Kies data

Graf van de onbekende soldaat, Athene

Graf van de onbekende soldaat, Athene: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Athene: privé avond sightseeingtour per elektrische Tuk-Tuk

1. Athene: privé avond sightseeingtour per elektrische Tuk-Tuk

Geniet van het ophalen van uw hotel of ontmoet uw chauffeur op een centraal gelegen ontmoetingspunt. Spring in je charmante elektrische tuk-tuk, die de perfecte maat heeft om door de smalle wegen van de stad te navigeren, en ga vervolgens op ontdekkingstocht. Begin met een rondleiding door de meest emblematische gebouwen en monumenten van Athene, waaronder het Griekse parlement, het graf van de onbekende soldaat, de Academie van Athene en de Agios Dionysios Areopagitis-kerk. Vervolg de tocht naar de berg Lycabettus en bewonder onvergetelijke uitzichten over de stad en de Akropolis. Rijd vervolgens door de wijk Kolonaki en passeer vervolgens het oude Olympisch Stadion, de tempel van Zeus en de boog van Hadrianus. De tuk-tuk slingert zich vervolgens een weg door de smalle straatjes van de wijk Plaka, voordat hij naar de Romain Agora en de bibliotheek van Hadrianus gaat. Passeer Thiseio om te genieten van het uitgestrekte uitzicht op het Parthenon en bezoek vervolgens de gebieden Monastiraki en Psiri. Geniet tijdens de tour van de romantische sfeer van Athene terwijl de zon ondergaat en de dag in de nacht verandert. Aan het einde van een onvergetelijke avondtour zet de chauffeur je af bij het startpunt of op een andere locatie naar keuze.

Privérondleiding: Athene, Akropolis en Akropolismuseum

2. Privérondleiding: Athene, Akropolis en Akropolismuseum

Ontmoet uw deskundige gelicentieerde privégids in het hart van Athene, het Syntagma-plein en begin met een korte blik op een mooie verzameling archeologische vondsten uit de klassieke oudheid en ontdekt tijdens opgravingen in het gebied. Ga verder naar het elegante House of Parliament om de wisseling van de wacht te zien door de beroemde Evzones, voor het graf van de onbekende soldaat. Loop door de koele en schaduwrijke National Garden, de voormalige Queen Amalia's Garden en bewonder de neoklassieke architectuur van Zappeion Hall. Leer meer over de eerste Olympische Spelen van de moderne tijd en over prominente figuren uit de recente geschiedenis van Athene. Bezoek de Zeus-tempel en de boog van Hadrianus uit de Romeinse tijd. Loop langs de prachtige Dionysiou Areopagitou-loopbrug tot je de zij-ingang van de Akropolis bereikt. Ga verder naar de Akropolis door de site vanaf de zuidelijke helling te betreden, om het eerste theater uit de oudheid, het Dionysus-theater, te bezoeken en de drukte te vermijden. Op weg naar de bewonderenswaardige Akropolis-monumenten die op de UNESCO-lijst staan, zie je het Philopappos-heuvelmonument en het Odeon van Herodes Atticus. Bewonder de oude prachtige constructies van de Akropolis: de tempel van Athena Nike, de Propylaea-poort, het Erechtheion en focus op het verbazingwekkende Parthenon. Je deskundige gids geeft je veel informatie en ontdekt fascinerende feiten over de constructie en geschiedenis van de monumenten. Het unieke, prachtige uitzicht op de stad Athene, inclusief de Mars-heuvel, de oude agora en de tempel van Hephaestus, zal je hart en geest veroveren, net zoals je ze op camera vastlegt. Na je Akropolis-tour is er tijd voor verkenning en het maken van foto's op de Akropolis en ook een korte pauze voor een hapje of een drankje. Nadat je een van de beroemdste plekken ter wereld hebt bewonderd, kun je je tour voortzetten naar het Akropolismuseum. Het nieuwe Akropolismuseum is ontworpen door de Zwitserse architect Bernard Tschumi in samenwerking met de Griekse architect Michalis Photiadis. In het unieke ontwerp zijn de opgravingen verwerkt die zichtbaar zijn onder prachtige glazen vloeren. De meesterwerken van de Akropolis zijn gemarkeerd en krijgen de prominente plaats die ze verdienen door de ideale sfeer in het interieur, de natuurlijke verlichting, evenals gemakkelijke toegang voor bezoekers, panoramische uitzichten en een uitstekende indeling van de tentoonstellingsruimtes. Het vertoont ongeveer 4.000 artefacten. De tour eindigt bij het Akropolismuseum.

