Kies data
Belevingen in

Göteborg

Topbezienswaardigheden in Göteborg

Göteborg: De beste dingen die je niet wil missen

Göteborg: amfibische bustour over land en water

1. Göteborg: amfibische bustour over land en water

Ervaar sightseeing met een plons tijdens een amfibische bustour door Göteborg. Start de tour bij Stora Teatern - een musical- en theatergebouw in het stadscentrum - waar je op de bus stapt. Vertrek vervolgens door het centrum van Göteborg langs bezienswaardigheden zoals Avenyn, Poseidon, Liseberg, Ullevi en de Fish Church. Terwijl het oppervlak eronder verandert, begint het echte plezier en is het tijd voor de bus om nat te worden. Houd je telefoons en camera's vast en bereid je voor op wat vlinders in je buik als de 10-tons bus verandert in een amfibische boot en de rivier opgaat. Luister terwijl de muziek luider wordt en een grote plons water op de voorruit valt. Voor je het weet zweef je. Na een paar minuten varen op het water zal de gids wat extra info geven over hoe de bus werkt. Vanaf het water heb je een geweldig uitzicht over de stad en zie je grote schepen de stad in- en uitvaren. Na ongeveer 20 minuten in het water ga je terug naar het ophaalpunt en passeer je onderweg nog meer ongelooflijke bezienswaardigheden.

Göteborg: 24-uursticket voor hop on, hop off-bus

2. Göteborg: 24-uursticket voor hop on, hop off-bus

Bekijk de bezienswaardigheden van Göteborg in je eigen tempo met een 24-uursticket voor de hop on, hop off-tourbus. Maak gebruik van 7 verschillende haltes langs de route om de attracties en gebieden te verkennen die je het meest interesseren. Bewonder het Stora Teatern, waar veel van de grote concerten en shows van de stad worden opgevoerd. Bezoek de gotische vismarkt van Feskekörka, krijg een prachtig uitzicht op de rivier vanaf het bovendek van de bus en krijg inzicht in de geschiedenis van de stad met het informatieve commentaar aan boord in 7 verschillende talen. Haltes:  • 1.  Stora Teatern • 2.  Feskekörka-vismarkt • 3.  Valand / Avenyn • 4.  Korsvägen / Liseberg / Scandinavium • 5.  Drottningtorget • 6.  Lilla Bommen • 7. Brunnparken / Lejontrappan

Göteborg: Haga Old Town Walking Tour

3. Göteborg: Haga Old Town Walking Tour

Haga is een van de oudste buurten van Göteborg. De voetgangersstraat Haga Nygata is bezaaid met goed bewaard gebleven huizen, veel in de karakteristieke Göteborgse stijl genaamd "landshövdingehus", met een verdieping in baksteen en de rest in hout. Elk iconisch huis en gebouw heeft een schat aan historische betekenis en tijdens deze 2 uur durende wandeling zal je gids je informeren over enkele van de beste. Onderweg word je op de meest Zweedse manier gecharmeerd door een buurt die in de 19e eeuw een sloppenwijk was met een louche reputatie, maar nu het hipste gebied van Göteborg is zonder gebrek aan cafés, delicatessenzaken en onafhankelijke winkels. Volg je lokale gids naar de must-see plekken in het gebied, verborgen juweeltjes en lokale hotspots en krijg een goede introductie tot de meest iconische wijk in Göteborg.

Mölndal: begeleide wandeling Gunnebo House and Gardens

4. Mölndal: begeleide wandeling Gunnebo House and Gardens

Bezoek een van de meest complete 18e-eeuwse landgoederen in Scandinavië, Gunnebo Palace and Gardens, tijdens een wandeltocht. Leer meer over de familie Hall die het paleis heeft gebouwd en bewoond en over de opvallende architectuur van de tuinen van je lokale gids. Loop Gunnebo Palace binnen en waan je in de 18e eeuw. Gelegen op een heuvel, staat het neoklassieke herenhuis hoog en kijkt uit over het omliggende platteland. Luister naar verhalen over hoe het huis is ontstaan. Het werd aan het einde van de 18e eeuw gebouwd als zomerresidentie in neoklassieke stijl voor John Hall, destijds een van de rijkste mannen van Göteborg, afkomstig uit Schotland. Ontdek hoe John Hall de diensten van de stadsarchitect van Göteborg, Carl Wilhelm Carlberg, inschakelde om het huis en de omliggende tuinen, de bediendenverblijven en de dienstgebouwen te ontwerpen. Wandel na uw rondleiding door de nette en verzorgde tuinen en probeer het biologische en seizoensgebonden menu in het restaurant en café.

