Datums kiezen

Great St. Martin Church, Cologne

Great St. Martin Church, Cologne: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Keulen: zelfgeleide speurtocht langs hoogtepunten & tour

1. Keulen: zelfgeleide speurtocht langs hoogtepunten & tour

Leer Keulen in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die je op je telefoon kunt afspelen. Ontcijfer raadsels, bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante wetenswaardigheden en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor als je voor het eerst de stad bezoekt, voor stellen, groepen, gezinnen en kinderen. Loop naar de beste oriëntatiepunten en verborgen juweeltjes en los uitdagingen op. Werk samen met je eigen team of neem het tegen ze op terwijl je veel nieuwe dingen te weten komt en herinneringen maakt die je niet snel zult vergeten. Bij elke stop kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie ook echt hebt bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van je tocht te onthullen. Ontdek een andere kant van Keulen tijdens deze leuke tour. Zorg ervoor dat je foto's maakt van de Dom van Keulen, de grootste gotische kerk in Noord-Europa. Als je geen last hebt van hoogtes, maak dan een uitstapje naar de daken van de Dom om een uitzicht over de stad te krijgen. Begin je tour op het centraal station van Keulen. Bezoek de Dom van Keulen met zijn prachtige architectuur. Fotografeer de sierlijke Heinzelmännchenbrunnen en kom meer te weten over Josef Richard Frings, een groot figuur in Keulen. Het stadhuis zal je verbazen, het is een van de karakteristieke symbolen van Keulen. Vervolgens wacht de Altstadt op je, vergeet niet om foto's te maken op deze sprookjesachtige plek. De Grote San Martin-kerk zal je versteld doen staan met zijn vredige schoonheid, romaanse architectuur en beroemde toren. Bewonder het Fischmarktplein met zijn unieke fontein. De unieke Kölner Pegel is de moeite waard om meer over te weten te komen, en de kers op de taart van deze unieke tour is het Chocolademuseum om langs prachtige smaken te reizen.

Keulen: Rijncruise met live muziek

2. Keulen: Rijncruise met live muziek

Geniet van de charmante bezienswaardigheden van Keulen vanaf een verwarmde boot op de Rijn. Nip aan een glas Kölsch of een warme drank terwijl u de sfeer in u opneemt. Bekijk enkele van de meest spectaculaire architectuur van Keulen, zoals de Groß St. Martin-kerk, de voormalige haven van Rheinau met de drie kraanhuizen en natuurlijk de Dom van Keulen. Luister naar een muzikant die zowel traditionele als moderne deuntjes live speelt. Koop wat koud lokaal bier, thee of koffie om van te genieten tijdens uw cruise.

Keulen: zelfgeleide speurtocht

3. Keulen: zelfgeleide speurtocht

De Keulse speurtocht voert u langs de mooiste bezienswaardigheden van de Rijnmetropool. Begin je avontuur bij het centraal station en ga dan naar de kathedraal, het herkenningspunt van Keulen. Ontdek ook de Heinzelmännchen-fontein, de oude markt met het stadhuis, de Heumarkt, de Grote Sint-Martinuskerk, de Rijnpromenade en nog veel meer. Je stadsspeldoos bevat 16 verzegelde en genummerde enveloppen, elk met raadsels die moeten worden opgelost. Volg duidelijke en precieze aanwijzingen en vind je weg naar de verschillende bezienswaardigheden. Zodra je een raadsel hebt opgelost, krijg je een nummer dat aangeeft welke envelop je vervolgens moet openen. Je weet van tevoren niet in welke volgorde de Scavenger Hunt City Game-enveloppen geopend moeten worden. Veel plezier terwijl u gedetailleerde informatie ontvangt over de historische achtergrond van elke attractie.

