Kies data

Granada Voor regenachtige dagen

Granada Voor regenachtige dagen: Onze meest aanbevolen

Granada: ticket snelle toegang Alhambra & Nasridenpaleizen

1. Granada: ticket snelle toegang Alhambra & Nasridenpaleizen

Met je dagticket kun je het Alhambra, de Generalife en de Nasridenpaleizen bezoeken. Ontdek het Nasridenpaleizen-complex, de residentie van de koningen van Granada. Verken de Alcazaba, de villa van de Generalife, het paleis van Karel V en de baden van de moskee, en bewonder de schoonheid van de omliggende tuinen. Sta versteld van de schitterende architectuurstijlen van de vesting en de paleizen van het Alhambra. Het Alhambra was een paleis, een vesting en een citadel. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 889 n.Chr. en was ooit de thuisbasis van Moorse koningen en sultans, maar ook van belangrijke regeringslieden, hofdienaars en de koninklijke garde.

Granada: voorrangstoegang Alhambra & Generalife kleine groep

2. Granada: voorrangstoegang Alhambra & Generalife kleine groep

In het Alhambra is van alles te ontdekken. Wandel door de idyllische tuinen van het Generalife-paleis en kom tot rust door het zachte ruisende water van de fonteinen Pak je kans en bezoek de paleizen van het Alhambra , begeleid door een officiële gids die je alle geheimen, verhalen, legendes en artistieke details van de locatie vertelt gedurende 3 uur. Bewonder de indrukwekkende Moorse architectuur van de Nasridenpaleizen en ontdek hoe de sultans tijdens het hoogtepunt van hun bewind leefden. Vermijd buiten in de rij staan met je kaartje voor snelle toegang, en wees er zeker van dat je geniet tijdens het bezoek aan dit adembenemende monument.

Sacromonte: kaartjes flamenco-show bij Cuevas Los Tarantos

3. Sacromonte: kaartjes flamenco-show bij Cuevas Los Tarantos

Duik in de Andalusische flamenco-cultuur van Granada, tijdens een live-uitvoering in een authentieke zigeuner-grottenwoning. Geniet van een opwekkende 75-minuten durende voorstelling met live dansers en muzikanten in een van de grottenwoningen van Sacromonte: kalkstenen woningen die al sinds de 15e eeuw worden bewoond.  Sinds Cuevas Los Tarantos in 1972 werd opgericht, biedt het lokale en bezoekende gasten fantastische flamenco-shows. Ervaar het meeslepende geschenk van Spanje aan de wereld van muziek, in de buurt die flamenco thuis noemt. De voorstelling Zambra wordt elke avond uitgevoerd bij Cuevas Los Tarantos met een grote bezetting van artiesten, waaronder prominente figuren uit de flamenco-wereld van Granada. Dit kaartje is inclusief 1 gratis drankje, als je je ervaring wilt uitbreiden kun je meer drankjes bestellen aan de bar of genieten van een traditioneel Spaans diner, terwijl je geniet van de pracht van flamenco.

Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

4. Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

Ontdek de schoonheid van de duizendjarige stad Granada met behulp van een lokale gids tijdens een tweetalige tour in het Spaans en Engels.  Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het Alhambra - het paleis van het oude Arabische koningshuis. Het complex is een monumentaal bezienswaardigheid en omvat El Generalife, de zomerresidentie van de sultans, de Nasridenpaleizen en La Alcazaba, die dienden als het militaire gedeelte van de citadel. Terwijl je de architectuur bewondert, vertelt je gids je meer over de ingewikkelde geschiedenis van deze legendarische plek. Loop naar het hart van de stad door de 14e-eeuwse Puerta de la Justicia.  Ga verder en vang een glimp op van de Koninklijke Kanselarij van Granada en de oude houthakkersplein. Hier passeer je ook Santa Ana, een voormalige Almanzora-moskee met een prachtig glazen dak. Sluit je wandeling af met een bezoek aan de theehuizen in het lagere Albaicín, een reis naar de oude zijdemarkt Alcaicería en een uitzicht op de Capilla Real en de kathedraal van Granada. Sluit de tour af met tapas en proef de ware smaken van de regio.

