Kies data

Grafheuvel van Kościuszko

Grafheuvel van Kościuszko: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: rivier-rondvaart van 1 uur

1. Krakau: rivier-rondvaart van 1 uur

Krakau biedt een reeks visuele hoogtepunten: van het Koninklijke Kasteel van Wawel tot de historische wijken  Zwierzyniec en Kazimierz; er is genoeg te zien in deze prachtige stad. De rondvaarten op de Wisla blijven een van de beste manieren om alles te ontdekken wat Krakau te bieden heeft. De rivier stroomt door het hart van Krakau, waar zich de markantste bezienswaardigheden in Polen bevinden. Je krijgt niet alleen de kans om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te zien, maar om jezelf volledig onder te dompelen in de geest van Krakau dankzij het comfortabele tempo van de tour. De reis begint aan de voet van het Wawel-kasteel. Vanaf daar drijft de boot langs de pittoreske boulevards, eerst in de richting van  Schwierzyniec langs het  klooster van de Norbertine Sisters, het huis van de paus Johannes Paulus II, en dan in de richting van Podgórze en Kazimierz. Je passeert bekende bezienswaardigheden zoals de Kerk op de Rots, het Mangha Museum, de Bernatka-loopbrug en Cricoteka. De rondvaart eindigt bij het Koninklijke Kasteel van Wawel.

Krakau: rondvaart over de rivier de Wisła

2. Krakau: rondvaart over de rivier de Wisła

Bewonder het koninklijk kasteel van Wawel en bekijk andere monumenten vanaf de rivier de Wisła, de historische waterweg van Krakau. Luister naar het audiocommentaar terwijl je achterover leunt en geniet van het comfort van een traditioneel en toch modern schip. Ga naar het open dek voor een panoramisch uitzicht op de bezienswaardigheden van Krakau. Zie de charme van de wijken van Krakau, zoals Saltwator en Kazimierz, en bekijk bezienswaardigheden als de Dębnicki-brug, de 'Kerk op de Rots' en het Manggha Museum voor Japanse kunst en technologie.

Krakau: rondvaart over de rivier de Wisla

3. Krakau: rondvaart over de rivier de Wisla

Verken Krakau vanaf de rivier de Wisla – de koningin van de Poolse rivieren – tijdens een rondvaart. Vaar langs bezienswaardigheden zoals de Kościuszko-heuvel, het Wawel-kasteel, de kerk op de rots en het klooster van de Norbertaanse zusters terwijl je luistert naar de legendes van de stad die de gids vertelt. Het verwarmde dek en de comfortabele leren banken zorgen ervoor dat je je ook op koude dagen lekker thuis voelt op de boot. Op warmere dagen ben je welkom op het observatiedek waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht terwijl je buiten bent. Luister naar de verhalen over de geschiedenis van Krakau via het moderne overhead-geluidssysteem van de boot in het Pools en Engels. Geniet van alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad, zoals de Skałka-kerk, het koninklijke Wawel-kasteel, het voormalige Huis van Paus Johannes Paulus II, het Norbertijnenklooster, de Kościuszko-heuvel, Cricoteka en De 6 Bruggen.

Krakau: begeleide Wawel-tour, lunch en riviercruise op de Vistula

4. Krakau: begeleide Wawel-tour, lunch en riviercruise op de Vistula

Bezoek een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau, de rotsachtige Wawel-heuvel, die boven de oever van de Vistula uittorent en al eeuwenlang de zetel is van seculiere en kerkelijke autoriteiten. Bekijk het museum, dat tegenwoordig een van de meest bezochte en belangrijkste musea in Polen is, en bekijk de collecties schilderijen, grafiek, sculpturen, stoffen, goudsmeden, porselein en meubels. Verken de permanente tentoonstellingen in het kasteel, die het uiterlijk van de kamers uit de renaissance- en barokperiode nabootsen, en leer over de geschiedenis ervan met een ervaren lokale gids. Ervaar de originele koninklijke kamers, betreed de majestueuze kathedraal en leer over de meest interessante historische feiten verweven met sprookjesverhalen. Geniet van een lokaal diner in een nabijgelegen café en neem even de tijd om op adem te komen voordat u aan boord van een moderne catamaran gaat voor een intieme cruise op de koningin van de Poolse rivieren - de Vistula, en bewonder de Wawel, de kathedraal en zie een stukje van Krakau verspreid over de oevers.

