Datums kiezen

Ontdek het beste van
Gouda

Onze aanbevelingen voor Gouda

Gouda: Gouda Cheese Experience toegangsbewijs

1. Gouda: Gouda Cheese Experience toegangsbewijs

Trek naar het hart van Gouda en ontdek waarom de hele wereld geobsedeerd is door deze beroemde kaas van Hollandse bodem. Beleef een unieke, interactieve show die je kennis laat maken met alle aspecten van het Goudse kaasuniversum. Ontdek de tradities en smaak van het gele goud uit Gouda Begin je belevenis in het centrum van de stad. Aanschouw de ode aan de koe wanneer je de tentoonstellingsruimte binnenstapt, die ontworpen is als een reusachtige Goudse kaas. Maak vervolgens een reis door de tijd en kom meer te weten over de eeuwenoude traditie van het kaasmaken. Zet je Goudse ontdekkingstocht voort met een reeks interactieve panelen. Probeer eens virtueel te melken, kaas te draaien, of ontdek de aloude traditie van het handjeklap. Volg vervolgens de levensloop van een kaaswiel, van polder naar kaasmarkt tot jouw boterham.

Gouda: Stroopwafelfabriek Ticket met een Wafel

2. Gouda: Stroopwafelfabriek Ticket met een Wafel

Geniet van een reis naar de Siroopwafelfabriek die je niet snel zult vergeten. Leer de geschiedenis achter de Kamphuisense siroopwafel, ontdek het proces om ze te maken en geniet ervan om er een te proeven. Afhankelijk van welke optie je boekt, kun je deze tour combineren met thee, koffie en een extra traktatie. Ruik de zoete geur van vers gebakken siroopwafels zodra je aankomt in de fabriek. Als je van zoete lekkernijen houdt, dan is deze tour iets voor jou. Ontdek de geschiedenis achter deze siroopwafels die al sinds 1810 bestaan. Zie de bakkers hard aan het werk terwijl je door de fabriek loopt. Wil je weten hoe deze siroopwafels worden gemaakt? Geen probleem, de bakkers delen het geheime recept en laten je het proces zien. Beëindig de tour met een suikerstoot terwijl je je tegoed doet aan een siroopwafel.

Gouda: Audiotour door Goudse Waag Kaas- en Ambachtenmuseum

3. Gouda: Audiotour door Goudse Waag Kaas- en Ambachtenmuseum

Betreed de Goudsche Waag en waan je in een andere wereld. Volg een audiotour door het gebouw en kom meer te weten over de eeuwenoude Goudse ambachten. Proef de vele smaken, van bier tot plateel, van stroopwafels tot kaas. Je hoort het allemaal. Verken het museum op de begane grond van het historische pand De Goudsche Waag. Bekijk de verschillende producten die daar werden gewogen en verhandeld, en ontdek de geheimen die in de sculpturen zijn vervat.  

Gouda: toegangsbewijs voor de Sint-Janskerk met audiogids

4. Gouda: toegangsbewijs voor de Sint-Janskerk met audiogids

Bezoek de Sint-Janskerk in Gouda, en ontdek al haar schoonheid met behulp van een audiogids. Zie hoe de zon door de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen schijnt en je begrijpt meteen wat de Sint-Jan in Gouda zo bijzonder maakt.  Geen enkele andere kerk ter wereld heeft zoveel zestiende-eeuws glas-in-lood. De Goudse Glazen, zoals ze bekendstaan, behoren tot de grootste prestaties van de Europese glasschilderkunst. Bewonder de prachtige kleuren, en het rijke lichtspel dat bijdraagt aan de verstilde sfeer in de langste kerk van Nederland.