Granada: flamencoshow in La Alboreá

5. Granada: flamencoshow in La Alboreá

Dompel jezelf onder in de Spaanse traditie met een spannende flamencoshow in Granada. Geniet van gereserveerde zitplaatsen met een prachtig uitzicht op de voorstelling en geniet (optioneel) van een Iberisch assortiment ham en chorizo en een glas wijn. Geniet van een magische Flamencoshow, perfect voor het hele gezin, op een locatie in het centrum van Granada. Nip aan een glas lekkere Spaanse wijn in combinatie met traditionele Spaanse hapjes, als je voor deze optie kiest. Profiteer van een gereserveerd zitgedeelte en een grote selectie lokale wijnen (ter plaatse te koop). Voel de passie van de lichamen van de dansers trillen en beleef een perfecte culturele avond met een professionele flamencoshow, een traditie die sinds de 18e eeuw steeds populairder is geworden.

Van Malaga: dagexcursie naar Granada met Alhambra

6. Van Malaga: dagexcursie naar Granada met Alhambra

Geniet van een rondleiding door het Alhambra-monument, inclusief een bezoek aan de Nazari-paleizen. Vertrek vanuit Malaga en ga naar Granada en ervaar de levendige stad, zonder je zorgen te maken over tickets of transfers. Nadat je het paleis hebt gezien, verken je de Generalife-tuinen met een gids. Laat je ophalen van Malaga met een comfortabele bustransfer en bevind je in de prachtige stad Granada. Eenmaal daar verken je het wereldberoemde Alhambra-paleis, met voorrangstoegang en geen wachtrijen. Bewonder de Nasrid-paleizen, Generalife, Alcazaba en Charles V-paleis met een gids en sta versteld van de innovatieve waterpartijen en architectuur van de tuinen. Leer tijdens het lopen de unieke geschiedenis van de laatste buitenpost van het islamitische Spanje. Wandel daarna door het historische stadscentrum van Granada en geniet van het adembenemende uitzicht op de regio Granada. Geniet van wat vrije tijd in het stadscentrum om de kathedraal te bezoeken, te lunchen in een lokaal restaurant of gewoon door de straten en pleinen te slenteren. Neem een pauze in een van de beroemde tapasbars van Granada voordat je weer in de bus stapt voor de terugreis naar Malaga.

Van Malaga: rondleiding Alhambra met toegangskaarten

7. Van Malaga: rondleiding Alhambra met toegangskaarten

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van het Alhambra tijdens deze dagtrip vanuit Malaga. Verken een van de mooiste voorbeelden van Moorse architectuur ter wereld met een gids. Bezoek de Nasrid-paleizen van Granada en het paleis van Karel V. Wordt opgehaald bij het ontmoetingspunt in Malaga. Leun achterover en ontspan op het schilderachtige platteland naar Granada. Betreed het Alhambra-complex en laat het uitzicht op de stad van Granada je de adem benemen. Bekijk de ingewikkelde details, fonteinen en fresco's in de Nasrid-paleizen. Dwaal door de ontvangsthallen en koninklijke vertrekken in het paleis. Verken het belangrijkste fort, het Alcazaba. Beklim de uitkijktoren Torre de la Vela. Betreed het paleis van Karel V en bekijk de kunstwerken en kunstvoorwerpen die in dit gebouw uit de Renaissance zijn ondergebracht. Wandel ten slotte door de rustige tuinen van het landgoed Generalife en hoor het geluid van stromend water uit de fonteinen. Keer terug naar Malaga aan het einde van je tour.

