Kies data

Granada Wandeltours

Granada Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

1. Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

Ontdek de schoonheid van de duizendjarige stad Granada met behulp van een lokale gids tijdens een tweetalige tour in het Spaans en Engels.  Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het Alhambra - het paleis van het oude Arabische koningshuis. Het complex is een monumentaal bezienswaardigheid en omvat El Generalife, de zomerresidentie van de sultans, de Nasridenpaleizen en La Alcazaba, die dienden als het militaire gedeelte van de citadel. Terwijl je de architectuur bewondert, vertelt je gids je meer over de ingewikkelde geschiedenis van deze legendarische plek. Loop naar het hart van de stad door de 14e-eeuwse Puerta de la Justicia.  Ga verder en vang een glimp op van de Koninklijke Kanselarij van Granada en de oude houthakkersplein. Hier passeer je ook Santa Ana, een voormalige Almanzora-moskee met een prachtig glazen dak. Sluit je wandeling af met een bezoek aan de theehuizen in het lagere Albaicín, een reis naar de oude zijdemarkt Alcaicería en een uitzicht op de Capilla Real en de kathedraal van Granada. Sluit de tour af met tapas en proef de ware smaken van de regio.

Granada: rondleiding Alhambra, Nasridenpaleizen & Generalife

2. Granada: rondleiding Alhambra, Nasridenpaleizen & Generalife

Bezoek het Alhambra, een must voor elke bezoeker van de stad Granada. Deze Unesco-Werelderfgoedlocatie beschikt over aantrekkelijke en uitgebreide kamers, een monumentale en historische ligging en prachtig gedetailleerde islamitische kunst en architectuur. Maak van je bezoek aan het Alhambra een buitengewone ervaring, met een tour vol kennis en geschiedenis dankzij de officiële lokale gids. De deskundige gids voert je langs elk gedeelte van dit 'rode fort' en weet je alles te vertellen over het erfgoed van Granada. Je kunt de gids alles vragen wat je wilt over dit spectaculaire monument. Verken het Alcazaba-fort, vroeger een militaire vesting, en het oudste deel van het Alhambra-complex. Bewonder de Nasridenpaleizen, waaronder het paleis van Mexuar, het paleis van Comares en het paleis van Leones. Als laatste ga je naar het Generalife, het zomerpaleis van de sultan, gelegen ten oosten van het Alhambra en omringd door uitgestrekte tuinen met een enorme variëteit aan flora, te midden van een prachtig islamitisch landschap.

Granada: voorrangstoegang Alhambra & Generalife kleine groep

3. Granada: voorrangstoegang Alhambra & Generalife kleine groep

In het Alhambra is van alles te ontdekken. Wandel door de idyllische tuinen van het Generalife-paleis en kom tot rust door het zachte ruisende water van de fonteinen Pak je kans en bezoek de paleizen van het Alhambra , begeleid door een officiële gids die je alle geheimen, verhalen, legendes en artistieke details van de locatie vertelt gedurende 3 uur. Bewonder de indrukwekkende Moorse architectuur van de Nasridenpaleizen en ontdek hoe de sultans tijdens het hoogtepunt van hun bewind leefden. Vermijd buiten in de rij staan met je kaartje voor snelle toegang, en wees er zeker van dat je geniet tijdens het bezoek aan dit adembenemende monument.

Granada: rondleiding door Alhambra en Generalifetuinen

4. Granada: rondleiding door Alhambra en Generalifetuinen

Verken de prachtige tuinen van het Alhambra en ontdek het fort en het paleis samen met een lokale gids. Ga naar binnen zonder dag je in de rij hoeft te staan, de lokale gids deelt de geschiedenis en prachtige verhalen over het Alhambra. De vorstelijke stad werd versterkt in de 13e eeuw en de prachtige uitzichten vanaf de muren moet je zien om het te geloven. Bewonder de Generalife, ooit een recreatief gebouw voor de Nasrid-sultans, het werd ook gebruikt voor landbouw. De Nasridpaleizen zijn prachtige werken met unieke architectuur en kunstzinnigheid, aangezien elk paleis door een andere sultan werd gebouwd. Er zijn fascinerende ingewikkelde houten plafonds, muren van pleisterwerk met geometrische vormen, halfronde boogdeuren en zelfs een deel van de originele vloer is nog te zien in de kamer van de ambassadeurs. Je ontdekt wat de vele bezoekers van het monument heeft betoverd en waardeer de grootsheid en mystiek van het Alhambra. Laat je overweldigen door de gedetailleerde islamitische kunst en architectuur van Generalife-tuinen, Nasridpaleizen en het fort Alcazaba.

