Kies data

Granada Aanbiedingen

Granada Aanbiedingen: Onze meest aanbevolen

Granada: rondleiding Alhambra, Nasridenpaleizen & Generalife

1. Granada: rondleiding Alhambra, Nasridenpaleizen & Generalife

Bezoek het Alhambra, een must voor elke bezoeker van de stad Granada. Deze Unesco-Werelderfgoedlocatie beschikt over aantrekkelijke en uitgebreide kamers, een monumentale en historische ligging en prachtig gedetailleerde islamitische kunst en architectuur. Maak van je bezoek aan het Alhambra een buitengewone ervaring, met een tour vol kennis en geschiedenis dankzij de officiële lokale gids. De deskundige gids voert je langs elk gedeelte van dit 'rode fort' en weet je alles te vertellen over het erfgoed van Granada. Je kunt de gids alles vragen wat je wilt over dit spectaculaire monument. Verken het Alcazaba-fort, vroeger een militaire vesting, en het oudste deel van het Alhambra-complex. Bewonder de Nasridenpaleizen, waaronder het paleis van Mexuar, het paleis van Comares en het paleis van Leones. Als laatste ga je naar het Generalife, het zomerpaleis van de sultan, gelegen ten oosten van het Alhambra en omringd door uitgestrekte tuinen met een enorme variëteit aan flora, te midden van een prachtig islamitisch landschap.

Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

2. Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

Ontdek de schoonheid van de duizendjarige stad Granada met behulp van een lokale gids tijdens een tweetalige tour in het Spaans en Engels.  Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het Alhambra - het paleis van het oude Arabische koningshuis. Het complex is een monumentaal bezienswaardigheid en omvat El Generalife, de zomerresidentie van de sultans, de Nasridenpaleizen en La Alcazaba, die dienden als het militaire gedeelte van de citadel. Terwijl je de architectuur bewondert, vertelt je gids je meer over de ingewikkelde geschiedenis van deze legendarische plek. Loop naar het hart van de stad door de 14e-eeuwse Puerta de la Justicia.  Ga verder en vang een glimp op van de Koninklijke Kanselarij van Granada en de oude houthakkersplein. Hier passeer je ook Santa Ana, een voormalige Almanzora-moskee met een prachtig glazen dak. Sluit je wandeling af met een bezoek aan de theehuizen in het lagere Albaicín, een reis naar de oude zijdemarkt Alcaicería en een uitzicht op de Capilla Real en de kathedraal van Granada. Sluit de tour af met tapas en proef de ware smaken van de regio.

Granada: flamencoshow in La Alboreá

3. Granada: flamencoshow in La Alboreá

Dompel jezelf onder in de Spaanse traditie met een spannende flamencoshow in Granada. Geniet van gereserveerde zitplaatsen met een prachtig uitzicht op de voorstelling en geniet (optioneel) van een Iberisch assortiment ham en chorizo en een glas wijn. Geniet van een magische Flamencoshow, perfect voor het hele gezin, op een locatie in het centrum van Granada. Nip aan een glas lekkere Spaanse wijn in combinatie met traditionele Spaanse hapjes, als je voor deze optie kiest. Profiteer van een gereserveerd zitgedeelte en een grote selectie lokale wijnen (ter plaatse te koop). Voel de passie van de lichamen van de dansers trillen en beleef een perfecte culturele avond met een professionele flamencoshow, een traditie die sinds de 18e eeuw steeds populairder is geworden.

Alhambra, Generalife & Nasridpaleizen: tour snelle toegang

4. Alhambra, Generalife & Nasridpaleizen: tour snelle toegang

Profiteer van versnelde toegang tot alle onderdelen van het Alhambra-complex tijdens een rondleiding van 3 uur. Krijg informatie over de geschiedenis van de plek, van het begin als een vesting tot 1870, toen het tot monument werd uitgeroepen. Kom meer te weten over de architectuurstijlen van het Alhambra, waaronder die van de Puerta de las Granadas, het Washington Irving-Monument, de Zuil van Karel V, de Dehesa del Generalife en de Nasridenpaleizen. Bewonder de omgeving, de kunst en de decoratie van het Alhambra. Je lokale deskundige gids neemt je mee door verschillende delen van het complex en vertelt over het paleis en de mensen die er woonden.

