Granada
Couleur locale & buurttours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Granada Couleur locale & buurttours: Onze meest aanbevolen

Alhambra: tour inclusief Nasridenpaleizen

1. Alhambra: tour inclusief Nasridenpaleizen

Reis terug naar de tijd van de Moren in Spanje tijdens een rondleiding door het Alhambra. Betreed het uitgestrekte complex en hoor over de grote invloed en het belang ervan in de geschiedenis van Spanje. Leer over de bouwstijlen die werden gebruikt, waarin zowel het christendom als de islam invloed hadden. Bewonder de prachtige Granaatappelpoort en loop vervolgens langs de fontein van de Zuil van Karel V, die in 1554 werd geplaatst langs de route die naar de hoofdingang van het Alhambra leidt. Verken het Alcazaba-fort, vroeger een militair district en het oudste gedeelte van het Alhambracomplex. Je bezoekt ook de Nasridenpaleizen, waaronder het Paleis van Mexuar, het Paleis van Comares en het Hof van de Leeuwen. Tenslotte ga je naar de Generalife, het zomerpaleis van de emirs van de Nasriden, waar zich een van de oudste overgebleven tuinen van de Moren bevindt. Bewonder de verschillende binnenplaatsen met hun lange zwembaden omlijst door bloemperken, fonteinen, zuilengalerijen en paviljoens.

...
Granada: Sunset Walking Tour in Albaicín & Sacromonte

2. Granada: Sunset Walking Tour in Albaicín & Sacromonte

Kies uit een privé- of gedeelde tour en bezoek enkele van de meest karakteristieke wijken van Granada. Geen reis naar Granada is compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan Albaicín en Sacromonte. Ga door Albaicín, beschermd als werelderfgoed door UNESCO in 1994. Ook bekend als de oude moslimwijk, bevat het labyrintische straatjes waardoor je de fascinerende wereld van Al-Andalus kunt ontdekken en geniet van het beroemde landschap van Granada vanaf San Nicolás ' gezichtspunt. Ga vervolgens op je reis naar de wijk Sacromonte, die meer dan 3.000 grotten en panoramische uitzichten vanuit verborgen gebieden bevat. Terwijl je hier bent, zorg er dan voor dat je de beste foto's van Granada maakt vanuit deze geweldige vallei. Tijdens je tour passeer je ook belangrijke bezienswaardigheden van Granda, zoals de Plaza Nueva, Placeta de San Gregorio en Casa Enrique Morente, die allemaal perfect geschikt zijn om prachtige foto's te maken om aan je vrienden en familie te laten zien.

...
Vanuit Sevilla: tour van een hele dag naar Alhambra en Albaicín

3. Vanuit Sevilla: tour van een hele dag naar Alhambra en Albaicín

Reis vanuit Sevilla naar Granada voor een rondleiding door het historische Alhambra, dat vanwege de culturele betekenis en architectonische schoonheid door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed. Maak gebruik van de diensten van een officiële gids en kenner van de geschiedenis van het fort, dat werd gebouwd voor de emirs van de Nasriden die in de 13e en 14e eeuw over Spanje heersten. Bewonder de vestingwerken van de Alcazaba (citadel), gebouwd om de wijken van de stad te beschermen, waaronder de Moorse buitenwijk El Albayzín. Bewonder de schoonheid van de Generalife, waar zich de zomerse lusthoven van de emir bevinden. Vervolgens rij je naar het centrum van Granada waar je vrije tijd krijgt om te lunchen. Neem daarna deel aan een begeleide rondwandeling in de door UNESCO beschermde wijk Albaicín, waar de kronkelende straatjes het toonbeeld zijn van het middeleeuwse Moorse verleden. Wandel langs witgekalkte huizen en kom eeuwenoude kerken en bloemrijke balkons tegen. Stop om te genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf het Alhambra-fort dat op de naburige heuveltop ligt. Keer aan het einde van dit historische avontuur terug naar Sevilla en laat je weer afzetten bij de plaats waar je begonnen bent.

...
Granada: privérondleiding Alhambra, Generalife & Albaycin

4. Granada: privérondleiding Alhambra, Generalife & Albaycin

Sla de rijen voor het meest bezochte monument in Spanje over en ontdek een van de beste voorbeelden van islamitische architectuur ter wereld. Bewonder de paleizen, tuinen en muren van het Alhambra en de verborgen Nasrid-paleizen in Granada op een 5,5-uur durende tour van het UNESCO werelderfgoedgebied. Het Alhambra, dat voor de Nasridendynastie gebouwd is op de Sabikaheuvel, was het imposantste versterkte complex van islamitisch Spanje. Haar muren staan nog overeind als blijk van de gouden eeuw van de stad. Treed binnen in de glorieuze wijk Albaicín om Granada's meest antieke wijk te verkennen. Bewandel smalle, stenen straten en bewonder balkons vol schitterende bloemstukken. Krijg adembenemende uitzichten op het Alhambra en zie de herenhuizen die in de 14e en 15e eeuw voor de Nasridenedelen gebouwd zijn. Profiteer van een lunchpauze om een buitengewone periode van Spaanse geschiedenis en kunst te verwerken. 

