Belevingen in
Graz

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Graz

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Graz: De beste dingen die je niet wil missen

Graz: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

1. Graz: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

Doe mee met deze privé begeleide wandeling om zelf te zien waarom de oude binnenstad van Graz op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Verken de schoonheid van historische monumenten en charmante straten terwijl je de fascinerende feiten en verhalen van de stad ontdekt. Kies uit een standaard tour en verleng tours. Standaard rondleiding van 2 uur Ontmoet je gids en maak een 2 uur durende wandeling langs veel belangrijke bezienswaardigheden. Bekijk de Biserica Ortodoxă Română (Roemeens-orthodoxe kerk) en leer meer over de geschiedenis van Roemenen in Oostenrijk. Ga naar het Graz Museum in de oude binnenstad. Verken de tentoonstellingen voordat u een wandeling maakt over het charmante Hauptplatz-plein. Bewonder vervolgens de architectuur van de opera van Graz en de kathedraal van Graz. Ontdek de geheimen van het mausoleum van keizer Ferdinand II en bewonder de mix van Oostenrijkse barok met de pracht van de grote Romaanse kerken. Loop vervolgens langs de bruisende Sporgasse en spot meer historische gebouwen. Beklim ten slotte de beroemde dubbele wenteltrap bij het kasteel van Graz. Geniet van het gezelschap van je gids om je ervaring te verrijken met verhalen en informatie. Als je je ervaring wilt uitbreiden met extra add-ons, kies dan tussen de touropties van 3 uur, 4 uur en 6 uur. Verlengde rondleiding van 3 uur Kies de 3-uur durende tour en betreed de kathedraal van Graz om de Koninklijk-keizerlijke architectuur te verkennen. Van buiten onopvallend, van binnen verbergt het vele schatten die wachten om ontdekt te worden. Bewonder de must-see gotische fresco's. Ga op een echt avontuur door de klokkentoren van Graz te beklimmen om het onvergetelijke uitzicht op de top te zien. Verlengde 4-uur durende tour Kies de 4-uur durende tour en krijg een unieke kans om de fascinerende collecties van het Landeszeughaus, 's werelds grootste wapenmuseum, te verkennen. Vermijd lange wachtrijen met een skip-the-line ticket. Ontdek de tentoonstellingen op vier verdiepingen en ongeveer 2.000 vierkante meter ruimte om 32.000 tentoonstellingen te zien die dateren uit de 15e tot 18e eeuw. Uitgebreide tour van 6 uur Doe mee aan de 6-uur durende tour om de Schlossberg-tak van het Graz Museum te bezoeken en leer de geschiedenis van Graz nog grondiger kennen. Deze plek heeft een brede en gevarieerde collectie exposities, dus je vertrekt gegarandeerd met een nieuw perspectief op de stad. Loop rond de Schlossberg en geniet van een extra bezoek aan Burggarten. Dwaal door de idyllische parken en verken het belangrijkste hoogtepunt van de tuin, de prachtige oranjerie.

...
Dagtrip naar Kroatië vanuit Wenen, inclusief de hoofdstad Zagreb

2. Dagtrip naar Kroatië vanuit Wenen, inclusief de hoofdstad Zagreb

Je reis begint met een vroege pick-up van je hotel in Wenen. Terwijl u achterover leunt en ontspant, kunt u genieten van de prachtige landschappen terwijl u de grens met Kroatië oversteekt. Je eerste stop is Graz, een charmant stadje waar je tijd hebt voor ontbijt en koffie. Na Graz gaat u verder naar Maribor in Slovenië en vervolgens naar uw laatste stop, Zagreb. Als je aankomt in Zagreb, wacht je lokale gids op je om je mee te nemen op een begeleide wandeling door de straten van Zagreb en je alles te vertellen over de geschiedenis, legendes en veldslagen die ooit in dit gebied hebben plaatsgevonden. Je loopt naar het Ban Jelacic-plein, opgedragen aan de gouverneur in het midden van de 19e eeuw die de lijfeigenschap afschafte en de eerste verkiezingen voor het Kroatische parlement organiseerde. Vervolg uw wandeling naar de Tkalciceva-straat om de kathedraal, de stenen poort, de San Marco-kerk, Zrinjevac en nog veel meer bezienswaardigheden te zien. Vergeet niet je gids te vragen naar de legende van het verborgen goud onder Zagreb dat wordt bewaard door een slapende draak! Geniet na je sightseeingtour van wat vrije tijd voor de lunch en ontdek Zagreb op eigen gelegenheid. Nadat de tour is afgelopen, wordt u teruggebracht naar uw hotel in Wenen.

