Belevingen in
Granada

Kom voor het Alhambra, blijf voor de fascinerende samensmelting van culturele tradities.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Granada: De beste dingen die je niet wil missen

Granada: ticket snelle toegang Alhambra & Nasridenpaleizen

1. Granada: ticket snelle toegang Alhambra & Nasridenpaleizen

Met je dagticket kun je het Alhambra, de Generalife en de Nasridenpaleizen bezoeken. Ontdek het Nasridenpaleizen-complex, de residentie van de koningen van Granada. Verken de Alcazaba, de villa van de Generalife, het paleis van Karel V en de baden van de moskee, en bewonder de schoonheid van de omliggende tuinen. Sta versteld van de schitterende architectuurstijlen van de vesting en de paleizen van het Alhambra. Het Alhambra was een paleis, een vesting en een citadel. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 889 n.Chr. en was ooit de thuisbasis van Moorse koningen en sultans, maar ook van belangrijke regeringslieden, hofdienaars en de koninklijke garde.

Granada: flamencoshow in La Alboreá

2. Granada: flamencoshow in La Alboreá

Geniet van een magische flamencoshow van een uur, perfect voor het hele gezin, op een locatie in het centrum van Granada. Profiteer van een gereserveerde zithoek en een ruime keuze aan lokale wijnen (te koop). Voel de passie van de lichamen van de dansers trillen en beleef een perfecte culturele avond met een professionele flamencoshow, een traditie die vanaf de 18e eeuw steeds populairder werd.

Sacromonte: kaartjes flamenco-show bij Cuevas Los Tarantos

3. Sacromonte: kaartjes flamenco-show bij Cuevas Los Tarantos

Duik in de Andalusische flamenco-cultuur van Granada, tijdens een live-uitvoering in een authentieke zigeuner-grottenwoning. Geniet van een opwekkende 75-minuten durende voorstelling met live dansers en muzikanten in een van de grottenwoningen van Sacromonte: kalkstenen woningen die al sinds de 15e eeuw worden bewoond.  Sinds Cuevas Los Tarantos in 1972 werd opgericht, biedt het lokale en bezoekende gasten fantastische flamenco-shows. Ervaar het meeslepende geschenk van Spanje aan de wereld van muziek, in de buurt die flamenco thuis noemt. De voorstelling Zambra wordt elke avond uitgevoerd bij Cuevas Los Tarantos met een grote bezetting van artiesten, waaronder prominente figuren uit de flamenco-wereld van Granada. Dit kaartje is inclusief 1 gratis drankje, als je je ervaring wilt uitbreiden kun je meer drankjes bestellen aan de bar of genieten van een traditioneel Spaans diner, terwijl je geniet van de pracht van flamenco.

Granada: Hammam Al Ándalus met optionele massage

4. Granada: Hammam Al Ándalus met optionele massage

Geniet van een ontspannen Arabische traditie in Granada's Hammam Al Ándalus. Ervaar de verfrissende sensatie van authentieke koude en warme stoomruimtes, gevoed door thermaal water. Zwemmen kan worden afgewisseld met momenten van ontspanning in de loungeruimte, waar je met een kopje muntthee naar rustgevende Andalusische muziek kunt luisteren. Aan de voet van het Alhambra, achter de oude moskee, nu bekend als de kerk van Santa Ana, vind je het ontspanningsoord Hammam Al Ándalus. Wandel op je gemak van het hete naar het warme naar het koude bad, zoals het hoort in een echte Andalusische hamam. Maak je bezoek compleet met een bezoek aan de stoomcabine, waar je zo vaak heen kunt als je wilt tussen het zwemmen door.

Granada: Alhambra & Generalife versnelde toegang

5. Granada: Alhambra & Generalife versnelde toegang

Ontdek de indrukwekkende architectonische prestatie van de Nasridische heersers, het Alhambra. Dwaal in je eigen tempo door de fascinerende tuinen van het Alhambra, die zijn gevuld met fonteinen, hangende planten en geplaveide paden. Ontdek de sfeer van de Moorse cultuur en bewonder de vegetatie rondom het fort. Bewonder de decadente architectuur van het Generalife, het paleis tegenover het Alhambra, waar ooit de koningen van Granada woonden. Wandel door het militaire gebied, de Alcazaba, en bekijk de gefortificeerde zandkleurige torentjes. Vervolg je tocht door het complex en zie het Paleis van Karel V, het moskee-bad, en enkele verborgen looppaden in de tuinen.

Granada: zonsondergangwandeling in Albaicín & Sacromonte

6. Granada: zonsondergangwandeling in Albaicín & Sacromonte

Geen reis naar Granada is compleet zonder een bezoek aan Albaicín en Sacromonte. Kies uit een privé- of gedeelde tour en bezoek enkele van de meest karakteristieke wijken van Granada. Ga door Albaicín, beschermd als werelderfgoed door UNESCO in 1994. Ook bekend als de oude moslimwijk, bevat het labyrintische straatjes waardoor je de fascinerende wereld van Al-Andalus kunt ontdekken en geniet van het beroemde landschap van Granada vanaf San Nicolás ' gezichtspunt. Ga vervolgens op je reis naar de wijk Sacromonte, die meer dan 3.000 grotten en panoramische uitzichten vanuit verborgen gebieden bevat. Terwijl je hier bent, zorg er dan voor dat je de beste foto's van Granada maakt vanuit deze geweldige vallei. Tijdens je tour passeer je ook belangrijke bezienswaardigheden van Granda, zoals de Plaza Nueva, Placeta de San Gregorio en Casa Enrique Morente, die allemaal perfect geschikt zijn voor het maken van prachtige foto's om je vrienden en familie te laten zien.

Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

7. Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

Ontdek de schoonheid van de duizendjarige stad Granada met behulp van een lokale gids tijdens een tweetalige tour in het Spaans en Engels.  Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het Alhambra - het paleis van het oude Arabische koningshuis. Het complex is een monumentaal bezienswaardigheid en omvat El Generalife, de zomerresidentie van de sultans, de Nasridenpaleizen en La Alcazaba, die dienden als het militaire gedeelte van de citadel. Terwijl je de architectuur bewondert, vertelt je gids je meer over de ingewikkelde geschiedenis van deze legendarische plek. Loop naar het hart van de stad door de 14e-eeuwse Puerta de la Justicia.  Ga verder en vang een glimp op van de Koninklijke Kanselarij van Granada en de oude houthakkersplein. Hier passeer je ook Santa Ana, een voormalige Almanzora-moskee met een prachtig glazen dak. Sluit je wandeling af met een bezoek aan de theehuizen in het lagere Albaicín, een reis naar de oude zijdemarkt Alcaicería en een uitzicht op de Capilla Real en de kathedraal van Granada. Sluit de tour af met tapas en proef de ware smaken van de regio.

Granada: wandeltocht Los Cahorros de Monachil Canyon

8. Granada: wandeltocht Los Cahorros de Monachil Canyon

Ontmoet bij het trefpunt en reis in een 8-persoons busje naar het dorp Monachil, 15 kilometer van Granada. Begin je route in het lagere gedeelte van de Sierra Nevada, een gebied met canyons en rivieren. Wandel 2-3 uur en geniet van de rustige omgeving en maak onderweg verschillende stops. De moeilijkheidsgraad van de tocht is relatief eenvoudig en gezinsvriendelijk, maar voor sommige stukken moet je gehurkt lopen. Waardeer de schoonheid van de plek en maak foto's.Nadat je tour voorbij is, kun je je ervaring herinneren aan de hand van verschillende gratis foto's die door de gids met een professionele camera zijn gemaakt.

Sierra Nevada: e-biketocht in een kleine groep

9. Sierra Nevada: e-biketocht in een kleine groep

Voel je weer verbonden met de natuur tijdens deze fantastische e-biketocht door nationaal park Sierra Nevada. Vanaf de op een na hoogste bergketen in Europa heb je een schitterend uitzicht op het omringende landschap. In de verte zie je de hoge toppen van Mulhacén, die wel 3.842 meter boven zeeniveau prijken. Misschien zie je wel lokale wilde dieren, de ongelooflijke berggeiten bijvoorbeeld die in dit ruige landschap wonen. Zet de helm op die bij de e-bike komt en maak het jezelf gemakkelijk op je hoogwaardige fiets. Als je bergafwaarts tussen de rotsen door fietst, voel je de adrenaline door je aderen pompen. In je eigen tempo maar altijd onder toezicht van je gids rijd je door de mooie bergen en het eeuwenoude bos. Al fietsend door de beroemde witte dorpen krijg je een idee van het lokale leven.

Granada: wandeltocht Albaícin en Sacromonte

10. Granada: wandeltocht Albaícin en Sacromonte

Reis door de eeuwen heen op deze 2,5 uur durende wandeltour door  de meest charismatische wijken van Granada: Albaicín en Sacromonte. Je komt meer te weten over de geschiedenis, legendes en lokale cultuur van je officiële gids. Bezoek de overblijfselen van de glorieuze dynastieën die de laatste moslimkoninkrijk van het Iberisch schiereiland regeerden. Muren, poorten, paleizen en moskeeën staan je te wachten. Vanaf het centrum van de stad loop je door smalle steegjes van de Albaicín – de Moorse wijk. Laat je verrassen door de witte huizen en de bloemrijke balkons. Ga door naar de Sacromonte, de "flamenco"-wijk van Granada. Ontdek waarom mensen in grotten leven die hier in de bergen zijn gegraven, en waarom zigeuners deze plek eeuwen geleden als hun nederzetting hebben gekozen.

Sitemap Granada

Wil je alle activiteiten in Granada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Granada

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 54.956 beoordelingen

Super organisatie met voor ons toch een gedreven vrouwelijke gids ..een waterval in het engels ...heel duidelijk verstaanbaar van 3 uur alhambra geluk. Proficiat ! Morgen kijken we al uit naar de gids in cordoba, deze keer prive voor 2 personen. Mesquita en kathedraal.

Een onvergetelijke ervaring, alles is super verzorgd en het is veel mooier dan je je kunt voorstellen.

Boven verwachting, zoveel passie bij de dansers, zangeres en gitarist !!!

absoluut de moeite waard. ik had dit niet willen missen.

Hele leuke wandeltocht, met een leuke locale gids.