Belevingen in
Gouda

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Gouda

Gouda: De beste dingen die je niet wil missen

Haarlem: Hollandse molen en Sightseeing Spaarne-riviercruise

1. Haarlem: Hollandse molen en Sightseeing Spaarne-riviercruise

Verken de rivier het Spaarne tijdens een rondvaart. Verblijf comfortabel aan boord van schepen die in de zomer halfopen zijn en in de winter volledig verwarmd en overdekt. Laat je meevoeren op het Spaarne en bekijk de binnenstad en de molens Eenhoorn en Adriaan vanaf het water. Check in bij het kantoor van de activiteitenaanbieder en stap aan boord van de rivierboot. Neem plaats in uw stoel en heb de mogelijkheid om snacks en drankjes te kopen terwijl u vaart. Maak foto's van de 18e-eeuwse Adriaan-molen. Zweef langs de historische Waagwaag. Geniet van het uitzicht op het Teylers Museum voor kunst, natuurlijke historie en wetenschap. Baan je een weg langs kleurrijke woonboten en groene parken richting Heemstede. Ga langs de 17e-eeuwse Eenhoorn-windmolen voordat je terugkeert naar het startpunt van je cruise.

Gouda: eetervaring in een historisch restaurant

2. Gouda: eetervaring in een historisch restaurant

Proef lokaal eten en drinken in een historisch restaurant in het centrum van Gouda, de oorsprong van de beroemde Goudse kaas. Dit lokale restaurant is een oase van rust in het stadscentrum en serveert zowel oude favorieten als enkele lokale specialiteiten die je misschien nog niet eerder hebt geprobeerd. Geniet van gerechten die u laten proeven van de omgeving en maak een keuze uit de volgende mogelijkheden: • Proeverij van Hollandse kazen - 4 verschillende soorten Hollandse kazen met bijbehorende hapjes en toast • High tea - bestaat uit hartige en zoete lekkernijen die in gangen worden geserveerd. De gerechten wisselen per seizoen en onbeperkt thee is inbegrepen • Kaasfondue - er zijn verschillende soorten verkrijgbaar en de smaken zijn aangepast aan het seizoen. Fondues worden geserveerd met bruine en witte baguettes, tomaten, paprika, gebakken aardappelen en champignons • Bierproeverij - Nederlandse speciaalbieren van 3 brouwerijen inclusief lichte snacks • Onbeperkt pannenkoeken

Gouda: rondleiding Goudsche Waag Kaas- en Ambachtenmuseum

3. Gouda: rondleiding Goudsche Waag Kaas- en Ambachtenmuseum

Betreed de Goudsche Waag en waan je in een andere wereld. Volg een rondleiding door het gebouw en leer meer over de eeuwenoude Goudse ambachten. Proef de smaken, van bier tot plateel, van stroopwafels tot kaas. Krijg het hele verhaal. Verken het museum op de begane grond van historisch pand De Goudsche Waag. Bekijk de verschillende producten die daar werden gewogen en verhandeld en ontdek de geheimen die in de sculpturen zijn vervat.  

Gouda: toegangsbewijs stadhuis

4. Gouda: toegangsbewijs stadhuis

Boek je toegangsbewijs voor het stadhuis van Gouda en dwaal door dit prachtige gebouw dat al meer dan vijf-en-halve eeuw het juweel van het marktplein is. Ontdek de Trouwzaal, de Burgemeesterskamer, de Raadszaal en de Burgerzaal in de kelder. Terwijl je de kamers in het stadhuis verkent, van de kelder waar vroeger vlees werd gekeurd tot de zolder waar tot voor kort de gemeenteraad vergaderde, krijg je inzicht in de stad en haar mensen. Kom meer te weten over de verschillende renovaties die aantonen hoe mode en smaak door de eeuwen heen zijn veranderd. In de middeleeuwen was Gouda al een belangrijk centrum, vanwege de ligging aan de rivieren Hollandsche IJssel en Gouwe. Naarmate de stad in belang groeide, had ze een nieuw en indrukwekkend stadhuis nodig. Het nieuwe stadhuis kostte meer dan de helft van het jaarlijkse budget van de stad. De stad huurde Jan Kelderman III in, lid van een beroemde Mechelse architectenfamilie. Ruim honderd vakmensen uit binnen- en buitenland werkten twee jaar aan dit elegante paleis. In 1450 was het gebouw min of meer voltooid. De trappen en overloop werden 150 jaar later toegevoegd. 

