Dingen om te doen Göteborg

Göteborg: De beste dingen die je niet wil missen

Göteborg: amfibische bustour over land en water

1. Göteborg: amfibische bustour over land en water

Ervaar sightseeing met een plons tijdens een amfibische bustour door Göteborg. Ga langs de belangrijkste hoogtepunten zoals Fish Church, Poseidon, Liseberg en meer terwijl je over de geschiedenis en cultuur van de stad hoort vanuit je gids. Start de tour bij Stora Teatern - een muziek- en theatergebouw in het stadscentrum - waar je op de bus stapt. Vertrek vervolgens door het centrum van Göteborg langs bezienswaardigheden zoals Avenyn, Poseidon, Liseberg, Ullevi en de Fish Church. Terwijl het oppervlak eronder verandert, begint het echte plezier en is het tijd voor de bus om nat te worden. Houd je telefoons en camera's vast en bereid je voor op wat vlinders in je buik als de 10-tons bus verandert in een amfibische boot en de rivier opgaat. Luister terwijl de muziek luider wordt en een grote plons water op de voorruit valt. Voor je het weet zweef je. Na een paar minuten varen op het water zal de gids wat extra info geven over hoe de bus werkt. Vanaf het water heb je een geweldig uitzicht over de stad en zie je grote schepen de stad in- en uitvaren. Na ongeveer 20 minuten in het water ga je terug naar het ophaalpunt en passeer je onderweg nog meer ongelooflijke bezienswaardigheden.

Göteborg: Haga Old Town Walking Tour

2. Göteborg: Haga Old Town Walking Tour

Haga is een van de oudste buurten van Göteborg. De voetgangersstraat Haga Nygata is bezaaid met goed bewaard gebleven huizen, veel in de karakteristieke Göteborgse stijl genaamd "landshövdingehus", met een verdieping in baksteen en de rest in hout. Elk iconisch huis en gebouw heeft een schat aan historische betekenis en tijdens deze 2 uur durende wandeling zal je gids je informeren over enkele van de beste. Onderweg word je op de meest Zweedse manier gecharmeerd door een buurt die in de 19e eeuw een sloppenwijk was met een louche reputatie, maar nu het hipste gebied van Göteborg is zonder gebrek aan cafés, delicatessenzaken en onafhankelijke winkels. Volg je lokale gids naar de must-see plekken in het gebied, verborgen juweeltjes en lokale hotspots en krijg een goede introductie tot de meest iconische wijk in Göteborg.

Göteborg: privéwandeling met een gids

3. Göteborg: privéwandeling met een gids

Ophalen van uw hotel volgens uw verzoektijd door onze gids om uw privéwandeling te beginnen, ontdek de stad Göteborg met een rijke geschiedenis en kosmopolitisch, de op een na grootste stad van Zweden na de hoofdstad Stockholm. Verken de straten van Göteborg met onze gids die een bezoek brengt aan de oude binnenstad en de Haga-wijken, waar antiekwinkels, kunstgalerijen en historische gebouwen uit de late 18e eeuw te vinden zijn. Bezoek het Göteborg Museum of Art van buitenaf en luister naar de rijke geschiedenis van Göteborg en geniet van het maken van foto's. Bezoek dan Liseberg van buitenaf, een van de grootste pretparken in Zweden, met meer dan 40 spannende attracties en familieattracties die dateren uit 1923. Na het einde van de tour rijdt u terug naar uw hotel.

