Grand Canyon

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 geologische feiten over het ontstaan van de Grand Canyon

De Grand Canyon in Arizona is één van de indrukwekkendste gebieden in Amerika, of je hem nu vanuit de helikopter, op de boot of te voet ziet. Lees hier hoe de enorme kloof is ontstaan!

 • Het Kaibab plateau kwam omhoog

  1. Het Kaibab plateau kwam omhoog

  35 miljoen jaar werd het Kaibab plateau omhoog geduwd. De voorganger van de huidige Coloradorivier veranderde van route en stroomde niet meer naar de Pacifische Oceaan.

 • Lake Bidahochi onstond

  2. Lake Bidahochi onstond

  De nieuwe route van de rivier eindigde in de Golf van Mexico, maar door vulkanische activiteit werd de rivier versperd. Zo onstond een enorm meer.

 • Rivieren herenigden

  3. Rivieren herenigden

  Erosie creëerde een pad door het Kaibab plateau, met hulp van de ijstijden. Het oude deel van de rivier werd daardoor herenigd met het nieuwe.

 • De Little Colorado River onstond

  4. De Little Colorado River onstond

  Een steile route naar het westen maakte plaats voor het water van het oude Lake Bidahochi, in de geul waar nu de Little Colorado River stroomt.

 • Het houdt niet op!

  5. Het houdt niet op!

  Hoewel het zwaarste werk aan de Canyon al is verricht, houdt de erosie niet op. Over 35 miljoen jaar zal het er hier weer heel anders uitzien!

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Tussen april en begin juni is de stijgende temperatuur aangenaam (in plaats van loeiheet), en er is minder kans op de hevige regenbuien die 's zomers voorkomen. Tussen september en begin november is het weer nog steeds lekker en zijn er minder toeristen dan in het hoogseizoen.

 • Wat neem je mee?

  Het weer is onvoorspelbaar, dus neem regenkleding mee, zelfs als het een prachtig zonnige dag lijkt te zijn. 's Zomers kan het briesje in de Canyon verraderlijk werken en de kracht van de zonnestralen verbloemen, dus draag altijd zonnebrandcrème. Neem ruimschoots water en snacks mee. Het is fijner om je energie telkens een beetje bij te vullen dan met een onwijs volle maag op pad te gaan.

 • Wat trek je aan?

  Draag bij hitte liever bedekkende kleding in luchtige stof dan korte broeken en tops, want je bent blootgesteld aan intense zon. Hoeden en zonnebrillen zijn ook een must in de zomer, en goede wandelschoenen zijn het hele jaar door onmisbaar. Zorg dat je de goede maat hebt - de steile paden die je zal bewandelen zijn niet lief voor je voeten.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De South Rim is het hele jaar toegankelijk, de North Rim is tussen 15 mei en 15 oktober geopend.
 • Toegangsprijzen
  Een toegangspas kost $12 en is 7 dagen geldig.
 • Heb ik een gids nodig?
  Er zijn fantastische tours te volgen! Check onze populairste tours en excursies voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  Met de auto kun je een mooie rit maken door Kaibab National Forest. De Arizona Shuttle brengt je ook naar de Canyon.
 • Extra tips

  • Er is een aantal dagen met gratis toegang, dus check de site voordat je gaat!

  • Als je een auto meeneemt, moet je een vergunning kopen voor het voertuig.

Sitemap Grand Canyon

Wil je alle activiteiten in Grand Canyon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Grand Canyon

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.473 beoordelingen

Beste ervaring ooit. Mijn man en ik kunnen de geweldigheid van de hele tour niet overwinnen. We hebben een geweldige gids Cris die de hele groep op de best mogelijke manier heeft bijgestaan. Hij was in staat om aan het einde van de tour de hele groep als een grote familie samen te voegen. De tour heeft het hele pakket om de schoonheid van de nationale parken te bezoeken en ook vrienden te maken. Cris je bent de beste, bedankt dat je ons hebt begeleid om het prachtige landschap en de geschiedenis van het zuidwesten te ervaren.

Ik voelde echt dat ik dichter bij perfectie kwam, hoewel we NIET door het 900 jaar oude bos reden en dat er geen gids in het gebied was om ons rond te leiden. Dat betekende dat ik noch de Indiaan, hun cultuur of dans heb ervaren. Misschien was er een huis waarin ze zich verstopten, ik weet het niet. Maar ik koos voor de Skywalk en het was geweldig! Maar hoe was de gids niet in de buurt te vinden om ons te helpen?

I had such a nice experience. Alex was our tourguide and he did a really great job. Overall its longer than 15 hours. Expect to be back after 10pm. The bus made some extra stops to stretch your legs, see a historic point or buy snacks. The Grand Canyon is one of the most pretty places on earth and definitely worth a visit!

Ik was sceptisch vanwege de enorme populariteit van de Amerikaanse nationale parken. Het reisbureau heeft er echt een op maat gemaakte en persoonlijke ervaring van gemaakt waarbij we nooit het gevoel hadden dat we in een menigte waren. Uniek op zijn zachtst gezegd!

Verbazingwekkend opgewaardeerd naar Mercedes-sprinter om mee te beginnen, en al het andere dat volgde op de helikoptervlucht, de boottocht en de skywalk waren gewoon kers op de taart. Absoluut moet worden gedaan