Gouda: Scooter huren

5. Gouda: Scooter huren

Stap af op een handige huurscooter en ontdek Gouda. Je zult snel zien dat de stad veel meer te bieden heeft dan de beroemde kaas, terwijl je rondzoomt naar de beste bezienswaardigheden. Maak een rondleiding door de musea, vaar over de grachten, bewonder de middeleeuwse architectuur; de keuze is aan jou. Maak uw reis zo veel sneller en besteed extra tijd aan de charme en sereniteit van Gouda.

Gouda: 2 uur Monument Walking Tour

6. Gouda: 2 uur Monument Walking Tour

Je 's ochtends of' s middags in Gouda begint om uw hotel of als je naar Gouda van elders op het station. Verrekening in een ontspannen tempo om ervoor te zorgen dat u echt te zien, voelen en leer alles over deze stad. Het centrale plein van de stad wordt genoemd Market. In het midden van het waaiervormige plein vindt u het stadhuis te vinden. Dit gebouw werd gebouwd na de grote cityfire in 1450 en is een van de oudste townhalls in Nederland. Aan de zijkant van het gebouw is er een carillon met een poppenkast voorstelling over de in 1272. Ook op het plein die je tegenkomt de 17e eeuw gebouwd met een gewicht van huis naar Gouda verleende stadsrechten. In deze wegen huis werd de beroemde Goudse Kaas gewogen voor vele eeuwen. Tegenwoordig is in de zomer (april-augustus) elke donderdagochtend een kaasmarkt vindt plaats in Gouda. Ten zuiden van het plein vindt u de beroemde Sint-Jan kerk te zien. Deze kerk is de langste kerk van Nederland, het meten van 123 meter. De kerk is vooral bekend om zijn prachtige gebrandschilderde ramen. Een van de vele hoogtepunten tijdens uw bezoek aan Gouda zal de verborgen parel van de Goudse museum, zijn geweldige tuin met vele sculpturen zijn. Na de rondleiding kunt u genieten van de ultieme traktatie: de lokale specialiteit "Stroopwafel ', een dunne wafel gevuld met stroop.

Vanuit Amsterdam: Dagtrip Gouda, Heksen & Kaas met de auto

7. Vanuit Amsterdam: Dagtrip Gouda, Heksen & Kaas met de auto

Laat u rechtstreeks naar Gouda rijden op een comfortabele reis van 1 uur. Onderweg passeer je het typisch Hollandse polderlandschap. Begin een wandeltocht door Gouda en leer over de geschiedenis van de stad. Bekijk hoogtepunten zoals de beroemde kaaswaag (De Waag), het stadhuis en de Sint-Janskerk. Tijdens je reis naar Gouda proef je niet alleen de beroemde Goudse kaas, maar ook de beroemde Stroopwafels (stroopwafels). Bezoek een echte kaasboerderij of de Cheese experience. Rijd na Gouda door het idyllische landschap langs rivieren, langs landhuizen, windmolens en landbouwgrond in de richting van Oudewater. Maak een korte wandeling over kasseien terwijl je gids je de hoogtepunten van de stad laat zien. Na deze inspirerende reis wordt u afgezet bij uw hotel, vakantieadres, aanlegsteiger of Schiphol.

Veelgestelde vragen over Gouda

Welke topattracties zijn een must-see in Gouda?

De topattracties in Gouda zijn:

Welke tours in Gouda nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Sitemap Gouda

Wil je alle activiteiten in Gouda ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.