Kies data

Dingen om te doen Göteborg

Göteborg: De beste dingen die je niet wil missen

Göteborg: Sightseeingtour met amfibische bus over land en water

1. Göteborg: Sightseeingtour met amfibische bus over land en water

Ervaar sightseeing met een plons tijdens een amfibiebustour door Göteborg. Passeer de belangrijkste hoogtepunten zoals Fish Church, Poseidon, Liseberg en meer terwijl je van je gids over de geschiedenis en cultuur van de stad hoort. Start de tour bij Stora Teatern - een musical- en theatergebouw in het stadscentrum - waar je op de bus stapt. Vertrek vervolgens door het centrum van Göteborg langs bezienswaardigheden zoals Avenyn, Poseidon, Liseberg, Ullevi en de Viskerk. Terwijl het oppervlak eronder verandert, begint het echte plezier en wordt het tijd dat de bus nat wordt. Houd je telefoons en camera's vast en bereid je voor op wat vlinders in je buik als de 10-tons bus transformeert in een amfibieboot en de rivier invaart. Luister terwijl de muziek luider wordt en een grote plons water tegen de voorruit slaat. Voor je het weet zweef je. Na een paar minuten varen op het water, zal de gids wat extra info geven over hoe de bus werkt. Krijg vanaf het water een geweldig uitzicht over de stad en zie grote schepen de stad in- en uitvaren. Na ongeveer 20 minuten in het water ga je terug naar het ophaalpunt en passeer je onderweg nog meer ongelooflijke bezienswaardigheden.

Göteborg: 24-uursticket voor hop on, hop off-bus

2. Göteborg: 24-uursticket voor hop on, hop off-bus

Bekijk de bezienswaardigheden van Göteborg in je eigen tempo met een 24-uursticket voor de hop on, hop off-tourbus. Maak gebruik van 7 verschillende haltes langs de route om de attracties en gebieden te verkennen die je het meest interesseren. Bewonder het Stora Teatern, waar veel van de grote concerten en shows van de stad worden opgevoerd. Bezoek de gotische vismarkt van Feskekörka, krijg een prachtig uitzicht op de rivier vanaf het bovendek van de bus en krijg inzicht in de geschiedenis van de stad met het informatieve commentaar aan boord in 7 verschillende talen. Haltes:  • 1.  Stora Teatern • 2.  Feskekörka-vismarkt • 3.  Valand / Avenyn • 4.  Korsvägen / Liseberg / Scandinavium • 5.  Drottningtorget • 6.  Lilla Bommen • 7. Brunnparken / Lejontrappan

Göteborg: archipelcruise met gids

3. Göteborg: archipelcruise met gids

Begin uw boottocht door te varen door de bloeiende haven van Göteborg, de grootste haven van Scandinavië, en leer meer over de dagelijkse werking van het inzichtelijke livecommentaar. Naarmate de boottocht vordert, krijg je de kans om het fort Älvsborg, een van de best bewaarde forten van Zweden, te bewonderen en van de gids te horen over een geschiedenis die vele eeuwen teruggaat. Vaar vervolgens rond de zuidelijke eilanden van de prachtige archipel van Göteborg en bewonder het schilderachtige landschap van kliffen, eilandjes en zee, die zo vruchtbaar zijn voor de westkust van Zweden.

Göteborg: wandeltocht door de oude binnenstad van Haga

4. Göteborg: wandeltocht door de oude binnenstad van Haga

Haga is een van de oudste wijken van Göteborg. De voetgangersstraat Haga Nygata is omzoomd met goed bewaard gebleven huizen, vele in de karakteristieke Göteborgse stijl genaamd "landshövdingehus", met één verdieping in baksteen en de rest in hout. Elk iconisch huis en gebouw heeft een schat aan historische betekenis en tijdens deze 2 uur durende wandeling zal uw gids u informeren over enkele van de beste. Laat u onderweg op de meest Zweedse manier betoveren door een wijk die in de 19e eeuw een sloppenwijk was met een louche reputatie, maar nu de hipste wijk van Göteborg is met geen gebrek aan cafés, delicatessenzaken en onafhankelijke winkels. Volg je lokale gids naar de must-see plekken, verborgen juweeltjes en lokale hotspots van het gebied en krijg een goede introductie in de meest iconische wijk van Göteborg.