Athene: Instagramtour langs de meest schilderachtige plekjes

3. Athene: Instagramtour langs de meest schilderachtige plekjes

Athene is zonder twijfel gevuld met een eindeloze verzameling oude en moderne culturele monumenten en buurten die zelfs de meest gearticuleerde dichter zullen verbazen. Deze ervaring is bedoeld voor diegenen die foto's willen maken van de meest iconische en pittoreske locaties van één van de oudste steden van Europa. Naast het maken van enkele Instagram-waardige foto's, zie je waar de lokale bewoners hun dagelijkse routine doorbrengt en hoor je interessante verhalen over de lokale cultuur. Je lokale gids ontmoet je bij de Fontein van het Syntagma-plein. Hier heb je een eerste blik op het drukke centrum van de hoofdstad van Griekenland. De eerste halte is het Griekse parlement waar je de goddelijke reuzen in kilts van dichtbij ziet en fotografeert. De beroemde evzones zijn één van de populairste toeristische attracties van Athene en een instagrammable plek die je niet mag missen. Je escort is beschikbaar om coole foto's voor je te maken. Je bezoekt dan de Nationale Tuin, een groene oase midden in het centrum van de stad. De thuisbasis van 7000 bomen, meren en verschillende dieren, de 'tuin van Amalia' herbergt ook een botanisch museum, een serre en verschillende oude ruïnes. Het is de ideale plek en een perfecte schilderachtige plek om de juiste fotografie-inspiratie te vinden. Je volgende halte is het Kallimarmaro-stadion, waar je lokale gids je helpt nieuwe foto's te maken en er creatiever uit te zien door het juiste gezichtspunt te vinden. Dit is één van de meest iconische bezienswaardigheden van Athene met een rijke geschiedenis die rechtstreeks verband houdt met de moderne Olympische spelen. Vervolgens maak je een wandeling naar Plaka, de buurt van Goden en één van de meest pittoreske gebieden van Athene. Plaka is één van de beste plaatsen om de perfecte foto te maken; kleine kleurrijke huizen, kleine steegjes, schattige cafés en veel plekken met uitzicht op de stad zullen de perfecte achtergrond vormen waar je naar op zoek bent naar je foto's. De volgende plek is op een heuvel geplaatst, waar je het meest adembenemende uitzicht op de Akropolis en de stad zelf bewondert, in de voetsporen van de oude Grieken. Dit is absoluut één van de meest Instagram-waardige plaatsen in Athene waar je enkele van de meest indrukwekkende foto's maakt. Naast alle bovengenoemde plaatsen, heb je ook de mogelijkheid om meer van de beste plekken in de stad te verkennen waar je je artistieke vaardigheden oefent door spectaculaire foto's te maken en ze te delen op Instagram. Tegelijkertijd kom je meer te weten over de geschiedenis van de stad en voel je je een Athener terwijl je je onder de lokale bewoners begeeft. Je krijgt de kans om veel foto's te maken, dus vergeet je camera niet!

Athene: privérondleiding van 3 uur op milieuvriendelijke Tuk Tuk

4. Athene: privérondleiding van 3 uur op milieuvriendelijke Tuk Tuk

Verken Athene op een milieuvriendelijke, 100% elektrische tuk-tuk die perfect is om je over de smalle wegen van de stad te verplaatsen. Laat je privéchauffeur je meenemen naar de must-see locaties van de stad tijdens deze 3 uur durende tour. Begin met een bezoek aan de meest emblematische monumenten in het centrum van de stad: bekijk het Griekse parlement, het graf van de onbekende soldaat, de Academie van Athene en de Agios Dionysios Areopagitis-kerk. Beklim vervolgens de berg Lycabettus, een heuvel in de stad, en geniet van een prachtig 360-graden uitzicht over Athene. Volg dit met bezoeken aan het oude Olympisch Stadion, de Tempel van Zeus en de Boog van Hadrianus. Ga verder naar de wijk Plaka met zijn charmante straatjes, restaurants, bars en winkels. Zie Romain Agora, de bibliotheek van Hadrianus en de oude agora. Bezoek ten slotte de Akropolis, een bezienswaardigheid die je gewoon niet mag missen. Je chauffeur beëindigt je tour door de vlooienmarkt van Thissio en Monastiraki te passeren.

