Granada
Kasteel- & paleistours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Granada Kasteel- & paleistours: Onze meest aanbevolen

Alhambra: tour inclusief Nasridenpaleizen

1. Alhambra: tour inclusief Nasridenpaleizen

Reis terug naar de tijd van de Moren in Spanje tijdens een rondleiding door het Alhambra. Betreed het uitgestrekte complex en hoor over de grote invloed en het belang ervan in de geschiedenis van Spanje. Leer over de bouwstijlen die werden gebruikt, waarin zowel het christendom als de islam invloed hadden. Bewonder de prachtige Granaatappelpoort en loop vervolgens langs de fontein van de Zuil van Karel V, die in 1554 werd geplaatst langs de route die naar de hoofdingang van het Alhambra leidt. Verken het Alcazaba-fort, vroeger een militair district en het oudste gedeelte van het Alhambracomplex. Je bezoekt ook de Nasridenpaleizen, waaronder het Paleis van Mexuar, het Paleis van Comares en het Hof van de Leeuwen. Tenslotte ga je naar de Generalife, het zomerpaleis van de emirs van de Nasriden, waar zich een van de oudste overgebleven tuinen van de Moren bevindt. Bewonder de verschillende binnenplaatsen met hun lange zwembaden omlijst door bloemperken, fonteinen, zuilengalerijen en paviljoens.

...
Granada: ticket en rondleiding Alhambra en Nasridenpaleizen

2. Granada: ticket en rondleiding Alhambra en Nasridenpaleizen

Krijg een idee van het middeleeuwse Granada tijdens deze onvergetelijke rondleiding over het terrein van het Alhambra en de Generalife, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Ontspan, wetende dat je ticket voor de paleiselijke stad toegang verschaft tot de Nasridenpaleizen, het Alcazaba-fort en het terrein van de Generalife. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor een beleving in een kleine groep of met een privégids.  Je deskundige lokale gids haalt je op bij het complex, zodat je er zeker van bent dat je het terrein via een speciale groepsingang betreedt. Ook als je het paleis van de Generalife binnen gaat, kun je gebruik maken van een aparte groepsingang.  Geniet van de kalmte van het oude zomerpaleis van de emir in de Generalife, waar je onder andere een prachtige rozentuin, groene binnenplaatsen en ontspannende waterpartijen kunt vinden. Kom alles te weten over de geschiedenis van de stad Granada en het Alhambra in deze rustige omgeving.  Je gids neemt je mee naar de Nasridenpaleizen, de oude Moorse paleizen, waar je van dichtbij de iconische islamitische decoraties kunt bestuderen. Bewonder de kleurrijke geometrische tegels en diverse waterpartijen op de binnenplaatsen, waaronder de beruchte 'Patio de los Leones' ofwel de Leeuwenhof. Liefhebbers van architectuur en kunst kunnen hun hart ophalen aan de kenmerkende islamitische en Mudéjar-stijlen op het terrein. Bezoek de Alcazaba samen met je gids en bekijk de koninklijke vesting, die zo sterk is dat 'ie nog voor eeuwen na de bouw kon werden gebruikt. Beklim de trappen van de uitkijktoren en geniet van het prachtige uitzicht over Granada, inclusief de wijken Albaicín en Sacromonte. Neem na afloop van de tour de tijd om het complex zelf te verkennen, of je nu langer wilt doorbrengen in de schitterende tuinen of andere plekken zoals het Paleis van Karel V, een renaissance-paleis dat uit de 16e eeuw stamt, wilt bezoeken. Geniet vanaf tal van uitkijkpunten in het Moorse paleizencomplex van het adembenemende uitzicht op de oude Arabische wijk van Granada, Albaicín.

...
Alhambra: tour inclusief Nasridenpaleizen - niet-restitueerbaar

3. Alhambra: tour inclusief Nasridenpaleizen - niet-restitueerbaar

Reis terug naar de tijd van de Moren in Spanje tijdens een rondleiding door het Alhambra. Betreed het uitgestrekte complex en hoor over de grote invloed en het belang ervan in de geschiedenis van Spanje. Leer over de bouwstijlen die werden gebruikt, waarbij zowel het christendom als de islam invloed uitoefenden. Bewonder de prachtige Granaatappelpoort en loop vervolgens langs de fontein van de Zuil van Karel V, die in 1554 werd geplaatst langs de route die naar de hoofdingang van het Alhambra leidt. Verken het Alcazaba-fort, vroeger een militaire vesting, en het oudste deel van het Alhambra-complex. Je bezoekt verder de Nasridenfortificatie waaronder het Mexuar, het Palacio de Comares en het Palacio de los Leones. Tenslotte ga je naar het Generalife, het zomerpaleis van de emirs van de Nasriden, waar zich een van de oudste overgebleven tuinen van de Moren bevindt. Bewonder de verschillende binnenplaatsen met hun lange zwembaden omlijst door bloemperken, fonteinen, zuilengalerijen en paviljoens.