Gouda: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

5. Gouda: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Wist je dat Gouda haar imago als kaasstad bijna had verloren aan het nabijgelegen Schoonhoven? Schoonhoven had ook heerlijke kaas, maar had ook een slimme kaasmeid die populair was bij veel (invloedrijke) rijke mannen. Met de Escape Tour Gouda kom je hier meer over te weten terwijl je op zoek gaat naar de geheime uitgang! Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Wandel door de gezellige straatjes en houd een oogje in het zeil voor de vele historische gebouwen in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Gouda zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

6. Gouda zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

De Sherlock Holmes City Game is een zelfgeleide tour die je een leuke en interactieve manier geeft om door de stad te lopen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel boekt, sturen we je via e-mail alle benodigde informatie. Door door de stad te bewegen, ontgrendel je opdrachten. Hier vind je personages die bereid zijn te helpen. Maar de informatie heeft een prijs! Los hun puzzels op, ga hilarische foto-uitdagingen aan, achtervolg de daders en speel mee om dichter bij het oplossen van de moord op Balthasar te komen. BELANGRIJKE GEGEVENS: - Moeilijkheidsgraad: eenvoudig – ook geschikt voor gezinnen met kinderen - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft slechts 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen - Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen vanaf 4 personen kunt u 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je maar wilt. - *LET OP: deze City Game gebruikt de stad als interactief speelveld, maar geeft GEEN informatie over de stad! HOE TE SPELEN: Boek de City Game, bekijk de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin aan je game-ervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je de Sherlock Holmes City Game speelt, een zelfgeleide tour die veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen wanneer, waar en met wie je wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke opwinding of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen zal een competitieve ervaring worden, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen tijdens een bezoek aan een stad met je familie en vrienden of als koppel. Onze City Game biedt de maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt!

Gouda: Toegangsbewijs Museum Gouda

7. Gouda: Toegangsbewijs Museum Gouda

Gevestigd in een 14e-eeuws pension, neemt u bij het binnenstappen van Museum Gouda u mee op een reis door de geschiedenis. De vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen van het museum vertegenwoordigen 600 jaar Goudse geschiedenis. Van Ferdinand Bol tot Isaac Israels, van de Goudse kleipijp tot een 16e-eeuws drieluik: Museum Gouda heeft een unieke collectie die het verhaal van de historische stad Gouda vertelt. Verken de collectie van het museum en leer over het fascinerende verleden van Gouda. In de collectie van het museum bevinden zich altaarschilderijen die de beeldenstorm die in de 16e eeuw door Nederland raasde, hebben overleefd. Bekijk een enorme interactieve maquette van Gouda die de stad laat zien zoals die was in 1562. Ga verder door de collectie en bekijk 17e-eeuwse burgerwachtstukken en groepsportretten van milities. Het kunstwerk in de collectie van Museum Gouda omvat ook veel 19e-eeuwse Franse en Nederlandse werken en het beroemde 20e-eeuwse aardewerk van Gouda. Vergeet niet de tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken.

Gouda: Prachtige 3 uur durende E-Chopper tour

8. Gouda: Prachtige 3 uur durende E-Chopper tour

Huur een E-Chopper en verken het Groene Hart van Nederland tijdens een zelf rondleiding. Kies uit verschillende routes en startlocaties en geniet van de vrijheid om in je eigen tempo te verkennen. Kies uit verschillende routes en startlocaties en geniet van de vrijheid om in je eigen tempo te verkennen. Laat je leiden langs de Reeuwijkse Plassen of de Meije, bewonder het groene polderlandschap en geniet in stilte van de schoonheid van het gebied. Kom langs kaasboerderijen, molens en historische dorpen en steden. Of geniet van een stille tocht door de polder bij zonsondergang. Kies uit verschillende startlocaties en routes. Ga naar een pittoresk dorpje of verken de polder. Huur een E-Chopper en verken het Groene Hart van Nederland tijdens een zelf rondleiding. Kies uit verschillende routes en startlocaties en geniet van de vrijheid om in je eigen tempo te verkennen.

