Granada
Flamenco

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Granada Flamenco: Onze meest aanbevolen

Sacromonte: kaartjes flamenco-show bij Cuevas Los Tarantos

1. Sacromonte: kaartjes flamenco-show bij Cuevas Los Tarantos

Duik in de Andalusische flamenco-cultuur van Granada, tijdens een live-uitvoering in een authentieke zigeuner-grottenwoning. Geniet van een opwekkende 75-minuten durende voorstelling met live dansers en muzikanten in een van de grottenwoningen van Sacromonte: kalkstenen woningen die al sinds de 15e eeuw worden bewoond.  Sinds Cuevas Los Tarantos in 1972 werd opgericht, biedt het lokale en bezoekende gasten fantastische flamenco-shows. Ervaar het meeslepende geschenk van Spanje aan de wereld van muziek, in de buurt die flamenco thuis noemt. De voorstelling Zambra wordt elke avond uitgevoerd bij Cuevas Los Tarantos met een grote bezetting van artiesten, waaronder prominente figuren uit de flamenco-wereld van Granada. Dit kaartje is inclusief 1 gratis drankje, als je je ervaring wilt uitbreiden kun je meer drankjes bestellen aan de bar of genieten van een traditioneel Spaans diner, terwijl je geniet van de pracht van flamenco.

...
Granada: flamencoshow in La Alboreá

2. Granada: flamencoshow in La Alboreá

Geniet van een magische flamencoshow van een uur, perfect voor het hele gezin, op een locatie in het centrum van Granada. Profiteer van een gereserveerde zithoek en een ruime keuze aan lokale wijnen (te koop). Voel de passie van de lichamen van de dansers trillen en beleef een perfecte culturele avond met een professionele flamencoshow, een traditie die vanaf de 18e eeuw steeds populairder werd.

...
Granada: Flamenco Show in Albaycin

3. Granada: Flamenco Show in Albaycin

Ervaar de flamencocultuur van zuid-Spanje in een sfeervolle tablao in de wijk Albaycín in Granada, op maar een paar minuten van het uitkijkpunt San Nicolás. Ga zitten voor deze show, met verschillende palos (flamencostijlen), van de soleá tot de alegría. Zie hoe 2 dansers door een gepassioneerde flamencozanger, gitarist en drummer worden begeleid.

...
Granada: flamencoshow in de grotten van Sacromonte

4. Granada: flamencoshow in de grotten van Sacromonte

Geniet van een prachtige flamencoshow in de historische grotten in de wijk Sacromonte van Granada en laat je meeslepen door de sensuele ritmes en hartstochtelijke tonen van de folkloristische traditie op een unieke locatie. De grotten, waarvan wordt gedacht dat die meer dan 500 jaar door moslims werden bewoond, werden later door zigeuners als woonruimte gebruikt en boden tijdelijke huisvesting na de verovering van de stad door christenen. Ervaar de diversiteit van de wijk Sacromonte, waar mensen van alle rassen en lagen van de bevolking nu in harmonie leven. Toon je eerbied voor de oorsprong van de flamenco terwijl je de buitengewone omgeving in je opneemt en luistert naar muziek van puur genot.  Reis vervolgens terug naar het verleden en verken de smalle steegjes van de wijk Albaicín die dateert uit de tijd van het Nasridische rijk.

...
Albaicín & Sacromonte: tour met flamencoshow

5. Albaicín & Sacromonte: tour met flamencoshow

Geniet van het beste uitzicht op het Alhambra en ervaar goed bewaarde tradities tijdens deze rondleiding door de Albaicín en Sacromonte, twee van de meest typische buurten in Granada. Rond je tour af in een tablao flamenco met skip-the-line toegang. Ontdek Albaicín (ook wel Albayzín), de oude Arabische wijk. Wandel door de smalle straatjes en ervaar de sfeer van de bars en terrassen. Ga vervolgens naar Sacromonte, van oudsher de thuisbasis van zigeuners, kunstenaars en bohemiens. Leer de legendes en verhalen die de personages die in deze buurten woonden hebben achtergelaten, waaronder het verhaal van onder andere Mariana Pineda, de minnaars van de Aljibe en de zigeuner Chorrohumo. Om je tour compleet te maken, kun je genieten van een unieke flamenco-ervaring bij Tablao Flamenco La Alboreá, gelegen in het hart van Granada naast het beroemde Plaza Nueva. De locatie is op loopafstand van bijna elk punt in het oude stadscentrum. Tablao La Alboreá biedt authentieke flamencoshows van ongeveer een uur lang en met vier artiesten, van wie velen sterke wortels hebben in de stad Granada.