Granada: zonsondergangwandeling in Albaicín & Sacromonte

5. Granada: zonsondergangwandeling in Albaicín & Sacromonte

Geen reis naar Granada is compleet zonder een bezoek aan Albaicín en Sacromonte. Kies uit een privé- of gedeelde tour en bezoek enkele van de meest karakteristieke wijken van Granada. Ga door Albaicín, beschermd als werelderfgoed door UNESCO in 1994. Ook bekend als de oude moslimwijk, bevat het labyrintische straatjes waardoor je de fascinerende wereld van Al-Andalus kunt ontdekken en geniet van het beroemde landschap van Granada vanaf San Nicolás ' gezichtspunt. Ga vervolgens op je reis naar de wijk Sacromonte, die meer dan 3.000 grotten en panoramische uitzichten vanuit verborgen gebieden bevat. Terwijl je hier bent, zorg er dan voor dat je de beste foto's van Granada maakt vanuit deze geweldige vallei. Tijdens je tour passeer je ook belangrijke bezienswaardigheden van Granda, zoals de Plaza Nueva, Placeta de San Gregorio en Casa Enrique Morente, die allemaal perfect geschikt zijn voor het maken van prachtige foto's om je vrienden en familie te laten zien.

Granada: rondleiding door het Alhambra met voorkeurstoegang

6. Granada: rondleiding door het Alhambra met voorkeurstoegang

Het Alhambra, nu een werelderfgoed, was ooit het embleem en de trots van de Nasridenkoningen, het laatste bastion in de verovering van de katholieke koningen. De Nasridenpaleizen, de Alcazaba, de Generalife en nog veel meer delen vormen dit ongelooflijke monument: het Alhambra, het juweel van Granada. Ontdek het Alhambra in zijn geheel met een officieel erkende gids die voor een fantastische 3 uur durende rondleiding zorgt. Geniet en begrijp de levensstijl, cultuur en traditie van de Nasridenkoningen en de samenleving van de 13e tot de 16e eeuw met een deskundige gids in de geschiedenis en architectuur van het Alhambra. Naast het leren over de werking van elk paleis, alkoof, tuinen, torens en verrassende hoeken, zul je ook meer te weten komen over talloze legendes en verhalen over liefde, ontrouw en tragedie die zich hebben voorgedaan in deze citadel.

Granada: ticket en rondleiding Alhambra en Nasridenpaleizen

7. Granada: ticket en rondleiding Alhambra en Nasridenpaleizen

Krijg een idee van het middeleeuwse Granada tijdens deze onvergetelijke rondleiding over het terrein van het Alhambra en de Generalife, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Ontspan, wetende dat je ticket voor de paleiselijke stad toegang verschaft tot de Nasridenpaleizen, het Alcazaba-fort en het terrein van de Generalife. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor een beleving in een kleine groep of met een privégids.  De deskundige lokale gids haalt je op bij het complex, zodat je er zeker van bent dat je het terrein via een speciale groepsingang betreedt. Ook als je het paleis van de Generalife binnengaat, kun je gebruikmaken van een aparte groepsingang.  Geniet van de kalmte van het oude zomerpaleis van de emir in de Generalife, waar je onder andere een prachtige rozentuin, groene binnenplaatsen en ontspannende waterpartijen kunt vinden. Kom in deze rustige omgeving alles te weten over de geschiedenis van de stad Granada en het Alhambra.  Je gids neemt je mee naar de Nasridenpaleizen, de oude Moorse paleizen, waar je van dichtbij de iconische islamitische decoraties kunt bestuderen. Bewonder de kleurrijke geometrische tegels en diverse waterpartijen op de binnenplaatsen, waaronder de beruchte 'Patio de los Leones' ofwel de Leeuwenhof. Liefhebbers van architectuur en kunst kunnen hun hart ophalen aan de kenmerkende islamitische en Mudéjar-stijlen op het terrein. Bezoek de Alcazaba samen met je gids en bekijk de koninklijke vesting, die zo sterk is dat-ie eeuwen na de bouw nog steeds kon worden gebruikt. Beklim de trappen van de uitkijktoren en geniet van het prachtige uitzicht over Granada, inclusief de wijken Albaicín en Sacromonte. Neem na afloop van de tour de tijd om het complex zelf te verkennen, of je nu langer wilt doorbrengen in de schitterende tuinen of andere plekken zoals het Paleis van Karel V, een renaissance-paleis dat uit de 16e eeuw stamt, wilt bezoeken. Geniet vanaf tal van uitkijkpunten in het Moorse paleizencomplex van het adembenemende uitzicht op de oude Arabische wijk van Granada, Albaicín.

