Great Wall of China
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair

Great Wall of China: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Great Wall of China
Bekijk alle 35 tickets en tours

5 verrassende feiten over de Chinese Muur

Zo lang en oud als de Chinese Muur is, zoveel weetjes circuleren erover. In de 7e eeuw voor Christus werd begonnen aan de bouw van de muur; meer feiten lees je hieronder!

Lengte van de Chinese Muur

De Grote Muur is het langste bouwwerk ter wereld. De Chinese betekenis is "lange muur van 10.000 li", hij is ongeveer 6400 kilometer lang.

De prijs was hoog

Tijdens de bouw van de muur werd hij ook wel de 'langste begraafplaats ter wereld' genoemd, omdat zo veel bouwvakkers hun leven verloren. Het totale dodental wordt geschat op meer dan een miljoen.

Een grote som

Als je alle Chinese verdedigingsmuren van de laatste 2.000 jaar bij elkaar optelt, kom je uit op een lengte van 50.000 kilometer - maar 10.000 kilometer minder dan de omtrek van de Aarde.

Broodje aap

Robert Ripley claimde in 1932 dat de Chinese Muur vanaf de maan te zien zou zijn, maar deze populaire mythe is helemaal niet waar! De muur is daarvoor veel te smal.

Lastig onderhoud

Meer dan 10 miljoen mensen bezoeken de muur jaarlijks. Stukken brokkelen af en zijn met graffiti bespoten; de Chinezen hebben het moeilijk met het onderhoud van de muur, de lengte maakt het haast onmogelijk.

Great Wall of China: Onze tips

Onderzoek welk deel je wil bezoeken

De populairste secties van de muur zijn Badaling, Mutianyu, Simatai en Jinshanling - alle vier goed te bereiken vanuit Beijing. Elke sectie heeft zijn voor- en nadelen: dichterbij maar drukker, beter voor kinderen en ouderen, het beste uitzicht over de bergen, een prachtige bosomgeving of leuke ruïnes om te beklimmen.

Bereid je voor

Geef jezelf minstens drie uur de tijd om te verkennen, neem zonnebrandcrème mee, snacks en voldoende water. Check ook het weer voordat je op pad gaat!

Zet de wekker

Als je de eerste toeristenbus rond 7:00 uur neemt, kom je tussen 9:00 uur en 10:00 uur aan en ben je de drukte voor.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  De openingstijden verschillen per toegangspunt. Sommige secties worden tijdelijk gesloten voor reparaties, dus check het van tevoren online.
 • Toegangsprijzen
  De toegangsprijs verschilt per locatie en kan slechts 25 RMB (ongeveer €3,50) bedragen, maar met tours en extra's stijgt de prijs.
 • Heb ik een gids nodig?
  We raden een gids aan, niet alleen om over de geschiedenis te leren, maar ook omdat sommige secties van de muur gevaarlijk zijn door gebrekkig onderhoud.
 • Hoe kom ik er?
  De route hangt af van welk toegangspunt je gebruikt; het dichtstbijzijnde ligt op 50km van Beijing. Er zijn veel treinen en bussen beschikbaar.
 • Extra tips
  • Denk eraan dat het weer tussen november en april bar koud is, en een bezoek aan de Muur misschien niet heel plezierig.
  • Reis je zonder gids, wees dan voorzichtig - sommige secties van de Muur zijn slecht onderhouden.

Activiteiten in de buurt van Great Wall of China


Great Wall of China
4.4
Gebaseerd op 16 beoordelingen van GetYourGuide-klanten