Belevingen in
Gouden Kunstdriehoek

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Gouden Kunstdriehoek: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Madrid: voorrangsticket voor het Reina Sofía Museum

1. Madrid: voorrangsticket voor het Reina Sofía Museum

In het museum komen verschillende ruimtes, objecten en tijden samen: het is een plek waar verhalen worden samengevoegd en verteld. Ze ontmoeten elkaar, geven elkaar betekenis, en gaan hun eigen weg. Dit maakt een bezoek tot een intense ervaring van ontdekking en kennis. Dit is waarom alles wat tentoongesteld wordt, met al zijn vreemdheid, al zijn vragen, daadwerkelijk de dagelijkse realiteit van de bezoeker moet raken, en een ware leerervaring tot gevolg moet hebben. Het Museo Reina Sofía presenteert zijn collectie als een reis van meerdere verhalen, met een duidelijk standpunt. Het houdt niet alleen de inherente mysterie van kunst in leven, maar versterkt ook het verzet tegen een enkelvoudige, vaststaande interpretatie. Traditionele genres en fotografie, film, geluid en dans bestaan naast elkaar. Met je ticket voor 1 hele dag krijg je toegang tot meer dan 21.000 werken die momenteel in het hoofdgebouw worden tentoongesteld.

...
Museo Nacional Thyssen-Bornemisza: tickets

2. Museo Nacional Thyssen-Bornemisza: tickets

Het Thyssen-Bornemisza Museum  biedt bezoekers een unieke kijk op kunstgeschiedenis van de 13e  tot de laat-20ste  eeuw. Zie schilderijen van grote meesters als Dürer, Rafaël, Titian, Rubens, Rembrandt, Caravaggio, Manet, Renoir, Cézanne, Van Gogh, Gauguin, Kandinsky, Picasso, Hopper en Rothko — kunstenaars van wie het werk nog altijd fascineert en verrast. Alle belangrijke kunststromingen, vertegenwoordigd door werken van adembenemend niveau, worden stuk voor stuk gepresenteerd alsof je een kunstboek leest. De collectie met bijna 1.000 tentoongestelde werken, laat de bezoeker pauzeren in de renaissance, slenteren door de barok, baden in het expressionisme of opgaan in de 20e-eeuwse avant-garde. De geschiedenis van de westerse kunst komt tot leven in de zalen van het Palacio de Villahermosa, dat speciaal voor de Thyssen-Bornemiszacollectie werd herontworpen door Rafael Moneo. Oorspronkelijk privé-eigendom, behoort deze internationale collectie inmiddels tot de Spaanse staat. Je maakt kennis met de opmerkelijke smaak van haar twee voornaamste makers: Baron Heinrich Thyssen-Bornemisza (1875-1947) en zijn zoon, Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza (1921-2002). In tegenstelling tot de Spaanse Koninklijke collecties met de statige kunstwerken, biedt deze hoofdzakelijke privé-collectie, een zeer persoonlijke ervaring. In 2004 werd de collectie uitgebreid met de Carmen Thyssen-Bornemiszacollectie, die uit meer dan 200 werken bestaat. Deze werken zijn een perfecte aanvulling op de stijlen en genres van de permanente collectie. Het Thyssen-Bornemisza Museum is geschikt voor alle soorten publiek; het is laagdrempelig, dynamisch, baanbrekend, duurzaam en biedt uitstekende faciliteiten voor de bezoekers. Tijdelijke tentoonstellingen, concerten, live muziek, workshops, film en theater creëren samen een breed scala aan opties voor alle gasten.