...
Graz: privé 2 uur kerstmarkt en rondleiding door het centrale plein

3. Graz: privé 2 uur kerstmarkt en rondleiding door het centrale plein

Kom in de vakantiestemming terwijl u Graz en zijn feestelijke kerstmarkten verkent. Leer van je gids over Oostenrijkse tradities rond de vakantie, terwijl je de kleurrijke kraampjes van snuisterijen, voedsel en seizoensproducten bekijkt. Probeer het te weerstaan om wat glühwein te drinken terwijl je een breed scala aan Stiermarkse tradities en gebruiken ontdekt. Kerstmis en advent brengen vakantiemagie naar het belangrijkste plein van Graz. Bekijk samen met je gids prachtig versierde gebouwen, monumenten, fonteinen en meer. Voel je betoverd door de charmante sfeer die je alleen in deze tijd van het jaar kunt voelen.

...
Graz: privétransfer van of naar de luchthaven van München

4. Graz: privétransfer van of naar de luchthaven van München

Haal de stress uit het woon-werkverkeer door vooraf uw eigen privéluchthaventransfer van of naar MUC Airport te boeken. U kunt erop vertrouwen dat u overal, gemakkelijk, veilig en comfortabel tussen Graz en MUC Airport wordt afgezet. Of u nu in een grotere groep reist of met extra bagage, pas uw privétransfer aan uw behoeften aan. Om een ontspannen transferervaring te garanderen, ontvangt u kort voor uw geplande ophaling een sms met uw boekingsreferentie, het klantenservicenummer en de naam en contactgegevens van uw chauffeur. Uw chauffeur volgt uw vlucht zodat uw chauffeur u bij aankomst zal begroeten, ongeacht of uw vlucht vroeg, laat of op tijd aankomt. Uw chauffeur haalt u op bij de aankomsthal of een afgesproken ontmoetingsplaats in Graz en helpt u met uw bagage naar het voertuig. Voel u veilig wetende dat de klantenservice 24/7 werkt om u te ondersteunen in alles wat u nodig hebt. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht op Graz.

...
Graz: Hüttenbrenner Life Tour met concert

5. Graz: Hüttenbrenner Life Tour met concert

Ontdek de muzikale geheimen van Graz. Verken plaatsen die verband houden met het leven van beroemde Oostenrijkse componisten zoals Anselm Hüttenbrenner, Schubert en Beethoven. Bezoek bezienswaardigheden in de oude binnenstad, zoals de kathedraal van Graz en de Hauptplatz. De in Graz geboren componist Hüttenbrenner en zijn vrienden Ludwig van Beethoven en Franz Schubert lieten hun geheimen achter om ontdekt te worden. Leer meer over hun interessante geschiedenis, bewonder belangrijke bezienswaardigheden en geniet van de schoonheid van live klassieke muziek. Maak een ontspannende wandeling en bekijk de Stefaniensaal, een van de meest traditionele concert- en evenementenlocaties in Graz. Slenter door de prachtige Hauptplatz en langs de bruisende Sporgasse omringd door historische gebouwen. Zie de Musikverein für Steiermark, waar concerten van componist Anselm Hüttenbrenner werden georganiseerd. Samen met Beethoven en Schubert zijn deze artiesten erkend als ereleden van deze vereniging en de zaal zelf is een van de beste akoestische concertzalen ter wereld. Bezoek de beroemde kathedraal van Graz en zie met eigen ogen hoe deze kerk, die van buitenaf onopvallend is, binnenin veel schatten herbergt. Verken de bekende Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten, die de authentieke muziekbladen van Hüttenbrenner verbergt. Verken de muzikale wereld nog dieper en leer over de opmerkelijke alumni. Volg ten slotte je gids en bewonder het weelderige neobarokke gebouw van de opera van Graz, terwijl je luistert naar fascinerende feiten over deze belangrijke muzikale plek.