Granada: rondleiding door de kathedraal en de koninklijke kapel van 3 uur

8. Granada: rondleiding door de kathedraal en de koninklijke kapel van 3 uur

Een diepgaand inzicht in de christelijke geschiedenis van Granada, inclusief de kathedraal van Encarnación en de koninklijke kapel. De tour omvat ook een reis naar de Arabische baden uit de XI eeuw, sommige de oudste in Granada. Deze baden hebben een grote culturele betekenis vanwege hun volledige bewaring en omdat ze een van de weinige plaatsen zijn die niet werden vernietigd door de katholieke koningen. De tour eindigt met een bezoek aan het historische centrum, 'La Madraza', de eerste universiteit die werd opgericht door Yusuf I.

Granada: rondleidingopties door het Alhambracomplex

9. Granada: rondleidingopties door het Alhambracomplex

Geen bezoek aan Granada is compleet zonder dat je het Alhambra hebt gezien, het enige overgebleven fortcomplex uit de islamitische periode van de stad - dus maak gebruik van deze rondleiding van de attractie met een ervaren gids. Je wordt verliefd op dit monumentale complex: je ziet de fort (de Alcazaba), de Nasridenpaleizen (optioneel), de Generalifetuinen en -paleis en nog mooiere locaties verspreid over dit complex.   Je betreedt deze ongelooflijke plaatsen en ademt de geschiedenis en kunst van het Nasridkoninkrijk in. De officiële gids zal de oorsprong en ontwikkeling van één van de meest bezochte monumenten in de wereld uitleggen en je verrassen met zijn prachtige samensmelting van Andalusische kunst en cultuur.   Indien optie geselecteerd, bevat je ticket toegang tot alle locaties, inclusief de Nasridenpaleizen. Je kiest daarnaast de vervoeroptie om reisbelasting te verminderen en haalt het meeste uit je bezoek aan dit unieke en indrukwekkende monumentencomplex.

Granada: premiumrondleiding Alhambra & Generalife + voorrang

10. Granada: premiumrondleiding Alhambra & Generalife + voorrang

In het Alhambra is van alles te ontdekken. Op deze historische plek vind je veel fantastisch erfgoed van de Nazridische dynastie, die je kunt ontdekken terwijl je het Alcazaba, het Comarespaleis, en de Generalife-tuinen verkent. Pak deze kans om de paleizen van het Alhambra in 3 uur te zien, vergezeld door een officiële gids die je alle geheimen, verhalen, legendes en artistieke details van de plek met je deelt. Bewonder de indrukwekkende Moorse architectuur van de Nasridenpaleizen en ontdek hoe de sultans tijdens het hoogtepunt van hun bewind leefden. Vermijd buiten in de rij staan met je kaartje voor snelle toegang, en wees er zeker van dat je geniet tijdens het bezoek aan dit adembenemende monument. Je rondleiding gebeurt in een klein groepje van maximum 10 personen. Dit maakt je ervaring persoonlijker en relaxter.

119 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 8

Veelgestelde vragen over Granada

Welke topattracties zijn een must-see in Granada?

De topattracties in Granada zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Granada?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Sevilla

Andere activiteiten in Granada

Wil je alle activiteiten in Granada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Granada

This tour gave a fantastic impression of the Alhambra and surrounding monuments. It is impossible to do this visit on your own because plenty of information is provided during the tour.

Fernando was een toegankelijke en fijne gids. Hij vertelde alles op een leuke manier, waardoor we steeds geboeid bleven. Belen, de tussenpersoon, was heel behulpzaam.

Gepassioneerde gids met een humoristische toets. We hebben de bezoekpas van 3 uur niet gezien

Very nice tour with the explanation and just getting to know the important things

Het was een zeer aangenaam bezoek, de gids legde alles heel goed uit