Granada: Flamenco Show in Albaycin

8. Granada: Flamenco Show in Albaycin

Ervaar de flamencocultuur van zuid-Spanje in een sfeervolle tablao in de wijk Albaycín in Granada, op maar een paar minuten van het uitkijkpunt San Nicolás. Ga zitten voor deze show, met verschillende palos (flamencostijlen), van de soleá tot de alegría. Zie hoe 2 dansers door een gepassioneerde flamencozanger, gitarist en drummer worden begeleid.

Granada: rondleiding door de kathedraal en de koninklijke kapel van 3 uur

9. Granada: rondleiding door de kathedraal en de koninklijke kapel van 3 uur

Een diepgaand inzicht in de christelijke geschiedenis van Granada, inclusief de kathedraal van Encarnación en de koninklijke kapel. De tour omvat ook een reis naar de Arabische baden uit de XI eeuw, sommige de oudste in Granada. Deze baden hebben een grote culturele betekenis vanwege hun volledige bewaring en omdat ze een van de weinige plaatsen zijn die niet werden vernietigd door de katholieke koningen. De tour eindigt met een bezoek aan het historische centrum, 'La Madraza', de eerste universiteit die werd opgericht door Yusuf I.

Alhambra & Nasridenpaleizen: rondleiding versnelde toegang

10. Alhambra & Nasridenpaleizen: rondleiding versnelde toegang

Kom meer te weten over de geschiedenis van Granada tijdens deze rondleiding van 3 uur door het Alhambra en de Generalife. Onder begeleiding van je deskundige gids wandel je door het uitgebreide complex van meer dan 600 jaar oud. Bewonder de schitterende mengeling van islamitische kunst en cultuur. Het Alhambra staat sinds 1984 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Ooit was het een hofstad en de residentie van de sultans van de Nasridendynastie. Je gids neemt je niet alleen mee naar de versierde paleizen van de sultans, maar laat je ook de militaire forten zien, waar je beloond wordt met een prachtig uitzicht op Granada en de omliggende bergen. Loop daarna verder naar de Generalife. Dit paleis werd in de 14e eeuw gebouwd als een rustoord voor de Moorse koningen van Granada. In de weelderige tuinen vind je veel verschillende planten en schitterende waterpartijen. Een schrijver beschreef het eens dichterlijk als 'het water dat huilt'.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
78 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen over Granada

Welke topattracties zijn een must-see in Granada?

De topattracties in Granada zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Granada?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Córdoba

Overzicht activiteiten in Granada

Wil je alle activiteiten in Granada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Granada

Siamo komt aan in de openbare bus van het centrum naar het binnenland van Alhambra. Lo consiglio vivamente perché la salita è molto lunga a piedi. Col biglietto si fa la fila dedicata (saltando quella per il ticket office), en si fa il controllo passaporto, che scannerizzano. Denk aan het gebruik van een identiteitsbewijs dat niet elektronisch een credo is van organoproblemen, geen potentiële scanner. Per vedere tutto il complesso esclusi i palazzi abbiamo impiegato forse 2 ofette, consiglio di dedicare tempo all photo and a panorama dai giardini en dall'alcazaba. All'esterno prima di entrare c'è un bar duve comprare i panini per pranzo, ma anche dentro il complesso si trovano vari bar e negozietti. I bagni sono solo in 3 punti, tra cui uno vicino ai palazzi, quindi si trova un po' di fila. Ai palazzi si entra all'orario preciso sul biglietto quindi non fate tardi, perché non vi fanno entrare dopo, consiglio di arrivare in fila almeno 10 minuti prima. Palazzi bellis

we werden vergezeld door Jaime, een gids die verliefd was op zijn werk en zijn stad. Voor ons was het de tweede keer in het Alhambra, maar hoewel we de magie al kenden, heeft het ons weer gevangen genomen. Drie uur die snel voorbij gaan.

Alhambra indrukwekkend. Door tijdblokken toegang mooie ervaring waarin je zonder drommen mensen alles kan zien.

Hele professionele dansers en muzikanten!. 1 uur lang genoten van prachtige dans en muziek!

Ga in januari op een doordeweekse dag naar het alhambra