Belevingen in
Gouden Cirkel

Talloze geisers, borrelende warmwaterbronnen en indrukwekkende watervallen wachten op je op IJslands beroemdste route.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Gouden Cirkel: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

1. Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

Bekijk het beste van Zuidwest-IJsland tijdens een 8 uur durende Gouden Cirkel-ervaring vanuit Reykjavik. Bezoek het spectaculaire gebied Geysir en de Gullfoss Waterval. Ontdek waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen samenkomen in Þingvellir National Park. Je reist naar het geothermische gebied van Geysir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolg je reis naar een van IJslands grootste bezienswaardigheden: de Gullfoss Waterval (Gouden Waterval). Voel de nevel van de gletsjerrivier Hvítá terwijl het water naar beneden klettert in een 32 meter diepe kloof. Reis daaropvolgend naar het Þingvellir Nationaal Park, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen ieder jaar een paar centimeter uit elkaar drijven. Þingvellir behoort sinds 2004 tot het werelderfgoed van de UNESCO vanwege de culturele waarde, en bezit een prachtige vallei en deRock of Law - het eerste parlement van de Vikingen. Bewonder de vulkanische krater bij Lake Kerið, en passeer de boerderijen van het zuiden van IJsland tijdens je rit rondom de Gouden Cirkel.

...
Vanuit Reykjavik: Golden Circle & gletsjer sneeuwscootertour

2. Vanuit Reykjavik: Golden Circle & gletsjer sneeuwscootertour

Vertrek vroeg vanuit  Reykjavik  om de ochtendzon mee te pikken en reis in een bus waarin elke zitplaats uitgerust is met een tablet. Gebruik de audiogids met GPS in de bus (beschikbaar  in 10 talen) om meer te weten te komen over de bezienswaardigheden die je bezoekt en blijf verbonden dankzij USB-opladers  en  gratis wifi aan boord van de bus. Bezoek de UNESCO Werelderfgoedlocatie  nationaal park Þingvellir, waar het langstzittende parlement ter wereld gevormd werd. Ontdek de plaats waar de grote continentale platen van  Amerika en Eurasia zo ver uit elkaar gedreven zijn dat er een dramatische vallei ontstaan is, waarvan de randen duidelijk zichtbaar zijn aan de oevers van het grootste meer van IJsland. Ga door naar het gebied rondom de heetwaterbron Geysir, de bron waar het woord 'geiser' van afgeleid is. Voel hoe de grond trilt en zie hoe het hete water elke paar minuten de lucht in schiet  vanuit de spuitende  geiser Strokkur . Maak daarna een ontspannen wandeling naar de waterval  Gullfoss. Hoor hoe het ijswater van de waterval bulderend 32 meter naar beneden raast, waarbij het trapsgewijs via 2 niveaus in een smalle kloof terechtkomt. Bewonder de pure natuur van de  centrale hooglanden aan boord van een speciaal ontworpen  supertruck. Het voertuig kan dankzij enorme banden over het ruige, besneeuwde terrein rijden. Rijd naar het sneeuwmobielkamp aan de voet van de gletsjer Langjökull. Rijd daarna door over de eeuwige sneeuw en de ijsvelden van een van de grootste gletsjers ter wereld op een rondleiding met een sneeuwmobiel. Beleef een van de laatste ware wildernissen van Europa, en misschien wel van de wereld! 

...
Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

3. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

Beleef IJslands 2 meest bezochte natuurlijke bezienswaardigheden, de Gouden Cirkel en de Blue Lagoon, binnen een dag met een comfortabele en handige minibus. Je vertrekt vanuit Reykjavik, waarna je eerste stop Nationaal Park Þingvellir is, het punt waar de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen samenkomen. Wandel door dit prachtige gebied met vele meren, waarbij je telkens over de grens tussen twee continenten springt. Je ziet ook de plek waar het eerste IJslandse parlement samenkwam, van 930 tot 1798. Vervolgens ga je verder naar Geysir. Geysir herbergt een aantal geothermale baden, waarin temperaturen worden bereikt tot 200 graden. Het belangrijkste fenomeen in het gebied is het uitbarsten van de Strokkur-geiser, die elke paar minuten kokend water tot 30 meter de lucht in spuwt. In het gebied rond Geysir kun je wat eten, als je wilt, voordat je verder gaat naar Gullfoss, de krachtigste en meest indrukwekkende waterval in IJsland.  Het volgende punt op het programma is de vulkanische krater van de Kerið, die ontstond tijdens een uitbarsting 3000 jaar geleden. Stuur naar het donkerblauwe water in de diepte, dat is omringd door felrode rotsen. Je tour eindigt met een stop bij IJslands meest iconische bezienswaardigheid, de Blue Lagoon. Geniet van het warme, geothermale water en van een inbegrepen moddermasker. Nadat je van het prachtige landschap en het kleurrijke water hebt genoten keer je weer terug naar Reykjavik, met je herinneringen aan IJslands meest voorname natuurlijke pracht.

