Grafheuvel van Kościuszko

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Grafheuvel van Kościuszko: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: rondvaart over de Wisła

1. Krakau: rondvaart over de Wisła

Je begint je reis op de heuvel Wawel, dicht bij de  Grunwaldzki-brug. De tocht over de Wisła geeft je de gelegenheid nog meer van het oude centrum en andere mooie bezienswaardigheden van Krakau te zien. Tijdens de tocht zie je alle belangrijke bezienswaardigheden en heb je een mooie tijd dankzij de geweldige service. Je vaart naar de wijk Zwierzyniec, dat tussen de Wisła en de Rudawa ligt. Het is een van de groenste delen van Krakau. Salwator maakt deel uit van Krakau en bestaat onder andere uit een voormalig oud dorp genaamd Zwierzyniec, waar de Grafheuvel van Kościuszko is gelegen. Je ziet ook de Rudawa, een zijrivier van de Wisła en een van de drinkwaterbronnen voor de stad Krakau. Hierna vaar je door naar het Norbertijnenklooster, Dębniki, Zakrzówek en de Kerk "Op de Rots", een van de oudste sacrale monumenten in Krakau. Ga mee op een boottocht, zie alle belangrijke bezienswaardigheden en heb een geweldige dag in Krakau.

Krakau: rondvaart over de Wisla

2. Krakau: rondvaart over de Wisla

Verken Krakau vanaf de rivier de Wisla op een moderne boot. Neem je vrienden mee op deze rondvaart die plaats biedt aan maximaal 12 gasten. Het verwarmde dek en de comfortabele leren banken zorgen ervoor dat je je ook op koude dagen thuis voelt. Op warmere dagen word je uitgenodigd op het observatiedek om te genieten van het prachtige uitzicht terwijl je buiten bent. Luister naar de geschiedenis van Krakau via het moderne overhead geluidssysteem van de boot in het Pools en Engels. Geniet van de bezienswaardigheden, zoals: • De Skałka-kerk • Koninklijke Kasteel van Wawel • Huis van de Poolse paus Johannes Paulus II • Norbertijnenklooster • Grafheuvel van Kościuszko • De 6 Bruggen • Cricoteka

Krakau: rivier-rondvaart van 1 uur

3. Krakau: rivier-rondvaart van 1 uur

Krakau biedt een reeks visuele hoogtepunten: van het Koninklijke Kasteel van Wawel tot de historische wijken  Zwierzyniec en Kazimierz; er is genoeg te zien in deze prachtige stad. De rondvaarten op de Wisla blijven een van de beste manieren om alles te ontdekken wat Krakau te bieden heeft. De rivier stroomt door het hart van Krakau, waar zich de markantste bezienswaardigheden in Polen bevinden. Je krijgt niet alleen de kans om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te zien, maar om jezelf volledig onder te dompelen in de geest van Krakau dankzij het comfortabele tempo van de tour. De reis begint aan de voet van het Wawel-kasteel. Vanaf daar drijft de boot langs de pittoreske boulevards, eerst in de richting van  Schwierzyniec langs het  klooster van de Norbertine Sisters, het huis van de paus Johannes Paulus II, en dan in de richting van Podgórze en Kazimierz. Je passeert bekende bezienswaardigheden zoals de Kerk op de Rots, het Mangha Museum, de Bernatka-loopbrug en Cricoteka. De rondvaart eindigt bij het Koninklijke Kasteel van Wawel.

Krakau: riviercruise, Kazimiz en Schindler's fabrieksmuseum

4. Krakau: riviercruise, Kazimiz en Schindler's fabrieksmuseum

Ontdek de hoogtepunten in Krakau terwijl je de stad vanaf het dek van een moderne catamaran bekijkt tijdens een cruise op de rivier de Vistula. Rijd op een milieuvriendelijke golfkar door de levendige straten van de wijken Kazimierz en Podgórze. Verken het verleden van de stad in het museum Schindler's Factory. Begin je tour met een catamarantocht op de rivier de Vistula. Geniet van een panoramisch uitzicht op de verdedigingsmuren van Wawel, het koninklijk kasteel, de kathedraal en het mysterieuze silhouet van een draak. Luister naar fascinerend commentaar van je audiogids terwijl je langs deze bezienswaardigheden komt. Spring aan boord van een comfortabele elektrische golfkar en rol door kleurrijke cafés en rijke religieuze plaatsen in de wijk Kazimierz. Passeer Joodse culturele monumenten voordat je naar de plek gaat waar het getto uit de Tweede Wereldoorlog bestond in Podgórze. Leer meer over de WO II-geschiedenis van Krakau vanuit je audiogids. Rond uw tour af met een rondleiding door het Schindler's Factory Museum. Ontdek het verhaal achter de Duitse ondernemer die tijdens de Tweede Wereldoorlog veel Joden redde door ze in zijn fabriek tewerk te stellen. Verdwaal in het verhaal van het lot van Krakau en zijn inwoners tijdens de nazi-bezetting.