Göteborg: Sherlock Holmes Smartphone App Stadsspel

5. Göteborg: Sherlock Holmes Smartphone App Stadsspel

Dompel jezelf onder in de spannende wereld van Sherlock Holmes door aanwijzingen te verzamelen als onderdeel van een leuk smartphonespel. Los samen met je collega's, vrienden of familie de moord op een fictief personage op en verken de hoogtepunten van Göteborg, waaronder de kathedraal van Göteborg. Nadat je de app hebt gedownload en de code hebt ingevoerd, ga je op een uniek avontuur vol hersenkrakers, puzzels en veel Britse humor. Word een eersteklas detective voor een dag en werk samen met Sherlock Holmes. Neem de tijd die nodig is om deze strafzaak aan te pakken en stop om de omgeving te verkennen wanneer je maar wilt. Start het spel opnieuw wanneer je er klaar voor bent en geniet ervan terwijl je iconische sites tegenkomt, zoals de Stora Hamnkanalen. Hoewel deze game niet gericht is op interactie met je omgeving en je er ook niet over informeren, is het de perfecte activiteit om deze geweldige stad op een leuke en interactieve manier te verkennen. Maak je klaar voor een wandeling langs de mooiste plekjes van de stad.

Göteborg: Go City all-inclusive pas met 20+ attracties

6. Göteborg: Go City all-inclusive pas met 20+ attracties

Ervaar het beste van Göteborg en bespaar tot 50% met een handige all-inclusive digitale pas. Kies tussen een dag- of meerdaagse pas en geniet van toegang tot meer dan 25 attracties, rondleidingen en andere ervaringen. Begeef je op fascinerende bus- en boottochten en bezoek de populairste musea van de stad. Gebruik je telefoon als toegangsbewijs voor alle inbegrepen attracties, voor zoveel dagen als je wilt. Download de Go City-app en maak gebruik van de interactieve gids. Plan je route en boek attracties in real-time en activeer vervolgens je pas door de QR-code te scannen bij een willekeurige attractie. Vaar door de zuidelijke archipel naar het prachtige eiland Vinga, bezoek het beroemde Volvo Museum of verken historisch en hedendaags design in het Röhsska Museum. Pas je avontuur aan met hop-on hop-off bus- en boottochten en bekijk lokale verborgen juweeltjes aan boord van een paddan-boot. De Göteborg All-Inclusive Pass is inclusief: • Paddan-boottocht (seizoensgebonden - april tot oktober) • Röhsska-museum • Laserdome • Gevangeniseiland (reserveren verplicht) • Rondleiding naar Vinga (seizoensgebonden - juli tot augustus) • Bohus-fort • Hop on, hop off-boottocht (seizoensgebonden - juli tot augustus) • Gunnebo-huis • Hop-on, hop-off-bustour (seizoensgebonden - april tot september) • Rondleiding door de archipel (seizoensgebonden - zomer) • Volvo-museum • Erfgoedtram Ringlinien • Het Gothenburg Museum of Art & Hasselblad Centre • De chocolade- en snoepwinkel van Göteborg • Trammuseum van Göteborg • Sportmuseum van Göteborg • Casino Cosmopol • Röda Sten Konsthall • Slottsskogen Adventure Golf (seizoensgebonden - april tot oktober) • Ronde van Hisingen (seizoensgebonden - lente) • Stadsmuseum van Göteborg • Säveån paddan boottocht (seizoensgebonden - lente) • Maritiman Floating Ship Museum (seizoensgebonden - april tot oktober)

Lilla Bommen: begeleide boottocht van 4 uur naar het eiland Vinga

7. Lilla Bommen: begeleide boottocht van 4 uur naar het eiland Vinga

Stap aan boord van de M/S Carl Michael Bellman-boot en vaar van Lilla Bommen door de haven en de zuidelijke archipel naar het meest westelijke punt van Göteborg: het eiland Vinga. Geniet van commentaar van een live gids tijdens een reis van ongeveer 1 uur en 15 minuten enkele reis. Geniet van het weidse uitzicht op zee of bezoek het café aan boord, waar u koffie, cake, snacks, bier, wijn en niet-alcoholische dranken kunt kopen. Neem bij aankomst in Vinga een uur de tijd om het eiland te verkennen. Wandel over de paden en verken de prachtige natuur, bezoek de beroemde vuurtoren, zwem in de oceaan of zoek een plekje in de zon en ontspan.