Keulen: privé wandeltour door het stadscentrum

4. Keulen: privé wandeltour door het stadscentrum

Ontdek enkele van de meest relevante bezienswaardigheden van Keulen tijdens een privéwandeling door het stadscentrum. Wandel langs de rivier de Rijn, staar naar de Dom van Keulen en steek de Hohenzollern-brug over terwijl u praat met een lokale gids. Begin de tour voor de beroemde kathedraal van de stad en neem in dit kenmerkende, historische bouwwerk dat grenst aan de Rijn. De kathedraal is het op een na hoogste gebouw van de stad en heeft de titel van UNESCO-werelderfgoed. Maak vervolgens van de gelegenheid gebruik om het Dionysus-mozaïek te zien, dat dateert uit ongeveer 220 na Christus en is het middelpunt van het Romeins-Germaans museum. Na het mozaïek te hebben bekeken, wandelt u langs de Hohenzollern-brug, die uitkijkt over de Rijn, en maakt u enkele foto's om deze gedenkwaardige ervaring vast te leggen. Vervolg vanaf de brug de rondleiding in de Keulse Old Town en ervaar de unieke historische aantrekkingskracht. Geniet van de traditionele oude huizen en lokale brouwerijen, die direct langs de Rijn liggen. Terwijl u door de smalle steegjes van de oude stad loopt, stopt u vervolgens bij de Grote Sint-Martinuskerk gelegen aan de historische vismarkt van de stad. Let op het kenmerkende ontwerp van de kerk dat door de jaren heen de skyline van de oude stad heeft gevormd. Ga vervolgens langs de Willi Ostermann-fontein en stop dan bij het historische stadhuis van Keulen, beroemd om zijn renaissance facade. Bekijk daarna de grootste winkelstraat van de stad, Hohe Street, waar alles te vinden is, van elektronica tot kleding en schoenen. Sluit de wandeling af door te stoppen bij de Heinzelmännchen-fontein, een monument gewijd aan een lokale mythe over kleine mensen die vroeger de hele nacht doorwerkten zodat de inwoners van Keulen het overdag rustig aan konden doen.   

Keulen: zelfgeleide audiogidswandeling door de Romeinse geschiedenis

5. Keulen: zelfgeleide audiogidswandeling door de Romeinse geschiedenis

Reis 2000 jaar terug in het verleden tijdens een zelfgeleide wandeling door Romeins Keulen, gesticht door keizer Augustus zelf. De eerste 500 jaar van bezetting van de stad door de Romeinen hebben Keulen permanent gevormd. Bekijk tijdens deze audiogidstour de overblijfselen van deze oude stad die in het volle zicht verborgen zijn. Begin de reis voor de Kreuzblume naast de Dom van Keulen, waar je hoort over de oude noordelijke poort van de stad. Bekijk onderweg de originele Romeinse trappen en leer hoe u de beroemde Romeinse soldaten, Marsilius en Agrippa, kunt spotten op de imposante gotische gevel van Gürzenich Köln. De audiogids wijst op de Grote Sint-Martinuskerk die in de middeleeuwen werd gebouwd op de fundamenten van een Romeins pakhuis in de voormalige Romeinse tempelwijk, St. Maria im Kapitol. Ontdek waarom Die Römische Hafenstraße in Köln (een Romeinse havenweg) onvolmaakt werd herbouwd op Kurt Hackenberg Platz en vind het grootste Romeinse paleis in het Rijnland. Hoor over een oud Romeins riool dat oorlogen, overstromingen en de industriële revolutie heeft overleefd, maar binnenkort zou kunnen bezwijken voor de Duitse brandbeveiligingsvoorschriften. Loop over een van de oudste continu gebruikte wegen in een stedelijk centrum ten noorden van de Alpen. Kijk door het raam van het Romeins-Germaans museum om een van 's werelds grootste en best bewaarde Romeinse mozaïeken te zien. Vind een archeologisch juweeltje in een metrostation en leer wat de maanlanding in 1969 te maken heeft met de oude Romeinen in Keulen. Aan het einde van de rondleiding weet je ook waarom de Romeinen een stad zo ver van hun huis hebben gesticht en waar je overblijfselen van hun muren kunt vinden op plaatsen die je misschien nooit verwacht. De wandeling door de eeuwen heen eindigt bij het Ubii-monument, de oudste stenen toren van Duitsland.

