwen theater, de koninklijke zalen, de apotheek, heidense tempels en christelijke kerken, terwijl de overblijfselen van graanschuren en grote kleiwinnenschepen aanwijzingen geven over het dagelijks leven van de inwoners. Doorgaan naar het Joseph Stalin Museum in Gori. Stalin was oorspronkelijk Georgiër en de secretaris-generaal van de Communistische Partij tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij is een van de meest invloedrijke dictators van de moderne tijd. Het museum heeft het huis van Stalin, een hut waar hij werd geboren, zijn gepantserde treinwagon en een standbeeld dat tot 2010 controversieel op het centrale plein van Gori stond. Zie daarnaast veel items van Stalin, waaronder enkele van zijn kantoormeubilair. , zijn persoonlijke bezittingen en geschenken die hij in de loop van de jaren heeft gekregen. Gori Fortress is een medi-citadel in Georgië. Het staat boven de stad Gori op een rotsachtige heuvel. Archeologisch bewijs toont aan dat het gebied al in de laatste eeuwen voor Christus werd bewoond. Het fort beheerde belangrijke strategische en economische routes en bood onderdak aan een groot garnizoen.

...
Tbilisi: privétour Gori en Upliscikhe

9. Tbilisi: privétour Gori en Upliscikhe

Bezoek in Gori-Uplistsikhe verschillende locaties uit verschillende periodes van de Georgische geschiedenis, waaronder de grotstad Uplistsikhe, het huismuseum van Joseph Stalin en het fort van Gori. Uplistsikhe, vertaald naar Fort van de Heer, is een fort in een grotstad gelegen op een rotsachtig massief aan de oever van de rivier Mtkvari. Uplistsikhe dateert uit het eerste en tweede millennium voor Christus en was een belangrijk religieus, politiek en cultureel centrum in de Hellenistische en de late antieke periode. Maak een wandeling door de oude straten, met rotsen uitgehouwen theater, koninklijke zalen, apotheek, heidense tempels en christelijke kerken, terwijl de overblijfselen van graanschuren en grote wijnvaten van klei aanwijzingen geven over het dagelijkse leven van de inwoners. Ga verder naar het Joseph Stalin Museum in Gori. Stalin was van oorsprong Georgiër en de secretaris-generaal van de Communistische Partij tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij is een van de meest invloedrijke dictators van de moderne tijd. Het museum heeft het huis van Stalin, een hut waar hij werd geboren, zijn gepantserde treinwagon en een standbeeld dat tot 2010 controversieel op het centrale plein van Gori stond. Bekijk daarnaast veel items die eigendom zijn van Stalin, waaronder enkele van zijn kantoormeubilair , zijn persoonlijke bezittingen en geschenken die hem door de jaren heen zijn gegeven. Gori Fortress is een middeleeuwse citadel in Georgië. Het staat boven de stad Gori op een rotsachtige heuvel. Archeologisch bewijs toont aan dat het gebied al in de laatste eeuwen voor Christus werd bewoond. Het fort beheerste belangrijke strategische en economische routes en bood onderdak aan een groot garnizoen.

...
Van Tbilisi: Mtskheta, Gori, Uplistsikhe en Borjomi Tour

10. Van Tbilisi: Mtskheta, Gori, Uplistsikhe en Borjomi Tour

Begin je tour met ophalen in je accommodatie in Tbilisi en begeef je naar het historische stadje Mtskheta, in het noordwesten van de Georgische hoofdstad. Ontdek de Svetitskhoveli-kathedraal, een Oosters-orthodoxe kathedraal die het op één na grootste gebouw is van Georgië, na de Kathedraal van de Heilige Drie-eenheid. Bewonder dit meesterwerk uit de vroege middeleeuwen, erkend door UNESCO als Werelderfgoed. Ga vervolgens naar de rotsachtige bergtop aan de samenvloeiing van de rivieren Mtkvari en Aragi om het 6e-eeuwse Georgisch-orthodoxe Jvari-klooster te bezoeken, dat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Leer meer over de traditionele verhalen van deze plek met je gids en hoor hoe Saint Nino, een vrouwelijke evangelist gecrediteerd met het omzetten van Koning Mirian III van Iberia naar het Christendom, een groot houten kruis heeft opgericht op de plaats van een heidense tempel hier in de 4e eeuw. Vervolg je reis naar het Joseph Stalin Museum in Gori, de stad waar de leider van de voormalige Sovjet-Unie geboren werd. Geniet van de kenmerken van het museum in het Sovjettijdperk en ontdek de kleine houten hut waar Stalin werd geboren en de eerste vier jaar van zijn leven doorbracht. Ga dan nog een stap verder de geschiedenis in door een bezoek te brengen aan het oude uit de rotsen gehouwen stadje Uplistsikhe in het oosten van Georgië, zo'n 100 kilometer ten westen van Tbilisi. Verken een van de oudste stedelijke nederzettingen in Georgië en leer over zijn mythische fundament door Uplos, zoon van Mtskhetos, en kleinzoon van Kartlos in de Georgische middeleeuwse geschreven traditie. Als u Uplistsikhe achter u laat, reist u naar de Georgische badplaats Borjomi langs een schilderachtige weg door de groene en groene Borjomi-vallei. Hoor over het beroemde mineraalwater van het gebied, dat over de hele wereld is verspreid, en bewonder de schoonheid van het Borjomi-Kharagauli National Park, evenals de zwavelbaden die zich over het hele grondgebied bevinden. Tot slot, maak je laatste stop bij het Groene Klooster, officieel bekend als Chitakhevi St. George Monastery, een 9e-eeuws klooster gelegen in het dorp Chitakhevi. De tour is inclusief terugbrengen naar uw accommodatie in Tbilisi.

...

Sitemap Gori

Wil je alle activiteiten in Gori ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gori

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 380 beoordelingen

De tour was geweldig en ik ben zo blij dat ik besloot dit te doen in plaats van alleen te gaan. Onze gids, Tiko, was een heel lieve meid en we hebben niet alleen veel informatie en interessante dingen over de geschiedenis geleerd, maar hebben dankzij haar de hele dag zo veel plezier gehad! Ze heeft de hele dag de positieve sfeer behouden en we hebben een aantal geweldige herinneringen gemaakt. De bezochte plaatsen (Mckheta, Jvari, Gori en Uplistsikhe) en een tijd daar doorgebracht was geweldig. Net genoeg tijd. Plus de lunch bij de familie thuis voelde zo huiselijk en vriendelijk! Ik zal zeker terugkomen en andere tours doen

De tour met Nika en de chauffeur Misha was geweldig. We bereiken Gori in auto-luistermuziek en praten over alles, van de geschiedenis van Georgië tot lokaal nieuws. De cavetown, het jvari-klooster en alle andere haltes was erg mooi. We lunchen in een huis in Gori waar alles heel goed was! Prachtige reis!

Big 5, George was een zeer uitstekende gids. We hebben zoveel geleerd over de geschiedenis van Georgië en vele andere dingen.

Ja, ik zou deze tour aanbevelen, want onze gids is zeer uitstekend en zorg goed voor elke activiteit op deze reis