...
Vanuit Sevilla: tour van een hele dag naar Alhambra en Albaicín

4. Vanuit Sevilla: tour van een hele dag naar Alhambra en Albaicín

Reis vanuit Sevilla naar Granada voor een rondleiding door het historische Alhambra, dat vanwege de culturele betekenis en architectonische schoonheid door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed. Maak gebruik van de diensten van een officiële gids en kenner van de geschiedenis van het fort, dat werd gebouwd voor de emirs van de Nasriden die in de 13e en 14e eeuw over Spanje heersten. Bewonder de vestingwerken van de Alcazaba (citadel), gebouwd om de wijken van de stad te beschermen, waaronder de Moorse buitenwijk El Albayzín. Bewonder de schoonheid van de Generalife, waar zich de zomerse lusthoven van de emir bevinden. Vervolgens rij je naar het centrum van Granada waar je vrije tijd krijgt om te lunchen. Neem daarna deel aan een begeleide rondwandeling in de door UNESCO beschermde wijk Albaicín, waar de kronkelende straatjes het toonbeeld zijn van het middeleeuwse Moorse verleden. Wandel langs witgekalkte huizen en kom eeuwenoude kerken en bloemrijke balkons tegen. Stop om te genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf het Alhambra-fort dat op de naburige heuveltop ligt. Keer aan het einde van dit historische avontuur terug naar Sevilla en laat je weer afzetten bij de plaats waar je begonnen bent.

...
Vanuit Malaga: dagtour Alhambra inclusief Nasridenpaleizen

5. Vanuit Malaga: dagtour Alhambra inclusief Nasridenpaleizen

Bezoek het Alhambra en de bruisende stad Granada zonder je zorgen te maken over tickets en vervoer. Vertrek vanuit Malaga in een bus die wordt bestuurd door een professionele, tweetalige chauffeur. Geniet van een rondleiding door het complex van het Alhambra, inclusief een bezoek aan de Nasridenpaleizen. Bewonder de uitgebreide zalen en de Moorse architectuur en kom meer te weten over de symbolen en technieken die bij de bouw van het monument zijn gebruikt.  Leer meer over de verschillende bewoners van het paleis door de eeuwen heen. Wandel door de tuinen van het Generalife en bewonder het uitzicht over de stad vanaf de top van de kasteeltoren. Na je bezoek geniet je van wat vrije tijd in het centrum van de stad om de kathedraal te bezoeken, te lunchen in een lokaal restaurant of gewoon rond te dwalen door de straten en de pleinen. Stop bij een van de beroemde tapasbars van Granada. Daarna stap je in de bus voor de terugrit naar Malaga.

...
Alhambra: tour zonder Nasridenpaleizen

6. Alhambra: tour zonder Nasridenpaleizen

Verken het Alhambra-fort en de weelderige Generalife-tuinen tijdens een rondleiding. Bekijk Granada met zijn honderden jaren aan Moorse geschiedenis en verken deze monumentale locatie die uitkijkt over de prachtige stad Granada. Je rondleiding begint in het Alcazabacomplex dat in de 13e eeuw werd gebouwd. Ontdek hoe de Nasriden grote torens toevoegden en een straat met een belangrijke toegangsweg door de Puerta de las Armas. Ontdek hoe de fortificatie van de hele omtrekmuur van het Alhambra werd gebouwd. Kom alles te weten over de geschiedenis van het Nasridenrijk via de architectuur. Je volgt je gids verder naar de Generalife, bestaande uit de lagere tuinen, het paleis en de hoge tuinen die buiten de muren van het Alhambra liggen. Kom te weten hoe deze plek ooit het zomerpaleis van de Nasridische sultans was. Ontdek de betekenis van water in dit complex en verken de prachtige en vredige tuinen.