Athene Halve dag privéstadstour

5. Athene Halve dag privéstadstour

Ontdek de bakermat van de beschaving, de geboorteplaats van de democratie en de thuisbasis van de filosofie tijdens een privétour van een halve dag door Athene. Je zult enkele van de grootste monumenten ooit gebouwd ervaren, met bezoeken aan alle belangrijke attracties, van de plaats van de eerste moderne Olympische Spelen tot het voormalige Koninklijk Paleis. De 5-uur durende tour gaat door het Panathenaic Stadion, het enige marmeren stadion ter wereld. Gebouwd op de ruïnes van het oude Romeinse stadion van Athene, vonden hier in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen plaats. Ga verder naar de beroemde boog van keizer Hadrianus en de tempel van Olympische Zeus, gewijd aan de koning van de Olympische goden, en de grootste tempel van de antieke wereld. Ga naar de Akropolis, beschouwd als een werk van architectonische perfectie. Bewonder het Theater van Dionysus, het eerste theater ooit gebouwd in de wereld. Je zult ook het Odeon van Herodes de Atticus zien, naar de heuvel van Pnyx gaan, de Propylaea, de tempel van Apteros Nike, het Erechteion en het nieuwe Akropolismuseum bezoeken. Geniet van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad vanaf de Lycabettus-heuvel en bezoek de parlementsgebouwen om de wisseling van de koninklijke wacht bij het graf van de onbekende soldaat te zien. Ga verder naar het Omonia-plein en de openluchtvlooienmarkt in de levendige wijk Plaka. Bekijk ten slotte de 19e-eeuwse Anglicaanse kerk van St. Paul, het voormalige Koninklijk Paleis, het Numismatisch Museum, de Academie van Kunsten en Wetenschappen, de Nationale Bibliotheek, het Benaki Museum, het Byzantijnse en Christelijke Museum en het Museum van Cycladische Kunst.

Privétour Athene dag en Kaap Sounio hele dag

6. Privétour Athene dag en Kaap Sounio hele dag

Je eerste stop is op de Akropolis van Athene. De rijke geschiedenis van de stad is gedocumenteerd bij elke stap van de Akropolis van Athene, op elk stuk marmer dat het Parthenon siert. Je hebt tijd om het Akropolismuseum te verkennen. Ga vervolgens naar het Helleense parlement en het graf van de onbekende soldaat. Neem een snelle stop voor een foto voordat je doorgaat naar de Tempel van Olympische Zeus, een voormalige kolossale tempel in het centrum van Athene. Je stopt ook in het Panathenaic Stadion en vervolgens op de berg Lycabettus, om van bovenaf de stad te bekijken. Je gaat dan op weg naar de archeologische vindplaats Sounion. Bezoek de tempel van Poseidon in Sounio - een voorbeeld van de klassieke architectuur van de 5e eeuw vC Bij uw terugkeer naar de stad Athene, stopt u op een idyllische plek: het Vouliagmeni-meer, in het hart van de Atheense Rivièra.

Athene: privérondleiding door de Akropolis, Plaka en Lycabettus

7. Athene: privérondleiding door de Akropolis, Plaka en Lycabettus

Verken enkele van de meest bezochte bezienswaardigheden in Athene met een privébustour van een halve dag rond de Akropolis, de berg Lycabettus, de wijk Plaka en verschillende schilderachtige locaties in de hoofdstad van Griekenland. Je begint je reis met een panoramische tour langs de meest iconische bezienswaardigheden in Athene. Ga naar het Panathinaiko Stadion, de thuisbasis van de eerste Olympische Spelen. Stop vervolgens bij het Zappeion en de Tempel van de Olympische Zeus, gevolgd door de Athene-trilogie, bestaande uit de universiteit, de academie en de nationale bibliotheek. Meer gedenkwaardige bezienswaardigheden wachten op je tijdens je rondreis door Athene, zoals de Nationale Tuin, de Boog van Hadrianus, de Sint-Pauluskerk, het Parlement, het Graf van de Onbekende Soldaat, het Schliemannhuis, de Katholieke Kathedraal, het Oude Parlement, het Grondwetsplein en de Russisch-orthodoxe kerk. Een bezoek aan de berg Lycabettus geeft je tal van fotomomenten in een van de meest verbluffende natuurlijke kenmerken van de stad. Dankzij het uitkijkpunt over de stad, maken het panoramische uitzicht op Athene en de Akropolis deze bestemming tot een van de meest gewilde haltes. Stop ten slotte bij de Akropolis en dwaal rond in dit historische complex, vol met veel van de meest herkenbare bezienswaardigheden in Athene, zoals de tempel van Athena Nike, het Parthenon en het Erechtheion. Wandel langs het Herodion en het Dionysus-theater, waar u het nieuwe Akropolismuseum, de verzameling artefacten en de opgravingslocatie onder het museum vindt. Je bevindt je naast de wijk Palka, de perfecte plek om meer Griekse cultuur en keuken te ontdekken.