Gothenburg: Murder Mystery City-verkenningsspel

4. Gothenburg: Murder Mystery City-verkenningsspel

ClueBreak is een groot buitenevenement dat centraal in jouw stad en steden over de hele wereld plaatsvindt. Op uw weg door de binnenstad van Göteborg bezoekt u vele beroemde plaatsen zoals Saluhallen, Bältesspännareparken, Trädgårdsföreningen en ziet u ook veel standbeelden. Eerst download je de app CLUEBREAK en met de code die je per e-mail ontvangt log je in en begin je aan je avontuur. Je gaat op zoek naar getuigen, vindt aanwijzingen, test je kennis en lost het moordmysterie op. Eén ticket is geldig voor 1-6 personen. Je ontvangt een exclusieve code en verdere informatie die je nodig hebt om in te loggen op onze app en het spel te starten. In de app vind je een kaart met gemarkeerde plaatsen en getuigen. Bezoek de getuigen en beantwoord de vragen en raadsels om hun getuigenissen te krijgen. De getuigenissen zijn in de vorm van films en bevatten informatie waarmee u verdachten en wapens kunt elimineren. Uiteindelijk heb je hopelijk de juiste oplossing voor het moordmysterie! DE ZAAK De game speelt zich af in een fictief stadje genaamd Glenndale. Een man genaamd Carl Brown is vermoord teruggevonden in zijn eigen huis. Waarom wilde iemand Carl vermoorden? Wie had het motief en de gelegenheid? Jouw taak is om erachter te komen wie de schuldige is en welk moordwapen is gebruikt. Dit is ons eerste geval en er zullen er nog meer volgen. We schatten dat het minstens 2 uur duurt om de opdracht te voltooien. Het duurt meestal langer, omdat je de getuigenissen misschien nog een keer wilt bekijken, even wilt stoppen voor een kopje koffie of naar een plek wilt gaan waar het hele team bij kan blijven. Het is niet het snelste team dat wint, maar het team met de meeste punten! Is dit geschikt voor kinderen? Absoluut, de activiteit is leuk om als gezin samen te doen, maar is niet bedoeld voor kinderen om het alleen te doen. We raden een leeftijd vanaf 12 jaar aan als er geen begeleidende volwassene is. Maar onthoud dat het allemaal om een moord gaat en alles eromheen. Jullie maken er samen een leuke dag van!

Mölndal: begeleide wandeling Gunnebo House and Gardens

5. Mölndal: begeleide wandeling Gunnebo House and Gardens

Bezoek een van de meest complete 18e-eeuwse landgoederen in Scandinavië, Gunnebo Palace and Gardens, tijdens een wandeltocht. Leer meer over de familie Hall die het paleis heeft gebouwd en bewoond en over de opvallende architectuur van de tuinen van je lokale gids. Loop Gunnebo Palace binnen en waan je in de 18e eeuw. Gelegen op een heuvel, staat het neoklassieke herenhuis hoog en kijkt uit over het omliggende platteland. Luister naar verhalen over hoe het huis is ontstaan. Het werd aan het einde van de 18e eeuw gebouwd als zomerresidentie in neoklassieke stijl voor John Hall, destijds een van de rijkste mannen van Göteborg, afkomstig uit Schotland. Ontdek hoe John Hall de diensten van de stadsarchitect van Göteborg, Carl Wilhelm Carlberg, inschakelde om het huis en de omliggende tuinen, de bediendenverblijven en de dienstgebouwen te ontwerpen. Wandel na uw rondleiding door de nette en verzorgde tuinen en probeer het biologische en seizoensgebonden menu in het restaurant en café.

Göteborg: begeleide wandeling en Zweedse Fika-tour

6. Göteborg: begeleide wandeling en Zweedse Fika-tour

Doe zoals de Zweden doen en ga voor een traditionele fika bij een fik. Je gids leert je de kunst van Zweedse fika, het ontspannen met een kopje koffie en een gebakje. Ontdek de eersteklas cafés en bekroonde bakkerijen van Göteborg. Dompel jezelf onder in hun charmante sfeer en maak Instagram-waardige foto's van je lekkernijen. Je hoort ook verhalen over de stad en leert interessante feiten over deze 2 uur durende wandeling.