Alphen aan den Rijn: Tickets Openluchtmuseum Archeon

9. Alphen aan den Rijn: Tickets Openluchtmuseum Archeon

Duik in het verleden van Nederland met kaartjes voor het Archeon openluchtmuseum in Rijn, met 43 gereconstrueerde gebouwen gemaakt van archeologische vondsten. Ga mee met een van de rondleidingen, luister naar boeiende verhalen of doe mee aan tal van activiteiten. Leer van de archeo-tolken gekleed in kleding uit die tijd en die de verschillende periodes uit het verleden interpreteren. Ook kunnen zij per periode uw vragen beantwoorden. Ga kanoën, werp speren, speel een middeleeuws balspel of maak een broche. Of wilt u uw toekomst laten voorspellen door een tempelpriesteres? U kunt ook genieten van een Romeinse massage of beslissen over het leven van gladiatoren en nog veel meer. Bezoek de gereconstrueerde Gallo-Romeinse villa waarin het Romeins Museum is ondergebracht. Ook kun je heerlijk eten en drinken in het Romeinse restaurant of het middeleeuwse klooster. Blader door de winkel voor veel geweldige boeken en souvenirs.

Gouda: Zelfontdekkingsspel Geheimen van Gouda

10. Gouda: Zelfontdekkingsspel Geheimen van Gouda

Secrets of Exploration Game is een zelfgeleide tour die je een leuke en interactieve manier geeft om de stad te ontdekken. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel boekt, sturen we je via e-mail alle benodigde informatie. Verken de stad en ga in op de omgeving terwijl je de meest verborgen geheimen van de stad ontdekt! Om verder te komen, zul je uitdagende puzzels, raadsels en fototaken tegenkomen waarvoor je de stad moet verkennen. Tijdens het spel leer je meer over de geschiedenis, bijzondere karakters, cultuur en ontdek je vele unieke weetjes over de stad van jouw keuze. We hebben geheimen ontdekt die zelfs voor de echte lokale bevolking onbekend zijn! BELANGRIJKE GEGEVENS: - Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft slechts 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen. Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen vanaf 4 personen kunt u 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je maar wilt. HOE TE SPELEN: Boek het verkenningsspel, bekijk de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz-app en begin je game-ervaring! Ontdek de best bewaarde geheimen in het historische centrum van de stad met de Secrets of Exploration Game, een spannend, op GPS gebaseerd verkenningsspel! Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke opwinding of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen wordt een competitieve ervaring, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen tijdens een bezoek aan een stad. Los de leuke puzzels en vragen op, voltooi fototaken en meer om zoveel mogelijk punten te scoren en extra aanwijzingen te krijgen om je te helpen bij de laatste puzzel. Je kunt zelfs een plek op het scorebord verdienen! Ons verkenningsspel biedt maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt.

Alle activiteiten

17 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Gouda

Wat zijn de topattracties van Gouda?

De topattracties van Gouda zijn:

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Gouda?

Andere activiteiten in Gouda

Wil je alle activiteiten in Gouda bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gouda

Gemiddelde beoordeling

4.4
(84 beoordelingen)

Het was erg leuk, je kon op verschillende manieren veel over Gouda leren. Hoogtepunt was de foto die je vermomd van jezelf had kunnen maken en de kaasproeverij op het einde. De uitleg had wat langzamer getoond kunnen worden zodat we wat meer tijd hadden gehad om in de stemming te komen voor de individuele kaas. Je moest het dus wel een beetje snel opeten. Al met al een geweldige ervaring om aan te bevelen, hartelijk dank

beleef een museum op een andere en interactieve manier. De rondleiding was erg interessant, met spelletjes en een quiz om het voor de kinderen nog interessanter te maken. persoonlijk heb ik er als volwassene van genoten en vond ik het anders dan anders. Eén ding: er was geen audiogids in het Italiaans, we deden het met Engels

Het was fantastisch. Je krijgt eerst een cartoon te zien, daarna beluister je met een oortje op eigen tempo allerlei informatie van de koe tot de kaas waar je regelmatig actief kan deelnemen. Op het einde een tasting van 5 kazen. Ik zou het zo opnieuw doen.

Ik vond dit een zeer aangename ervaring. Zeer goed georganiseerd. Je bent geïnteresseerd door de manier van gidsen. Een zeer mooie expérience Proficiat doe zo verder.

Leuke en enthousiaste medewerker. En belevenis om eens achter de schermen me te kijken in siroop wafels bakkeri