Gouda

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Gouda: De beste dingen die je niet wil missen

 • Gouda: toegangsbewijs voor de Sint-Janskerk met audiogids

  1. Gouda: toegangsbewijs voor de Sint-Janskerk met audiogids

  Bezoek de Sint-Janskerk in Gouda en ontdek al haar schoonheid met behulp van een audiogids. Zie de zon schijnen door de 72 wereldberoemde glas-in-loodramen en begrijp meteen wat Sint-Jans in Gouda zo bijzonder maakt. Geen enkele andere kerk ter wereld heeft zoveel glas in de zestiende eeuw. De Goudse Ramen, zoals ze bekend zijn, behoren tot de grote verdiensten van de Europese glasschildering. Sta versteld van de prachtige kleuren en het rijke lichtspel dat bijdraagt aan de verstilde sfeer in de langste kerk van Nederland.

 • Gouda: 2 uur Monument Walking Tour

  2. Gouda: 2 uur Monument Walking Tour

  Je 's ochtends of' s middags in Gouda begint om uw hotel of als je naar Gouda van elders op het station. Verrekening in een ontspannen tempo om ervoor te zorgen dat u echt te zien, voelen en leer alles over deze stad. Het centrale plein van de stad wordt genoemd Market. In het midden van het waaiervormige plein vindt u het stadhuis te vinden. Dit gebouw werd gebouwd na de grote cityfire in 1450 en is een van de oudste townhalls in Nederland. Aan de zijkant van het gebouw is er een carillon met een poppenkast voorstelling over de in 1272. Ook op het plein die je tegenkomt de 17e eeuw gebouwd met een gewicht van huis naar Gouda verleende stadsrechten. In deze wegen huis werd de beroemde Goudse Kaas gewogen voor vele eeuwen. Tegenwoordig is in de zomer (april-augustus) elke donderdagochtend een kaasmarkt vindt plaats in Gouda. Ten zuiden van het plein vindt u de beroemde Sint-Jan kerk te ...

 • Vanuit Amsterdam: Dagtrip Gouda, Heksen & Kaas met de auto

  3. Vanuit Amsterdam: Dagtrip Gouda, Heksen & Kaas met de auto

  Laat u rechtstreeks naar Gouda rijden op een comfortabele reis van 1 uur. Onderweg passeer je het typisch Hollandse polderlandschap. Begin een wandeltocht door Gouda en leer over de geschiedenis van de stad. Bekijk hoogtepunten zoals de beroemde kaaswaag (De Waag), het stadhuis en de Sint-Janskerk. Tijdens je reis naar Gouda proef je niet alleen de beroemde Goudse kaas, maar ook de beroemde Stroopwafels (stroopwafels). Bezoek een echte kaasboerderij of de Cheese experience. Rijd na Gouda door het idyllische landschap langs rivieren, langs landhuizen, windmolens en landbouwgrond in de richting van Oudewater. Maak een korte wandeling over kasseien terwijl je gids je de hoogtepunten van de stad laat zien. Na deze inspirerende reis wordt u afgezet bij uw hotel, vakantieadres, aanlegsteiger of Schiphol.

Sitemap Gouda

Wil je alle activiteiten in Gouda ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.