...
Alhambra: Tour zonder Nasrid-paleizen - niet-restitueerbaar

7. Alhambra: Tour zonder Nasrid-paleizen - niet-restitueerbaar

Verken het Alhambra-fort en de weelderige Generalife-tuinen tijdens een rondleiding. Bekijk honderden jaren van de Moorse geschiedenis van Granada terwijl je deze monumentale plek verkent met uitzicht op de prachtige stad Granada. Begin de tour met het ontdekken van het Alcazaba-complex gebouwd in de 13e eeuw. Ontdek hoe de Nasriden grote torens en een straat met een belangrijke toegangsroute door Puerta de las Armas hebben toegevoegd. Ontdek hoe de versterking van de hele ommuurde muur van het Alhambra werd gebouwd. Leer alles over de geschiedenis van het Nasrid-koninkrijk door zijn architectuur. Ga vervolgens naar de Generalife, bestaande uit de Lower Gardens, het Generalife Palace en de High Gardens buiten de muren van het Alhambra. Lees meer over hoe dit gebied een recreatief landgoed was voor de Nasrid-sultans. Hoor over de betekenis van water in dit complex en verken de prachtige en vredige tuinen.

...
Alhambra: Tour met Nasrid-paleizen met transfer

8. Alhambra: Tour met Nasrid-paleizen met transfer

Geen bezoek aan Granada is compleet zonder het Alhambra te zien, het enige overgebleven fort uit de islamitische periode van de stad. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Granada, kun je deelnemen aan een rondleiding door deze wereldberoemde attractie met een ervaren gids. Bezoek de Nasrid-paleizen en het Karel V-paleis en bekijk de buitenkant van vele andere prachtige locaties verspreid over het complex. Geniet van de geschiedenis en kunst van het Nasrid-koninkrijk. Je officiële gids zal de oorsprong en ontwikkeling van een van de meest bezochte monumenten ter wereld uitleggen. Bewonder de fusie van Moorse en christelijke kunst en cultuur. Je hebt genoeg tijd om de architectonische kenmerken, uitgebreide kamers en prachtige tuinen in het complex te bewonderen. Aan het einde van je tour wordt je teruggebracht naar je hotel in Granada.

...
Alhambra: avondtour inclusief Nasridenpaleizen

9. Alhambra: avondtour inclusief Nasridenpaleizen

Een bezoek aan Granada is niet compleet zonder een bezoek aan het Alhambra, de enige overgebleven vesting uit de islamitische periode van de stad. Neem deel aan een rondleiding door deze wereldberoemde attractie onder leiding van een ervaren gids. Verken de Nasridenpaleizen en vele andere prachtige locaties verspreid over het complex. Geniet van de geschiedenis en kunst van het Nasridenrijk. Je officiële gids vertelt over het ontstaan en de ontwikkeling van een van de meest bezochte monumenten ter wereld. Bewonder de samensmelting van Moorse en christelijke kunst en cultuur. De architectonische kenmerken en gedetailleerde zalen zijn 's nachts nog opvallender verlicht.

...
Alhambra: Tour met Nasrid-paleizen met transfer - niet-restitueerbaar

10. Alhambra: Tour met Nasrid-paleizen met transfer - niet-restitueerbaar

Geen bezoek aan Granada is compleet zonder het Alhambra te zien, het enige overgebleven fort uit de islamitische periode van de stad. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Granada, kun je deelnemen aan een rondleiding door deze wereldberoemde attractie met een ervaren gids. Bezoek de Nasrid-paleizen en het Karel V-paleis en bekijk de buitenkant van vele andere prachtige locaties verspreid over het complex. Geniet van de geschiedenis en kunst van het Nasrid-koninkrijk. Je officiële gids zal de oorsprong en ontwikkeling van een van de meest bezochte monumenten ter wereld uitleggen. Bewonder de fusie van Moorse en christelijke kunst en cultuur. Je hebt genoeg tijd om de architectonische kenmerken, uitgebreide kamers en prachtige tuinen in het complex te bewonderen. Aan het einde van je tour wordt je teruggebracht naar je hotel in Granada.

...

Sitemap Granada

Wil je alle activiteiten in Granada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Granada

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 20.674 beoordelingen

Intensieve maar geweldige tour. Ik word zelden moe van sight seeing, maar na 3 uur luisteren naar de deskundige gids en je verwonderen over alles wat je ziet en hoort was ik blij met een leeg bankje om nog een tijdje te kunnen nagenieten.

Dank voor de rondleiding, super interessant. Heel compleet. Gelukkig was het niet te druk in het Alhambra en de paleizen en konden we alles rustig en uitgebreid bekijken. Alahanbra is een must see in Granada!

We hadden geweldige gids Borja! Vertelde zeer beeldende verhalen en heeft ongelooflijk liefde voor de streek. De 3 uur zijn omgevlogen!

Onze gids Anna heeft ons prachtig rond geleid ,en met veel enthousiasme en kennis de geschiedenis van Alahambra verteld.

Zeer goede rondleiding met zeer veel informatie. Plezier van de gids spatte er ondanks de regen vanaf.