Keulen: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

6. Keulen: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin uw rondleiding op het centraal station van Keulen en bezoek de Dom van Keulen met zijn prachtige architectuur. Fotografeer de sierlijke Heinzelmännchenbrunnen en leer meer over Josef Richard Frings, een groot Keuls figuur. Geniet van de rondleiding in jouw taal, geïntegreerd met Google Maps, zodat je niet verdwaalt. Sluit je aan bij vrienden, alleen, met je familie of met je partners en leer over de stad terwijl je ronddwaalt. Bekijk het stadhuis, een van de meest karakteristieke symbolen van Keulen, en maak foto's in de prachtige oude binnenstad. Bewonder de San Martin-kerk en wees sprakeloos door zijn schoonheid, romaanse architectuur en beroemde toren. Bewonder het Fischmarktplein met zijn unieke fontein en de unieke Kölner Pegel, voordat je verder gaat naar het beroemde Chocolademuseum.

Keulen: onderhoudende rondleiding langs hoogtepunten van de oude stad

7. Keulen: onderhoudende rondleiding langs hoogtepunten van de oude stad

Maak een wandeltocht door de oude binnenstad van Keulen en bezoek de mooiste plekjes. Luister naar je lokale gids die je alles vertelt over de geschiedenis en cultuur van de stad. Stop bij de Neumarkt, de Dom van Keulen, het stadhuis van Keulen en meer. Begin met het ontmoeten van je gids bij de noordelijke poort van de Romeinen. Ga naar de wereldberoemde Dom van Keulen. Bewonder het UNESCO-werelderfgoed van buitenaf, terwijl je gids je alles vertelt over de geschiedenis van het herkenningspunt van de stad. Blijf de Romeinse oorsprong van Keulen verkennen en stop bij bezienswaardigheden zoals het stadhuis en de Romaanse Grote Sint-Martinuskerk. Leer alles over de tradities die speciaal zijn voor Keulen, zoals carnaval. Ontdek waarom mensen uit de stad de reputatie hebben vriendelijk te zijn.

Privétour door de middeleeuwse kerken van Keulen

8. Privétour door de middeleeuwse kerken van Keulen

Ze zeggen dat er in Keulen net zoveel kerken zijn als er dagen in een jaar zijn, dus tijdens deze originele tour laten we je de historisch en architectonisch meest belangrijke heilige gebouwen van de stad zien! Ontdek interessante feiten en legendes over religie in Duitsland. Je tour van 2 uur begint in het hart van de oude binnenstad van Keulen, op het levendige oude marktplein. Hier vindt u de Grote Sint-Martinuskerk, een van de 12 romaanse kerken van de stad. Stap binnen in dit magnifieke gebouw om te genieten van de rustige sfeer en het verhaal te horen, van de oorspronkelijke Romeinse kapel via een benedictijns klooster tot WO II-schade en wederopbouw. Op een steenworp afstand vindt u de Dom van Keulen, het beroemdste monument van de stad. Bewonder de spectaculaire gotische architectuur en ontdek waarom de kathedraal niet alleen belangrijk is voor de christenen in Keulen, maar ook voor de joden. Zie ook de barokke Kirche Mariä Himmelfahrt en de romaanse basiliek van St. Ursula, die een heiligdom herbergt dat is gemaakt van echte botten. De laatste stop is bij de middeleeuwse basiliek van St Gereon, die een van de grootste en mooiste koepels van Europa heeft.