...
Reykjavik: tocht langs Gouden Cirkel, Kerid & Geheime Lagune

4. Reykjavik: tocht langs Gouden Cirkel, Kerid & Geheime Lagune

Je wordt opgehaald bij de afgesproken ophaallocatie in het centrum van Reykjavik en gaat naar de Secret Lagoon, waar je 1,5 uur de tijd hebt om te badderen in de thermale wateren en te genieten van de rustige natuurlijke omgeving. De stoom die de lucht in spuit vanuit het water van 38 tot 40 graden Celcius geeft de omgeving een magisch tintje. Daarna staat een tour langs IJslands legendarische Golden Circle op het programma, die de hele dag duurt (10 uur). Zie het mooiste van het zuidwesten van IJsland, waaronder het spectaculaire Geysir-gebied, de Gullfoss-waterval en het nationaal park Þingvellir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolgens ga je naar de Gullfoss-waterval, een van de meest iconische bezienswaardigheden van IJsland. Voel de spetters van het water van de ijsrivier Hvítá waar deze naar beneden stort in een 32 meter diepe kloof. Daarna bezoek je het nationaal park Þingvellir, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tectonische platen elk jaar een paar centimeter verder uit elkaar gaan. Þingvellir werd in 2004 op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet.

...
Klassieke daguitstap Gouden Cirkel met optionele Blue Lagoon

5. Klassieke daguitstap Gouden Cirkel met optionele Blue Lagoon

Deze dagexcursie begint met een halte in het Nationaal Park Þingvellir, een UNESCO Werelderfgoedlocatie en de geboorteplaats van het oudste bestaande parlement ter wereld. Dit is ook de site waar de tektonische platen van Amerika en Eurazië uit elkaar getrokken zijn, waardoor een spleetvallei ontstaat aan de oevers van het grootste meer van IJsland. Bezoek de warmwaterbronnen Geysir, de thuisbasis van de oorspronkelijke geiser en de meest iconische natuurlijke attractie van IJsland. Hier spartelt de grond en het stomende hete water elke paar minuten spectaculair uit de beroemde Strokkurgeiser. Maak daarna een ontspannen wandeling naar de waterval Gullfoss met adembenemd uitzicht. Een krachtige gletsjerrivier daalt 2 niveaus naar beneden voor 32 meter met een donderend gebrul in een smalle kloof. Je stapt in een nieuwe bus uitgerust met wifi en verbonden computertablets op elke stoel. Op de tablet kun je de GPS-gevoelige audiogids (beschikbaar in verschillende talen) gebruiken om meer te weten te komen over IJsland en de plaatsen die je tijdens de excursie bezoekt. Er zal een gastheer aan boord zijn, die graag eventuele vragen over het land beantwoordt. Elke stoel is uitgerust met een USB-oplader.

...
Vanuit Reykjavík: Gouden Cirkel met snorkelen in Silfra

6. Vanuit Reykjavík: Gouden Cirkel met snorkelen in Silfra

Ervaar de verschillende geothermische landschappen van IJslands legendarische Gouden Cirkel tijdens een tour met een kleine groep vanuit Reykjavik. Luister naar IJslandse muziek terwijl je per minibus naar Nationaal Park Þingvellir reist, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen uit elkaar scheuren. Kijk vol ontzag wanneer je een duidelijk beeld van deze enorme geologische activiteit krijgt. Zie hoe het ijs van IJslands tweede grootste gletsjer smelt wanneer je naar de Gullfoss Waterval gaat. Sta versteld van het uitbarsten van de warmwaterbron in het geothermische gebied van Geysir. Vervolgens kun je snorkelen bij het bijzondere Silfra-kloof, dat als een van de beste duiklocaties ter wereld wordt beschouwd. Zwem tussen tektonische platen in puur, gefilterd gletsjerwater.

