Gozo
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Gozo

Bekijk alle tours en activiteiten in Gozo

Hier moet je heen op Malta's Gozo eiland

Gozo is het boerse zusje van het stedelijke Malta. De rustige baaien en schilderachtige uitzichten vanaf de terrassen maken van Gozo dé ultieme ontspannings bestemming, het kent echter ook een rijke historie en vele bezienswaardigheden. Hier volgen de hoogtepunten!

Foto: sylphxr ms@flickr (CC BY-SA 2.0)

Ggantija Tempels

Als je slechts één ding zou kunnen zien in Gozo, dan zou dit het moeten zijn. De Ggantijja tempels worden beschouwd als de oudste vrijstaande monumenten ter wereld - ouder zelfs dan de Piramiden en Stonehenge!

Foto: Berit Watkin@flickr (CC BY 2.0)

Blauwe Raam

Deze gigantische, kalkstenen brug over de Dwejra Bay is één van Gozo's bekendste natuurlijke attracties en een echte favoriet onder de scuba duikers. Maar wees wel een beetje snel, hij is flink aan het eroderen.

Foto: Eric Hayward@flickr (CC BY 2.0)

Nadur

Dit historische dorp was waar de Ridders van Malta keken naar de voorbijgaande schepen, die van eiland naar eiland gingen. Hier heb je uitzicht over heel de eilandenreeks!

Ir-Ramla il-Hamra

De zachtaardige zee, het lage water en het rode zand worden hier omgeven door prachtige en grasachtige kliffen. Ramla Bay is één van de beste stranden op Gozo en is ook zichtbaar vanaf de grot van Calypso in Xagħra.

Foto: steve deeves@flickr (CC BY 2.0)

Victoria

Boven aan een heuvel, in het midden van het eiland, vind je Victoria of 'Rabat', de hoofdstad van Gozo. Bezoek hier de citadel en ontdek de oude stad, een doolhof aan straatjes en historische gebouwen.

Foto: Ed Webster@flickr (CC BY 2.0)

Kerċem

In dit miniscule dorp wonen al mensen sinds 5000 v. Chr.! Tegenwoordig zijn hier vele kunstenaars, vind je hier adembenemende landschappen én een aantal van Gozo's beste wandelroutes!

Xagħra Stone Circle

Gozo's cirkelvormige arrangement aan stenen dateert uit 3000 v. Chr.- ouder dus dan Stonehenge! Op deze plek is ook een kamergraf gevonden die wel duizend jaar ouder is dan de steenkring!

Gozo: Plan uw bezoek

Waar is het?

Gozo is Malta's meest noordwestelijke, grote eiland en ligt net ten zuiden van Sicilië in de Middellandse Zee. Malta bestaat namelijk uit drie grote eilanden; Malta (de grootste), Gozo en Comino(de kleinste) plus nog wat onbewoonde, kleine eilandjes.

Kan ik er heen vliegen?

Niet in één keer. Je zal je vlucht naar Malta International Airport in Luqa moeten boeken, op het eiland Malta. Van daar ben je binnen een uur op Cirkewwa Harbor, waar je de veerpont kan nemen naar Gozo.

Tips & informatie

 • Taal
  Maltees
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +356
 • De beste periode voor een bezoek
  Als je echt voor de bezienswaardigheden gaat, dan zijn juni en oktober de beste maanden, dan is het warm maar niet druk. Ga je voor het strand? Ga dan tussen juli en september voor het lekkerste weer.

Activiteiten in Gozo

Sitemap Gozo

Wil je alle activiteiten in Gozo ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Gozo
4.3
Gebaseerd op 71 beoordelingen van GetYourGuide-klanten