Göteborg: fietstocht met hoogtepunten door de stad met transfer

7. Göteborg: fietstocht met hoogtepunten door de stad met transfer

Op de door u gevraagde tijd haalt onze gids u op bij uw hotel in Göteborg en brengt u naar het centrum om uw fiets te pakken en Göteborg op een vrije en sportieve manier te ontdekken. Bekijk het Göteborg Museum of Art van buitenaf, laat een mooie foto maken door onze gids en krijg veel informatie over het museum. Vervolg vervolgens de reis door Liseberg van buitenaf te bezoeken. Het is een pretpark in het centrum van Göteborg dat in 1923 werd geopend. Het is het meest bezochte pretpark in Scandinavië en trekt jaarlijks ongeveer drie miljoen bezoekers. Bezoek dan het Gustav Adolfs-plein, waar u enkele gebouwen uit de 15e eeuw zult zien en leren kennen. Maak dan een ritje langs de kust van de Noordzee en geniet van de wind in je gezicht over rustige wegen. Aan het einde van de tour rijdt u terug naar uw hotel.

Göteborg: Instagram-fotoshoot en begeleide wandeling

8. Göteborg: Instagram-fotoshoot en begeleide wandeling

Ontmoet je vriendelijke gids, die ook een van de meest succesvolle influencers van Göteborg is, en ga dan op je Instagram-avontuur. Verken de pittoreske straten van de stad en passeer beroemde bezienswaardigheden, schilderachtige uitkijkpunten, trendy hotspots en verborgen juweeltjes. Zoek de allerbeste locaties voor je Instagramwaardige fotoshoot en ontvang professionele tips en trucs van je influencer / gids. Aan het einde van de tour heb je een reeks door influencer goedgekeurde foto's en de kennis om keer op keer onvergetelijke kunst te maken.

Göteborg: Go City all-inclusive pas met 20+ attracties

9. Göteborg: Go City all-inclusive pas met 20+ attracties

Ervaar het beste van Göteborg en bespaar tot 50% met een handige all-inclusive digitale pas. Kies tussen 1-daagse of meerdaagse passen en geniet van toegang tot meer dan 20 attracties, rondleidingen en andere ervaringen. Begeef je op fascinerende bus- en boottochten en bezoek de populairste musea van de stad. Gebruik je telefoon als toegangsbewijs voor alle inbegrepen attracties, voor zoveel dagen als je wilt. Download de Go City-app en maak gebruik van de interactieve gids. Plan uw reisroute en boek attracties in realtime en activeer vervolgens uw pas door de QR-code bij elke attractie te scannen. Vaar door de zuidelijke archipel naar het prachtige eiland Vinga, bezoek het beroemde Volvo Museum of verken historisch en hedendaags design in The Röhsska Museum. Pas je avontuur aan met hop-on hop-off bus- en boottochten en bekijk lokale verborgen juweeltjes aan boord van een paddanboot. De Gothenburg All-Inclusive Pass is inclusief: • Paddan-boottocht (seizoensgebonden - april tot oktober) • Röhsska-museum • Laserkoepel • Prison Island (reserveren verplicht) • Rondleiding naar Vinga (seizoensgebonden - juli tot augustus) • Bohus-fort • Hop-on hop-off boottocht (seizoensgebonden - juli tot augustus) • Gunnebo-huis • Hop-on hop-off bustour (seizoensgebonden - april tot september) • Archipel rondleiding (seizoensgebonden - zomer) • Volvo-museum • Ringlinien Heritage Tram • Het Göteborg Museum of Art & Hasselblad Center • Gothenburg's Chocolade- & Snoepwinkel • Göteborg Tramspoormuseum • Göteborg Sportmuseum • Casino Cosmopol • Röda Sten Konsthall • Slottsskogen Adventure Golf (seizoensgebonden - april tot oktober) • Ronde van Hisingen (seizoen - lente) • Stadsmuseum van Göteborg • Säveån paddan-boottocht (seizoensgebonden - lente) • Maritiman Floating Ship Museum (seizoensgebonden - april tot oktober)

Topbezienswaardigheden in Göteborg

Sitemap Göteborg

Wil je alle activiteiten in Göteborg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.