Krakau: begeleide Wawel-tour, lunch en riviercruise over de Vistula

5. Krakau: begeleide Wawel-tour, lunch en riviercruise over de Vistula

Bezoek een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau, de rotsachtige Wawel-heuvel, die uittorent boven de oever van de Wisla en al eeuwenlang de zetel is van seculiere en kerkelijke autoriteiten. Bekijk het museum, dat tegenwoordig een van de meest bezochte en belangrijke musea in Polen is, en bekijk de collecties schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, porselein en meubels. Verken de permanente tentoonstellingen in het kasteel, die het uiterlijk van de kamers uit de renaissance en de barok nabootsen, en leer over de geschiedenis ervan met een ervaren lokale gids. Ervaar de originele koninklijke kamers, betreed de majestueuze kathedraal en leer over de meest interessante historische feiten verweven met sprookjesverhalen. Geniet van een lokaal diner in een nabijgelegen café en neem even de tijd om op adem te komen voordat je aan boord gaat van een moderne catamaran voor een intieme cruise op de koningin van de Poolse rivieren - de Vistula, en de Wawel, de kathedraal, kunt bewonderen en een beetje van Krakau kunt zien op zijn oevers.

Krakau: riviercruise en golfkar-rondleiding door Joods erfgoed

6. Krakau: riviercruise en golfkar-rondleiding door Joods erfgoed

Bekijk de koninklijke stad Krakau vanaf het dek van een moderne catamaran en begin aan een korte panoramische cruise op de rivier de Vistula. Ga langs de verdedigingsmuren van Wawel, staar naar het grote koninklijke kasteel en de kathedraal. Maak een leuke rit door de stad op een golfkar en ervaar de straten van Kazimierz. Bekijk het beeldhouwwerk Dragon of Wawel Hill vanaf de rivieroever, een beroemde draak uit de Poolse folklore. Luister naar de geschiedenis van Krakau vanaf een modern bootgeluidssysteem en bekijk een multimediapresentatie op een 50-inch scherm. Geniet van een verwarmd terras en comfortabele leren banken om u zich thuis te laten voelen. Geniet tijdens de warmere maanden van het prachtige uitzicht en de frisse lucht vanaf het bovenste platform. Rijd vervolgens in een gezellige, milieuvriendelijke golfkar door de historische Joodse wijk van Krakau en leer meer over de Joodse culturele monumenten. Bekijk het getto, dat bestond tijdens de oorlog in de wijk Podgórze, en bezoek meer dan 20 monumenten in de creatieve wijk Kazimierz.

Krakau: riviercruise over de Vistula met audiogids

7. Krakau: riviercruise over de Vistula met audiogids

Breng tijd door op de rivier de Vistula om de stad vanuit een uniek perspectief te leren kennen. Luister naar een audiogids die de bezienswaardigheden en geluiden om je heen beschrijft terwijl je over het water vaart. Bewonder het koninklijke Wawel-kasteel, de Kościuszko-heuvel en meer. Spring aan boord en vaar uit om bezienswaardigheden van Krakau te spotten, zoals de basiliek van St. Michael de Aartsengel, de kerk van St. Catherine, het familiehuis van Heilige Vader Johannes Paulus II, het klooster van de Norbertijnse zusters en het Camaldolese klooster in Bielany. Vaar langs de verdedigingsmuren van Wawel met een panorama van het Wawel-kasteel, de Wawel-kathedraal en het beroemde silhouet van de Wawel-draak. Maak foto's van bruggen, voetgangersbruggen en meer in Krakau. Luister naar de audiogids terwijl je de geschiedenis leert van de iconische bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Luister naar verhalen over de mensen die in deze historische stad woonden en hoe de stad door de jaren heen is veranderd.

