Grand Canyon
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Grand Canyon: tours & tickets

Grand Canyon: bekijk alle tours en activiteiten

5 geologische feiten over het ontstaan van de Grand Canyon

De Grand Canyon in Arizona is één van de indrukwekkendste gebieden in Amerika, of je hem nu vanuit de helikopter, op de boot of te voet ziet. Lees hier hoe de enorme kloof is ontstaan!

Het Kaibab plateau kwam omhoog

Het Kaibab plateau kwam omhoog

35 miljoen jaar werd het Kaibab plateau omhoog geduwd. De voorganger van de huidige Coloradorivier veranderde van route en stroomde niet meer naar de Pacifische Oceaan.

Lake Bidahochi onstond

Lake Bidahochi onstond

De nieuwe route van de rivier eindigde in de Golf van Mexico, maar door vulkanische activiteit werd de rivier versperd. Zo onstond een enorm meer.

Rivieren herenigden

Rivieren herenigden

Erosie creëerde een pad door het Kaibab plateau, met hulp van de ijstijden. Het oude deel van de rivier werd daardoor herenigd met het nieuwe.

De Little Colorado River onstond

De Little Colorado River onstond

Een steile route naar het westen maakte plaats voor het water van het oude Lake Bidahochi, in de geul waar nu de Little Colorado River stroomt.

Het houdt niet op!

Het houdt niet op!

Hoewel het zwaarste werk aan de Canyon al is verricht, houdt de erosie niet op. Over 35 miljoen jaar zal het er hier weer heel anders uitzien!

Onze insidertips

Wanneer gaan?

Tussen april en begin juni is de stijgende temperatuur aangenaam (in plaats van loeiheet), en er is minder kans op de hevige regenbuien die 's zomers voorkomen. Tussen september en begin november is het weer nog steeds lekker en zijn er minder toeristen dan in het hoogseizoen.

Wat neem je mee?

Het weer is onvoorspelbaar, dus neem regenkleding mee, zelfs als het een prachtig zonnige dag lijkt te zijn. 's Zomers kan het briesje in de Canyon verraderlijk werken en de kracht van de zonnestralen verbloemen, dus draag altijd zonnebrandcrème. Neem ruimschoots water en snacks mee. Het is fijner om je energie telkens een beetje bij te vullen dan met een onwijs volle maag op pad te gaan.

Wat trek je aan?

Draag bij hitte liever bedekkende kleding in luchtige stof dan korte broeken en tops, want je bent blootgesteld aan intense zon. Hoeden en zonnebrillen zijn ook een must in de zomer, en goede wandelschoenen zijn het hele jaar door onmisbaar. Zorg dat je de goede maat hebt - de steile paden die je zal bewandelen zijn niet lief voor je voeten.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De South Rim is het hele jaar toegankelijk, de North Rim is tussen 15 mei en 15 oktober geopend.
 • Toegangsprijzen
  Een toegangspas kost $12 en is 7 dagen geldig.
 • Heb ik een gids nodig?
  Er zijn fantastische tours te volgen! Check onze populairste tours en excursies voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  Met de auto kun je een mooie rit maken door Kaibab National Forest. De Arizona Shuttle brengt je ook naar de Canyon.
 • Extra tips

  • Er is een aantal dagen met gratis toegang, dus check de site voordat je gaat!

  • Als je een auto meeneemt, moet je een vergunning kopen voor het voertuig.

Wat anderen zeggen over Grand Canyon

Gemiddelde beoordeling
4.6 / 5
based on 4.508 reviews

Grand Canyon en Hooverdam zijn erg indrukwekkend. Jammer dat door wegwerkzaamheden we een uur later vertrokken maar dat was de organisatie niet kwalijk te nemen. Ze hebben hier ons ook over geïnformeerd toen we stonden te wachten. De gids deed erg haar best er een leuke reis van te maken, informeerde ons en probeerde iedereen aandacht te geven. wat niet fijn was, de lange rusttijd tijdens de lunch. Ik schat in wel 2 uur. Dit vanwege het feit dat de gisd op die plek nog wifi bereik had en ze daar nog excursies voor de Grand Canyon kon boeken. Dat betekende dus dat we pas rond 15 uur bij Grand Canyon waren. We hebben er nog wel de beloofde tijd doorgebracht, dus dat was prima. En de gids deed haar best ons zo goed mogelijk te begeleiden. Wat wij als Nederlanders niet verwachtte was dat de gids ons erg aanspoorde voor een positieve recensie en dat ze naar een 'tip' voor haarzelf en de chauffeur vroeg van $20,- per persoon. Dat zijn wij in Nederland niet gewend.

We hebben een upgrade genomen: een kleinere bus met extra's. Jammer dat we op een plek moesten zitten waar ik tegen een deel van het raamkozijn aankeek. Lastig om mooie foto's onderweg te maken. Het extra's bestond verder vooral uit een zeer uitgebreid ontbijt. Dat was goed geregeld. Verder niet zoveel van gemerkt. De stops waren ook kort en de tijd voor de helikoptervlucht, boottocht en Skywalk met een lunch was veel te krap genomen. We hebben dan ook de lunch moeten overslaan om op tijd bij de bus terug te kunnen zijn. Dat zou toch beter kunnen. Verder een prachtige dag gehad. De Grand Canyon is super mooi. De helikoptervlucht en de boottocht zijn spectaculair. Echt een aanrader.

Mooie maar ook lange dagtrip! John heeft ons op de heenweg erg vermaakt met zijn grappen en ook veel verteld over de omgeving. Leuk dat we onderweg filmpjes kregen te zien over de Hooverdam en Route 66! Lekker lunchpakketje onderweg en even tijd om de benen te strekken! De grand canyon is wel echt iets dat je gezien moet hebben en John wist veel te vertellen en heeft leuke fotoplekjes aangewezen! We moesten aardig doorwandelen maar dat was wel fijn want het was wel wat frisjes. Op de terugweg een lekkere hamburger bij in ‘n out burger! Kortom een complete dagtrip!

Grand Canyon: multistop-tour met gids vanuit Las Vegas Beoordeeld door

wij kwamen om 4.15 pm aan bij Guano Point, waar wij nog 10 minuten (helaas niet langer) hebben kunnen genieten van een fantastisch mooie zonsondergang. tip: de organisatie zou moeten overwegen om in de wintermaanden vroeger te vertrekken dan wel de stop aan de Hooverdam en de souvenirwinkel onderweg over te slaan. Wij hadden in Anthony een uitstekende chauffeur die onderweg ook nog veel interessante informatie gaf. De bus was ook zeer comfortabel.

Pick-up went smooth. Our pilot of the day was very friendly and really made us feel welcome and comfortable. It was a beautiful trip. First Hoover & Lake Mead. Then off to Grand Canyon. Great sight. Loved it. Would recommend to everyone

Grand Canyon helikopterlandingtour Beoordeeld door