...
Alhambra: Tour zonder Nasrid-paleizen - niet-restitueerbaar

5. Alhambra: Tour zonder Nasrid-paleizen - niet-restitueerbaar

Verken het Alhambra-fort en de weelderige Generalife-tuinen tijdens een rondleiding. Bekijk honderden jaren van de Moorse geschiedenis van Granada terwijl je deze monumentale plek verkent met uitzicht op de prachtige stad Granada. Begin de tour met het ontdekken van het Alcazaba-complex gebouwd in de 13e eeuw. Ontdek hoe de Nasriden grote torens en een straat met een belangrijke toegangsroute door Puerta de las Armas hebben toegevoegd. Ontdek hoe de versterking van de hele ommuurde muur van het Alhambra werd gebouwd. Leer alles over de geschiedenis van het Nasrid-koninkrijk door zijn architectuur. Ga vervolgens naar de Generalife, bestaande uit de Lower Gardens, het Generalife Palace en de High Gardens buiten de muren van het Alhambra. Lees meer over hoe dit gebied een recreatief landgoed was voor de Nasrid-sultans. Hoor over de betekenis van water in dit complex en verken de prachtige en vredige tuinen.

...
Vanuit Granada: excursie naar de Sierra Nevada

6. Vanuit Granada: excursie naar de Sierra Nevada

Verken een van de beroemdste plekken op aarde: nationaal park Sierra Nevada. Deze regio wordt ook wel de zus van het Alpen- en Himalayagebergte genoemd en kent een uniek landschap vol kabbelende beekjes, legendarische lagunes, een myriade van watervallen en sneeuwtunnels, en hoge bergweiden.  Met een gids die je alle details onthult en de hoogtepunten laat zien, ontdek je tijdens deze excursie alle geheimen van de Sierra Nevada. Zelfs in hartje zomer kun je de sneeuw aanraken en je longen vullen met de frisse berglucht.  Je rijdt rond op meer dan 2600 meter hoogte, waar je een buitengewoon ecosysteem aantreft. Dit is een wereld vol legendarische bossen en filmische landschappen. Breng tijd door op deze paradijselijke plek, hoog in de lucht, en profiteer bovendien van een ophaalservice vanaf je hotel.     

...
Granada: rondleiding door Albaicín en Sacromonte

7. Granada: rondleiding door Albaicín en Sacromonte

Begin aan een 2-uur durende wandeling door de meest traditionele en authentieke buurten van Granada: Albaicin en Sacromonte. Leer de geschiedenis, legendes en lokale cultuur van je gids. Ontmoet je gids op de Plaza Bib-Rambla en ga naar de voormalige moslimbuurt Albaicín, in 1984 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Vanaf hier ga je naar de Mirador de San Nicolás, waar je fascinerende uitzichten hebt van het Alhambra. Bewonder het Dar Al-Horra-paleis, een oud Arabisch paleis uit het 14e-eeuwse paleis en volg in de voetsporen van de begrafeniswagens die vroeger langs de Paseo de Los Tristes reden. Ga dan verder naar de wijk Sacromonte, beroemd om zijn grotten waar nederzettingen van minderheidsgroepen werden opgericht na de verovering van Castilië. Leer de geschiedenis achter de mensen die in grotten leven die hier in de bergen zijn gegraven en getuige zijn van de sterke band van Sacromonte met flamenco. Bezoek het huis van Enrique Morente, een van de meest invloedrijke flamencozangers uit Granada. Tijdens deze begeleide wandeltocht worden alle leden van de groep getrakteerd op een glas wijn, een typisch gebruik in Granada.

...
Vanuit Torremolinos: dagtour Alhambra en centrum van Granada

8. Vanuit Torremolinos: dagtour Alhambra en centrum van Granada

Bezoek de stad Granada en een van de belangrijkste en meest historische plaatsen in Europa op deze dagtour vanuit Torremolinos. Reis in een comfortabele bus, bestuurd door een professionele en vriendelijke chauffeur. De eerste halte is het Alhambrapaleis, het meest bezochte monument van Spanje. Het werd gebouwd in de 13e eeuw en in 1984 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Geniet van een complete rondleiding door het uitgebreide complex, met inbegrip van de prachtige Nasridenpaleizen en de tuinen van Generalife. Vervolgens word je naar het centrum van Granada gebracht, waar je vrije tijd krijgt om de kathedraal te bezoeken en de pittoreske straatjes en pleinen van deze bruisende stad te verkennen. Aan het eind van de dag stap je op de bus die je weer terugbrengt naar Torremolinos.