...
Granada: traditionele flamencoshow van 1 uur

6. Granada: traditionele flamencoshow van 1 uur

Dompel jezelf onder in de gratie en schoonheid van een traditionele volkskunst uit Andalusië en bekijk een flamencoshow uitgevoerd door getalenteerde dansers. Flamenco is sinds het begin van de 19e eeuw beroemd in de regio en heeft zijn wortels in de cultuur van het Roma-volk. Sta versteld van de vaardigheden en passie van de artiesten en krijg een beter begrip van de geschiedenis en cultuur van Granada en Andalusië. Neem plaats voor een show die muziek en dans op verleidelijke manieren combineert voor een unieke en emotionele ervaring.

...
Granada: flamencoshow van 1 uur

7. Granada: flamencoshow van 1 uur

Bezoek de Arabische wijk van Granada naast de Mirador de San Cristóbal voor een geweldige flamencoshow in een charmant amfitheater ingericht in Mudéjar-stijl. Zie getalenteerde flamencoartiesten, zoals Antonio Campos, David Carmona, Emilio Maya, Adrián Sánchez, Fuensanta la Moneta en Patricia Guerrero. Deze geweldige hebben dit de meest populaire flamencoshow in de stad gemaakt.

...
Granada: rondleiding Alhambra en Flamencoshow

8. Granada: rondleiding Alhambra en Flamencoshow

Maak kennis met de bezienswaardigheden en de cultuur van Granada tijdens dit dagvullende avontuur. Maak een wandeling door de Alhambra, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, en geniet van een Flamencoshow met een drankje. Het Alhambra werd in 889 als fort gebouwd en vanaf 1333 gebruikt als koninklijk paleis. Volg jouw officiële gids door het Alhambra en luister naar verhalen en uitleg over Granada's erfgoed. Je bezoekt ook de Tuinen van Generalife. Na het verkennen van de prachtige, Moorse architectuur van de Alhambra dompel je jezelf onder in de Analusische cultuur met een authentieke Flamencoshow. Ga zitten voor een drankje in een Sacromonte-grot en laat je betoveren door het optreden.

...
Granada Authentieke Flamencoshow van 1 uur

9. Granada Authentieke Flamencoshow van 1 uur

De flamencodans is gevuld met leven en emotie. Ervaar een 1-uur durende uitvoering van deze unieke kunst in Granada, een van de belangrijkste locaties waar flamenco is ontstaan. Eeuwenoude flamenco heeft een rijke geschiedenis die zich ontvouwt bij elke stomp van de voet van de danser, het tokkelen van de gitaar van de muzikant en het klappen van de handen van de zanger. Het is geworteld in de zigeunercultuur van Andalusië, in het zuiden van Spanje. Een groep flamenco-artiesten zal dansen en zingen terwijl je achterover leunt met een drankje en geniet van de uitvoering. Elke avond zetten een zanger, een gitarist en 2 dansers een memorabele show op.

...

Sitemap Granada

Wil je alle activiteiten in Granada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Granada

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 731 beoordelingen

Vol energie en enthousiasme voor hun dans en muziek lieten alle entertainers het publiek echt in de ban. Het was onze eerste keer dat we flamenco keken, en het team hier heeft ons echt verbaasd. Hun harde werk en toewijding werd gedurende het hele uur weerspiegeld. Bedankt voor een geweldige avond!

Klein theater met heel dichtbij de ervaring vsn de sensuele en krachtige flamenco

Wat een geweldige mensen, echt kunst wat deze mensen laten zien!!!

Erg leuk. Goede sfeer, kan het alleen maar aanbevelen

super indrukwekkende show. vonken spatte er vanaf.