...
Vanuit Reykjavik: daguitstap Gouden Cirkel

7. Vanuit Reykjavik: daguitstap Gouden Cirkel

De Gouden Cirkel is een klassieke route die je langs de mooiste plekken en populairste bestemmingen van IJsland brengt. In een dag volg je de route onder begeleiding van een deskundige gids, die de historische plaatsen en natuurfenomenen toelicht. Je begint bij nationaal park Þingvellir, waar in 930 het parlement Alþingi werd opgericht. Þingvellir is van groot cultureel belang, maar ook geografisch gezien opmerkelijk – het ligt op de scheidslijn van twee tektonische platen. Vervolgens bezoek je de prachtige waterval Gullfoss, waar kleine drupjes gletsjerwater je gezicht besproeien. Een stukje verderop kom je langs de geisers Geysir en Strokkur om vervolgens terug te reizen naar Reykjavik. 

...
Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel en Blauwe Lagune met toegang

8. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel en Blauwe Lagune met toegang

Toer in een busje voor maximaal 18 personen door de Gouden Cirkel in IJsland. Je ziet geisers, watervallen, meren en nog veel meer. Je bezoekt Thingvelir, de plaats waar IJsland werd opgericht. Grijp je kans om naar de beste plek op aarde te gaan waar je de Mid-Atlantic Ridge kunt bekijken. Bij Strokkur kun je uitbarstingen van wel 20 meter hoog aanschouwen. De geiser barst elke 3 à 4 minuten uit. Loop ook even langs de slapende Geysir. Vervolgens bezoek je Gullfoss, misschien wel de mooiste van de 30.000 watervallen die IJsland rijk is. Daarna is het tijd voor de lunch. Je reist verder naar Kerið, een kratermeer gevuld met blauw-groen water en omgeven door zwart en rood vulkanisch gesteente. Je excursie eindigt bij de Blauwe Lagune, waar je heerlijk kunt badderen in het geothermische water.

...
Van Reykjavik: Golden Circle en Glacier Snowmobiling

9. Van Reykjavik: Golden Circle en Glacier Snowmobiling

Stap aan boord van de bus bij de BSI-busterminal en ervaar de verschillende geothermische landschappen van de legendarische gouden cirkel van IJsland. Stop bij Þingvellir National Park, bekend om zijn uitzonderlijke schoonheid en historisch belang als de site van 's werelds eerste parlementen. Rijd door in het warme bronnengebied van Geysir voordat je naar Langjökull rijdt om deel te nemen aan een eenmalige avonturenactiviteit! Bestuur een sneeuwscooter - of reis als passagier - om de uitgestrekte witte ijskap van Langjökull een uur lang te verkennen. Ga via de spectaculaire Gullfoss-waterval terug naar Reykjavík en bewonder de rivier Hvítá in een 32 meter diepe kloof.

...
Reykjavik: dagtrip Gouden Cirkel

10. Reykjavik: dagtrip Gouden Cirkel

Ontdek de bijzondere bezienswaardigheden en natuurwonderen van het geothermisch gebied Geysir in IJsland en zie onderweg actieve geisers en trapsgewijze watervallen. De uitstap begint in Geysir, waar je de spuitende hete bronnen kunt zien, waaronder de meest actieve geiser in IJsland Strokkur. Ga over het gloeiende landschap verder naar Gullfoss, waar je naast een indrukwekkende waterval kunt staan terwijl enorme hoeveelheden water naar beneden donderen in een diepe, slingerende kloof. Breng wat tijd door met het verkennen van een dwarsdoorsnede van de natuurlijke wonderen en geologische fenomenen van IJsland bij nationaal park Þingvellir, een gebied dat zowel historisch als geologisch van zulk groot belang is dat het in 2004 aan de UNESCO Werelderfgoedlijst werd toegevoegd. Leer over de openlucht-volksvergaderingen (Althing) die hier bijeen kwamen en hoe het landschap de laatste 1000 jaar geconserveerd is. Zie de indrukwekkende kloven en breuklijnen in het landschap die in de loop van de geschiedenis veroorzaakt zijn door hevige vulkanische activiteit.

...

Sitemap Gouden Cirkel

Wil je alle activiteiten in Gouden Cirkel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gouden Cirkel

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 13.151 beoordelingen

Ondanks het wat minder mooie weer een geweldige ervaring!!! Spectaculaire stops. Van absolute meerwaarde was onze gids Hendrik, die met ontzettend veel enthousiasme over niet allen de stops, maar ook het leven en de ins & outs van de icelander. Absolute aanrader!

I recommend this to everyone who visits Reykjavik! It has everything and the best part is to finish the day with Blue Lagoon

Erg gave tour langs mooie bezienswaardigheden, een heerlijk rustig natuurbad en een enthousiaste gids

Zeer mooie route. Vriendelijke chauffeur die veel wist te vertellen. Een echte aanrader !

Goede gids, veel stops, een dag waar je IJsland ziet en veel geniet