Krakau: privérondleiding met vervoer

8. Krakau: privérondleiding met vervoer

Ontmoet je gids om een privétour langs de beste hoogtepunten van Krakau te beginnen. Begin met het verkennen van Nowa Huta en bewonder de enorme blokken flatgebouwen uit het communistische tijdperk. Zie Central Square in het midden van dit deel van de stad, ontworpen volgens de idealen van socialistische architectuur. Je zult ook ontdekken waar Lenin regelmatig wandelingen maakte. Verken vervolgens Kosciuszko's Mound. Vanaf de top van de heuvel zie je een prachtig panorama van Krakau. Wandel door een tentoonstelling en vertel de geheimen van dit bekende fort. Luister naar belangrijke periodes in de geschiedenis van Polen. Blijf de gids volgen om Wawel Hill te bereiken. Luister naar verhalen over Poolse koningen in de middeleeuwen. Bewonder de koninklijke residentie van het Wawel-kasteel. Ga de kathedraal van Wawel binnen, waar de koningen van Polen werden gekroond en begraven. Bezoek de oude stad, waar je gids je rondleidt op het enorme marktplein, de stadhuistoren, de historische Lakenhal en de monumenten van Mickiewicz en Eros. Bekijk de indrukwekkende Mariakerk, gebouwd in gotische stijl. Passeer een van 's werelds oudste universiteiten, de Jagiellonian University. Eindelijk arriveert u in de voormalige Joodse wijk. Geniet van de architectuur, de schattige smalle steegjes en de relaxte coffeeshops. Bezoek de Tempel-synagoge en bewonder de architectuur. Je gids vertelt je verhalen over dit gebied en laat je verborgen juweeltjes zien die alleen bekend zijn bij de lokale bevolking.

Krakau: riviercruise en groepsreis Wieliczka-zoutmijn

9. Krakau: riviercruise en groepsreis Wieliczka-zoutmijn

Ontspan op de rivier de Vistula op een moderne boot en bewonder onderweg veel van de mooiste attracties van Krakau. Een verwarmd terras en comfortabele leren banken zorgen ervoor dat u zich ook op koude dagen thuis voelt. Op warmere dagen nodigen we je uit op het bovenste platform om te genieten van het prachtige uitzicht. Luister naar de geschiedenis van Krakau vanaf een modern bootgeluidssysteem en bekijk een multimediapresentatie op een 50-inch scherm. Kijkend naar Krakau vanaf de rivier, let op monumenten zoals de Verdedigingsmuren van Wawel met een panorama van het Koninklijk Kasteel, de Kathedraal, het silhouet van een draak en meer. Stap dan over op de bus en rijd naar Wieliczka - een klein stadje in de buurt van Krakau, waar zich een van de grootste oude zoutmijnen van Europa bevindt, die bestaat sinds de 13e eeuw. De zoutmijn in Wieliczka staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bezoek de unieke kerk van St. Kinga, de patroonheilige van de mijnwerkers. De ondergrondse kerk is rijkelijk versierd met kroonluchters, houtsnijwerk en heiligenbeelden die uit zout zijn gehouwen.

Krakau: Old Town Tour per golfkar en Vistula Cruise

10. Krakau: Old Town Tour per golfkar en Vistula Cruise

Bekijk de belangrijkste toeristische attracties van de oude binnenstad van Krakau tijdens een ritje in een milieuvriendelijke en comfortabele golfkar met audiocommentaar. Bezoek Planty Park met zijn middeleeuwse overblijfselen. Stop bij de Grote Markt en de Mariakerk, de Sint-Annakerk en een Franciscaans klooster. Ervaar het Quartier Latin en ga naar de Wawel met de koninklijke kathedraal en het koninklijk kasteel. Ga verder met het verkennen van de koninklijke stad, dit keer aan boord van een moderne catamaran, en begin aan een korte panoramische cruise op de rivier de Vistula. Luister naar de geschiedenis van Krakau vanaf een modern bootgeluidssysteem en bekijk een multimediapresentatie op een 50-inch scherm. Geniet van het verwarmde terras of probeer het observatiedek aan boord om getuige te zijn van het uitzicht op Krakau vanaf het water.

Sitemap Grafheuvel van Kościuszko

Wil je alle activiteiten in Grafheuvel van Kościuszko ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grafheuvel van Kościuszko

Gemiddelde beoordeling

3.4 / 5

gebaseerd op 140 beoordelingen

Wij houden van het water. Wij hebben dan ook de trip van 1 uur gemaakt. Een stad bijzonder om te zien vanaf het water. De Engelse uitleg was prima. Deze korte boottocht paste precies in ons programma om Krakau beter te leren kennen.

We hadden een gewone tour geboekt, bleek dat we de enigste waren, ondanks dat we met 2 waren toch de tour laten doorgaan. Zeer aangename gids.

Mooie en comfortabele boot met uitkijk dek. Je ziet veel en er wordt veel informatie gegeven. Aanrader!

ik had de boot voor mij alleen. het was dus een privé cruise met de gids naast mij.

Je ziet niet zoveel maar het is een leuk uitstapje