Krakau: riviercruise en golfkartour door Joods erfgoed

5. Krakau: riviercruise en golfkartour door Joods erfgoed

Bekijk de koninklijke stad Krakau vanaf het dek van een moderne catamaran en begin aan een korte panoramische cruise op de rivier de Vistula. Passeer de verdedigingsmuren van Wawel, staar naar het grote koninklijke kasteel en de kathedraal. Maak een leuke rit door de stad op een golfkar en ervaar de straten van Kazimierz. Bekijk de Draak van de Wawel-heuvel vanaf de rivier, een beroemde draak uit de Poolse folklore. Luister naar de geschiedenis van Krakau vanuit een modern bootgeluidssysteem en bekijk een multimediapresentatie op een 50-inch scherm. Geniet van een verwarmd terras en comfortabele leren banken om u zich thuis te laten voelen. Geniet tijdens de warmere maanden van het prachtige uitzicht en de frisse lucht vanaf het bovenste platform. Rijd vervolgens in een gezellige, milieuvriendelijke golfkar door de historische Joodse wijk van Krakau, en leer over de joodse culturele monumenten. Bekijk het getto, dat bestond tijdens de oorlog in de wijk Podgórze, en bezoek meer dan 20 monumenten in de creatieve wijk Kazimierz.

Krakau: riviercruise op de Vistula met een audiogids

6. Krakau: riviercruise op de Vistula met een audiogids

Breng tijd door op de rivier de Wisla om de stad vanuit een uniek perspectief te leren kennen. Luister naar een audiogids die de bezienswaardigheden en geluiden om je heen beschrijft terwijl je over het water vaart. Bewonder het koninklijk kasteel van Wawel, de Kościuszko-heuvel en meer. Spring aan boord en zeil naar de bezienswaardigheden van Krakau, zoals de basiliek van St. Michaël de Aartsengel, de kerk van St. Catharina, het familiehuis van de heilige vader Johannes Paulus II, het klooster van de Norbertijnenzusters en het Camaldolese klooster in Bielany. Vaar langs de Wawel-verdedigingsmuren met een panorama van het Wawel-koninklijk kasteel, de Wawel-kathedraal en het beroemde silhouet van de Wawel-draak. Maak foto's van bruggen, voetgangersbruggen en meer in Krakau. Luister naar de audiogids terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de iconische bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Luister naar verhalen over de mensen die in deze historische stad woonden en hoe de stad in de loop der jaren is veranderd.

Het beste van Krakau 1-daagse privérondleiding met vervoer

7. Het beste van Krakau 1-daagse privérondleiding met vervoer

Ontmoet je gids om een privétour langs de beste hoogtepunten van Krakau te beginnen. Begin met het verkennen van Nowa Huta en bewonder de enorme blokken flatgebouwen uit het communistische tijdperk. Zie Central Square in het midden van dit deel van de stad, ontworpen volgens de idealen van socialistische architectuur. Je zult ook ontdekken waar Lenin regelmatig wandelingen maakte. Verken vervolgens Kosciuszko's Mound. Vanaf de top van de heuvel zie je een prachtig panorama van Krakau. Wandel door een tentoonstelling en vertel de geheimen van dit bekende fort. Luister naar belangrijke periodes in de geschiedenis van Polen. Blijf de gids volgen om Wawel Hill te bereiken. Luister naar verhalen over Poolse koningen in de middeleeuwen. Bewonder de koninklijke residentie van het Wawel-kasteel. Ga de kathedraal van Wawel binnen, waar de koningen van Polen werden gekroond en begraven. Bezoek de oude stad, waar je gids je rondleidt op het enorme marktplein, de stadhuistoren, de historische Lakenhal en de monumenten van Mickiewicz en Eros. Bekijk de indrukwekkende Mariakerk, gebouwd in gotische stijl. Passeer een van 's werelds oudste universiteiten, de Jagiellonian University. Eindelijk arriveert u in de voormalige Joodse wijk. Geniet van de architectuur, de schattige smalle steegjes en de relaxte coffeeshops. Bezoek de Tempel-synagoge en bewonder de architectuur. Je gids vertelt je verhalen over dit gebied en laat je verborgen juweeltjes zien die alleen bekend zijn bij de lokale bevolking.

Andere activiteiten in Grafheuvel van Kościuszko

Wil je alle activiteiten in Grafheuvel van Kościuszko ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grafheuvel van Kościuszko

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 661 beoordelingen

Wij houden van het water. Wij hebben dan ook de trip van 1 uur gemaakt. Een stad bijzonder om te zien vanaf het water. De Engelse uitleg was prima. Deze korte boottocht paste precies in ons programma om Krakau beter te leren kennen.

We hadden een gewone tour geboekt, bleek dat we de enigste waren, ondanks dat we met 2 waren toch de tour laten doorgaan. Zeer aangename gids.

De tour begon op tijd en eindigde op tijd. We vonden het ontmoetingspunt gemakkelijk. Alles was geweldig

Mooie en comfortabele boot met uitkijk dek. Je ziet veel en er wordt veel informatie gegeven. Aanrader!

Zeer goed georganiseerd, op de hoogte gehouden van veranderingen! Zeker het geld waard x