Athene: stadstour met gids op een elektrische Trikke-scooter

8. Athene: stadstour met gids op een elektrische Trikke-scooter

Bewonder de topattracties in het centrum van Athene terwijl je rondglijdt op een elektrische Trikke-scooter. Bekijk enkele van de belangrijkste attracties in de stad terwijl je op een unieke en leuke manier verkent. Ontmoet je lokale gids, leer hoe je moet rijden en bereid je voor om de stad te ontdekken. Begin je tour met uitzicht op de Akropolis en het Parthenon. Bewonder de tempel van de Olympische Zeus, gebouwd om de koning van de goden te eren, en stop om een foto te maken onder de boog van Hadrianus. Vaar over het vlakke en vlakke oppervlak in de Zappeion Exhibition Hall en race vervolgens met je familie of vrienden in het Panathenaic Stadium. Koel af en ontspan in de prachtige nationale tuin, een oase in het hart van de stad, en sluit je tour af met het verkennen van het Helleense parlement en het graf van de onbekende soldaat.

Stad Athene en Akropolis: wandeltocht van 3 uur

9. Stad Athene en Akropolis: wandeltocht van 3 uur

Begin je rondleiding door Athene voor het parlementsgebouw op het Syntagma-plein, waar je de wisseling van de wacht zult zien. Vanuit de centrale historische wijk van de stad loop je van het Graf van de Onbekende Soldaat naar de Nationale Tuinen, waar je een aangename wandeling kunt maken naar de neoklassieke Zappeion Hall. Bezoek de oudste tempel van Europa, de tempel van Zeus, de boog van Hadrianus en de oude wijk Plaka. De rondleiding van 3 uur gaat verder met een bezoek aan de Akropolis, waar u de wonderen van de Gouden Eeuw van Pericles zult zien. Bekijk de Propylea, de Tempel van Nike en het Parthenon. Vanaf de top van de heuvel heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de zee. Daarnaast bezoekt u het Observatorium en de heuvels van Democratie, Philopappos en Mars. Bewonder het Theater van Dionysos en het Odeon van Herodes Atticus, waar het oude Griekse drama voor het eerst werd opgevoerd. Je rondleiding eindigt op de heuvel van de Akropolis.

Athene bij nacht Wandeltocht in kleine groep met diner

10. Athene bij nacht Wandeltocht in kleine groep met diner

Ontmoet je gids 's middags/'s avonds op het Syntagma-plein om het oude deel van Athene te ervaren met een 4 tot 5 uur durende wandeling in kleine groepen. Je begint met het kijken naar de beroemde "wisseling van de wacht", die elk uur plaatsvindt voor het Griekse parlement en het graf van de onbekende soldaat. Vanaf daar passeert u kleine cafés, pubs en restaurants die vol leven en energie zijn en u zullen verrukken met hun unieke kleuren en traditionele architectuur. U kunt ook genieten van het uitzicht op het verlichte Parthenon en de Akropolis, terwijl u het geluid hoort van de Laterna, een traditionele speeldoos met reling, die wordt bespeeld door lokale muzikanten. Ga verder in de pittoreske smalle steegjes van de oudste wijk van Athene, de beroemde Anafiotika, die de essentie van de Cycladische eilanden naar het hart van de stad brengt. Terwijl je rondloopt, zie je het oude Griekse en Romeinse forum, evenals de beroemde en goed bewaarde Stoa van Attalos. Je tourhost geeft je alle details over oude en moderne geschiedenis, voordat je de laatste stop maakt in een traditionele Griekse taverna voor het diner en een proeverij van heerlijke lokale gerechten.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
25 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Graf van de onbekende soldaat, Athene

Wil je alle activiteiten in Graf van de onbekende soldaat, Athene ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Graf van de onbekende soldaat, Athene

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 234 beoordelingen

Ik had een geweldige ervaring op deze tour. Mijn gids, Pascal, liet ons niet alleen de prachtige plekjes rond Athene zien, maar legde ook de geschiedenis erachter uit. Het gaf mijn foto's meer betekenis en hielp me betere foto's te maken. Ik was verrast door hoeveel grond we hadden afgelegd, het hielp later toen ik terug wilde gaan en wat langer van het landschap wilde genieten.

We hebben een geweldige ochtend gehad met Pascal. Athene is erg mooi. We gingen naar de meest toeristische bezienswaardigheden, allemaal op loopafstand. Pascal legde ons de hele geschiedenis van de bezienswaardigheden uit en hij was erg geduldig (ik was met een baby en een kind van 8 jaar). Beveel de reis volledig aan aan elke familie of individuele reiziger.

O tour foi muito bom, ótima opção para explorar Atenas e visitar alguns lugares que ou você não encontraria, ou passaria despercebido. Pascal é um excelente guia, muito gentil e atencioso. Um grego orgulhoso en apaixonado pela história do seu país. Vale of preço. Super aanrader.