Göteborg: fietstocht met hoogtepunten door de stad met transfer

5. Göteborg: fietstocht met hoogtepunten door de stad met transfer

Op de door u gevraagde tijd haalt onze gids u op bij uw hotel in Göteborg en brengt u naar het centrum om uw fiets te pakken en Göteborg op een vrije en sportieve manier te ontdekken. Bekijk het Göteborg Museum of Art van buitenaf, laat een mooie foto maken door onze gids en krijg veel informatie over het museum. Vervolg vervolgens de reis door Liseberg van buitenaf te bezoeken. Het is een pretpark in het centrum van Göteborg dat in 1923 werd geopend. Het is het meest bezochte pretpark in Scandinavië en trekt jaarlijks ongeveer drie miljoen bezoekers. Bezoek dan het Gustav Adolfs-plein, waar u enkele gebouwen uit de 15e eeuw zult zien en leren kennen. Maak dan een ritje langs de kust van de Noordzee en geniet van de wind in je gezicht over rustige wegen. Aan het einde van de tour rijdt u terug naar uw hotel.

Göteborg: begeleide wandeling en Zweedse Fika-tour

6. Göteborg: begeleide wandeling en Zweedse Fika-tour

Doe zoals de Zweden doen en ga voor een traditionele fika bij een fik. Je gids leert je de kunst van Zweedse fika, het ontspannen met een kopje koffie en een gebakje. Ontdek de eersteklas cafés en bekroonde bakkerijen van Göteborg. Dompel jezelf onder in hun charmante sfeer en maak Instagram-waardige foto's van je lekkernijen. Je hoort ook verhalen over de stad en leert interessante feiten over deze 2 uur durende wandeling.

Göteborg: privéwandeling met een gids

7. Göteborg: privéwandeling met een gids

Ophalen van uw hotel volgens uw verzoektijd door onze gids om uw privéwandeling te beginnen, ontdek de stad Göteborg met een rijke geschiedenis en kosmopolitisch, de op een na grootste stad van Zweden na de hoofdstad Stockholm. Verken de straten van Göteborg met onze gids die een bezoek brengt aan de oude binnenstad en de Haga-wijken, waar antiekwinkels, kunstgalerijen en historische gebouwen uit de late 18e eeuw te vinden zijn. Bezoek het Göteborg Museum of Art van buitenaf en luister naar de rijke geschiedenis van Göteborg en geniet van het maken van foto's. Bezoek dan Liseberg van buitenaf, een van de grootste pretparken in Zweden, met meer dan 40 spannende attracties en familieattracties die dateren uit 1923. Na het einde van de tour rijdt u terug naar uw hotel.

Göteborg: Instagram-fotoshoot en begeleide wandeling

8. Göteborg: Instagram-fotoshoot en begeleide wandeling

Ontmoet je vriendelijke gids, die ook een van de meest succesvolle influencers van Göteborg is, en ga dan op je Instagram-avontuur. Verken de pittoreske straten van de stad en passeer beroemde bezienswaardigheden, schilderachtige uitkijkpunten, trendy hotspots en verborgen juweeltjes. Zoek de allerbeste locaties voor je Instagramwaardige fotoshoot en ontvang professionele tips en trucs van je influencer / gids. Aan het einde van de tour heb je een reeks door influencer goedgekeurde foto's en de kennis om keer op keer onvergetelijke kunst te maken.

Luchthaven Göteborg: privétransfer van/naar Göteborg

9. Luchthaven Göteborg: privétransfer van/naar Göteborg

Geniet van een veilige en betrouwbare privéluchthaventransfer tussen de luchthaven Göteborg-Landvetter en uw accommodatie in Göteborg. Kies uit een enkele reis van of naar de luchthaven. Laat je begroeten door je chauffeur die op je wacht in de aankomsthal met een bord met je naam erop. Uw chauffeur zal uw vlucht volgen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken in het geval van een vluchtvertraging. Bespaar uzelf het dragen van zware tassen en het navigeren door het openbaar vervoer en neem het comfort in de wetenschap dat alle voertuigen regelmatig worden onderhouden volgens hoge kwaliteitsnormen.

Veelgestelde vragen over Göteborg

Welke topattracties zijn een must-see in Göteborg?

De topattracties in Göteborg zijn:

Sitemap Göteborg

Wil je alle activiteiten in Göteborg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.