Vanuit Sevilla: dagexcursie Alhambra en Albaicín in Granada

5. Vanuit Sevilla: dagexcursie Alhambra en Albaicín in Granada

Reis vanuit Sevilla naar Granada voor een rondleiding in het historische Alhambra, dat vanwege de culturele betekenis en architectonische schoonheid door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed. Maak gebruik van de diensten van een officiële gids en expert op het gebied van het erfgoed van de stad en het fort, dat is gebouwd voor de Nasridische emirs die in de 13e en 14e eeuw over Spanje heersten. Bewonder de vestingwerken van de Alcazaba (citadel), die werd gebouwd om de stadswijken van na het Romeinse tijdperk, waaronder de Moorse buitenwijk 'El Albayzín', te beschermen. Bewonder de schoonheid van de Nasridenpaleizen en de Generalife, waar zich de zomerse lusthoven van de emir bevinden. Rijd vervolgens naar het centrum van Granada om te lunchen (op eigen kosten). Neem daarna een begeleide rondwandeling in de door UNESCO beschermde wijk Albaicín, waar de kronkelende straatjes het toonbeeld zijn van het middeleeuwse Moorse verleden. Wandel langs witgekalkte huizen en kom eeuwenoude kerken en bloemrijke balkons tegen. Neem een pauze om te genieten van het spectaculaire uitzicht op het fort Alhambra dat op de heuvel ligt.  Keer aan het einde van dit historische avontuur terug naar Sevilla en word afgezet bij de plaats waar je begonnen bent.

Granada: ticket Alhambra & Generalife met audiogids

6. Granada: ticket Alhambra & Generalife met audiogids

Verken het Alhambra en de weelderige tuinen van Generalife met dit ticket voor gegarandeerde toegang zonder wachtrij. Bekijk duizenden jaren aan Moorse geschiedenis, en verken deze monumentale plek met uitzicht op de prachtige stad Granada. Het Alhambra, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een van de best bezochte bezienswaardigheden ter wereld. Dankzij de informatieve audiogids kun je in je eigen tempo een door jou uitgestippelde route volgen, en heb je een rondleiding die perfect bij je past. Kom meer te weten over de geschiedenis van het Nasrid-koninkrijk dankzij de architectuur en symboliek die je overal in het fort en de tuinen zult zien. Ontdek de betekenis van water in het complex en ontspan in de Tuinen van Generalife, een paradijs dat voor altijd groen blijft. Houd er rekening mee dat toegang tot de Nasridenpaleizen bij deze rondleiding niet is inbegrepen. Je kunt kiezen of je deze attractie wilt ontdekken met een audiogids of een officiële gids. Je kunt je tour ook een upgrade geven met een 1,5 uur durende bustocht door Granada met een optionele audiogids. Bezoek het centrum van de stad en de wijken Albaycin en Realejo. De bustocht van 1,5 uur kun je zowel voor als na je bezoek aan het Alhambra doen. Neem je eigen koptelefoon mee of huur tegen bijbetaling ter plekke een headset.

Vanuit Sevilla: bezoek aan Alhambra en Albaicín

7. Vanuit Sevilla: bezoek aan Alhambra en Albaicín

Volg de route van de schrijver Washington Irving en ontdek het Alhambra en de Tuinen van Generalife, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, evenals de charmante stad Granada. Je vriendelijke lokale gids neemt je mee naar de magische wereld van de Arabische nachten terwijl je de prachtige Moorse architectuur verkent om meer te weten te komen over de geschiedenis van één van de meest bezochte attracties ter wereld. Dit maakt van het bezoek een buitengewone en rijke ervaring. Tijdens een rondleiding door het Alhambra beschik je over één van de officiële reisgidsen, een ervaren tolk van het erfgoed van Granada. Je gids leidt je door elk deel dat de "rode vesting" vormt en beantwoordt ook alle vragen die je hebt over dit spectaculaire monument.