Keulen: stadsverkenningsspel en stadsrondleiding op je telefoon

9. Keulen: stadsverkenningsspel en stadsrondleiding op je telefoon

Ben je op zoek naar een leuke manier om de stad op je eigen tempo te verkennen? Dan is dit stadsverkenningsspel echt iets voor jou! Je vermaakt je hele groep met interessante vragen, terwijl je ze toch leuke weetjes over de stad leert. Jouw missie (als je die aanvaardt): Jackson Wilde, de beroemde stadsverkenner, heeft jouw hulp nodig... Help hem met het oplossen van quizzen om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Bij deze activiteit word je door de volgende locaties geleid: 1. Hohenzollern Brug 2. Dom 3. Grote Sint-Martinuskerk 4. Heinzelmännchen Fontein 5. Oude Markt 6. Stadhuis 7. Kolumba 8. Hahnentor Download de app op Android of iOS (of open hem direct via je browser) om toegang te krijgen tot een leuke missie, meerdere quizzen en stadsgidsen over elk monument. Dus, ben je klaar om Keulen te verkennen?

Keulen: privétrip van een halve dag Kasteel Drachenburg en Linz

10. Keulen: privétrip van een halve dag Kasteel Drachenburg en Linz

Als u op zoek bent naar een epische reis van een halve dag in de buurt van Keulen, is kasteel Drachenburg misschien uw keuze. Het is een prachtig kasteel gebouwd op de berg Drachenfels met een adembenemend uitzicht op het Rijndal. Laat je met de privéauto ophalen bij je accommodatie in Keulen en maak een comfortabele rit van 40 minuten naar het zuiden naar het charmante dorp Konigswinter. U bereikt de Burg Drachenfels met de leuke en historische Drachenfelsbahn, de oudste tandradbaan van Duitsland. Het voelt alsof je de heuvel van een achtbaan wordt opgetrokken, maar zonder een enge val. Op de top van de berg vindt u een ruïne van een middeleeuws kasteel met een fantastisch uitzicht. Op een zonnige dag zie je misschien zelfs de Dom van Keulen! Als je klaar bent, loop je het pad af richting Kasteel Drachenburg. Het is eigenlijk een kasteelachtige 19e-eeuwse villa en het is absoluut de moeite waard om de korte maar turbulente geschiedenis ervan te ontdekken. Je wordt vergezeld door onze Expert-gids, die alle interessante feiten en verhalen onthult. Het kasteel is perfect gerenoveerd en glinstert in zijn oorspronkelijke pracht. Vergeet niet een ontspannen wandeling te maken in de prachtige tuinen. De Drachenfelsbahn brengt je terug naar het dorp. Als u een optie van 6 uur kiest, ontdekt u bovendien het mooie dorp Linz am Rhein, bekend als de "kleurrijke stad". Tijdens een sightseeingtour van ongeveer 2 uur met uw gids wandelt u door historische geplaveide straten en bewondert u 16e-eeuwse pittoreske vakwerkhuizen. U maakt kennis met de hoogtepunten zoals: het oude marktplein, de St. Martinuskerk, het kasteel van Linz en een deel van de middeleeuwse stadsvesting Pulverturm. De gids zorgt ervoor dat uw reis onvergetelijk wordt en is afgestemd op uw interesses. Zodra u van alle attracties heeft genoten, wordt u comfortabel teruggebracht naar uw accommodatie.

21 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Great St. Martin Church, Cologne: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Great St. Martin Church, Cologne

Wil je alle activiteiten in Great St. Martin Church, Cologne bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Great St. Martin Church, Cologne

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 106 beoordelingen

Ik vond dat geweldig. Je kon zo nu en dan rustig iets drinken en verder gaan zoals je wilde. Maar ook veel over Keulen geleerd door de teksten en door de puzzels heb je alles tot in detail bekeken. We hebben waarschijnlijk gemerkt dat je niet te ingewikkeld moet denken, maar gewoon moet doen.

Leuke en leuke, oplosbare taken. We vonden het leuk dat we geen tijdsdruk hadden en zo nu en dan konden stoppen, omdat het erg koud was op de dag van onze activiteit.

Coole puzzels, gemakkelijk op te lossen, interessante feiten over Keulen. Echt een aanrader voor de prijs!

Erg leuk om te doen! Met de stepjes uitgevoerd en was prima te doen!

Erg goed. Maar vertaal de teksten alstublieft beter!