Kies data
Belevingen in

Granada

Kom voor het Alhambra, blijf voor de fascinerende samensmelting van culturele tradities.

Granada: De beste dingen die je niet wil missen

Granada: ticket snelle toegang Alhambra & Nasridenpaleizen

1. Granada: ticket snelle toegang Alhambra & Nasridenpaleizen

Met je dagticket kun je het Alhambra, de Generalife en de Nasridenpaleizen bezoeken. Ontdek het Nasridenpaleizen-complex, de residentie van de koningen van Granada. Verken de Alcazaba, de villa van de Generalife, het paleis van Karel V en de baden van de moskee, en bewonder de schoonheid van de omliggende tuinen. Sta versteld van de schitterende architectuurstijlen van de vesting en de paleizen van het Alhambra. Het Alhambra was een paleis, een vesting en een citadel. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 889 n.Chr. en was ooit de thuisbasis van Moorse koningen en sultans, maar ook van belangrijke regeringslieden, hofdienaars en de koninklijke garde.

Granada: Alhambra & Generalife versnelde toegang

2. Granada: Alhambra & Generalife versnelde toegang

Ontdek de indrukwekkende architectonische prestatie van de Nasridische heersers, het Alhambra. Dwaal in je eigen tempo door de fascinerende tuinen van het Alhambra, die zijn gevuld met fonteinen, hangende planten en geplaveide paden. Ontdek de sfeer van de Moorse cultuur en bewonder de vegetatie rondom het fort. Bewonder de decadente architectuur van het Generalife, het paleis tegenover het Alhambra, waar ooit de koningen van Granada woonden. Wandel door het militaire gebied, de Alcazaba, en bekijk de gefortificeerde zandkleurige torentjes. Vervolg je tocht door het complex en zie het Paleis van Karel V, het moskee-bad, en enkele verborgen looppaden in de tuinen.

Sacromonte: kaartjes flamenco-show bij Cuevas Los Tarantos

3. Sacromonte: kaartjes flamenco-show bij Cuevas Los Tarantos

Duik in de Andalusische flamenco-cultuur van Granada, tijdens een live-uitvoering in een authentieke zigeuner-grottenwoning. Geniet van een opwekkende 75-minuten durende voorstelling met live dansers en muzikanten in een van de grottenwoningen van Sacromonte: kalkstenen woningen die al sinds de 15e eeuw worden bewoond.  Sinds Cuevas Los Tarantos in 1972 werd opgericht, biedt het lokale en bezoekende gasten fantastische flamenco-shows. Ervaar het meeslepende geschenk van Spanje aan de wereld van muziek, in de buurt die flamenco thuis noemt. De voorstelling Zambra wordt elke avond uitgevoerd bij Cuevas Los Tarantos met een grote bezetting van artiesten, waaronder prominente figuren uit de flamenco-wereld van Granada. Dit kaartje is inclusief 1 gratis drankje, als je je ervaring wilt uitbreiden kun je meer drankjes bestellen aan de bar of genieten van een traditioneel Spaans diner, terwijl je geniet van de pracht van flamenco.

Granada: flamencoshow in La Alboreá

4. Granada: flamencoshow in La Alboreá

Geniet van een magische flamencoshow van een uur, perfect voor het hele gezin, op een locatie in het centrum van Granada. Profiteer van een gereserveerde zithoek en een ruime keuze aan lokale wijnen (te koop). Voel de passie van de lichamen van de dansers trillen en beleef een perfecte culturele avond met een professionele flamencoshow, een traditie die vanaf de 18e eeuw steeds populairder werd.

Granada: Hammam Al Ándalus met optionele massage

5. Granada: Hammam Al Ándalus met optionele massage

Geniet van een ontspannen Arabische traditie in Granada's Hammam Al Ándalus. Ervaar de verfrissende sensatie van authentieke koude en warme stoomruimtes, gevoed door thermaal water. Zwemmen kan worden afgewisseld met momenten van ontspanning in de loungeruimte, waar je met een kopje muntthee naar rustgevende Andalusische muziek kunt luisteren. Aan de voet van het Alhambra, achter de oude moskee, nu bekend als de kerk van Santa Ana, vind je het ontspanningsoord Hammam Al Ándalus. Wandel op je gemak van het hete naar het warme naar het koude bad, zoals het hoort in een echte Andalusische hamam. Maak je bezoek compleet met een bezoek aan de stoomcabine, waar je zo vaak heen kunt als je wilt tussen het zwemmen door.

Granada: wandeltocht Los Cahorros de Monachil Canyon

6. Granada: wandeltocht Los Cahorros de Monachil Canyon

Ontmoet bij het trefpunt en reis in een 8-persoons busje naar het dorp Monachil, 15 kilometer van Granada. Begin je route in het lagere gedeelte van de Sierra Nevada, een gebied met canyons en rivieren. Wandel 2-3 uur en geniet van de rustige omgeving en maak onderweg verschillende stops. De moeilijkheidsgraad van de tocht is relatief eenvoudig en gezinsvriendelijk, maar voor sommige stukken moet je gehurkt lopen. Waardeer de schoonheid van de plek en maak foto's.Nadat je tour voorbij is, kun je je ervaring herinneren aan de hand van verschillende gratis foto's die door de gids met een professionele camera zijn gemaakt.