...
Madrid Art Walk Pass: Prado, Reina Sofia, & Museo Thyssen

3. Madrid Art Walk Pass: Prado, Reina Sofia, & Museo Thyssen

Met de Art Walk Pass op zak kun je de mooiste Spaanse kunst in Madrid bewonderen. Je verblijf in de Spaanse hoofdstad is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan haar belangrijkste musea:  het Prado, de Reina Sofia en het Museo Thyssen-Bornemisza. Met deze pas heb je toegang tot alle drie. In het Prado kun je schitterende kunstwerken uit de 14e tot 19e eeuw bekijken. Al kuierend langs de schilderijen kom je meer te weten over de geschiedenis van dit beroemde museum. In de Reina Sofia hangen werken van Spaanse kunstidolen uit de 20e eeuw: Pablo Picasso en natuurlijk Salvador Dalí. Verken er de gangen en galerijen en ontdek hoe en waarom deze getalenteerde mensen hun kunst maakten. Na je bezoek aan de Reina Sofia kun je ergens kort lunchen (niet inbegrepen) en daarna je museumuitje voortzetten in het Museo Thyssen. Een bezoek aan het Museo Thyssen-Bornemisza is een ongelooflijke reis door zeven eeuwen Europese schilderkunst. Er zijn hier zoveel verschillende kunstwerken te zien, in totaal meer dan duizend werken, dat je het beste in je favoriete tentoonstellingszaal kunt beginnen. Anders verlies je jezelf nog in deze enorme kunstverzameling. De Italiaanse primitieven, Duitse renaissance, Amerikaanse 19e-eeuwse kunst, het impressionisme, Duits expressionisme en Russisch constructivisme zijn de best vertegenwoordigde genres en scholen in het museum.

...
Madrid: Prado-museum en rondleiding door het El Retiro-park

4. Madrid: Prado-museum en rondleiding door het El Retiro-park

Bekijk de beroemdste bezienswaardigheden van El Retiro, waaronder het Crystal Palace, de Philip IV-poort, evenals plaatsen die niet in reisgidsen worden vermeld. El Retiro heeft meer dan 19.000 bomen van 167 verschillende soorten, een meer en een verscheidenheid aan verschillende sculpturen, belangrijke gebouwen en tuinen die het park tot een van de belangrijkste attracties in Madrid maken. Onderweg krijgt u waardevolle inzichten van uw deskundige gids. Loop vervolgens met je gids langs de Paseo del Prado tot je het Prado Museum bereikt, het belangrijkste Spaanse nationale kunstmuseum. El Prado wordt algemeen beschouwd als een van 's werelds mooiste collecties Europese kunst, daterend uit de 12e eeuw tot het begin van de 20e eeuw. Het is gebaseerd op de voormalige Spaanse koninklijke collectie, de beste verzameling Spaanse kunst ter wereld. Het werd in 1819 opgericht als een museum voor schilderkunst en beeldhouwkunst en bevat ook belangrijke collecties van andere soorten werken. Verken een van de grootste kunstmusea ter wereld zonder in de rij te hoeven staan. Als je eenmaal binnen bent, kun je je vergapen aan de ongelooflijke werken van Francisco Goya, de meest uitgebreid vertegenwoordigde kunstenaar in de collectie, evenals orks van Hieronymus Bosch, El Greco, Peter Paul Rubens, Titiaan en Diego Velázquez.

...
Madrid: voorrangsticket Prado Museum met rondleiding

5. Madrid: voorrangsticket Prado Museum met rondleiding

Om je verblijf in Madrid helemaal compleet te maken is een bezoek aan dit museum met de grootste meesterwerken ter wereld een echte aanrader. Nadat het in 1819 was opgericht als een museum voor schilderijen en beelden, werd het tussen 1900 en 1960 uitgebreid door toevoeging van kleine paviljoens aan de achterzijde van dit prachtige gebouw. Maak een reis door het verhaal van de eeuwen aan Spaanse en Europese kunst en krijg onderweg deskundige uitleg. De collectie omvat duizenden tekeningen, schilderijen, prenten en beelden die wachten om door de bezoekers te worden ontdekt. Zorg dat je de belangrijkste werken niet mist - het bezoek zal vooral gericht zijn op die van Durero, Fra Angelico, El Bosco, Tizziano, Tintoretto, El Greco, Velázquez, Rubens en Goya.