...
Granada: flamencoshow in de grotten van Sacromonte

9. Granada: flamencoshow in de grotten van Sacromonte

Geniet van een prachtige flamencoshow in de historische grotten in de wijk Sacromonte van Granada en laat je meeslepen door de sensuele ritmes en hartstochtelijke tonen van de folkloristische traditie op een unieke locatie. De grotten, waarvan wordt gedacht dat die meer dan 500 jaar door moslims werden bewoond, werden later door zigeuners als woonruimte gebruikt en boden tijdelijke huisvesting na de verovering van de stad door christenen. Ervaar de diversiteit van de wijk Sacromonte, waar mensen van alle rassen en lagen van de bevolking nu in harmonie leven. Toon je eerbied voor de oorsprong van de flamenco terwijl je de buitengewone omgeving in je opneemt en luistert naar muziek van puur genot.  Reis vervolgens terug naar het verleden en verken de smalle steegjes van de wijk Albaicín die dateert uit de tijd van het Nasridische rijk.

...
Albaicín & Sacromonte: tour met flamencoshow

10. Albaicín & Sacromonte: tour met flamencoshow

Geniet van het beste uitzicht op het Alhambra en ervaar goed bewaarde tradities tijdens deze rondleiding door de Albaicín en Sacromonte, twee van de meest typische buurten in Granada. Rond je tour af in een tablao flamenco met skip-the-line toegang. Ontdek Albaicín (ook wel Albayzín), de oude Arabische wijk. Wandel door de smalle straatjes en ervaar de sfeer van de bars en terrassen. Ga vervolgens naar Sacromonte, van oudsher de thuisbasis van zigeuners, kunstenaars en bohemiens. Leer de legendes en verhalen die de personages die in deze buurten woonden hebben achtergelaten, waaronder het verhaal van onder andere Mariana Pineda, de minnaars van de Aljibe en de zigeuner Chorrohumo. Om je tour compleet te maken, kun je genieten van een unieke flamenco-ervaring bij Tablao Flamenco La Alboreá, gelegen in het hart van Granada naast het beroemde Plaza Nueva. De locatie is op loopafstand van bijna elk punt in het oude stadscentrum. Tablao La Alboreá biedt authentieke flamencoshows van ongeveer een uur lang en met vier artiesten, van wie velen sterke wortels hebben in de stad Granada.

...

Sitemap Granada

Wil je alle activiteiten in Granada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Granada

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 3.115 beoordelingen

Deze reis was zo ongelooflijk de moeite waard. Zowel mijn man als ik worden vrij gemakkelijk bewegingsziek en maakten ons zorgen over de lange rit, maar we hoefden ons geen zorgen te maken. Onze chauffeur was FANTASTISCH en de reis was over het algemeen zo naadloos als geadverteerd. We kregen de dag voor onze reis een sms met de bevestiging waar we onze chauffeur konden ontmoeten (hij was er vroeg), en toen we eenmaal in het busje waren, werd de rest van de dag voor ons geregeld. Het Alhambra was adembenemend en we zijn zo blij dat deze reis het ons gemakkelijk heeft gemaakt om heen en terug te komen zonder ons gehaast te voelen, allemaal voor het avondeten.

Communicatie was heel eenvoudig. Ophaaltijd was snel. Roman, onze gids, was geweldig! Hij was buitengewoon aardig, attent en zeer goed geïnformeerd. Hij kon ook heel natuurlijk schakelen tussen Engels en Spaans. Hij gaf ons ook een geschiedenisles van de omliggende gebieden tijdens de busrit van en naar Granada. De gids bij het Alhambra was iemand anders en ook hij was zeer deskundig en een goede gids. Ik wou dat we wat meer vrije tijd hadden in zowel Granada als het Alhambra, maar met tijdgebrek is het volkomen begrijpelijk. Ik zou deze tour zeker ook aan anderen aanbevelen!

Een echte aanrader! Alles was goed georganiseerd! Duidelijk, ook het vertrekpunt en tijdstip kregen wij de dag vooraf via app nogmaals goed doorgegeven. Zelfs met foto van vertrekpunt . Een fijne aardige gids. Met duidelijke informatie en zorgzaam voor zijn groep. En dan het Alhambra……. Waanzinnig mooi en de plaatselijke gids die ons door het Alhambra leidde was gepassioneerd en wist de hele groep te boeien. De rit ernaar toe in comfortabele bus.

Onze gids Maria was geweldig! Ik was de enige Engelse spreker in de groep, maar ze zorgde ervoor dat ze de tijd nam om alles voor me te vertalen. Ik kreeg ook een heerlijke vegetarische optie van kaas, brood en een olijvenpuree in plaats van varken voor tapas, wat geweldig was! Al met al was het een geweldige ervaring en 100% het geld waard!

Geweldige show en mensen. Heel attent alleen de show zelf duurt een uur en alles eromheen en het ophalen en brengen ook 1 uur.