...
Graz Museum: privérondleiding

6. Graz Museum: privérondleiding

Ontdek de historische tentoonstellingen van het Graz Museum om de ware essentie van de stad te ontdekken tijdens deze rondleiding door het museum. Volg je deskundige gids in je eigen tempo en dompel jezelf onder in deze charmante Oostenrijkse stad. Kies een uitgebreide optie om de Schlossberg-vestiging van het museum te bezoeken. Graz is een stad als geen ander, met een veelvoud aan monumenten, originele plekken en mooie uitzichten. Het Graz Museum werd opgericht om de fascinerende geschiedenis van de stad te tonen. Leer tijdens je tour belangrijke politieke, economische en sociale feiten over Graz en de best bewaarde geheimen. Kies de optie van 2 uur om fascinerende collecties van het Graz Museum in de oude binnenstad te verkennen. Het museum is opgericht om het 800-jarig bestaan van de stad te vieren en neemt bezoekers mee op een geweldige reis door de geschiedenis van Graz. Het museum bevindt zich in het barokke Palais Khuenburg, waar in 1863 de Oostenrijkse troonopvolger Franz Ferdinand von Österreich-Este werd geboren. In 2014 werd het museum genomineerd voor de prijs van het Europees Museum van het Jaar. Kies de optie van 3,5 uur om je tour te verlengen en een extra bezoek aan het Schlossberg Graz Museum te brengen. De beroemde Schlossberg verbergt vele prachtige juweeltjes en de collectie van dit fascinerende museum is er een van. Geniet van een kleine wandeling of gebruik de glazen lift om de top van de unieke Schlossberg te bereiken. Laat u omringen door de natuur en karakteristieke architectuur. Verken de geschiedenis van de Schlossberg en de unieke topografie van Graz.

...
Rondleiding: "Liefdesverhalen van Graz"

7. Rondleiding: "Liefdesverhalen van Graz"

Een exclusieve tour samengesteld voor alle hopeloze romantici! Samen met uw professionele lokale gids bezoekt u de meest romantische gebieden, gebouwen en hoekjes van Graz. Waar worden beschouwd als de beste plekken om een date te hebben in deze schilderachtige stad? Waar kun je prachtige foto's maken? Je zult verrast zijn hoeveel historische liefdesverhalen er verborgen zijn in de straten, gebouwen en parken van de stad. Wat is er bijzonder aan het liefdesverhaal van Rudolf Habsburg en Mary Vetsera? Van hartverscheurend en tragisch tot hilarisch en pittig. Deze tour is vooral een aanrader in de Sint Valentijn periode!

...
Graz: 3 uur durende privéwandeling met gids

8. Graz: 3 uur durende privéwandeling met gids

Verken de prachtige kerken van Graz tijdens een privéwandeling samen met een deskundige gids. Bezoek de betoverende kerken en kathedralen van de stad en bewonder ze van binnenuit. Je eerste stop is de Franciscaanse kerk, die deel uitmaakt van het oudste klooster in de stad. Bewonder de combinatie van gotische architectuur en 20e-eeuwse kunstwerken. Maak een rustige wandeling door het wonderbaarlijke klooster met zijn met rozen bedekte binnenplaats. Bekijk de Parochiekerk van het Heilig Bloed en ontdek de fascinerende geschiedenis die wordt weerspiegeld in de gotische, barokke en moderne ontwerpen. Verken het Mausoleum van keizer Ferdinand II met zijn turquoise koepels en majestueuze constructie. Klim naar de toren om de kerkklokken te zien en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. De laatste halte is de beroemde kathedraal van Graz die uittorent boven het historische centrum. De bescheiden buitenkant verbergt talloze schatten binnen, waaronder gotische en barokke architectuur en gotische fresco's.

...

Sitemap Graz

Wil je alle activiteiten in Graz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.