Göteborg: hop on, hop off-rondvaartboot voor 24 uur

8. Göteborg: hop on, hop off-rondvaartboot voor 24 uur

Allemaal aan boord van de hop on, hop off-boottocht door Göteborg. Je deskundige gids vertelt je over evenementen en winkelen in het stadscentrum, over de klassieke Haga-wijk en de haven van Göteborg en zijn hoogtepunten. Je kunt zo vaak als je wilt in- en uitstappen bij de verschillende haltes, of aan boord blijven en genieten van de rit. De boot stopt bij: 1. Kungsportsplatsen / Stora Teatern 2. Brunnparken/Lejontrappan 3. Lilla Bommen 4. Eriksberg 5. Haga / Feskekorka

Göteborg: Paddan Sightseeing Cruise op de rivier de Savean

9. Göteborg: Paddan Sightseeing Cruise op de rivier de Savean

De twee uur durende cruise wordt uitgevoerd met een van de populaire open rondvaartboten genaamd Paddan. Begin vanaf Kungsportsplatsen en vaar door de smalle stadsgrachten en ga dan verder door de haven naar de rivieruitlaat van Säveån. Onderweg wijst uw gids u op zowel stadsoriëntatiepunten als populaire attracties. Säveån wordt ook wel het Amazonegebied van Göteborg genoemd vanwege de rijke natuur en fauna. Als je geluk hebt, kun je een glimp opvangen van een bever die takken aan het uitzoeken is voor zijn nest. Vogelliefhebbers zullen dit gebied ook aantrekkelijk vinden, aangezien de weelderige omgeving een populaire schuilplaats is voor veel vogels. De live gids zorgt ervoor dat je het meeste uit je ervaring haalt.

Göteborg: privé Göta Älv-boottocht met pick-up

10. Göteborg: privé Göta Älv-boottocht met pick-up

Op uw verzoek haalt onze gids u op bij uw hotel in Göteborg en rijdt u vervolgens naar het centrum van de stad om uw boot te pakken en Göteborg vrijelijk te ontdekken en de wind op uw gezicht te voelen door rustige wegen. Lejontrappan is het startpunt voor een ritje met de boot en het is een van de beroemdste punten in Göteborg. Lejontrappan is een Zweeds woord en het is gemeen in het Engels The Lion Stairs. Geniet van een ritje met de boot in Goth-River door het Gustav Adolfs-plein, waar je onze gids zult zien en leren over het standbeeld van koning Gustav Adolf dat sinds het einde van de 17e eeuw op het plein staat. Bovendien krijgt u het beursgebouw te zien en te leren dat dateert uit de 18e eeuw en is gebouwd met de vorm van de nieuwe klassieke kunst. Rijd vervolgens met de boot door de Duitse kerk, ook wel Christinae-kerk genoemd, is een kerk in het stadscentrum van Göteborg, Zweden. Vernoemd naar koningin Christina, werd ingehuldigd in 1748 en gebruikt door de Duitse en Nederlandse gemeente in Göteborg. Geniet daarna van een ritje met de boot in de open Oostzee bij Lilla Bommen, een deel van de haven van Göteborg dat wordt gebruikt voor het bezoeken van boten en ook de naam die wordt gegeven aan het land rondom de haven. Het gelijknamige gebouw, het operagebouw van Göteborg en de bark Viking bevinden zich allemaal in Lilla Bommen. Tijdens de boottocht worden water en snacks geserveerd. Beëindig de tour met het uitzicht en de geschiedenis van Feskekörka is een Zweeds woord en het betekent in het Engels de viskerk, het is een overdekte vismarkt in Göteborg, Zweden, die zijn naam dankt aan de gelijkenis van het gebouw met een neogotische kerk. Het opende op 1 november 1874 en werd getekend door de stadsarchitect Victor von Gegerfelt. Aan het einde van de tour rijd je terug naar je hotel.

Topbezienswaardigheden in Göteborg

Beschikbare activiteiten

25 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Overzicht activiteiten in Göteborg

Wil je alle activiteiten in Göteborg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Göteborg

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 609 beoordelingen

bestuurder was erg aardig

De tour was informatief en speciaal geboekt voor cruiseschepen. De bestuurder deed zijn uiterste best om me te helpen de volledige tour te krijgen, hoewel anderen uitstapten door hun schepen. Ik was blij het te kunnen nemen!

Genoten van de ervaring, gebruikte de informatie verstrekt op headset.

We gebruikten ook de Hop on Hop off boot, wat waarschijnlijk een betere ervaring was op het water, waar uiteraard vrijwel geen verkeer is.