Granada: Koninklijke kapel, kathedraal en klooster van San Jerón

7. Granada: Koninklijke kapel, kathedraal en klooster van San Jerón

Met deze gecombineerde tour kunt u genieten van de drie meest karakteristieke monumenten van Granada gekoppeld aan de katholieke vorsten en keizer Carlos V. Begin uw tour op de Plaza Bib-Rambla, waar u uw vriendelijke gids zult ontmoeten. Vanaf hier komt u in de Koninklijke Kapel, gebouwd voor Isabel la Católica, die begraven ligt naast Fernando de Aragón. Na het ontdekken van de prachtige marmeren graven en de rijke verzameling Vlaamse schilderijen die persoonlijk eigendom zijn van de koningin, bezoekt u de kathedraal van Granada, gebouwd door keizer Carlos V. Deze kathedraal werd gebouwd door de handen van de architect Diego de Siloé op de Alhama-moskee , waardoor het een van de eerste Renaissance-werken in het land is. Eindelijk je ervaring met een bezoek aan het prachtige klooster van San Jerónimo, gebouwd door de katholieke vorsten om de militaire en heldhaftige grootheid van de grootkapitein Gonzalo Fernández de Córdoba te prijzen. Van bijzonder belang in dit gebouw is het hoofdaltaar, waar Gonzalo werd begraven, het is echt een lust voor het oog.

Granada: zonsondergangwandeling in Albaicín & Sacromonte

8. Granada: zonsondergangwandeling in Albaicín & Sacromonte

Geen reis naar Granada is compleet zonder een bezoek aan Albaicín en Sacromonte. Kies uit een privé- of gedeelde tour en bezoek enkele van de meest karakteristieke wijken van Granada. Ga door Albaicín, beschermd als werelderfgoed door UNESCO in 1994. Ook bekend als de oude moslimwijk, bevat het labyrintische straatjes waardoor je de fascinerende wereld van Al-Andalus kunt ontdekken en geniet van het beroemde landschap van Granada vanaf San Nicolás ' gezichtspunt. Ga vervolgens op je reis naar de wijk Sacromonte, die meer dan 3.000 grotten en panoramische uitzichten vanuit verborgen gebieden bevat. Terwijl je hier bent, zorg er dan voor dat je de beste foto's van Granada maakt vanuit deze geweldige vallei. Tijdens je tour passeer je ook belangrijke bezienswaardigheden van Granda, zoals de Plaza Nueva, Placeta de San Gregorio en Casa Enrique Morente, die allemaal perfect geschikt zijn voor het maken van prachtige foto's om je vrienden en familie te laten zien.

Granada: Flamenco Show in Albaycin

9. Granada: Flamenco Show in Albaycin

Ervaar de flamencocultuur van zuid-Spanje in een sfeervolle tablao in de wijk Albaycín in Granada, op maar een paar minuten van het uitkijkpunt San Nicolás. Ga zitten voor deze show, met verschillende palos (flamencostijlen), van de soleá tot de alegría. Zie hoe 2 dansers door een gepassioneerde flamencozanger, gitarist en drummer worden begeleid.

Granada: wandeltocht Albaícin en Sacromonte

10. Granada: wandeltocht Albaícin en Sacromonte

Reis door de eeuwen heen op deze 2,5 uur durende wandeltour door  de meest charismatische wijken van Granada: Albaicín en Sacromonte. Je komt meer te weten over de geschiedenis, legendes en lokale cultuur van je officiële gids. Bezoek de overblijfselen van de glorieuze dynastieën die de laatste moslimkoninkrijk van het Iberisch schiereiland regeerden. Muren, poorten, paleizen en moskeeën staan je te wachten. Vanaf het centrum van de stad loop je door smalle steegjes van de Albaicín – de Moorse wijk. Laat je verrassen door de witte huizen en de bloemrijke balkons. Ga door naar de Sacromonte, de "flamenco"-wijk van Granada. Ontdek waarom mensen in grotten leven die hier in de bergen zijn gegraven, en waarom zigeuners deze plek eeuwen geleden als hun nederzetting hebben gekozen.

Sitemap Granada

Wil je alle activiteiten in Granada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Granada

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 58.852 beoordelingen

Een unieke ervaring, ja, je moet comfortabele schoenen dragen en een fles zeer koel water, dan kun je deze vullen in de fonteinen die zich rond de omheining bevinden met zeer rijk en zoet water.

Prijs komt overeen met de daadwerkelijke toegangsprijs die u ter plaatse zou betalen.

Echt prachtige site, echt een “must do” als je in Andalousië op vakantie bent.

We hebben een fantastische ochtend gehad, zo indrukwekkend!

Geheel Alhambra gezien. Inclusief de tuinen. Prachtig!