...
Madrid: Literatuurkwartier & Retiro-fietstocht met elektrische fiets

6. Madrid: Literatuurkwartier & Retiro-fietstocht met elektrische fiets

Ontsnap aan de drukke straten van Madrid en geniet van een elektrische fietstocht van 2 of 3 uur door het Retiro-park. Ontdek de groene longen van de stad in het hart van de kunst- en museumwijk. Fiets een groene oase in het hart van de stad en glijd soepel over de "Barrio de las Letras" (Literatuurkwartier). Meer informatie over enkele van de belangrijkste literaire figuren van Spanje, zoals Cervantes en Lope de Vega. Doorgaan naar het Prado Museum via de Calle de las Huertas. Bewonder de façade van de Spaanse tempel van Spaanse kunst en passeer de Prado-promenade, waar u de kunstdriehoek vindt. Zie een van de mooiste kerken in Madrid als je de Iglesia de los Jerónimos passeert. Als u eenmaal in het park bent, ontdekt u een prachtige vijver, een kristallen paleis en een monument voor de "Fallen Angel", een van de weinige beelden van de duivel. Afgezien van zijn monumenten, is het Retiro-park een ideale plek om een elektrische fiets te ervaren. Als je het park verlaat, passeer dan de grootste straat van Madrid en zie bezienswaardigheden zoals Alcala Gate, Cibeles Palace en Puerta del Sol in het echte hart van de stad.

...
Madrid City Bus Tour en Prado Museum Skip-the-Line Ticket

7. Madrid City Bus Tour en Prado Museum Skip-the-Line Ticket

Dompel jezelf onder in de geschiedenis en cultuur van deze majestueuze stad. Begeleid door een lokale deskundige gids, begin je 2,5-uur durende tour bij Ferraz St. Pass door Gran Vía straat, Plaza de España, Moncloa, burgemeester straat, Puerta del Sol en Puerta de Alcalá tot de arena. Bezoek Columbus Square, Paseo de la Castellana en Santiago Bernabéu Stadium. Vervolgens krijgt u de kans om een van de belangrijkste galerijen in de stad te bezoeken, het Prado-museum. Het prachtige 18e-eeuwse gebouw bezit meesterwerken van Spaanse meesters, waaronder Velazquez, Goya, El Greco, Ribera en Murillo. Het toont ook werken van belangrijke buitenlandse schilders, waaronder Raphael, Rubens, Bosch en Titiaan.

...
Madrid: XXL Segway-tour van 3 uur

8. Madrid: XXL Segway-tour van 3 uur

Verken het historische centrum van Madrid in het gezelschap van een lokale gids tijdens een 3 uur durende Segway-tour van Plaza de España naar de stedelijke oase van El Retiro-park. Ontmoet je gids bij het standbeeld van Cervantes op Plaza de España. Vervolgens, na een korte training over het bedienen van de zelfbalancerende voertuigen, glijdt u door de straten van het oude stadscentrum. Bewonder gebouwen die zijn gebouwd tijdens het bewind van de Habsburgse heersers. De route leidt uiteindelijk naar de Paseo de Prado, beroemd om zijn "Gouden Driehoek" van musea van wereldklasse. Betreed het uitgestrekte stadspark van El Retiro. De dichte, met bomen omzoomde laan van de Paseo de Prado, uitgeroepen tot gebied van "Bien de Interés Cultural", is een van de oudste stedelijke gebieden van de stad met bezienswaardigheden zoals het Reina Sofia Museum, Bolsa de Madrid (Beurs), en Congreso de los Diputados (Nationaal Congres).

...

Sitemap Gouden Kunstdriehoek

Wil je alle activiteiten in Gouden Kunstdriehoek ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gouden Kunstdriehoek

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.315 beoordelingen

Omdat ik niet veel tijd had op de dag dat ik Madrid verliet, besloot ik om 2 uur voordat ik vertrok naar het Reina Sofia Museum te gaan. Het ticket heeft me echt tijd laten besparen. Tegen de tijd dat ik bij het museum aankwam, was het 10 uur 's ochtends, maar de wachtrij lijkt al lang. Maar ik hoefde echt niet in de rij te staan, want ik heb Skip-the-line ticket! Fantastisch!!

Alle drie de musea waren uitstekend, en door vooraf gekochte kaartjes waren er geen lange rijen. Opmerking: er was één tijdelijke tentoonstelling in de Thyssen waarvoor mijn ticket niet geldig was, maar er was toch zoveel te zien (inclusief andere tijdelijke tentoonstellingen) dat het me niet kon schelen. Hield van alle drie musea!

Zelfs de avond ervoor nog vanuit het hotel in Madrid geboekt. Met ticket op je mobiel is alles uitstekend geregeld.

Prachtig museum onderverdeeld in 4 verdiepingen. Je kan hier gerust een ganse dag rond kuieren.

een behapbaarder museum dan het Prado aan de overkant met een geweldige collectie.