Granada: rondleiding en entreeticket Alhambra

8. Granada: rondleiding en entreeticket Alhambra

Verken de Nasridenpaleizen, het fort Alhambra en de weelderige tuinen van Generalife met dit ticket zonder wachtrij en gegarandeerde toegang. Bekijk duizenden jaren aan Moorse geschiedenis en verken deze monumentale plek met uitzicht op de prachtige stad Granada. Het Alhambra, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, behoort tot de meest bezochte bezienswaardigheden ter wereld. Geniet, samen met een erkende gids, van de beste route door het Alhambra om alle uithoeken van het monument te zien. Je komt aan de hand van de architectuur en symbolen in de Nasridenpaleizen, vestingen en tuinen, meer te weten over de geschiedenis van het koninkrijk van de Nasriden. Hoor hoe belangrijk water is in dit complex, en ontspan in de tuinen van Generalife, een paradijs waar het altijd groen is.

Granada: rondleiding door Alhambra en Generalife met ticket

9. Granada: rondleiding door Alhambra en Generalife met ticket

Verken samen met je officiële gidsen het fort Alhambra en de weelderige tuinen van de Generalife met dit voorrangsticket waarmee je verzekerd bent van toegang. Bekijk Granada met zijn honderden jaren aan Moorse geschiedenis en verken deze monumentale plaats die uitkijkt over de prachtige stad Granada. Het Alhambra, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is één van de meest bezochte bezienswaardigheden ter wereld. Ontdek de geschiedenis van dit verbluffende monument. Je komt alles te weten over de geschiedenis van het Nasridenrijk door zijn architectuur en de symboliek die je overal in het fort en de tuinen zult zien. Ontdek het belang van water in dit complex en ontspan in de tuinen van de Generalife, een paradijs waar het altijd groen is.

Alhambra: rondleiding met snelle toegang

10. Alhambra: rondleiding met snelle toegang

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van het laatste Moorse koninkrijk in West-Europa. Het Alhambra is de thuisbasis van overblijfselen van het unieke, Spaans-islamitische rijk dat meer dan 700 jaar duurde. Ontdek deze historische charmes die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Verken een verbluffend goed bewaard gebleven complex van middeleeuwse paleizen, waar het nog steeds mogelijk is om de aanwezigheid van de vorige eigenaren te voelen. De paradijselijke tuinen zijn slechts enkele van de pareltjes die u te wachten staan in deze unieke setting. Lees meer over de complotten en intriges die leidden tot de val van het Moorse koninkrijk Granada nadat ze werden geconfronteerd met een christelijke aanval. Bezoek de Nasrid-paleizen, Alcazaba, het paleis van Carlos V en Generalife in het aangename gezelschap van een ervaren gids en uw groep.

 • Toegangstickets
 • Rondleidingen
 • Privétours
 • Dagtochten
 • Avonturen
 • Meerdaagse tours
 • Andere belevenissen
 • Transfers
 • Wateractiviteiten
 • Hop on, hop off-tours
 • Workshops en cursussen
27 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Granada

Welke topattracties zijn een must-see in Granada?

De topattracties in Granada zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Granada?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Córdoba

Overzicht activiteiten in Granada

Wil je alle activiteiten in Granada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Granada

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 224 beoordelingen

Een extreem lange dag, maar het is het allemaal waard. Gids Petra was heel duidelijk en luid met haar uitleg, haar vermakelijke persoonlijkheid voegt ook veel plezier toe tijdens de reis. Toen we bij Alhambra aankwamen, was het Gustavo die ons rondleidde, er is uitgebreide geschiedenis en verhalen om naar te luisteren. We moesten heel snel lopen terwijl we naar de gids luisterden, simpelweg omdat Alhambra enorm enorm is. Aan het einde van de tour is iedereen zo moe van het lopen.

Deze dagtrip is zeker aangeraden voor mensen die meer te weten willen komen over de geschiedenis van Granada/Andalusië. Onze gids Zoraide wist veel te vertellen over de streek. Alles was perfect geregeld en het is zeker je geld waard! Albacin was prachtig en de Al Hambra was adembenemend.

De tour met Carlos was fantastisch. Met zijn uitgebreide kennis en veel plezier bracht hij ons dichter bij het Alhambra. We kunnen de tour met hem van harte aanbevelen en geven er altijd de voorkeur aan boven de audiogids. De drie uur vlogen voorbij.

Uitstekend, we hadden weinig tijd om Granada te bezoeken en de excursie gaf ons toegang tot dat monumentale historische erfgoed dat het Alhambra is.

Very nice tour with the explanation and just getting to know the important things